Poker Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Przekazałam mężowi mleko od Agnieszkil2 i podałam 40 kapsułek Lacidofilu. Może by te problemy się już odpinkały od Bianki ..... Quote
BIANKA1 Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 Dziękuję . Wszystko łącznie z Doda dotarło do mnie szczęsliwie w środku nocy :lol: Quote
Alicja Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 o dżisys ...załamka .... nie od dziś wiadomo ze nieszczęścia chodzą parami ...no czasem trójkami ...ale żeby tak tyralierą zaatakować ;/ Quote
BIANKA1 Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 Jak wracałam ze szpitala , to wpadłam po drodze do Ulv .Magda ma cudnych tymczasowiczów . Jak opowiadałam mężowi , to zdałam sobie sprawę z komizmu sytuacji Idzie Magda i prowadzi na smyczach Jamniczkę rodem z Oświęcimia dodatkowo utykającą na przednią łapkę Uploaded with ImageShack.us Na wpół łysą pekinkę w kołnierzu Uploaded with ImageShack.us Przedziwnie podrygującą jak w pląsawicy Piku Uploaded with ImageShack.us i Piękną , aczkolwiek starą Lalę . Uploaded with ImageShack.us Szkoda , że jeszcze Kraksy nie zabrała :evil_lol: Quote
agusiazet Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 No, faktycznie kolekcja wyróżniająca się swoją oryginalnością, ale to właśnie jest ULv i za to ją podziwiamy, szanujemy i lubimy:) Quote
BIANKA1 Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Mały czarny :cool3: Uploaded with ImageShack.us Biszkopcik Uploaded with ImageShack.us Jak widać apetyty dopisują , dupki rosną .:lol: Na zdjęciach wyżej też ono obaj . Mam takie zdjęcia wszystkich szczeniaków , ale nie mam czasy wstawić . Quote
figa33 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 widzę ,że tytuł zmieniony:lol: czyli odrobinę stabilizacji , przynajmniej ze szczeniakami... Quote
ulvhedinn Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='agusiazet']No, faktycznie kolekcja wyróżniająca się swoją oryginalnością, ale to właśnie jest ULv i za to ją podziwiamy, szanujemy i lubimy:) Tiaa.... za to sąsiedzi miewają nieco.... dziwne miny. A i tak dobrze, że nie wiedzą jakie mam koty ;) (oraz inne stwory) Quote
BIANKA1 Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 [quote name='figa33']widzę ,że tytuł zmieniony:lol: czyli odrobinę stabilizacji , przynajmniej ze szczeniakami...[/QUOTE] Ze szczeniakami myślę , że idzie ku lepszemu . Z mamą to jutro będę wiedziała , bo dzisiaj znowu dzwoniłam do lekarza , i beda jej jutro robic koronoskopię { muszę poczytać co to takiego } . Quote
agnieszkal2 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='ulvhedinn'] A i tak dobrze, że nie wiedzą jakie mam koty ;) (oraz inne stwory)[/QUOTE] Oraz tego,ILE ich jest;) Quote
agnieszkal2 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Zadzwoniłam do Bianki...nie mogła za bardzo rozmawiać,bo karmiła dzieci,ale słyszalam w tle głośne piski i to mi wystarczyło:) Quote
orchidee Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Piękna sprawa, jestem pełna podziwu dla Bianki. Ja wykarmiłam smoczkiem od małego tylko jednego psiaczka, moją najukochańszą Lunę :) Coś jeszcze potrzeba maluchom? Smoczki, butelki? (mam to po Lunie). Quote
BIANKA1 Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 No niestety , nawet nie mam kiedy porozmawiać przez telefon . Oprócz zwykłych zajęć , jeszcze mam obowiązki przy maluchach . Karmienie , czyszczenie , przewijanie , podawanie leków zajmuje około 1,5 godziny na raz .Maluchy piszczą , wyją i szczekają przed nakarmieniem , bo każdy chce być już najedzony . A ja mam tylko 2 ręce . Zniecierpliwione maluchy zaczynaja ssać co sie da . Czyli wszystkie wystające części rodzeństwa , a także swoje łapki . Wsysane maluchy drą się , ale nie maja jak uciec .Czasem największych ssaków wyciągam i kładę na dywanie . Jest to jednak niebezpieczne , bo na podłodze stoją tez podgrzewacze i pełne butelki czekające na swoją kolej . Muszę żonglowac malcami . Jedne wola jedzenie cieplejsze , inne zimniejsze jedne większą dziurkę wsmoku , inne wolą dłużej possać . Jak złapię nie tą butelkę do właściwego szczeniaka , to muszę zamienić butelki . Gdybym zamieniła szczeniaki , to ten co już miał smoka w dziobie , i nagle go stracił , podnosi lament , jakby go ćwiartowali . Orchidee , dziękuję . Mam zapas buteleczek i smoczków . Quote
