oktawia6 Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 dzięki wszystkim za słowa otuchy-Ewatr skąd czas? jak się siedzi w domu-to czas jest-ale i tak cały dzień zajęty-gdybym pracowała byłoby to niemożliwe, praca, dom, zakupy, spacery z moimi 2 psami, gotowanie, sprzątanie, a Viktoria? inaczej bym się nie podjęła a tak czas słusznie wykorzystany:lol: naprawdę na lenistwo niewiele miejsca. Fotki mówicie:cool3: a pewnie, że będą - w nowej fryzurze Viktorii:razz: w poniedziałek ma strzyżonko:multi: Quote
ewatr Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 oktawia6 napisał(a): Fotki mówicie:cool3: a pewnie, że będą - w nowej fryzurze Viktorii:razz: w poniedziałek ma strzyżonko:multi: do poniedziałku to tu ciotki uschna :evil_lol: z tesknoty bez zdjecia naszej miss:loveu: Quote
oktawia6 Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 :czytaj: Termin sterylizacji Viktorii ustalony: na 05 września-dostała 50% rabatu:cool3: -czyli zabieg metodą krótkiego cięcia przeprowadzony zostanie w lecznicy przy ul.Gagarina-przyjęcie Viktorii do kliniki na godzinę 9:30 po południu odbiór-cena:200 zł:razz: (normalny zabieg sterylizacji suki kosztuje 400 zł-o jej wadze) :helo:Viktoria będzie potrzebowała transport w tym dniu by ktoś pod dom po nas przyjechał i nas zawiózł a po południu wybudzoną z narkozy z lecznicy przywiózł do domu na rękach będzie niesiona bo śpiąca będzie na pewno. Zabieg sterylizacji to nie wszystko: potem wizyta, zdjęcie szwów, więc nie same 200 zł-czy ktoś jeszcze wpłacał coś na leczenie Viktorii? Jeśli nie to każde 10 zł się jej przyda. Chciałabym by "przy okazji" zabiegu zdjęli jej kamień nazębny oraz ten guzek przy sutku-to też "poruszę". P.S. warto tu dodać że w lecznicy na Gagarina dostała w prezencie antybiogram i posiew z krwii:cool3: Ewatr-masz moje słowo:p -zdjęcia Viktorii będą w nowej fryzurce:loveu: Tak Chalimala-Viktoria bardzo się oswoiła-wita gościa jak przychodzi do nas-ale to same kobiety-nie wiem jakby faceta przywitała-skacze najwyżej jak potrafi-do pasa! merda ogonem i tańczy z radości Quote
SuperGosia Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 5.09. niestety nie moge pomoc w sprawie transportu :-( Pierwsze 2 tygodnie wrzesnia jestesmy bez samochodu :( Quote
oktawia6 Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 SuperGosia napisał(a):5.09. niestety nie moge pomoc w sprawie transportu :-( Pierwsze 2 tygodnie wrzesnia jestesmy bez samochodu :( ---------------------------------------------------------------------- dzięki Gosia-i tak już nas wiozłaś;) może jest ktoś z Warszawy z samochodem-do pomocy w tym dniu? jest jeszcze zapas czasowy by coś zorganizować-więc wcześniej się zapytuję-nie na ostatnią chwilę;) Quote
malawaszka Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 jak tylko dostanę we wrześniu wypłatę to coś prześlę - na szczeście Bolusiowe choroby to nie nerki więc mogę pomóc Wikuni dalej - strasznie fajnie, że sterylka nie będzie taka droga :multi: Oktawia jaki jest stan konta Wiktorii? Quote
oktawia6 Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 [quote name='malawaszka']jak tylko dostanę we wrześniu wypłatę to coś prześlę - na szczeście Bolusiowe choroby to nie nerki więc mogę pomóc Wikuni dalej - strasznie fajnie, że sterylka nie będzie taka droga :multi: Oktawia jaki jest stan konta Wiktorii? --------------------------------------------------------------------- jej stan konta to jakieś 100 zł:roll: w domu mam 200 zł (i jak napisała całe szczęście że SuperGosia mi dała na nią 100 zł-jak nas wiozła do okulisty;) ) P.S. to dobrze, że Bolek ma nerki zdrowe:lol:-chcesz Waszka ten namiar na karmę do domu? Quote
