Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Isia ma ok. 10 dni w dotychczasowym DT, a DS wciąż się nie pojawia!!! POMOCY!!!!!!!

Fotki Isi są na stronach: 5, 6 oraz 9, najnowsze spacerkowe na stronie 11.
Filmik domowy z udziałem Isi http://www.youtube.com/watch?v=RMoacSKPA4k
Filmiki spacerowe: http://www.youtube.com/watch?v=8QYJu3XGil0
http://www.youtube.com/watch?v=S9_upI8cVTc

Bardzo proszę o pobieranie banerków wykonanych przez Isadorę

Na obrzeżach Gdańska biegła wzdłuż ulicy prawie jamnisia, niemłoda, nieszczególnie urodziwa, ale za to z wsadem w postaci psich sublokatorów.
Za suńką biegł jeszcze jeden pies, troszkę większy rudy kundelek chudy do granic możliwości. Jamnisia miała szczęście, jej kompan już nie..
Moi rodzice jechali tą trasą i zlitowali się nad psami, zatrzymali samochód i zawołali psy. Niestety rudy chudzielec rzucił się do ucieczki i oddalił przez pole w niewiadomym kierunku. Jamnisia natomiast ochoczo skorzystała z zaproszenia i pięknie wsiadła do auta. Może pomyślała, że to szansa dla jej nienarodzonych dzieci.

Jamnisia jest suczką zdecydowanie cywilizowaną. Opanowała do perfekcji sztukę "proszenia" w pozycji zadek na podłodze, rączki w powietrzu.

Zanim Jamnisia dotarła od rodziców do mnie, to już zdążyła dać dyla. Ruszyłam przez cały Gdańsk aby pomóc w poszukiwaniach i zaalarmowałam w międzyczasie Betbet, która również udała się w rejon ulicy Gdańskiej aby szukać Jamnisi. I to wspomniana Betbet nadwyrężała kręgosłup dźwigając to 11kg suki w śniegu - uff, Jamnisia znowu była bezpieczna.

Teraz suka leży za moimi plecami i puszcza śmierdziele. Jest bardzo przyjacielska, obawiałam się o jej zachowanie względem mojej kotki - brak zainteresowania.

Udało mi się jeszcze zahaczyć dzisiaj z Jamisią o weterynarza (przetrzymałam go już po godzinach pracy). Wet orzekł, że mała ma 5-7lat, zmierzył temperaturkę (w normie), obmacał cycuchy, które zwróciły jego uwagę - Jamnisia ma guzy. Nie wiemy dokładnie który to tydzień ciąży, ale brzucho już mocno pękate i suńka może zacząć rodzić lada dzień.

Ponieważ cycuchy mają odczyn zapalny Jamnisia dostała antybiotyk i sterylka aborcyjna może się odbyć nie wcześniej niż za 2 dni.
Błagamy o wsparcie!

W tej chwili Jamnisia ma na koncie 200zł dzięki brazowej i Betbet. Ale to stanowczo za mało na tak szeroko zakrojone przedsięwzięcie.

A oto Jamnisia we własnej osobie (fotki średnie, ale tylko takimi dysponuję - wykonane u rodziców):

Proszę w imieniu Jamnisi - pomóżcie opłacić jej operację i trzymajcie kciuki ze niezłośliwy charakter guzów.:shake:

Potrzebny jest banerek.
Ściągnijmy tu jak największą liczbę osób - proszę o rozsyłanie wątku, koszty będą wysokie i każda złotówka ma znaczenie.:roll:

Każda pomoc się przyda.

Dodam również, że Jamnisia jest u mnie bezpieczna do początku stycznia. Potem opuszczam kraj. Długoterminowe DT pożądane.
---------------------------------------------------------------------------------------------

FINANSE IŚKI

[SIZE=2]1. Wpłynęło w grudniu 2010
200zł - Betbet :loveu:
68,60zł - z bazarku http://www.dogomania.pl/threads/195347-ZAKO%C5%83CZONY.-Smycze-obro%C5%BCe-lektury-beletrystyka-na-porzucon%C4%85-N-ty-raz-Esti./page4
[SIZE=2]100zł - taks :multi:
200zł - Jamnicza Skarpeta :crazyeye:
[SIZE=2]30zł - MagdaH od pierdzioszków:loveu:
[SIZE=2]100zł - ewtos :scream_3:
[SIZE=2]20zł- moniAmi :D
[SIZE=2]----------------------
= 718,60

[SIZE=2] 2. [SIZE=2]Wpłynęło w styczniu 2011
40zł - Ewelina Ch.
50zł - P. Dorota P.
20zł - Ewelina Ch.
25zł - Isadora
30zł - yunona
300zł - Allegro
70zł - P. Marta H.
100zł - taks
150zł - Jamnicza Skarpeta
170zł - Marta. H
5zł - Paulina H.
5zł - Klaudia Iwona B.
50zł - Katarzyna M.
300zł - zwrot ze Skarbonki Sterylkowej
----------------------
= 1315,00
[SIZE=2]

[SIZE=3]WYDATKI
[SIZE=2]Wydano w grudniu 2010
[SIZE=2][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2]400zł - sterylizacja [COLOR=purple]paragon na str. 20
[SIZE=2][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2]5zł - wizyta u weta, "przegląd", podanie antybiotyku na stan zapalny cycuchów--I
[SIZE=2][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2]20zł - kołnierz ----------------------------------------------------------------I [COLOR=purple]czekam na paragon
15zł - kontrola pooperacyjna z podaniem leków ---------------------------------I
15zł - kontrola --------------------------------------- ------------------------I
18,97zł - BROMERGON paragon na str. 20
[SIZE=2][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2] 158zł - PURINA PRO PLAN Adult Light Lamb & Rice 14kg http://www.krakvet.pl/purina-plan-adult-light-lamb-rice-14kg-p-13839.html
[SIZE=2][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2]6,5zł - obroża
15zł - pakiet 80 ogłoszeń kupiony na bazarku
20zł - piękne allegro, które zrobi Isadora
5zł - wyróżnione trojmiasto.pl
[SIZE=2][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2] ----------------------
= 678,47 (saldo na koniec roku wynosiło +40,13)

[SIZE=2]Wydano w styczniu 2011
25zł - wet -------------czekam na paragon
[SIZE=2][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2] 20zł - allegro
2,50zł - wyróżnione trojmiasto.pl
100zł - wet (wirusówki+wścieklizna oraz Tamoxifen Sandoz - tabletki) [COLOR=purple]paragon str. 20

10zł - wyprawa do weta
15zł - śliniak z napisem "szukam domu"
10zł - dojazd do dr'a Kiezy
18,98 - piłeczki dla Isi paragon str. 20
250zł - operacja usunięcia prawej listwy mlecznej (18.01) -----I
90zł - badanie histopatologiczne usuniętych guzków ----------I
25zł - kontrola wet (20.01) ----------------------------------I czekam na paragon
25zł - kontrola wet (22.01) --------------------------------- I
10zł - witaminki zakupione u weta----------------------------I
100zł - nowy wet (24.01.2011)
32,07 - metronidazol, lakcid, wit. C, nadmanganian potasu oraz jodyna paragon str. 20
[COLOR=black]70zł - wizyta wet (25.01.2011)
50zł - wizyta wet (26.01.2011)
25,40 - maść Triderm
7,20 - 2 opakowania podpasek + 2 pary rękawiczek lateksowych
4,40zł - duża strzykawka + 8 par rękawiczek lateksowych
[SIZE=2][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2][COLOR=purple][COLOR=black]70zł - wizyta wet (27.01.2011)
[SIZE=2][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2][COLOR=purple][COLOR=black]50zł - wizyta wet (28.01.2011)
[SIZE=2][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2][COLOR=purple][COLOR=black]70zł - wizyta wet (29.01.2011)
[SIZE=2][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2][COLOR=purple][COLOR=black]50zł - wizyta wet (30.01.2011)
[SIZE=2][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2][COLOR=purple][COLOR=black]50zł - wizyta wet (31.01.2011)
[SIZE=2][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2][COLOR=purple][COLOR=black]70zł - wizyta wet (01.02.2011)
90zł - zaczipowanie (02.02.2011)
[SIZE=2][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2] ----------------------
= 1340,55

[SIZE=2][SIZE=3]ZOSTAŁO NA KONCIE
+14,58zł
[SIZE=2][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=2]

• Replies 651
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszpasia starylkowa skarbonka na pewno pomoże finansowo, aborcyjne mają tam pierwszeństwo pisz do nich. Trzeba podac tylko orientacyjną cenę, adres lecznicy, chyba datę.
Mała może u Ciebie zostac?

Posted

Może do "po Sylwestrze". Potem wyjeżdżam i potrzebny jest inny tymczas.

Jeśli znacie kogoś od banerków to zaproście tą osobę - banerek by się przydał.

W przypadku Jamnisi dochodzą te guzy jeszcze, histopatologia i potem zaordynowane przez weta leczenie w zależności od wyników histo. A czas nagli i maluchy pchają się na świat:(

Posted

Suńka zgłoszona do skarbonki sterylkowej, ponieważ jamnikowata to i ciotki od jamników poproszone o wsparcie.

Sprawa bardzo pilna.. patrzę na nią i widzę jak się ruszają:placz:

Posted

Wróciłyśmy z ostatniego spacerku i Iśka (Jamnisia->Isia) bezpardonowo władowała się na kanapę.. Ktoś tu był kanapowcem.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dochodzi 6 rano, zasnęłam 3,5 godziny temu. Potwornie emocjonalnie mnie wysysa świadomość tej nadchodzącej aborcyjnej. Nie ma odwołania, ale i tak ciąży mi to strasznie.
Iśka pcha się pod kołdrę, ja ją wywalam. Moja suka patrzy zazdrośnie - nie mogę jej tego robić i wpuszczać innych psów do łóżka, bo potem i moja się pcha.

Posted

prosiłyście o wsparcie skarpete sterylkową?

edit: widzę, że 3 posty wcześniej już o tym było ;) mam nadzieję, że uda się zdążyć na czas a guzy okażą się niezłośliwe.

