Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oktawia6 co to jest :-o? Tak sobie mysle...a gdyby pokazac ten film czy te takie historyjki porozwieszac (tak jak w sprawie aborcji robiono-rozwieszano zdjecia jak sie zabija dzieci) to moze ludzie wzieli by sobie to do serca i w koncu by sie cos zdzialalo?:-(:-(:-(...

• Replies 605
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja mam tylko nadzieję,że kuzynka nie pozwoli bo jak jej o tym powiedziałam to sie troche zdziwiła i chyba zirytowała,ale w tym sęk,że sunie są raz u kuzynki,a raz u cioci nio i co wtedy ............????

Posted

Faktycznie smutny film,ale wiele jest w nim przeslania...

Kto wie moze i dotrze on do tych ludzi,ktorzy sa nieodpowiedzialni,ktorzy zwyczajnie niszcza,to co zywe i naturalne i to co jest wielu ludziom potrzebne do szczesliwego zycia...

Posted

Co do tematu kastrowanych samcow rok temu dalam na zabieg kastracji mojego 6letniego psa, który był agresywny do psów, rowerzystów i samochodów dostawał szału poprostu, a teraz rok po kastracji widze efekty,że spokojniał i przestal sie tak rzucac na pojazdy;) Z psami jeszcze mamy maly problem ale naprawde efekty swietne ;)

Posted

Podnoszę temat i ludzie muszą nareszcie zrozumieć, że kastracja czy sterylizacja to nie pozbawienie "atrybutu męskości" czy "okaleczenie" suki-wyjść z jaskiń-era mydła "Jeleń' minęła-tylko na każdym kroku widzę, że niestety nie jest jak powinno czego efektem są przepełnione schroniska lub inne zjawiska.

Posted

czesc w przyszlosci chce miec tez inne psy napewno bedzie tam tez suka wiec chce wykastrowac mojego rocznego psa powiedzialam mamie i ze przynajmniej nie bedzie narazony n a niektore choroby i ze jak by uciekl nie bylo by problemu ze cos zmajstruje itd itp mama nie miala nic przeciwko tylko powiedziala ze np kot dziadka po kastracji strasznie zgrubl i nic mu sie nie stalo albo inne psy byly kastrowane i tez takie sie staly leniwe i fe. I taka ciekawostka pies (bokser) od kolegi mojego taty w wieku 3 lat zostal wykastrowany i nagle mu sie zaczely stawy psuc i okazalo sie ze ma dysplazje... Hm przeciez to choroba genetyczna i chyba od razu sie ujawnia no nie ?

Posted

Diabełkowa.
Zwierzę "grubieje" od nieodpowiedniej diety i braku ruchu.
Ja mam sterylizowane suki i kastrowane psy - ich sylwetki są bez zarzutu, sportowe :razz: To samo z kotkami i kastrowanymi kocurami. Ważne, aby zwierzę się nie zasiedziało, a nie będzie żadnego problemu z otyłością, czy flegmatycznością (zwykle jedno z drugim idzie w parze).

Jeżeli chodzi o dysplazję... Czasem ujawnia się dopiero w wieku -nastu lat.
Dlatego warto robić prześwietlenia pod tym kątem, gdy zwierzę jest młode, a gdy wynik będzie pozytywny - stosować odpowiednie preparaty, lub zdecydować się na operację.

Posted

Słuchajcie! Babcia powiedziała mi dziś, że musi po raz kolejny uśpić koty. Na to ja, zamiast po raz kolejny nawijać o sterylce, puściłam ten film. Na początku efektu zero. A teraz, wieczorem, dzwoni do mnie, że sterylizuje kotke!!! Okazało się, że matka przewidziała, że coś zagraża ich dzieciom i wyniosła je z domu. Ale myślę,że ten film dużo pomógł. Oby tak dalej!

Posted

Tak, ale taki też trafia do ludzi. Jest w nim świetna muzyka. W połączeniu ze zdjęciami naprawdę rusza.
Znacie tytół tego fragmentu albo wykonawce?
Sory, że pytam o takie głupoty w tak poważnym temacie, ale ten kawałek jest poprostu świetny. No i dzięki filmikowi mamy jakieś 12 kociąt rocznie mniej ;) Zawsze to coś.

Posted

Agnisia =) napisał(a):
Słuchajcie! Babcia powiedziała mi dziś, że musi po raz kolejny uśpić koty. Na to ja, zamiast po raz kolejny nawijać o sterylce, puściłam ten film. Na początku efektu zero. A teraz, wieczorem, dzwoni do mnie, że sterylizuje kotke!!! Okazało się, że matka przewidziała, że coś zagraża ich dzieciom i wyniosła je z domu. Ale myślę,że ten film dużo pomógł. Oby tak dalej!

http://www.brightlion.com/InHope/InHope_pl.aspx

oczywiście i brawo babciu:klacz: bez gadania tylko ludzie niech to obejrzą to trzeba zobaczyć:angryy: :placz:

P.S. tam jest nawet napisane, że muzykę wykonuję Mooby "Time to goodbye"

Posted

Greven napisał(a):
Diabełkowa.
Zwierzę "grubieje" od nieodpowiedniej diety i braku ruchu.
Ja mam sterylizowane suki i kastrowane psy - ich sylwetki są bez zarzutu, sportowe :razz: To samo z kotkami i kastrowanymi kocurami. Ważne, aby zwierzę się nie zasiedziało, a nie będzie żadnego problemu z otyłością, czy flegmatycznością (zwykle jedno z drugim idzie w parze).

Jeżeli chodzi o dysplazję... Czasem ujawnia się dopiero w wieku -nastu lat.
Dlatego warto robić prześwietlenia pod tym kątem, gdy zwierzę jest młode, a gdy wynik będzie pozytywny - stosować odpowiednie preparaty, lub zdecydować się na operację.

czyli jak go wykastruje i nie zmienie ani nic w diecie i bedzie mial taka sama dawke ruchu to nie zgrubieje? a potem to on nie ma wiekszej tendencji do grubienia ?
a co z charakterem pozostaje bez zmian bo slyszalam ze niektrore psy staja sie albo bardziej spokojne a czasem niektore agresywne
moj jest bardzo spokojny

Posted

Mój Drago był wykastrowany jakoś pół roku temu i waga nie zmieniła mu się wcale. Je to samo co przed kastracją, ruchu też ma tyle samo więc jak widać nie każdy pies zaczyna od razu tyć. Jedyna zmiana jest taka że pies sie bardziej interesuje mna na spacerach niż wąchaniem śladów suk i jest jakby bardziej posłuszny

Posted

Ja płaciłam 120 zł za całość (tj zabieg, leki po zabiegu, kontrole, sciąganie szwów) Generalnie wykonuje to każdy weterynarz, nie trzeba jechać w jakiekolwiek specjalne miejsce

Posted

Nie wiem czy dobrze to określiłam, ale ogólnie chodziło mi o akcję która jest prowadzona na terenie całej Polski, wtedy sterylizacja jest tańsza o połowę. Tylko właśnie nie wiem gdzie sprawdza się kiedy taki dzień jest w określonym mieście.