Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='groosia']hej cioteczki, potrzebuje jednej oosby do pomocy, mam sporo rzeczy do wystawienia na bazarek,ale nie mam pojecia o tym, ani czasu aby redagowac licytacje itd, czy ktoras moglaby mi pomoc i byc koordynatorem rzeczy do wystawienia? zdjecia i opisy na maila. buziaczki[/QUOTE]

zapytaj najlepiej na watku jakiegoś psiaka któremu chcesz pomóc
na pewno znajdzie sie ktos, kto pomoże wystawić :)

• 2 weeks later...
Posted

CZy na bazarku mogą brać udział osoby z innych forów? mam 5 szalików i nie wiem czy wszystkie wystawić tu na bazarku i zbierać oferty wszystkich osób nawet z terrierkowa i westie.net czy wziąć i tu wystawić 2 szaliki a na innym forum też dwa, i jeszcze jeden na innym?

Posted

[quote name='Evelynkaa']CZy na bazarku mogą brać udział osoby z innych forów? mam 5 szalików i nie wiem czy wszystkie wystawić tu na bazarku i zbierać oferty wszystkich osób nawet z terrierkowa i westie.net czy wziąć i tu wystawić 2 szaliki a na innym forum też dwa, i jeszcze jeden na innym?[/QUOTE]

nie wiem co mówi regulamin
ale zdarzają się bazarki równoległe
np na dogo i miau
wówczas prowadzacy pisze o tym w pierwszym poscie
no i musi bardzo (się) pilnowac z licytacjami na poszczególnych forach

Posted

[quote name='Katioczka']jak edytować tytuł wątku???? Chcę wystawić bazarek, help![/QUOTE]

wchodzisz w "edytuj post"
nastepnie w "zaawansowana edycja"
i tam zmieniasz tytuł

Posted

Jeśli masz link do banerka, to wchodzisz w:
Ustawienia: -> Edytuj sygnaturę (po lewo). Potem wklejasz i zatwierdzasz.

Jeśli nie masz linku do banerka, trzeba go najpierw zahostować na jakikolwiek serwer (fotosik, imageshack itp.) i skorzystać z wygenerowanych linków.

Posted

Napisałam na wątku "co chcecie kupić", że poszukuję danej rzeczy. Zgłosiła się do mnie osoba, która takową rzecz może mi sprzedać. I teraz jak mamy postąpić - czy musi zostać założony bazarek z tą rzeczą, czy sprzedaż może odbyć się bez wątku bazarkowego?? Jak należy rozliczyć coś takiego?

Posted

[quote name='basia']Napisałam na wątku "co chcecie kupić", że poszukuję danej rzeczy. Zgłosiła się do mnie osoba, która takową rzecz może mi sprzedać. I teraz jak mamy postąpić - czy musi zostać założony bazarek z tą rzeczą, czy sprzedaż może odbyć się bez wątku bazarkowego?? Jak należy rozliczyć coś takiego?[/QUOTE]

ja kiedys zrobiłam bazarek z zaznaczeniem ze dana rzecz jest zarezerwowana dla tej konkretnej osoby, podesłałam jej link , ona kupila, ja rozliczyłam jak normalny bbazarek

tydzień temu byłam po tej drugiej stronie - szukalam rzeczy
os która ją miala nie miala czasu na wystawianie bazarku - dostałam numer konta Fundacji którą chciała wspomóc, przelałam pieniązki na konto fundacji - ona dostala inf z fundacji ze pieniązki sa na koncie i wysłała mi fanta

bezpieczniejsza i bardziej "uczciwa" jest wersja pierwsza - i bardziej zgodna z regulaminem
chyba chodzi o to zeby ktoś nie przywłaszczył sobie pieniędzy za fanty
i zeby kupujacy miał gwarancje wysyłki, także lepiej jak wszystko odbywa sie oficjalnie

(to jest moje zdanie)

Posted

Czytałam regulamin, ale w sprawie kota nie wiem jak to się odnosi :/
Koleżanka prowadzi nieoficjalną organizację Malborski Dom Pomocy Kotom. Przygarnia bezdomne kotki, leczy je i szuka im nowych, szczęśliwych domków. W tej chwili mamy pod opieką Toffisia (link do wątku w sygnie), który nie ma oczu. Brakuje nam pieniędzy na operację kotka. Czy w takiej sytuacji można założyć bazarek?

Posted

Nie znalazłam w regulaminie chyba że ślepa jestem ...
licytuje na moim bazarku dogomaniaczka która dostała bana i to chyba nie okresowego

[quote name='Czarodziejka'][B][COLOR=green]Wet-siostra już nie będzie użytkownikiem naszego forum ze wzglądów, których wyjaśniać nie trzeba.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=green]Osoby zainteresowane mogą kontaktować się z nią poprzez jej profile na podanych na tym wątku forach. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=green]Mam nadzieję, że wyjaśni się sprawa otrutych psów, dlatego pozostawiam wątek otwarty.[/COLOR][/B][/QUOTE]

- mogę wycofać jej licytację ?