Posted

jamnikowa skarpeta pomoże, już wysyłam dance linka do wątku!!! Czekamy na wieści ile na te sterylke, cholera. Sunia cudowna, gdy ją znalazłam to się tak cieszyłam, choć bałam, że mi odgryzie twarz jak ją wezmę na ręce... ale nic z tych rzeczy, dygotała, ale nie ugryzła.

Ze zdjęć wydawała mi się mało jamnisiowa, ale jak już ją niosłam i się przyjrzałam, to faktycznie ma dużo z jamnika!!! Boję się, że maluchy wylezą na świat, mała byla taka pękata:(

Posted

też się dorzucę tylko ciachajcie na cito zanim sie dziewczyna rozsypie:modla:
Aborcyjna w tak wysokiej ciąży to nie przelewki no i sutki już pełne więc obawiam się ,że z tymi guzami na listwie to będzie potrzebne drugie podejście a teraz co najwyżej biopsja.
Macie juz jakiś pomysł gdzie i kiedy zabieg? No i za ile?
i poprosze na PW nr konta

Posted

skarpeta sterylkowa pomoże przy sterylce, tylko trzeba do nich na pisać ile za sam zabieg i gdzie będzie robiony. (trzeba poprosić weta, żeby rozdzielił koszty, w sensie, żeby na fakturze było wyraźnie ile za sterylkę)

Posted

taks napisał(a):
też się dorzucę tylko ciachajcie na cito zanim sie dziewczyna rozsypie:modla:
Aborcyjna w tak wysokiej ciąży to nie przelewki no i sutki już pełne więc obawiam się ,że z tymi guzami na listwie to będzie potrzebne drugie podejście a teraz co najwyżej biopsja.
Macie juz jakiś pomysł gdzie i kiedy zabieg? No i za ile?
i poprosze na PW nr konta

Pw poszło - dziękuję.
Zabieg będzie wykonywał mój wet - Jurkowski z Krzemowej w Gdańsku. Cenę poznam dzisiaj.
Teraz jadę ze swoją osobistą kotką, bo i u niej wymacałam guzki. Histeria popsuła mi pół wczorajszego dnia, a drugie pół martwiłam się o Iśkę, bo jak już opanowałam łzy związane z Mizią to dostałam telefon od rodziców z info. o suce.

Co za mała menda z tej Iśki - siedzę przy kompie, obok mnie rozłożone łóżko, a mała bezwstydnie wpełzła pod kołdrę i poszła spać.

Posted

Jamnisia jest na stronie adopcyjnej jamników SOS DLA JAMNIKÓW i jako promowana adopcja.

Prosze o dane kontaktowe, w tej chwili podane są moje. Jak będą dane zrobię notakę na pierwszą stronę o jamnisi.

klik w banerek:

:cool3:

Posted

[quote name='Isadora7']Jamnisia jest na stronie adopcyjnej jamników SOS DLA JAMNIKÓW i jako promowana adopcja.

Prosze o dane kontaktowe, w tej chwili podane są moje. Jak będą dane zrobię notakę na pierwszą stronę o jamnisi.

Super, bardzo dziękuję. Kontakt na mnie: Asia 506 65-68-65, [email protected] :lol:

[quote name='taks']i doszło:lol:
ode mnie na suczkę jest przelew 100 zł

:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Wow, super! Dziękuję!!:loveu:

Ponieważ skarpeta sterylkowa dorzuci się do sterylki, liczę w duchu również na ciotki jamnikowe i ich skarpetkę to z tej puli chciałabym zapłacić za sterylkę Iśki.

Pieniążki od Taks (100zł) i duetu Betbet-brazowa (200zł) w całości lub chociaż większej części natomiast przewiduję na guzy i procedury medyczne z nimi związane.

Od wczoraj Iśka chodziła na łańcuszku, bo wszystkie obroże ostatnio wystawiłam na bazarku. Kupiłam jej nową śliczną obróżkę dzisiaj, ale za dużą niestety więc klucha do jutra jeszcze musi spacerować w zimnym łańcuchu.:-(

Rzucam w przestrzeń pytanie do osób wpłacających pieniążki na Iśkę - czy macie coś przeciwko, abym wydatki typu: jedzonko, obroża, później szczepienie pokrywała z uzbieranej puli?
Czy mogę dysponować pieniążkami wedle potrzeb (oczywiście poza tymi ze skarpety).

Posted

danka1234 napisał(a):
Jamnicza Skarpeta również wesprze jamnisie,jakiej kwaty brakuje bo widze ze sa juz wpłaty?

Iśka ma już 200zł na koncie, kolejne 100zł wpłynie od taks. Więc "na już" brakuje 100zł, bo sama sterylka to 400zł. Potem jeszcze wizyty posterylkowe, kołnierz (20zł), guzy (jeśli jutro nie uda się ich zoperować), po wszystkim szczepienia.
Każda kwota się przyda i za każdą bardzo serdecznie w imieniu Iśki dziękuję.
Czy Jamnicza Skarpeta partycypuje zazwyczaj tylko w kosztach sterylki czy inne problemy zdrowotne psa też mogłyby zostać objęte Waszą pomocą?