Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bianko - myslę że kupuj! Ze starterem poczekaj. Ja za parę dni mam obiecany zakup ksiazek - to będzie ze 30 zł no i wieczorem wystawię nowa Cepelię - to pieniążki się zbiora na starter.

• Replies 701
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Robię co mogę . Daję podskórnie glukoze ciepłą i duphalyte . Karmię po odrobince portagenem , jeszcze troszkę znalazłam . Nie wiem co sie stało . Nie wymiotuja , nie mają biegunki , nie smarkają . Jedynie nie chcą jeść i są bardzo osłabione .

Posted

Pani Bianko - może wet je obejrzy? Mniej mnie teraz, bo mam w domu małą koteczkę chorą. Też karmię ją co 2-3 h... Ratujmy te dwa bąble. Ja też poproszę nr konta na PW

Posted

Z wetem to na moim zadupiu bieda . :shake:
Dałam im jeszcze nospe w zastrzyku . Założyłam , że mogą to byc problemy z trawieniem po zmianie mleka . Akurat te 2 są najmniejsze i najsłabsze . Czarnego już raz wyciągałam za uszy z zaświatów . Trzeci też łaciatek również jest mały , ale nie aż tak . Ma z kolei dziwny zwyczaj spania z nogani tylnymi na zewnątrz . Nie niepokoję sie na razie , bo mój Miki i Puniek tez tak śpią . Ale może to być również jakis problem ortopedyczny . Jak zaczna chodzic , to sie okarze .
Zęby faktycznie im rosną . Może trzeba by im podac jakis preparat wapniowy w syropku ..Daje im tez beta-glukan . Łatwo skórek nie oddamy . Będziemy walczyc do końca .Dostały też na wszelki wypadek antybiotyk . Czarny teraz nawet trochę sam possał . Łaciaty nadal strajkuje . Jest nawodniony i nafaszerowany pastą pet . Pozostaje tylko czekać .Dziękuję , że jesteście z nami .

Posted

Szukałam trochę w internecie i znalazłam info o potrzebie masowania brzuszków po jedzeniu.Ma to zastąpić wylizywanie przez matkę, taki masaż. Może bidule się zatkały
Żywienie szczeniąt bez matki
."......trzeba pobudzać w nich tę czynność masażem po każdym posiłku. Matka masuje swe młode języczkiem, my powinniśmy ostrożnie pocierać brzuszek i okolicę odbytu oseska koniuszkami palców, za pomocą kawałeczka waty lub myjki. Pojawiające się po takim masażu odchody usuwamy chusteczką higieniczną. Kał powinien być miękki, ale dobrze uformowany. Kał luźny i o niewłaściwym kolorze, np. zielonawym, jasnożółtym lub ochrowym wskazuje na błędy w żywieniu. Trzeba wtedy poradzić się lekarza. ............."

Posted

Brzuszki masujemy . Z ludzkich leków to chyba nic . Z weterynaryjnych muszę sobie dobrać . Ja nie przeszłam gwałtownie z mleka na mleko . Ostatni dzień znieniałam pół karmienia na pół . 4 nic nie jest . Malcy po nospie przestali rozpaczać . Daję im to conwalescence , ale trzeba z nimi powalczyć przy karmieniu .
Pucka , dziękuję za bazarek .

Posted

Gosiara napisał(a):
Ja też trzymam kciuki za maluchy!I Ciebie bianko!

Dzięki .
Ważyłam maluchy . Największy waży prawie 70 deka , mały czarny 43 . Innych nie ważyłam , nie chciałam ich niepokoić .
Na początku wszystkie by o podobnych gabarytach . Czyli te małe nie przybierają , a wręcz schudły .

Posted

Jak się czują maluszki ?
Czy nie ma gdzieś lekarza weterynarza, który mże pomóc - chociaz przez internet ??????
Bianka , masuj brzuchy ! Trzymaj się ciepło !
Jak coś trzeba - pisz. Może trzeba ściagnąć lekarza z najbliższego miasta ?

Posted

Małemu czarnemu lecą gluty z noska . Po konsultacji telefonicznej wsadziłam mu termometr . Gorączki nie ma m choc głowy nie dam bo termometr ruski badziewiasty , zatkany nie jest , bo strzelił w trakcie wodnistego qupala . Dostał jeszcze metacalm i karmiony jest strzykawką . Postanowiłam je odzielic od reszty . Od wczoraj wisimy z moją wetką na telefonie .Robię wszystko pod dyktando .

Posted

wiga138 napisał(a):
a czy ta Pani wet nie moze do Ciebie przyjechać ?

60 km ?:shake:. .
Doszło 40 zł . Mam w sumie 198 zł . Zamówie conwalescence na 100 to przesyłka będzie gratis .

Posted

Bianko rzeczy weterynaryjnych z Royala NIE kupisz w necie! :( Niestety Royal jakoś od września wycofał wszystko ze sklepów, jest możliwość kupienia tylko u weta.

Posted

Ale się porobilo... moze siemię laniane rozgotowane, jak cielakom chorym na biegunkę?.... Po łyzeczce co jakiś czas, zawsze to osłoni przewód pokarmowy?.........