Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 701
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak wracałam ze szpitala , to wpadłam po drodze do Ulv .Magda ma cudnych tymczasowiczów . Jak opowiadałam mężowi , to zdałam sobie sprawę z komizmu sytuacji

Idzie Magda i prowadzi na smyczach

Jamniczkę rodem z Oświęcimia dodatkowo utykającą na przednią łapkę

Uploaded with ImageShack.us

Na wpół łysą pekinkę w kołnierzu

Przedziwnie podrygującą jak w pląsawicy Piku

i Piękną , aczkolwiek starą Lalę .

Szkoda , że jeszcze Kraksy nie zabrała :evil_lol:

Posted

[quote name='agusiazet']No, faktycznie kolekcja wyróżniająca się swoją oryginalnością, ale to właśnie jest ULv i za to ją podziwiamy, szanujemy i lubimy:)

Tiaa.... za to sąsiedzi miewają nieco.... dziwne miny. A i tak dobrze, że nie wiedzą jakie mam koty ;) (oraz inne stwory)

Posted

[quote name='figa33']widzę ,że tytuł zmieniony:lol:
czyli odrobinę stabilizacji , przynajmniej ze szczeniakami...[/QUOTE]
Ze szczeniakami myślę , że idzie ku lepszemu . Z mamą to jutro będę wiedziała , bo dzisiaj znowu dzwoniłam do lekarza , i beda jej jutro robic koronoskopię { muszę poczytać co to takiego } .

Posted

Piękna sprawa, jestem pełna podziwu dla Bianki. Ja wykarmiłam smoczkiem od małego tylko jednego psiaczka, moją najukochańszą Lunę :)

Coś jeszcze potrzeba maluchom? Smoczki, butelki? (mam to po Lunie).

Posted

No niestety , nawet nie mam kiedy porozmawiać przez telefon . Oprócz zwykłych zajęć , jeszcze mam obowiązki przy maluchach . Karmienie , czyszczenie , przewijanie , podawanie leków zajmuje około 1,5 godziny na raz .Maluchy piszczą , wyją i szczekają przed nakarmieniem , bo każdy chce być już najedzony . A ja mam tylko 2 ręce . Zniecierpliwione maluchy zaczynaja ssać co sie da . Czyli wszystkie wystające części rodzeństwa , a także swoje łapki . Wsysane maluchy drą się , ale nie maja jak uciec .Czasem największych ssaków wyciągam i kładę na dywanie . Jest to jednak niebezpieczne , bo na podłodze stoją tez podgrzewacze i pełne butelki czekające na swoją kolej . Muszę żonglowac malcami . Jedne wola jedzenie cieplejsze , inne zimniejsze jedne większą dziurkę wsmoku , inne wolą dłużej possać . Jak złapię nie tą butelkę do właściwego szczeniaka , to muszę zamienić butelki . Gdybym zamieniła szczeniaki , to ten co już miał smoka w dziobie , i nagle go stracił , podnosi lament , jakby go ćwiartowali .

Orchidee , dziękuję . Mam zapas buteleczek i smoczków .

Posted

[quote name='agnieszkal2']Bianko,niech Tobie ktoś w końcu zrobi zdjęcie... zobaczymy,czy nad głową już aureoli nie masz;)[/QUOTE]
Myslę, ze nie jedną:):)

Posted

Maluchy robią już dobre qpki . Jedzą jak smoki . Doktor kazała mieszać suchy Mixol z innym mlekiem , i jedzą mieszany z Bebilonem , puszka na puszkę , czyli 700gram suchego proszku na dzień . Jedzą dziennie około pół litra na karmienie x 6 karmień . Czas oczekiwania na swoją kolejkę skracaja sobie pożeraniem suchego starterka , garśc przed karmieniem . Sypię im tak do pudła , i same sobie szukają , dzięki temu przestały się ssać . Są grube jak bąki , szczekają , bawią się ze sobą i są już czyściutkie , nie takie posrane jak widziała je Edytka u weta . Kupiłam Drontal junior na odrobaczenie 6 dawek , myślę że z końcem tygodnia je odrobaczę . Jak nic nie przewidzianego sie nie wydaży , to zacznę robić rozliczenie , bo sama jestem ciekawa , jak to wychodzi . Na moje oko to jest dobrze i już powinno byc tylko lepiej . Teraz powolutku nauczymy się same jeść i mogą szukać innych tymczasów , bo u mnie nie mogą zostać do czasu adopcji . Mam w tej chwili za dużo na głowie , żeby zająć się szukaniem im domków , zwłaszcza że nawet nie mam czasu odbierać telefonu . Dlatego proszę o poszukanie im nowych tymczasów .

Posted

Jak dobrze, że są już dobre wieści i Maluszki mają się lepiej! :) :) :) Teraz tylko te tymczasy trzeba znaleźć... Wpłacam 50 zł na konto Pani Bianki. Jak nie teraz to potem się przyda :).

Posted

[quote name='go-ja']Jak dobrze, że są już dobre wieści i Maluszki mają się lepiej! :) :) :) Teraz tylko te tymczasy trzeba znaleźć... Wpłacam 50 zł na konto Pani Bianki. Jak nie teraz to potem się przyda :).[/QUOTE]
Dzięki , bo jeszcze jestem stówkę na minusie :cool3:

Choć po jednym gdzieś trzeba je poupychać . Lepiej by było po 2 , żeby im smutno nie było
Muszę je w końcu obfocić i nazwać , żeby było wiadomo które to chłopaczki , a które dziewczynki :lol: