Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 701
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak , żyją , co graniczy niemal z cudem , bo przecież czarny ma zapalenie płuc i oskrzeli . Z tego siemienia zrobiła sie breja , która częściowo dodałam do mleka , a częściowo komu moge wciskam do dziobków . One i ja jesteśmy cali zalani , osrani i obrzygani . Super . :shake: W pokoju zniewalający zapach , a okna nie otworzę . Maluchy tak zaciskają szczęki , że aż strach im coś próbować wciskać

Posted

Równie optymistyczne jest to, ze jednak szczenięta są o niebo "twardsze" od kociąt. Kociakom starczy byle co, żeby umrzeć, szczeniaki łatwiej wyciągnąć nawet z ciężkiego stanu.

Bianka pochwal sie tez tutaj, jak wystraszyłaś śmiertelnie waszego wiejskiego weta :)

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Równie optymistyczne jest to, ze jednak szczenięta są o niebo "twardsze" od kociąt. Kociakom starczy byle co, żeby umrzeć, szczeniaki łatwiej wyciągnąć nawet z ciężkiego stanu.

Bianka pochwal sie tez tutaj, jak wystraszyłaś śmiertelnie waszego wiejskiego weta :)

Faktycznie są " twardsze " . Kociaka wystarczy po znalezieniu nakarmić przed ogrzaniem , a już po nim .

Duży czarny też już jest chory . To jakaś wstretna wirusówka . Jeszcze 2 zostały , ale to chyba kwestia godzin jak się rozłożą . Pokój wygląda jak sala szpitalna , a ja mam grafik co komu i ile . Po prostu super . Ręce opadają . Teraz np. zjadł tylko biszkopt .To nie jest kwestia mleka takiego czy innego . Ból brzuszka , wdęcia , smarkanie , ropne gluty i potem schodzi niżej , na górne a następnie dolne drogi oddechowe .
Pierwszy objaw brak łaknienia , senność , osowiałosć , potem niepokój piszczenie z powodu bólu brzuszka , potem jak już jest katar , to nie ma siły je nakarmić . Zaciskają szczęki tak , że mażna je połamac , a nie otworzą .Ogólnie jest do du......

Posted

Pozwoliłam sobie to przekleić Bianko, bo ktoś może przegapić a to najwspanialszy tekst jaki ostatnio czytałam na dogo :lol:

"U mnie na wsi było szczepienie p . wściekliżnie . Upiełam wszystkie 5 psów , wziełam wszystkie 5 smyczy w jedną ręke , i ruszyłam dziarsko do punktu szczepień , czyli pod wiejską świetlice . Gawiedż licznie wyległa przed chałupy , tudzież w szyby , by zobaczyć jak " ta z Wrocławia " paraduje z idącymi normalnie i spokojnie psami na czele z dobkiem . Nawet pani ze sklepu wyległa . Pan weterynaż mało nie padł , zwłaszcza jak miał dać zastrzyk Rokiemu , choć on akurat był w kagańcu . Jak kilka tygodni póżniej mój maż pojechał do miasteczka do weta po paszę dla piskląt , to jak sie dowiedział że jest z Lubiela to powiedział , jakiej traumy doznał , bo przyszła do szczepienia kobieta ze stadem strasznych psów i ze starym , ogromnym , krwiożerczym dobermanem . Maż powiedział , a tak , to moja żona Pan wet chcąc zatuszować sprawę powiedział , " jak przejezdzam przez Lubiel , to ktos tam hoduje jakieś dzikie ptactwo , bo widziałem z daleka jak latało " . Na to mój maz niewzruszenie , " tak , to moja żona " Faktycznie lata u mnie wszystko łącznie z indorami . Właśnie jeden dzisiaj chciał wylądować na daszku markizy i przebił sie na wylot lądując na lezaku "

Niezły obciach robisz swojemu mężowi :evil_lol:.
Trzymam kciuki za maluchy , jesteś bardzo dzielna:loveu:.

Posted

O Bogooooooowie, jakie to maciupeństwa są. Oby wszystkie dzielnie walczyły. Bianko jak zwykle Cię podziwiam.
A tę dziurę w markizie to chyba jakiś latający hipopotam zrobił?

Posted

Kasztanowy właśnie wycyckał 70 ml mleczka :lol: Taki był strasznie głodny . :cool3: Reszta popiła po troszku , a zeszło nam na karmienie tyle czasu , że aż nam w piecu wygasło :roll:

Posted

[quote name='BIANKA1']Kasztanowy właśnie wycyckał 70 ml mleczka :lol: Taki był strasznie głodny . :cool3: Reszta popiła po troszku , a zeszło nam na karmienie tyle czasu , że aż nam w piecu wygasło :roll:[/QUOTE]
Bożenko, czy Kasztanowy to ten najbiedniejszy?:(
Czy to znaczy, że jest ciut lepiej?

