pucka69 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Bianko - myslę że kupuj! Ze starterem poczekaj. Ja za parę dni mam obiecany zakup ksiazek - to będzie ze 30 zł no i wieczorem wystawię nowa Cepelię - to pieniążki się zbiora na starter. Quote
Poker Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 trzeba je ratować teraz ,żeby było komu podawać starter Quote
Aldrumka Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Bianko, kupuj koniecznie, zaraz przeleję 40 zł, około południa powinny być na koncie Quote
BIANKA1 Posted October 3, 2010 Author Posted October 3, 2010 Robię co mogę . Daję podskórnie glukoze ciepłą i duphalyte . Karmię po odrobince portagenem , jeszcze troszkę znalazłam . Nie wiem co sie stało . Nie wymiotuja , nie mają biegunki , nie smarkają . Jedynie nie chcą jeść i są bardzo osłabione . Quote
go-ja Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Pani Bianko - może wet je obejrzy? Mniej mnie teraz, bo mam w domu małą koteczkę chorą. Też karmię ją co 2-3 h... Ratujmy te dwa bąble. Ja też poproszę nr konta na PW Quote
BIANKA1 Posted October 3, 2010 Author Posted October 3, 2010 Z wetem to na moim zadupiu bieda . :shake: Dałam im jeszcze nospe w zastrzyku . Założyłam , że mogą to byc problemy z trawieniem po zmianie mleka . Akurat te 2 są najmniejsze i najsłabsze . Czarnego już raz wyciągałam za uszy z zaświatów . Trzeci też łaciatek również jest mały , ale nie aż tak . Ma z kolei dziwny zwyczaj spania z nogani tylnymi na zewnątrz . Nie niepokoję sie na razie , bo mój Miki i Puniek tez tak śpią . Ale może to być również jakis problem ortopedyczny . Jak zaczna chodzic , to sie okarze . Zęby faktycznie im rosną . Może trzeba by im podac jakis preparat wapniowy w syropku ..Daje im tez beta-glukan . Łatwo skórek nie oddamy . Będziemy walczyc do końca .Dostały też na wszelki wypadek antybiotyk . Czarny teraz nawet trochę sam possał . Łaciaty nadal strajkuje . Jest nawodniony i nafaszerowany pastą pet . Pozostaje tylko czekać .Dziękuję , że jesteście z nami . Quote
Korenia Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Przy zmianie mleka może się tak zdarzyć, że psiak może nawet odejść :( Nie powinno się zmieniać. Trzymam kciuki z maluszki! Quote
ewtos Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Szukałam trochę w internecie i znalazłam info o potrzebie masowania brzuszków po jedzeniu.Ma to zastąpić wylizywanie przez matkę, taki masaż. Może bidule się zatkały Żywienie szczeniąt bez matki ."......trzeba pobudzać w nich tę czynność masażem po każdym posiłku. Matka masuje swe młode języczkiem, my powinniśmy ostrożnie pocierać brzuszek i okolicę odbytu oseska koniuszkami palców, za pomocą kawałeczka waty lub myjki. Pojawiające się po takim masażu odchody usuwamy chusteczką higieniczną. Kał powinien być miękki, ale dobrze uformowany. Kał luźny i o niewłaściwym kolorze, np. zielonawym, jasnożółtym lub ochrowym wskazuje na błędy w żywieniu. Trzeba wtedy poradzić się lekarza. ............." Quote
Poker Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 biedne maluchy i Bianka.Ale widzę, że fachowe leczenie bez weta. Czy coś z leków jest teraz potrzebne? Quote
pucka69 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Oto nowe cuda dla maluchów: http://www.dogomania.pl/threads/193901-B%C5%82%C4%99kitne-wieszade%C5%82ka-dla-szczeniak%C3%B3w-u-Bianki-KUP-TERAZ-do-10.10?p=15483988#post15483988 Quote
BIANKA1 Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Brzuszki masujemy . Z ludzkich leków to chyba nic . Z weterynaryjnych muszę sobie dobrać . Ja nie przeszłam gwałtownie z mleka na mleko . Ostatni dzień znieniałam pół karmienia na pół . 4 nic nie jest . Malcy po nospie przestali rozpaczać . Daję im to conwalescence , ale trzeba z nimi powalczyć przy karmieniu . Pucka , dziękuję za bazarek . Quote
2411magdalenka Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 trzymam kciuki za dzieciaki! musi być dobrze! Quote
Gosiara Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Ja też trzymam kciuki za maluchy!I Ciebie bianko! Quote
BIANKA1 Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Gosiara napisał(a):Ja też trzymam kciuki za maluchy!I Ciebie bianko! Dzięki . Ważyłam maluchy . Największy waży prawie 70 deka , mały czarny 43 . Innych nie ważyłam , nie chciałam ich niepokoić . Na początku wszystkie by o podobnych gabarytach . Czyli te małe nie przybierają , a wręcz schudły . Quote
wiga138 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Jak się czują maluszki ? Czy nie ma gdzieś lekarza weterynarza, który mże pomóc - chociaz przez internet ?????? Bianka , masuj brzuchy ! Trzymaj się ciepło ! Jak coś trzeba - pisz. Może trzeba ściagnąć lekarza z najbliższego miasta ? Quote
AMIGA Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Kurcze, tak na odległość też mogę tylko trzymać mocno kciuki, żeby maluchy się "zabrały" do życia. Bianko - trzymaj się dzielnie Quote
BIANKA1 Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Małemu czarnemu lecą gluty z noska . Po konsultacji telefonicznej wsadziłam mu termometr . Gorączki nie ma m choc głowy nie dam bo termometr ruski badziewiasty , zatkany nie jest , bo strzelił w trakcie wodnistego qupala . Dostał jeszcze metacalm i karmiony jest strzykawką . Postanowiłam je odzielic od reszty . Od wczoraj wisimy z moją wetką na telefonie .Robię wszystko pod dyktando . Quote
wiga138 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 a czy ta Pani wet nie moze do Ciebie przyjechać ? Quote
BIANKA1 Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 wiga138 napisał(a):a czy ta Pani wet nie moze do Ciebie przyjechać ? 60 km ?:shake:. . Doszło 40 zł . Mam w sumie 198 zł . Zamówie conwalescence na 100 to przesyłka będzie gratis . Quote
BIANKA1 Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 W Krakvecie w chwili obecnej nie ma , szukam dalej , ale przesyłka nie będzie gratisowa . Quote
BIANKA1 Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Animalia nie ma " produkt wycofywany z oferty " Pomóżcie mi znaleść .:-( Quote
Korenia Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Bianko rzeczy weterynaryjnych z Royala NIE kupisz w necie! :( Niestety Royal jakoś od września wycofał wszystko ze sklepów, jest możliwość kupienia tylko u weta. Quote
malagos Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Ale się porobilo... moze siemię laniane rozgotowane, jak cielakom chorym na biegunkę?.... Po łyzeczce co jakiś czas, zawsze to osłoni przewód pokarmowy?......... Quote
Recommended Posts