Jump to content
Dogomania

>>>KRZYCZKI-obóz śmierci dla psów-WIELKI SUKCES- zapadł precedensowy wyrok !!!<<<

Recommended Posts

Posted

Neris napisał(a):
cytat z wypowiedzi użytkownika Schronisko_Krzyczki:

"Chetnych do adopcji dorosłych psów równie serdecznie zapraszam, każde para oczu prosi o nic wiecej jak tylko o serce. podaje nr telefonu do schroniska 0-22-794-42-51 513-023-305 lub prywatny moj czyli Dyrektora 504-49-49-83"

nie znoszę jak ktoś rzuca sluchawką :angryy:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

teraz zadzwonilam drugi raz już do samego schroniska, i nie za bardzo wiedzą bo nie kojarzą rasy. Jakby ktoś jechał, to plizz niech sprawdzi briarda. Ja tam nie pojadę, bo wyniosę ze sobą wszystkie bidy!

Posted

gdgt napisał(a):
teraz zadzwonilam drugi raz już do samego schroniska, i nie za bardzo wiedzą bo nie kojarzą rasy. Jakby ktoś jechał, to plizz niech sprawdzi briarda. Ja tam nie pojadę, bo wyniosę ze sobą wszystkie bidy!
pewnie jak my wszyscy!!!

Posted

gdgt napisał(a):
nie znoszę jak ktoś rzuca sluchawką :angryy:

Jak to? A to nie jest służbowy telefon schroniska? Czy dzwoniłaś na komórkę do Pani Dyrektor?

Posted

Wszyscy i nie mam tu na myśli nas -czytają ten wątek, więc mam nadzieję że Pani Dyrektor już wie, że my nadal martwimy sie o los zwierząt i będzie nadal troszczyła się o te najbiedniejsze i najbardziej chore, jak to na którymś z wątków opisywała. (moja wypowiedź zawiera sarkazm)

Bardzo proszę o pomoc w napisaniu pisma do Urzędu miasta (bo to urzędu "działka")aby Burmistrz wytyczył inne bardziej dogodne godziny otwarcia schroniska ,tak by zwierzęta miały szanse na adopcje.Schronisko nie jest prywatną instytucją w tym przypadku tylko teren jest prywatny, więc schronisko nie może rządzić się swoimi prawami.
Oraz do wszystkich mam prośbę o promocję schroniska wszelkimi znanymi nam sposobami by zwiększyć szanse na dalsze życie zwierząt .Żeby ktoś zechciał tam pojechać adoptować psa ,czy szukać swojego musi najpierw wiedzieć o tym miejscu.

Posted

aldonda napisał(a):

Bardzo proszę o pomoc w napisaniu pisma do Urzędu miasta (bo to urzędu "działka")aby Burmistrz wytyczył inne bardziej dogodne godziny otwarcia schroniska ,tak by zwierzęta miały szanse na adopcje.Schronisko nie jest prywatną instytucją w tym przypadku tylko teren jest prywatny, więc schronisko nie może rządzić się swoimi prawami.

z tym punktem rowniez, burmistrz i radni juz pismo otrzymali-22 marca.
Jak rowniez powiatowemu bylo to zgloszone.

Posted

Dziewczyny na owczarku jest dziewczyna która zainteresowała się sunią tą ze zdjęcia ale trzeba by było załatwić transport do Krakowa.Można sunię uratować tylko potrzebny transport,proszę pomóżcie

Posted

Abis napisał(a):
Dziewczyny na owczarku jest dziewczyna która zainteresowała się sunią tą ze zdjęcia ale trzeba by było załatwić transport do Krakowa.Można sunię uratować tylko potrzebny transport,proszę pomóżcie

podnoszę! tak łatwo można pomóc!

Posted

Rudy i Szkapka obydwa psiaki przebywaja obecnie w szpitaliku na SGGW.

Jesli chcecie pomoc nam w utrzymaniu psiakow, prosimy o wplaty na konto:
VWBank 78213000042001038801430001
Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie
ul. Jagiełły 5 m. 19
14-100 Ostróda

Psy z Krzyczek.

Ps. Może jednak znajdzie sie chętny do wizyty w Krzyczkach.

Posted

Moja sąsiadka była zaadptować pieska w zeszły weekend. Wczoraj mi dopiero o tym opowiedziała, więc wypytałam ja o wrażenia.

Jakiś pan ją radośnie oprowadzał, pokazując miski z wodą i jedzenie, jakiegoś podobno 25-letniego psa, skarżył się też na nagonkę jaka na schronisko NIESŁUSZNIE się zaczęła... Pani dała się nabrać.

Podobno żadnych zachudzonych psów nie widziała. Czyli sztukę kamuflażu doprowadzono do perfekcji

Posted

Cudownie by było gdyby ta Pani mogła odwiedzić schronisko ponownie i porównać, czy jest tam ten sam "skład" piesków, bo to raczej niemozliwe. Zadziwiające jest to ,że godziny otwarcia są prawie równe zeru, a adopcji to jest więcej niz na Paluchu, ciekawe, szkoda, że nie ciekawi to Powiatowego Lekarza ani władz Nasielska.
Czy ta Pani widziała tę zagłodzoną sunie podobną do Owczarka? Pewnie nie ,taki widok jest niewygodny dla schroniska-pewnie usłyszymy, że sunia została adoptowana lub nieszczęśliwie została zagryziona.
Tak jest kiedy schronisko prowadzą ludzie którzy nie lubia zwierząt, a zwierzęta są jedynie towarem.
Mam nadzieję ,że ta Pani adoptowała jakiegoś biedaka tym samym ratując mu życie.

Posted

Pani uratowała Mikusia... ślicznego kudłatego kundelka.

Pytałam o sunię owczarkowatą ale nie kojarzyła. Mówiła takie rzeczy że w głowie mi się nie mieściło. Pan który ją oprowadzał skarżył się że była nagonka parę lat temu a raptem 4 psy zakopane znaleziono, krowę jakąś padłą itp. SZOK!!!! I ona uwierzyła, broniła schroniska mówiąc że przecież tacy dobrzy ludzie...

Posted

[quote name='aldonda']Rudy i Szkapka obydwa psiaki przebywaja obecnie w szpitaliku na SGGW.

Która to "Szkapka"?
Interesuje mnie co z tą suczką:

Wiadomo coś? Jest ponoć dom dla niej (tymczas, a może i stały), ale aż w Krakowie.

Posted

Czy nikt nic nie wie na temat tej suni ze zdjęcia. ?? Mamy dla niej domek ale nic o niej nie wiemy :( Czy Ona zyje ?? Proszę sprawdźcie to,może uda nam się ją uratować bo jest chętna osoba na tą sunieczkę

Posted

o matko Beata już sobie wyobrażam co tam się dzieje,że nikt tam nie jeździ :(
Juz przekazuję informacje dalej ,osobie zainteresowanej suczką ,może uda się coś zwojować , ech... :(
Dzieki Beatko za informację