ARKA Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 [quote name='oktawia6']:czytaj: Termin sterylizacji Viktorii ustalony: na 05 września-dostała 50% rabatu:cool3: -czyli zabieg metodą krótkiego cięcia przeprowadzony zostanie w lecznicy przy ul.Gagarina-przyjęcie Viktorii do kliniki na godzinę 9:30 po południu odbiór-cena:200 zł:razz: (normalny zabieg sterylizacji suki kosztuje 400 zł-o jej wadze) :helo:Viktoria będzie potrzebowała transport w tym dniu by ktoś pod dom po nas przyjechał i nas zawiózł a po południu wybudzoną z narkozy z lecznicy przywiózł do domu na rękach będzie niesiona bo śpiąca będzie na pewno. Zabieg sterylizacji to nie wszystko: potem wizyta, zdjęcie szwów, więc nie same 200 zł-czy ktoś jeszcze wpłacał coś na leczenie Viktorii? Jeśli nie to każde 10 zł się jej przyda. Chciałabym by "przy okazji" zabiegu zdjęli jej kamień nazębny oraz ten guzek przy sutku-to też "poruszę". P.S. warto tu dodać że w lecznicy na Gagarina dostała w prezencie antybiogram i posiew z krwii:cool3: Ewatr-masz moje słowo:p -zdjęcia Viktorii będą w nowej fryzurce:loveu: Tak Chalimala-Viktoria bardzo się oswoiła-wita gościa jak przychodzi do nas-ale to same kobiety-nie wiem jakby faceta przywitała-skacze najwyżej jak potrafi-do pasa! merda ogonem i tańczy z radości Oktawio i Wiktorio-jetescie dla mnie SŁONCEM na dogomanii. Chce sie czytac i pomagac zwierzetom, dzieki Tobie Oktowia.:loveu: :razz: nie boisz sie,ze pies skacze, moze agresja wyjdzie:eviltong: Quote
oktawia6 Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 [quote name='ARKA']Oktawio i Wiktorio-jetescie dla mnie SŁONCEM na dogomanii. Chce sie czytac i pomagac zwierzetom, dzieki Tobie Oktowia.:loveu: :razz: nie boisz sie,ze pies skacze, moze agresja wyjdzie:eviltong: ----------------------------------------------------------------------- :oops: :oops: :oops: ja się boję jak ona skacze:p ale tylko by jej się nogi nie rozjechały-bo nie ma dywanów tylko lakierowane deski-więć lekki poślizg jest to jeszcze trza ją pod brzuchol przytrzymać by się nie obaliła ale ona i tak się potem kokosi na podłodze:eviltong: -ale po sterylce-by dobry dom się znalazł-naprawdę-ona będzie cierpieć-już teraz potrafi zawyć z tęsknoty jak wyjdę nawet na 15 minut po chleb-a co z tego, że TZ obok, by nie tęskniła tka bardzo:-( może trochę ją za bardzo rozpieszczam-ale jak tu przejść obojętnie:roll: Quote
malawaszka Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 [quote name='oktawia6']------------------------------------------------------------------P.S. to dobrze, że Bolek ma nerki zdrowe:lol:-chcesz Waszka ten namiar na karmę do domu? chce o ile mają karmy weterynaryjne - bo potrzebuję royala hepatic - bo nerki zdrowe, ale wątroba chora :shake: a na Wikunię w przyszłym tyg wyślę - będzie jeszcze przed sterylką Quote
GreenEvil Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 wiktoria z lodzi - 100,00 Prosimy slicznie o wplaty na sterylke - brakuje 100 zl, nie zapominajm, ze beda tez potrzebne wizyty kontrolne itepeee. pzdr GreenEvil Quote
kelko Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Właśnie zobaczyłam, że spłynęła mi jakaś kaska - jutro zrobię przelewy dla Wikusi i Oskarka z Łodzi :lol: Quote
oktawia6 Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Dziękuję Kelko :Rose: do tego dojdzie USG oraz BAC tego guzka który ma przy sutku-wymacałam go-więc niech wet dalej diagnozuje-mogłam iść na skróty i go "nie zauważyć":cool1: ale to nie w moim stylu:shake: Quote
oktawia6 Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 J utro wstawię Wam 2/3 fotki Viktorii :wink:ale jeszcze przed strzyżeniem-strzyżonko będzie w poniedziałek na godzinę 17:00 u mnie w mieszkaniu. Viktoria zrobi furrorę:lol!: P.S. śpi nadal w łóżku:B-fly::ylsuper:TZ trochę popiskuje, że mu ciasnawo:sad: ale ustępuje:haha: i jak odejdę od kompa to z kanapki Viktoria przeniesie się do sypialni:sleep2: Quote
kasia124 Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 ehhh tak piszesz Oktawia o Wiki jak by to byl twoj "rodzony" pies a nie przygarniety pare tygodni temu i nie wiem czemu mam wrazenie ze tymczasowy domek przemieni sie w staly...... ale to tylko takie moje wrazenie bo 3 psy w ciasnym mieszkaniu to chyba za duzo... Quote
ewatr Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 [quote name='oktawia6']J utro wstawię Wam 2/3 fotki Viktorii :wink:ale jeszcze przed strzyżeniem-strzyżonko będzie w poniedziałek na godzinę 17:00 u mnie w mieszkaniu. Viktoria zrobi furrorę:lol!: P.S. śpi nadal w łóżku:B-fly::ylsuper:TZ trochę popiskuje, że mu ciasnawo:sad: ale ustępuje:haha: i jak odejdę od kompa to z kanapki Viktoria przeniesie się do sypialni:sleep2: o jakbym swojego prywatnego widziała :eviltong: wszedzie razem :evil_lol: ja tez jakos tak czytajac mam nieodparte wrażenie ze to wiesci z domu Wiktorii a nie z tymczasu ;) i te zachwyty !!! no my to na te zdjecia z utesnieniem czekamy zeby tez sie pozachwycac :loveu: Quote
miniaga Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 Ciesze się bardzo, że VIKI się poprawia. Ostatnio nie miałam wogóle czasu by zajrzeć do Viki. Moja znajoma niestety nie może jej zaadoptować, co jednak nie oznacza, że nie chce jej pomóc. Dostałam od niej pienążki i jutro albo we wtorek przeleje je na konto VIKi - prosze tylko o nr konta na PW. Co do wypowiedzi Oktawi- na Książęcej wyprowadzono mi psa z bardzo ciężkiego stanu - Malawaszka zna historie mojej Tasminy. Operowali tam dwie znajdy i nigdy nie mogłam powiedzieć złego słowa- dlatego stanowczo protestuje przed nazywaniem kliniki mordownią. A jeśli chodzi o Powstańców śląskich - to o której klinice mówisz, bo ja znam conajmniej trzy, które się tam mieszczą. Obie kliniki bardzo chętnie pomagają psom w potrzebie.Dla mnie to bardzo ważne. Quote
oktawia6 Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 tutaj można wpłacać pieniążki na Viktorię: z dopiskiem "na leczenie niewidomej Viktorii" dziękuję koleżance Miniagi-nie wiem jak ma na imię-ale dziękuję jej bardzo za wsparcie finansowe dla Viktorii Co do Powstańców-to miałam dokładnie na myśli Powstańców Śląskicj 111-całodobową "klinikę". Do tego ponawiam zapytanie: :modla: czy ktoś z Was dziewczęta z Warszawy oczywiście, mógłby zawieźć nas do kliniki na Gagarina 5 września na godzinę 9:30 i odebrać po południu, z Gagarina do Nowolipek-będzie po sterylizacji dlatego po południu-wybudzenie z narkozy trochę trwa-każdy pies wybudza się w indywidualnym czasie. Malawaszka-czy ktoś już się pytał o Viktorię?:roll: a zdjęcia dopiero wieczorem:oops: na deser;) Quote
miniaga Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 Oktawio jeżeli nikt się nie znajdzie moge zproponować Ci zawiezienie taksówką - zapłace ja, bo rozliczam sie z taksówkarzem raz w miesiącu. Problem polega na tym że pracuje, ale jezeli nikt inny nie bedzie mógł pomóc możesz liczyć na mnie Quote
oktawia6 Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 [quote name='miniaga']Oktawio jeżeli nikt się nie znajdzie moge zproponować Ci zawiezienie taksówką - zapłace ja, bo rozliczam sie z taksówkarzem raz w miesiącu. Problem polega na tym że pracuje, ale jezeli nikt inny nie bedzie mógł pomóc możesz liczyć na mnie ----------------------------------------------------------------------- :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: naprawdę?:crazyeye: Bardzo dziękuję:kiss_2: :Rose: :Rose: :Rose: 5 wrzesień to ważny dzień dla mnie i Viktorii:roll: Quote
ewatr Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 [quote name='oktawia6'] Do tego ponawiam zapytanie: :modla: czy ktoś z Was dziewczęta z Warszawy oczywiście, mógłby zawieźć nas do kliniki na Gagarina 5 września na godzinę 9:30 i odebrać po południu, z Gagarina do Nowolipek-będzie po sterylizacji dlatego po południu-wybudzenie z narkozy trochę trwa-każdy pies wybudza się w indywidualnym czasie. podnosze :multi: bo moze ktos z własnym srodkiem lokomocji sie znajdzie :eviltong: a przy okazji zapytam deser ;) gdzie ???????? Quote
Seaside Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 Jestem, nowa na forum i włąśnie trafiłam na wątek Viktorii... Octawio6 - nie ważne czy usłyszałaś jakieś przykre słowa na tym wątku, należy ci się wszystko co najlepsze tego świata za to co zrobiłąś dla tego pieska :placz: (to ze wzruszenia i radości ten płacz). Chaotycznie trochę piszę, ale jak oglądam i porównuję zdjęcia psiuni przed i po.............:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Nie mam słów Jesteś cudowna, Viki jest cudowna, odzyskuję wiarę w ludzi :) :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: Ale tego kto to zrobił i tak bym zdrowow przetrąciła :angryy: :chainsaw: (oczywiście nie chce tu propagować agresywnej atreści ale... ;) Czy Viki ma u ciebie tymczasowy domek tylko?? Jeśli tak (zgubiłam się już ze wzruszenia w treści wątku) to zabieram się do roboty i rozsylam wici !!!!! Całuję Viki w sam środek ślicznego pysia :) Quote
ewatr Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 Seaside napisał(a): Czy Viki ma u ciebie tymczasowy domek tylko?? Jeśli tak (zgubiłam się już ze wzruszenia w treści wątku) to zabieram się do roboty i rozsylam wici !!!!! tak tymczasowy / a jak sie myle to mnie Oktawia poprawi ;) / i wici wskazane :lol: Quote
malawaszka Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 [quote name='oktawia6']Malawaszka-czy ktoś już się pytał o Viktorię?:roll: niestety - zero zainteresowania - ludzie boją się chyba tego, że jest niewidoma :-( wolą adoptować zdrowego psiaka, przy którym nie trzeba nic robić :angryy: dużo mam na adopcje zapytań o szczenieta sznaucerkowe :-o :mad: Quote
loozerka Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 [quote name='oktawia6']tutaj można wpłacać pieniążki na Viktorię: z dopiskiem "na leczenie niewidomej Viktorii" hmm, wysłałam 30 złotych na Viki na AFN, tyle, ze teraz doczytałam jaki ma być dopisek, ja dalam "na Viki u octawii", mam jednak nadzieję, że nie będzie problemu ze znalezieniem adresata. miniaga- przepraszam za poprzednie uwagi :). Dobrze Cię tu znowu widzieć :) Quote
Recommended Posts