Posted

[quote name='kagome19']Czytałam regulamin, ale w sprawie kota nie wiem jak to się odnosi :/
Koleżanka prowadzi nieoficjalną organizację Malborski Dom Pomocy Kotom. Przygarnia bezdomne kotki, leczy je i szuka im nowych, szczęśliwych domków. W tej chwili mamy pod opieką Toffisia (link do wątku w sygnie), który nie ma oczu. Brakuje nam pieniędzy na operację kotka. Czy w takiej sytuacji można założyć bazarek?[/QUOTE]

Jak kot będzie miał wątek na dogo, to oczywiście, że możesz :)

[quote name='Rudzia-Bianca']Nie znalazłam w regulaminie chyba że ślepa jestem ...
licytuje na moim bazarku dogomaniaczka która dostała bana i to chyba nie okresowego

- mogę wycofać jej licytację ?[/QUOTE]

Gdzieś mi mignęło, że jak użytkownik dostaje bana, to jego licytacje są anulowane z automatu. Według mnie śmiało możesz :)

Posted

[quote name='gameta']

Gdzieś mi mignęło, że jak użytkownik dostaje bana, to jego licytacje są anulowane z automatu. Według mnie śmiało możesz :)[/QUOTE]

Mnie mignęło ze jak wystawca bazarku dostaje bana to cały bazarek anulowany , ale nic nie przypominam sobie o użytkowniku ...

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Mnie mignęło ze jak wystawca bazarku dostaje bana to cały bazarek anulowany , ale nic nie przypominam sobie o użytkowniku ...[/QUOTE]

może mi się faktycznie mylić, ale na logikę - jesli user ma bana, to nawet nie ma mu jak pw z danymi przesłać...

Posted

[quote name='gameta']może mi się faktycznie mylić, ale na logikę - jesli user ma bana, to nawet nie ma mu jak pw z danymi przesłać...[/QUOTE]

Zwłaszcza że z info Czarodziejki wynika że raczej nie ma już powrotu na forum .
Poczytam jeszcze , może znajdę a jak nie to wycofuję bo nie mam z nią żadnego kontaktu poza forum i nawet nie wiem na jakich innych forach szukać
Dzięki :)

Nie mylisz się :) To jednak jam ślepa jest

[QUOTE]Jeżeli Kupujący został ukarany banem - jego oferty na bazarku zostają automatycznie anulowane. Inni użytkownicy licytujący w imieniu zbanowanych będą karani tak samo jakby użyczali konta osobie zablokowanej.[/QUOTE]

Posted

Ale co chcesz szukać? Przeciez to proste jak budowa cepa - czynny udział w bazarku jest możliwy tylko po zalogowaniu( tym samym już sama konstrukcja forum okresla kto co może). Skoro ktos sobie zarobił bana to jest jak autko bez kółek - nie pojedzie:evil_lol:, może sobie co najwyżej pooglądać dogo jako gość:eviltong:
A kontynuowanie transakcji równolegle poza bazarkiem/wątkiem to kontrabanda więc logiczne, że taki delikwent wypada z gry a jego oferta zostaje unieważniona.
No chyba,że koniecznie chcecie kwestionować kary i szukacie drogi aby zmniejszać za wszelka cenę ich dolegliwość:roll: ale myślę że tak nie jest...
Tym bardziej że [U]ten[/U] ban to i tak śmieszna kara za to co się stało:shake:

Posted

Jeśli jestem osobą wystawiającą bazarek, natomiast część fantów należy do innej osoby, z którą wspólnie zrobiłyśmy bazar, to czy ja jako wystawiająca mogę licytować fanty tej drugiej osoby we własnym bazarze?
Obiektywnie pieniądze i tak idą na wskazany cel, więc wydawałoby się, że ok.
No ale ktoś może pomyśleć, że podbijam ceny fantów... :roll:
No i mam dylemat...

Posted

[quote name='bric-a-brac']Jeśli jestem osobą wystawiającą bazarek, natomiast część fantów należy do innej osoby, z którą wspólnie zrobiłyśmy bazar, to czy ja jako wystawiająca mogę licytować fanty tej drugiej osoby we własnym bazarze?
Obiektywnie pieniądze i tak idą na wskazany cel, więc wydawałoby się, że ok.
No ale ktoś może pomyśleć, że podbijam ceny fantów... :roll:
No i mam dylemat...[/QUOTE]

moim zdaniem mozesz bez problemu,
czasami wystawiacze licytują na swoim bazarku

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='mili_vanilli']Witam:)
Czy istnieje możliwość przekazania fantów jakiemuś doświadczonemu dogomaniakowi? Nie mam doświadczenia, a chętnie przekazałabym na szczytny cel kilka rzeczy.[/QUOTE]

jasne, że można
opcji przekazania jest kilka
ale najważniejsze - wybierasz psiaka któremu chcesz pomóc
i inf o tym na jego wątku i wówczas na 99% znajdzie się osoba która wystawi bazarek
i teraz jest kilka opcji:
1. wysyłasz wszystkie fanty do danej osoby pocztą i ona juz zajmuje się cała resztą
2. wysyłasz jej zdjęcia i opisy - ona wystawia bazarek i go prowadzi a potem sa dwa wyjscia albo wysyłasz jej rzeczy które zeszły albo ty sama zajmujesz się wysyłką

a pkt widzenia osoby która nie ma czasu a chce przekazac fanty najlepsza jest opcja pierwsza
z pkt widzenia osoby wystawiającej lepsza jest opcja druga niezaleznie od wariantu wysyłania fantów
ja osobiście bardzo nie lubię jak zostaja mi rzeczy podarowane na bazarek, bo nie wiem potem co z nimi zrobić
zawsze wystawiam je ponownie na jakieś bidy ale boję się, ze darczyńca się ocknie i powie, ze on chciał zeby to poszo tylko na tego jednego psa a nei ze ja potem wystawiłam np na jakiegos innego bo uważałam ze on teraz potrzebuje bardziej
dlatego dla os wystawiajacej bazarek najlepiej jest dostac zdjecia i opisy a potem tylko te fanty które zeszły

(się znów rozpisałam ;))