Edi100 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='Gosiara']Kciuki nadal wielkie!!![/QUOTE] Cały czas. Quote
agnieszkal2 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Bianko,niech Tobie ktoś w końcu zrobi zdjęcie... zobaczymy,czy nad głową już aureoli nie masz;) Quote
Aldrumka Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Jaki optymistyczny tytuł !! Jasne, że dalej :thumbs: Quote
agnieszka24 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Bardzo się cieszę, że maleństwa czują się już lepiej :) Oby teraz rosły zdrowo i znalazły kochające domki! może ktoś chciałby pomóc nam wybrać imiona dla 5 innych szczeniaków :cool3: http://www.dogomania.pl/threads/194330-Chcesz-chrze%C5%9Bniaka-Wybierz-imi%C4%99-dla-szczeniaka!-%29-do-21.10?p=15525347#post15525347 Quote
Edi100 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='agnieszkal2']Bianko,niech Tobie ktoś w końcu zrobi zdjęcie... zobaczymy,czy nad głową już aureoli nie masz;)[/QUOTE] Myslę, ze nie jedną:):) Quote
halbina Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 ja kiedyś zrobiłam Biance zdjęcia... aureola jest, ale na zdjęciu jej nie widać niestety... Quote
BIANKA1 Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 Maluchy robią już dobre qpki . Jedzą jak smoki . Doktor kazała mieszać suchy Mixol z innym mlekiem , i jedzą mieszany z Bebilonem , puszka na puszkę , czyli 700gram suchego proszku na dzień . Jedzą dziennie około pół litra na karmienie x 6 karmień . Czas oczekiwania na swoją kolejkę skracaja sobie pożeraniem suchego starterka , garśc przed karmieniem . Sypię im tak do pudła , i same sobie szukają , dzięki temu przestały się ssać . Są grube jak bąki , szczekają , bawią się ze sobą i są już czyściutkie , nie takie posrane jak widziała je Edytka u weta . Kupiłam Drontal junior na odrobaczenie 6 dawek , myślę że z końcem tygodnia je odrobaczę . Jak nic nie przewidzianego sie nie wydaży , to zacznę robić rozliczenie , bo sama jestem ciekawa , jak to wychodzi . Na moje oko to jest dobrze i już powinno byc tylko lepiej . Teraz powolutku nauczymy się same jeść i mogą szukać innych tymczasów , bo u mnie nie mogą zostać do czasu adopcji . Mam w tej chwili za dużo na głowie , żeby zająć się szukaniem im domków , zwłaszcza że nawet nie mam czasu odbierać telefonu . Dlatego proszę o poszukanie im nowych tymczasów . Quote
BIANKA1 Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 JEST JUŻ ROZLICZENIE NA PIERWSZEJ STRONIE .JESLI KOGOŚ POMINEŁAM TO PRZEPRASZAM I PROSZĘ O PRZYPOMNIENIE :lol: Quote
go-ja Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Jak dobrze, że są już dobre wieści i Maluszki mają się lepiej! :) :) :) Teraz tylko te tymczasy trzeba znaleźć... Wpłacam 50 zł na konto Pani Bianki. Jak nie teraz to potem się przyda :). Quote
BIANKA1 Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 [quote name='go-ja']Jak dobrze, że są już dobre wieści i Maluszki mają się lepiej! :) :) :) Teraz tylko te tymczasy trzeba znaleźć... Wpłacam 50 zł na konto Pani Bianki. Jak nie teraz to potem się przyda :).[/QUOTE] Dzięki , bo jeszcze jestem stówkę na minusie :cool3: Choć po jednym gdzieś trzeba je poupychać . Lepiej by było po 2 , żeby im smutno nie było Muszę je w końcu obfocić i nazwać , żeby było wiadomo które to chłopaczki , a które dziewczynki :lol: Quote
agnieszka24 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Jak już będą zdjęcia dziewczynek i chłopaczków, można zorganizować dla malców bazarek imieninowy, taki jak ten: http://www.dogomania.pl/threads/194330-Chcesz-chrze%C5%9Bniaka-Wybierz-imi%C4%99-dla-szczeniaka!-%29-do-21.10 Za nadanie imienia 10 zł - bo pieniążki napewno się przydadzą :) Quote
Recommended Posts