Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dopiero dzis mialam okazje poznac Vikunie :loveu:
Jestem pod ogromnym wrazeniem. Pomimo tego, ze sunia nie widzi, radzi sobie doskonale. Ludzie spotykani na ulicy nie maja bladego pojecia, ze jest niewidoma. Chodzi pieknie na smyczy zawiziecie wszystko obwa****ac i merdajac swoim zakreconym ogonkiem. I tyle w niej zaufania do czlowieka, pomimo tego, co przezyla :shake:

Oktawia, podrap ja ode mnie ;) Nie zapomnij tez o wymizianiu pewnego malego rozkoszniaczka z jasna brodka :lol:

Posted

to prawda niewidome pieski o ile nie są pozostawione samym sobie świetnie sobie radzą!!! po moim Bolusiu też nie widać że jest niewidomy a już kompletnie nie widać tego jak biega bez smyczy szczęśliwy po łąkach :loveu: na osiedlu czasem też go puszczam, ale nie często bo jak jest bez smyczy to muszę go często wołać, zeby się czuł bezpiecznie

Posted

Jesteśmy po wizycie u dr Garncarza-u Viktorii jest poprawa:lol: jeśłi chodzi o stan oczu-widziałam na własne oczy gdy zgasło światło i w oczy został wpuszczony środek-gdy gałki zostały podświetlony latarką-to widziałąm-ona ma na oczach-tak jakby siatkę-trudno to przekazać-normalnie tego nie widać, nadal ma brać krople i po skończeniu kropelek następna konsultacja-zapytałam się wprost-bo wiem, że robi się przeszczep siatkówki-krio- - tak oczywiście-ale nie wiadomo czy przeszczep się przyjmie-kwestia dawcy:roll: .

SuperGosia-dziękuję za transport oraz 100 zł na Viktorię:Rose:
konsultacja okulistyczna gratis-dziękuję tak wspaniałego podejścia w imieniu Viktorii :Rose:
w domu mam 204 zł na Viktorię

to co wydałam wcześniej jest dokładnie wyszczególnione na kwotę 196 zł (powiem więcej-mam rachunki na to:razz: )

Jutro będą wyniki zeskrobin-chyba, że na Gagarina zdarzy się 1 dniowa obsówka-ale nie sądzę-mają dzwonić do mnie;)

Posted

malawaszka napisał(a):
:multi: super, że jest poprawa!!! czy to znaczy że ona może widzieć znowu???

-----------------------------------------------------------------------
nie ma takiej gwarancji-ale powiedziano, że może choć częściowo-trudno jednoznacznie dzisiaj stwierdzić:roll: -marzyłabym o przeszczepie tej siatkówki:roll: ale to moje marzenie:oops:

Posted

malawaszka napisał(a):
to prawda niewidome pieski o ile nie są pozostawione samym sobie świetnie sobie radzą!!! po moim Bolusiu też nie widać że jest niewidomy a już kompletnie nie widać tego jak biega bez smyczy szczęśliwy po łąkach :loveu: na osiedlu czasem też go puszczam, ale nie często bo jak jest bez smyczy to muszę go często wołać, zeby się czuł bezpiecznie

Malawaszka, obserwowalam mala u weta, jak chodzila po gabinecie. Jak raz sie potknela o noge od stolu, za drugim razem juz ladnie ja przestepowala :-o
Jest nadzieja, ze pies odzyska CZESCIOWO wzrok. Ale to na razie tylko nadzieja. W kazdym razie jest widoczna poprawa :multi:

P.S. Ona jest naprawde niesamowita :)

Posted

[quote name='oktawia6']Viktoria śpi jak kamień:sleep2: ciekawe czy też zamarzy się dzisiaj spanie z nami-ja się zgadzam:loveu: a TZ też musi:razz: -inaczej będzie na PWP:evil_lol:

jak dobrze zrozumiałam Też Zwierz na PWP :evil_lol: oj chyba biedakowi nie dano wiekszego wyboru
/ ogromnie mi sie podoba ta interpretacja TZ-a ;) /

bardzo dobre wiesci oby Wikunia choc troche odzyskała wzrok - nasza Miss :loveu:

Posted

są wyniki zeskrobin Viktorii-są pozytywne:lol: do tego ropoczęto proces hodowli na płytkach pod kątem grzybów-proces trwa do do 3 tygodni-ale warto mieć cały komplet i pełen obraz jej skóry-nie wyrywkowo.
Trzeba Viktorii wykonać EKG serca do sterylizacji-pozostałą częśc badań już ma. Planuję to na kolejny tydzień-w poniedziałek po południu specjalnie dla Viktorii do domu przyjeżdża fryzjerka:razz:
Do tego Viktoria już na pewniaka idzie do nas do pokoju i gramoli się na łóżko w nocy (jak dla mnie bomba:multi: niech ma coś od życia)-TZ ostatniej nocy stwierdził o 4 rano-"coraz mniej miejsca mam:nerwy: :sadCyber: do spania" no cóż-poradziłam by ją przytulił to będzie mu raźniej:evil_lol: no i lulała smacznie do późnego ranka:sleep2: , masz rację Ewatr=TZ nie ma większego wyboru:p ale nie protestuje;)

Posted

Vikunia :loveu: widze ma cały grafik na nastepny tydzien już zapełniony :eviltong:

fryzjer , konsultacje itp. oj kiedy Oktawia masz czas na to wszystko ?

podziwiam :lol:

a co do tego gramolenia na łóżko to do tego sie człowiek szybko przyzwyczaja i jak Viki domek stały znajdzie to jak Wy bedziecie zasypiać ;)

Posted

oj jak by byly fotki to od razu mam apel!!!! zeby wstawiac tez linki do tych fotek!!! cos w kompie mam popsute i nie wyswietlaja mi sie wszystkie zdjecia i to przykre jest jak wszyscy sie zachwycaja jak Wiki wypiekniala a tylko ja tego nie moge zobaczyc......:( aczkowliek to jedno zdjecie na tle morza wyswietla mi sie :)

Posted

wiecie co!przeczytałam cały watek od początku i jestem pod ogromnym wrażeniem :) oktawio sunia wygląda przecudnie i z tego co czytam to zauważyłam że sunia psychicznie zaczęla sie "oswajać"! bardzo budujący jest fakt ze są na świecie jeszcze ludzie którzy ot tak bezinteresownie pomagają skrzywdzonym przez innych ludzi zwierzaczki :) :cool2: :Rose: jesteście kochane :sweetCyb: :cunao: