oktawia6 Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Malawaszka-już mówię-nie wszystkie guzki zostały usunięte-zostały jeszcze ze 3-byłby za mały margines skóry by usuwać na raz wszystkie 5 guzków-więc Viktorię czeka jeszcze drugi zabieg po wygojeniu się pierw tej operacji:roll: Viktoria czuje się jak po zabiegu- rusza się powoli, nie wyszłam dzisiaj z nią wieczorem na spacer-odpada-niech sika w domu-jutro na moment się wyjdzie, dzisiaj już nic ma nie jeść, dostała kroplówkę, lekarz uprzedzał mnie, że może wystąpić podkrwawianie-na razie nic nie widzę. Co do jej oczu-to dr Garncarz zalecił kolejną wizytę po zużyciu Cyclosporyny (Viktoria do tego bierze Tears Naturale-sztuczne łzy oraz Matrixol) wówczas może coś bliżej określi czy ona odzyska wzrok-nawet częściowo-na razie nie jest w stanie tego okreśłić jednoznacznie. GreenEvil-dzięki;) Quote
oktawia6 Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Viktoria mówi dobranoc-nie może się utulić-kręci się trochę kładzie i wstaje-jutro zadzwonię do lecznicy czy nie trzeba jej podać środka przeciwbólowego:-( a tak wyglądała w schronisku: dla porównania: Quote
loozerka Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 dobranoc sliczna viki i spij spokojnie po tych zabiegach :) Quote
tania Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Aż sie wierzyc nie chce jaka zmiana i spokój, znam to :lol:. Oferuje transort suni na zdjęcie szwów..Oktawia podaj mi tylko wszystko co i jak (może być na PW), bo czytam o suczce w pracy, płaczę i niestety dlatego informacje docierają do mnie wybiurczo. Jedyny problem to że w pracy jestem do 17 na Okęciu więc pozostaje kwestia dojazdu..co Ty na to? Quote
ARKA Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 [quote name='oktawia6'] Viktoria w towarzystwie Dandiego te łózio jej odpowiada:cool3: w towarzystwie 2-giego mojego syneczka Gryfika cała gromadka Viktoria śpi z nami na tym łożu:cool3: Dandi wybrał sobie Viktorię jako swoją muzę a oto relax na tych fotach Viktoria jest po ostrzyżeniu:razz: ma wyprofilowane brewki i główkę:cool3: tak lubi spędzać dzień: spacerki, 2 razy dziennie posiłek, wylegiwanie się na kanapach Mam pytanie do Was: czy ma ktoś na wymianę karmę dla suk po sterylce na wymianę z Purimą? Teraz Viktoria musi być na diecie "kastratów"-wór ma 14 kg-Viktoria zjadła ze 2 kg. SLICZNOSCI:loveu: :crazyeye: jaka karma dla kastratow?? To jakas bzdura- ma byc na takiej karmie co byla.. Quote
loozerka Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 pewnie jakaś karma light, aby sunia nie tyła. Wydaje mi się, ze to jedyne wskazanie po kastracji. Quote
miniaga Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 [quote name='oktawia6']W takim razie-widzę, że nic nie widzę:shake: -i nie wiem czy Viktoria będzie miała w takim razie sterylizację-prosiłam wcześniej, prosiłam ostatnio też Miniagę-w jaki dzień skąd dokąd-w nawiązaniu do jej propozycji przewiezienia nas do klinik i odebrania wieczorem-nie dostałam na priva jej numeru telefonu celem ustalenia szczeg. podałam kilka dni wcześniej jak trasa-i nic-dalej nic-dzisiaj jest już 17-sta i nic-w takim razie Viktoria będzie puszczona bez sterylizacji-200 zł na sterylizację jest plus 72 zł na USG czy BAC tego guzka przy sutku na taxówkę nie mam-to jej wszystkie pieniądze. Ostatnio na Sadybę do dr Garncarza wiozła nas SuperGosia:loveu: -ale tym razem jest chora-i mimo chęci tym razem nie jest w stanie. NIE MA NAS KTO ZAWIEŹĆ DO LECZNICY-nie będę ślepego psa wlokła w porannych korkach autobusami a potem nieprzytomnej po narkozie wieźć tramwajami do domu. podaję swoją komórkę 0602-178-666 ale wątpię by ktoś zareagował skoro do tej pory nic. Tymbardziej, prosiłam tłumaczyłam, jutro czyli 5 września jest możliwość wykonania tego zabiegu za pół ceny czyli za 200 zł:roll: a Warszawiacy też na jej wątek zaglądają :roll: Dzisiaj dzwoniła pani w sprawie Viktorii z "Mojego Psa" ale ma w domu 15 psów:crazyeye: :shake: wyniknęło z rozmowy... Nie ma chętnych na Viktorię:shake: postaram się ją wystawić na Allegro-tam może zwiększy się jej szansa-chociaż też:roll: ona musi być w domu bez psów:cool1: ... OKTAWIO NIE WIEM JAK CIĘ PZEPRASZAĆ - WYSŁAŁAM DO CIEBIE NR TELEFONU(nie wiem czemu nie doszedł). Nie dzwoniłaś a ja od soboty walcze z zapaleniem okostnej. Wczoraj miałam zciąganą ropę i wogóle nie skojarzyłam daty.... Nic mnie nie usprawiedliwa, bardzo bardzo przepraszam Vikunię. Szkoda, że Malawaszka do mnie nie zadzwoniła(choć nie ma mojego nr ), albo ktosik nie napisał na gg. Pieniązki które miałam przeznaczyć na taxi - już przelewam na konto Vikuni. Quote
miniaga Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Dobrze że znalazł się ktosik kto Wam pomógł. Trzeba było napisać do mnie na PW - zaglądałam na wiadomości. jeszcze raz przepraszam, że przeze mnie musiałaś się stresować czy dojedziecie. Quote
aniac50 Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Wiktoria jest CUDNA !!!!!Mam cichą nadzieję,że jej samopoczucie po operacji będzie równie dobre jak "fryzura".WIELKIE DZIEKI ZA OPIEKĘ { tak trudną !!} i troskę o naszą MISS DOGO ! Quote
oktawia6 Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 nie ma sprawy Miniaga-całe szczęście, że ta pani się trafiła-a pieniążki z taxi bardzo się jej przydadzą na dalszą opiekę;) . Dopiero dzisiaj wieczorem wyszłam na krótki spacerek z Viktorią-cały dzień załatwiała się w domu-nie chciałam jej narażać na zbędny ból-gdy zauważyłam, że jest już prawie sobą-to wyszłam na zewnątrz-noc prawie nie przespana wczorajsza-widać, że ją bolało i nie mogła sobie znaleźć miejsca-przechodziła z kąta w kąt-albo szła pod ścianę jak cielę na rzeź:placz: więc trzeba było ją pocieszyć utulić-dzwoniłam do chirurga, który ją operował i powiedział, że to normalne-i faktycznie czuje się lepiej-nie kwitnąco-ale lepiej-do tego nie podkrwawia-co też jest plusem-mimo, że mnie uprzedzono, że to się może zdarzyć-a jest czysta. TRANSPORT NA ZDJĘCIE SZWÓW NA 15 WRZEŚNIA JUŻ JEST !!!:lol: Też się cieszę, że Viktoria pięknieje-a co do poziomu opieki nad takim psem-to powiem tak...jak w haśle reklamowym Media Markt:evil_lol: "Nie dla.....:ylsuper:" i tym większa satysfakcja:p oby tylko te guzki wyszły niezłośliwe:roll: by dobry i odpowiedzialny dom się dla niej znalazł:sadCyber: :sadCyber: :sadCyber: Quote
loozerka Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 echh, octawia, to zdjęcie jest urzekające :))) Quote
oktawia6 Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 dobrejnocy od Viktorii-śpi-dobrze:sleep2: , że ja nie spałam akurat-chciała zejść z łóżka napić się wody ale nie za bardzo jej to wychodziło-siedziała więc bez ruchu:roll: -ale, że ja jak w reklamie z Media Markt:razz: więc miseczkę jej podałam do łóżka:eviltong: i jeszcze przed i po::wink: Quote
tania Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 aż się płakać chce, najpierw z rozpaczy potem ze szczęścia, jesteś :lilangel: , ale to powiem Ci osobiście:lol: Quote
loozerka Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 echh, a ja własnie porównywałam przed chwilą te zdjęcia, bo chcialam mojej latorośli pokazać miss przemiany dogomanii :) Quote
akucha Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 [quote name='oktawia6'] Viktoria mówi dobranoc-nie może się utulić-kręci się trochę kładzie i wstaje-jutro zadzwonię do lecznicy czy nie trzeba jej podać środka przeciwbólowego:-( a tak wyglądała w schronisku: dla porównania: O rety!!!! Oktawio, to niewiarygodne!!!! A gryfoniki.... :loveu: Quote
malawaszka Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Wiktoria jest sławna nawet za granicą :multi: skontaktowała się ze mną Pani Vanda z Czech i wspomoże finansowo Wikunię :multi: Podałam Pani Vandzie link do tematu Wiktorii i do tematu AFN, żeby mogła zobaczyć jak to wszystko wspaniale działa :loveu: Pani Vando Dziękujemy :Rose: :Rose: :Rose: Quote
Monia70 Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Ojej , jak Wikusia wyyyyyyyyyypiekniała :loveu: :loveu: :loveu: Przecudnie :loveu: Bardzo bardzo dziekujemy pani Vandzie :multi: :multi: :multi: za pomoc Quote
loozerka Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Sława zupełnie uzasadniona- Viki mogłaby startować w międzynarodowej edycji psiej wersji metamorfoz, przemian , czy jak tam te programy TV się zwą :). No i im więcej osób o niej wie, tym większe ma szanse na domek. Quote
oktawia6 Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Dzisiaj już 3 dzień po operacji-Viktoria próbowała majstrować przy swoich majteczkach:cool1: ale natychmiast założyłam jej kołnierz:evil_lol: (akurat czekał w mojej apteczce:evil_lol: ) na domiar tego zezłościła się na mnie bo do tego wszystkiego przesunęłam chcąc pościelić łóżko-zawarczała:angryy: z zębami na wierzchu-na pewno sobie pomyślała; dość że w tych gaciach muszę chodzić, kołnierz mi zakłada i jeszcze jak śmie zsuwać mnie z poduszki:motz: ! Powiedziałam, jej fe na to wszystko bo przecież i tak jest poszkodowana. Jedno jest pewne, nie może się nigdzie podrapać-więc trzeba ją porządnie raz dziennie wymasować przy głowie, uszy, wydrapać nogi i tam gdzie się da, Viktoria osuwa głowę na bok-zupełnie jak wisielec-widać, że jej to sprawia przyjemność. Dzięki Malawaszka za reklamę-niech pani Vanda sobie poogląda od początku jej zdjęcia-czeski bardzo podobny do polskiego to na pewno zrozumie wszystko;) Teraz Viktoria położyła się z TZ na łóżku i z maluszkami-ale na pewno potem wstanie by się napić-i położy się na kanapce w kuchni-potem znowy do łózka ze wszystkimi. Jeszcze tak myślałam, by zrobić jej stronę internetową-tylko ja strony nie potrafię zrobić-z galerią i tak dalej z opisem z kontaktem do mnie-może to by było lepsze niż Allegro?:eggface: i na koniec dnia-cudo:loveu: -które zrobiła Luthien-a ja zamęczam ją takimi zadaniami:evil_lol: : Quote
malawaszka Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 oktawia6 napisał(a):czeski bardzo podobny do polskiego to na pewno zrozumie wszystko;) P. Vanda pisała do mnie po polsku więc na pewno nie będzie problemu :multi: ;) kurcze wielkie brawa dla Luthien za tą falującą wodę - mogłabym się gapić godzinami w takie obrazki :loveu: Quote
ARKA Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 [quote name='oktawia6']Dzisiaj już 3 dzień po operacji-Viktoria próbowała majstrować przy swoich majteczkach:cool1: ale natychmiast założyłam jej kołnierz:evil_lol: (akurat czekał w mojej apteczce:evil_lol: ) na domiar tego zezłościła się na mnie bo do tego wszystkiego przesunęłam chcąc pościelić łóżko-zawarczała:angryy: z zębami na wierzchu-na pewno sobie pomyślała; dość że w tych gaciach muszę chodzić, kołnierz mi zakłada i jeszcze jak śmie zsuwać mnie z poduszki:motz: ! Powiedziałam, jej fe na to wszystko bo przecież i tak jest poszkodowana. Jedno jest pewne, nie może się nigdzie podrapać-więc trzeba ją porządnie raz dziennie wymasować przy głowie, uszy, wydrapać nogi i tam gdzie się da, Viktoria osuwa głowę na bok-zupełnie jak wisielec-widać, że jej to sprawia przyjemność. Dzięki Malawaszka za reklamę-niech pani Vanda sobie poogląda od początku jej zdjęcia-czeski bardzo podobny do polskiego to na pewno zrozumie wszystko;) Teraz Viktoria położyła się z TZ na łóżku i z maluszkami-ale na pewno potem wstanie by się napić-i położy się na kanapce w kuchni-potem znowy do łózka ze wszystkimi. Jeszcze tak myślałam, by zrobić jej stronę internetową-tylko ja strony nie potrafię zrobić-z galerią i tak dalej z opisem z kontaktem do mnie-może to by było lepsze niż Allegro?:eggface: i na koniec dnia-cudo:loveu: -które zrobiła Luthien-a ja zamęczam ją takimi zadaniami:evil_lol: : To czuje, ze Viki znajdzie gdzies dom conajmniej blisko morza, nie wspomne o oceanie:cool1: Quote
oktawia6 Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Tak-świeże powietrze, stała opieka i wygodne kanapy do minimum dla Viktorii-mnie brakuje morskiego powietrza:oops: dla niej. Fakt-na te zdjęcie-można patrzyć nieustannie-koncepcja była moja, Cana znalazła tło-i wstawiła Viktorię-tak powstało hipnotyzujące zdjęcie:loveu: . Tylko naprawdę boję się, że gdy wyjdzie nowotwór w hist-pat to nikt jej nie adoptuje...:sadCyber: Quote
Agama Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 OKTAWIO:lol: witam noca ,czy mozna na BAZARKU wystawic cos na VIKTORIE Quote
oktawia6 Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 [quote name='Agama'] OKTAWIO:lol: witam noca ,czy mozna na BAZARKU wystawic cos na VIKTORIE dobrywieczór;) jasne, że można! nawet trzeba;) ! bazarek rządzi:ylsuper: a w razie co: z dopiskiem "na leczenie niewidomej Viktorii-Warszawa" Quote
Recommended Posts