Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bela51']Wpłacilam dzisiaj składke na Lapsa i Rudusia.[/QUOTE]

Dziękujemy!
Troszkę zaniedbuje chłopaków z przyczyn poniekąd rodzinnych (przedostatni banerek) - ale rozliczenie zrobię na dniach.

Posted

W związku z przedłużającym się załatwianiem poprawnej faktury, bądź objaśnieniem przez hotelik tej istniejącej, daję Wam do wglądu obecną, w moim odczuciu dość bezsensowną, fakturę.
Nie chciałam jej tu wklejać, ponieważ nie tylko są na dziwne kwoty ale i wynika z niej, że nic do tej pory nie zapłaciłam za hotelowanie chłopaków - co nie jest prawdą i na co dowody też wklejam.
Liczyłam na to, że w 2-3 dni uda się sprawę wyjaśnić a Wam oszczędzić zbędnego stresu.
Niestety, nie udało się...

Dla ułatwienia podaję wykaz wszystkich wykonanych przeze mnie przelewów:

19/03 - 1140 - za hotelik ( po 380 od każdego psiaka )
21/03 - 230 - transport ( po 80 od Doga i Rudusia, 70 od Lapsa )
09/04 - 900 - hotelik ( po 300 od każdego )
10/05 - 900 - hotelik ( po 300 od każdego )

FAKTURA - po kliknięciu otworzy się duża

Przelewy od najstarszego:

Posted

Faktura obejmuje rozliczenie od początku pobytuy Łapsa u nas w Hotelu. Przez dłuższy czas nie wiadomo było na Kogo wystawić fa-rę bo owszem znalał sie przelew od Pani Jabłońskiej i wtedy dochodziliśmy na Kogo wystawić fa-rę. Tak więc rozliczenie obejmuje okres jego pobytu poz. kwarantanna obejmuje 90 dób to sa 3 psy ! po 10zł netto za okres od 1,04-30,04,2010, potem druga pozycja to 93 doby nadal za 3 psy za okres 1-31,05,2010, dalej to usługa wet-leczenie tj.za 50zł brutto-wynika z konieczności premedykacj Łapsa do obcięcia pazurów i jego wyczesania/opisane i wyszczególnione na fa-rze.Potem jest usługa wet-ektopasożytyt i w opisie jest jako za kwiecień -preparat Frontline-Combo za 3 psy. Potem kolejna pozycja to znowu kolejny opis chyba jasny prawda?...Wydaje mi się że faktura wraz z opisami jest dość czytelna i stąd takie wyszczególnienia poszczególnych pozycji aby wiadomo było za co i za Kogo jest dana opłata. W razie niejasności i jakichkolwiek wątpliwości- proszę dzwonić do mnie lub pisać na maila, bo uważam że niema potrzeby wzbudzać domysłów szczególnie na forum. Potwierdzam wpłaty , które były cząstkowe a my do zbiorczej sumy musimy wystawić fa-rę lub paragon fiskalny. Pozostaje w nasłuchu mailowym i telefonicznym vetoborniki.pl.....Z Pozdrowieniami : Stefan Gut

Posted

Czyli wyszło dokładnie na to, co mi się udało rozszyfrować odnośnie faktury na wątku Rudusia.. Chyba tylko jedyne niedomówienie powstało odnośnie VATu, bo chyba nigdzie nie było pisane, że do ceny 10 zł za dzień dojdzie podatek VAT, ale szczęście w nieszczęściu, że to tylko 7%. Koszty zabepieczenia przed ektopasożytami, nawet podzielone na 3 psy, też zupełnie niemałe, ale mniemam, że takie sprawy były uzgadniane z osobami odpowiedzialnymi za psy. Znaczy się, teraz trzeba grzecznie co miesiąc czekać z przelewami na wyliczenie z faktury i pamiętać, że 10 zł/ za dzień to netto, na fakturze będzie jeszcze doliczony VAT.

Posted

mari23 napisał(a):
miałam wczoraj przyjemność poznać Lapsa osobiście....
bardzo miły i piękny pies!
... dlatego odnalazłam jego wątek :))

Marysiu dziękujemy i witamy na wątku Lapsa:)

Dziękujemy Panu Dr. Gutowi za wyjaśnienie faktury:)

Z pozdrowieniami:);)

Posted

Byłam dzisiaj u chłopaków. Laps ma strasznie skołtunioną i nieładną sierść. Troszkę schudł. Ma jakąś ranę na boku.
Poza tym to kochany i przytulaśny piesek.
Dzwoniła do mnie dzisiaj jakaś pani. Chciała Lapsa do budy. Powiedziałam pani, że na łańcuch psów nie wydajemy.
Pytała czy szczeka.
Powiedziałam, że nie. Wtedy straciła zainteresowanie... I całe szczęście.

Posted

co do rany na boku - nie miał jej, kiedy tam byłam - myślę, że to wynik bójki, jaka wynikła wskutek błędu pracownika - wypuścił razem psy, które się nie lubią (Stasio to był nasz chyba)...
pracownik też odniósł rany, no i...już tę pracę stracił...
u doktora Guta dobro psiaków jest najważniejsze...

Posted

mari23 napisał(a):
co do rany na boku - nie miał jej, kiedy tam byłam - myślę, że to wynik bójki, jaka wynikła wskutek błędu pracownika - wypuścił razem psy, które się nie lubią (Stasio to był nasz chyba)...
pracownik też odniósł rany, no i...już tę pracę stracił...
u doktora Guta dobro psiaków jest najważniejsze...

Mari ile tam jest właściwie psiaków??

Posted

trudno mi dokładnie określić liczbę, ale chyba tak około dwudziestki było ( w tym takie malizny, jak Krecik czy Łatek-Ślepek z Dobrocina no i szczeniaczki )
Rufus znalazł dom, za to przybył Czarli, więc ta liczba tak mniej więcej jest stała

doktor pokazywał nam łapki Lapsa, mówił, że po zabiegu jest dużo lepiej (nie widziałam, jak było przed)
Laps jest naprawdę sympatyczny i kochany