Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 701
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiga138 napisał(a):
ja też dołożę sie do startera ale....gdzie przelać pieniadze ?

No właśnie chyba ja będę zmuszona zebrać , bo już z bazarku Pucki mam na koncie 28 zł , i jeszcze 20 powinno dojść , to by 50 zł już było .

Posted

Bianko, potrzebujesz pościeli i ręczników? MOgłabym przez księgarnię pucki do Wrocławia przesłac. Ktos móglby stamtąd zabrac i Tobie dostarczyć?

Posted

fona napisał(a):
Bianko, potrzebujesz pościeli i ręczników? MOgłabym przez księgarnię pucki do Wrocławia przesłac. Ktos móglby stamtąd zabrac i Tobie dostarczyć?

Zabrać to by mogła jedynie Ulv , ale nie wiem , czy będzie chciała i miała czas . Jeszcze była Irysek , że wiedziała gdzie , ale ma bana .Ręczniki to by się przydały , bo ja je zawijam w reczniki do karmienia , a potem nad ręcznikiem odcedzam , to zwykle taki ręcznik kwalifikuje sie do natychmiastowego prania :cool3: Pościel chyba za cienka na takie praktyki :lol: Ciągle pada i nic nie schnie . Mam obwieszone kaloryfery bo inaczej nie mam ich w co zawijac . Jednak kocięta są dla mnie prostrze w obsłudze :roll: Głównie dlatego , że sa mniejsze , nie brudzą się tak , i jak juz łaża , to same wędrują do kuwety .A szczeniaki to takie gapy :evil_lol:

Posted

[quote name='Poker']Był małż i zabrał co nieco. Kilka prześcieradeł frotte pewnie się przyda.
Jasne że się przyda . Dziękuję .

Halinka3
, musi sie udać .Innej opcji nie bierzemy pod uwagę :lol:

fona , zapytaj proszę , a ja ją będe potem gnębić :cool3:

A my właśnie po jedzeniu i tej całej reszcie . Słuchając tego rozkosznego mlaskania sama zgłodniałam , i zrobiłam sobie ogromne śniadanie :evil_lol: A teraz pije herbatkę miętową , bo coś mi się ciężko zrobiło na duszy :cool3:
Maluchy zjadły o dziwo wszystkie , i zasneły wtulone w pieluszkę .

Posted

[quote name='Poker']o 3 rano śniadanie :crazyeye:, to chyba raczej kolacja :eviltong:
Słodkie takie maluchy , jak dzieci najukochańsze, gdy śpią.
Kolację je sie przed spaniem , a ja pospałam i wstałam , no to śniadanie :evil_lol:
Zdecydowanie najsłodsze są , jak śpią :lol::evil_lol:

Przyszedł przelew od wiga138 - 100zł . Bardzo dziękuję :loveu:
W poniedziałek zamówię starter
Figa 33 przysłała mi fajowe smoczki jednorazowe dla noworodków . Maluchy dają radę z nich spokojnie pić . Karmienie dzięki temu idzie mi sprawniej .

Czy wszystkie szczeniaki mają takie ogromne głowy w stosunku do reszty ciała ?:roll:

Posted

Poker napisał(a):
a dziś o której były śniadanio - kolacja ? Czyżby maluchy wsysnęły Biankę?

Prawie wsysnęły :evil_lol::evil_lol:
O 1 w nocy dotarło mleczko , ściereczki i pieniążki od Poker , i mleczko od Ulv . Dziękujemy :loveu::loveu:
Maluchy teraz dostały już pomieszane mleczko , i cos im smak nie podszedł , bo lizały , macały , kosztowały , w końcu zjadły :roll: Największy szczylek waży już prawie 70 dkg . Dzisiaj jest fajne słoneczko , może mi sie uda w promyczkach zrobić jakieś zdjęcie :roll:
A miałam taki dobry aparat :placz:
Jak znajde chwilke , to napiszę w 1 poście , co mamy i od kogo . Myślę , że mleczka już wystarczy .

Posted

figa33 napisał(a):
a to fajnie :lol:
mam akurat jeszcze sporo tych smoczków , to w pon-wt wyślę
ten rudasek też mi się bardzo podoba

To by było super , bo już jeden spitoliłam :roll: . Teraz piją inne mleko , i chyba ono ma inną gęstość , bo nie leciało . Wypaliłam dziurkę igłą , ale mi wyszła za duża . W drugim udało mi się zrobić właściwą dziurkę . Ulv dała mi mleko Boscha , i woreczek się rozerwał , to go wziełam na pierwszy ogień . Ono rozrabia się 1 częsć mleka i 2 części wody , i jakieś gęściejsze wychodzi . Maluchy jak sie opiły , to już 6 godzin nie jadły :roll:. Nie wiem czemu to tak wyszło , wszystko odmierzam dokładnie . Nie lubię takich nieprecyzyjnych instrukcji . Nasypałam mleka do buteleczki , i stuknełam nią o blat , zeby opadło :cool3: Może to tak na puchato ma być . Mam nadzieję , że mi się dzieciaki nie zatkają .

Posted

Z 2 maluszkami , czarnym i łaciatym jest żle . Od nocy odmawiają jedzenia . Sa już odwodnione . Karmione strzykawka pastą calo pet i conwalescence .
Niestety mam marne resztki po kotach . Może znajdzie sie ktoś , kto pomoże w zakupie .
Tak się waham , bo mam te pieniążki na starter . Może najpierw kupic paste i conwa , a ze starterem poczekać .
Pasta calo kosztuje ponad 30 zł tubka , a saszetka conwalescence ponad 8 zł szt .