Posted

Bianko , opis szczepienia psów oraz rozmowy z wetem mnie powalił....:evil_lol:
Jesteś zjawiskiem na wsi ?
Swoją drogą mina weta na słowa Twojego męża bezcenna , to się teraz chłopina zastanowi zanim coś powie ...Roki , krwiożercza bestia , też coś:cool3::evil_lol:

cieszę się ,że maluchy lepiej !:loveu:

Posted

Edytko , kasztanowy i biszkopt to te jeszcze zdowe .
Juetynko , jestem na wsi " zjawiskiem " , Ludzie przychodzili oglądać moje kury , bo ja mam tylko kilka normalnych niosek . Reszta to kury ozdobne , jakich nikt nigdy nie widział . Mówią , że u mnie jest jak w ZOO .:cool3:

Mam dylemat . Szczeniaki są teraz na tum nieszczęsnym Mixolu , którego nie używam , odkąd Wypłoszek po nim wyłysiał . Dr Karolina kazała takie dawać , to piją . Miałam 3 puszki , jedną kupiłyśmy z Edytką u weta , jedną dostałam w paczce , jedną kiedyś dostałam z kociętami . Jest to mleko drogie i rozrabia się go 1x2 . czyli z puszki 300gram na objętość powiedzmy ponad pół litra wychodzi półtora litra płynu . Gdyby wszystkie jadły jak kasztanowy , to ta puszka by starczyła na jakieś 3 karmienia , czyli 5 puszek na 2 dni . Teraz mam rozpoczętą trzecią puszkę i do soboty rano powinno starczyć . A potem co , mam wrócić na mleko dla dzieci ?

Dziś przyjdzie starter
W dniu 2010-10-06 zostało wysłane do Państwa zamówienie ze sklepu SwiatKarm.pl

Numer przesyłki: 0091644972861A

Prosimy o przygotowanie kwoty pobrania w wysokości 163.93 zł

164 zł starter , 80 zł wet i mixol puszka . 75 zł conwalescence . = 319 zł
mam uzbierane 418 zł
, to by zostało na prawie 3 puszki mixolu , ale nie będzie w razie czego na weta .Ma to sens ? żeby 2-3 dni jeszcze pociągnąć i poten przejść na niemowlęce ?

Karmienie ich to wojna . Teraz jesteśmy po bitwie trwającej od 3 . Ale nadal żyjemy .

Posted

[quote name='BIANKA1']Edytko , kasztanowy i biszkopt to te jeszcze zdowe .
Juetynko , jestem na wsi " zjawiskiem " , Ludzie przychodzili oglądać moje kury , bo ja mam tylko kilka normalnych niosek . Reszta to kury ozdobne , jakich nikt nigdy nie widział . Mówią , że u mnie jest jak w ZOO .:cool3:

Mam dylemat . Szczeniaki są teraz na tum nieszczęsnym Mixolu , którego nie używam , odkąd Wypłoszek po nim wyłysiał . Dr Karolina kazała takie dawać , to piją . Miałam 3 puszki , jedną kupiłyśmy z Edytką u weta , jedną dostałam w paczce , jedną kiedyś dostałam z kociętami . Jest to mleko drogie i rozrabia się go 1x2 . czyli z puszki 300gram na objętość powiedzmy ponad pół litra wychodzi półtora litra płynu . Gdyby wszystkie jadły jak kasztanowy , to ta puszka by starczyła na jakieś 3 karmienia , czyli 5 puszek na 2 dni . Teraz mam rozpoczętą trzecią puszkę i do soboty rano powinno starczyć . A potem co , mam wrócić na mleko dla dzieci ?

Dziś przyjdzie starter
W dniu 2010-10-06 zostało wysłane do Państwa zamówienie ze sklepu SwiatKarm.pl

Numer przesyłki: 0091644972861A

Prosimy o przygotowanie kwoty pobrania w wysokości 163.93 zł

164 zł starter , 80 zł wet i mixol puszka . 75 zł conwalescence . = 319 zł
mam uzbierane 418 zł
, to by zostało na prawie 3 puszki mixolu , ale nie będzie w razie czego na weta .Ma to sens ? żeby 2-3 dni jeszcze pociągnąć i poten przejść na niemowlęce ?

Karmienie ich to wojna . Teraz jesteśmy po bitwie trwającej od 3 . Ale nadal żyjemy .

Bianko,
Napisz co jest wtej chwili najleprze dla maluchów ???!!!