2411magdalenka Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Bianko, tylko wlewanie dodupnie zadziała tylko w okolicy odbytu, perystaltyka idzie w stronę tyłka, więc jest to działanie bardzo znikome.. podając dowpaszczowo parafina przelezie przez całe przewód pokarmowy i odetka jeżeli jest coś przytkane w wyższym odcinku... wg mnie dowpaszczowo strzykawką... dodupnie też możnaby małą strzykawką, której czubek też jest w parafinie żeby łatwiej wlazło ;) Quote
BIANKA1 Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Dawałam dodupnie insulinówką , a żeby wlać dalej , to tym wenflonikiem , oczywiście omaszczone . . Dopyszcznie nie moge , bo nie łykają . Boję się ich zalać . Quote
2411magdalenka Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 no to zonk.. lepiej już chyba nie można... przy zaparciu też niemowlętom "masuje" się odbytnicę w celu wywołania odruchu defekacji - wkłada się termometr w pupcię i robi się nim malutkie kółeczka (nie obraca termometrem ale "zakreśla" kółeczka).. także jeszcze to mi przychodzi do głowy... dzielna z Ciebie kobieta! oby tylko Wam sił starczyło... Quote
wiga138 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Może Pani wet będzie mogła podać doustnie parafinę ? To jest super srodek. Moje szczeniory też to dostawały Quote
halbina Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 I co ja mam napisać?... wiesz, że swoją walkę przegrałam, wspieram myślami! Quote
BIANKA1 Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Halbinko , wiem , przykro mi . Kółka w dupci robimy . Napinają sie wtedy , ale nic nie leci . Rozmawiałam z doktor Karoliną . mam masować i dawac espumisan . Chyba sie troszkę zdziwiła , że czarny jeszcze żyje . Mały przecieka przez palce . Biedna Edytka nie mogła wczoraj nawet patrzec . :-( Płakać jej się chciało . :roll: Quote
Edi100 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Mam nadzieję, że będą żyły wszystkie.Bardzo mocno w to wierzę. Quote
wiga138 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Edi100 napisał(a):Mam nadzieję, że będą żyły wszystkie.Bardzo mocno w to wierzę. Ja też.....BARDZO, ale to BARDZO !!!!!! Quote
BIANKA1 Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Czarnulek troszkę sam possał z butelki . To chyba dobry znak , bo jest juz na tyle silny , żeby ssać . Prawdę mówiąc jestem zaskoczona . Quote
wiga138 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 ufffffffffffff za kazdym razem jak widzę Twój nowy post wchodzę tu z bijącym sercem... Quote
agnieszkal2 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Super,że maleństwo je:multi:Czarnuszku zdrowiej !!!!!!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
Gosiara Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Wiem co przezywasz ja ratowałam dwa mioty z wstrętnych robali...Odrobaczałam Systemax(czy jakoś tak,zawiesina)+5ml.strzykawki parafiny,1/4 nospy w tabletce,antybiotyk osłonowo...Nie wszystkie dało się uratować robale czopowały jelitka dochodziło do zatrucia toksynami...TRZYMAM KCIUKI!Ja to przezywam kolejny raz,duchowo z Tobą:* Quote
2411magdalenka Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 cieszę się, że czarnulek zjadł.. teraz trzymam kciukasy, żeby się wykupkał... i żeby było już z górki!!!!!!! Bianko jesteś rewelacyjna... Quote
wiga138 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Byłam na watku Halbiny.....zamykam komputer na jakiś czas. Bianko, Jakby coś - to jestem pod telefonem. Jestem z Tobą całym sercem. Bedzie napewno wszystko ok. Mocno w to wierzę. Quote
BIANKA1 Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 A ja jestem chyba człowiekiem małej wiary . Prawde mówiąc to nie liczyłam na polepszenie . Tymczasem czarny zrobił qpala takiego nawet nawet , ciut zjadł i śpi . W każdym razie nie jest taki bezwładny jak wcześniej . Białasy bez zmian , czyli bez qpek , ale już bez płaczu . Dostają leki cały czas . Jeśli chodzi o 3 grubaski , to czarny się znarowił i nie zjadł . Zaraz jeszcze raz go spróbuje nakarmić .Za to biszkopcik stara się bawić , wystawia do góry kuperek i merda ogonkiem . Jest przesłodki . Taki do schrupania . Spokojny , fajny , nie piszczy , nie upomina sie o nic nachalnie , cudeńko . Poszukiwacz cycia :lol: Uploaded with ImageShack.us Quote
Nemko Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Jestem na watku. Wrocilam z pracy a tu wiesci o kupce:crazyeye: Trzymam kciuki za pieseczki.Malenstwa biedne... Quote
Nemko Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 mam podobny problem:( Te jeszcze nie są na bruku, ale lada chwila moga sie tam znalezc!! Tu opisalam problem. Na razie prosze o wskazówki...:shake::shake: http://www.dogomania.pl/threads/194018-Prosze-o-pomoc-i-o-dt-dla-szczeniaczków-rozdawanych-na-ulicy!!! Quote
BIANKA1 Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 Ciągle razem . Grubasy jedzą i tyją . Biszkopt warczy , poszczekuje , czysta komedia :lol:Ja go chyba zacałuję na śmierć . :lol: 3 zdechlaczki bez zmian . Ani lepiej , ani gorzej . Teraz wyglądają jakby były z zupełnie innego miotu :roll: Połowa z tamtych .Danie im choć odrobiny jedzenia graniczy z cudem . Kichają , prychają , smarki im lecą , nawet ssac nie mogą gdyby chciały , bo noski całkiem zatkane . Ale żyją . Quote
Gosiara Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Biedne maluszki biedna Ty...Kciuki cały czas!!! Quote
Mruczka Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 QUOTE=BIANKA1;15496456]3 zdechlaczki bez zmian . Ani lepiej , ani gorzej . Teraz wyglądają jakby były z zupełnie innego miotu :roll: Połowa z tamtych .Danie im choć odrobiny jedzenia graniczy z cudem . Kichają , prychają , smarki im lecą , nawet ssac nie mogą gdyby chciały , bo noski całkiem zatkane . Ale żyją .[/QUOTE] Oj, to zdechlaczki są już trzy ? Jakoś tak myslałam, ż tylko dwa słabują:shake:. Quote
AMIGA Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Kciuki, kciuki i jeszcze raz kciuki zaciskam i wciaż o Was myślę. Bianko - jesteś naprawdę wieeeelka Quote
wiga138 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 To świetne wieści !!!! Bianko, czy tym maluchom bez qpy mozesz podać doustnie chociaż po kropelce parafiny ? może na palcu ? Quote
Alicja Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 na zaparcia Lactulosum , syropek można dawać niemowlaczkom Quote
BIANKA1 Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 Alicja napisał(a):na zaparcia Lactulosum , syropek można dawać niemowlaczkom O masz , teraz sie odezwała , jak ja właśnie wróciłam z miasteczka z apteki . Drugi raz nie pojade , nie ma szans . Kupiłam siemię lniane mielone , pisze ze można dodawać do mleka . Już zalałam i czekam aż się rozślimaczy . Płyn doleję do mleka większym , a tym bidakom podam strzykawką . One teraz jedzą 2sz , 2 szt , 1 szt , 1 szt ,czyli mogę nie odchodzić od butelki . Wybrałam z bankomatu pieniążki szczeniaczków , to oddam Agnieszce za conwalescence , pani Doktor za wizyte i mleczko , i zamówiłam starter płatne przy odbiorze . Quote
Recommended Posts