Ra_dunia Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Czereda - dlaczego obrażasz inne osoby i podważasz ich wkład w ratowanie zwierząt? Na prawdę uważasz, że tylko Ty jesteś jedyną sprawiedliwą i wartościową, a hotelik w Obornikach powinien zostać wzorcem dla innych? Trochę pokory proszę i szacunku dla innych, zwłaszcza, że krytykujesz osoby znane i cenione przez większość, która dłużej od Ciebie przebywa na dogo. Go-ja - masz rację. Każdy hotelik powinien mieć swoją stronę. Murka prowadzi taką na dogo. Wiosna ma stronkę internetową. Jamor to samo. Zuzię też znam :) Wiem, że wymaga to czasu, którego przy opiece nad tyloma psami po prostu brakuje. Ale może skoro Czereda tak dobrze zna hotelik i psy tam przebywające podejmie się wyzwania i stworzy hotelikowy wątek na dogo? Co do tego gdzie byłyby te wszystkie psy, które są teraz w Obornikach gdyby nie zostały tam przyjęte... tak... to okrutna prawda, ale pewnie części z nich by już nie było... Tylko... całego świata się nie zbawi. Wszystkich nie uratuje. Zawsze, należy mierzyć siły na zamiary. Quote
wojtuś Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Witam Wszystkich[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/179450-RUDUŚ-nie-zostanie-uśpiony-ale-POTRZEBNE-DEKLARACJE-!!!/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] Wrócę do początku ratowania Psiaków, naszych 4 muszkieterów przeznaczonych do eutanazji: Doga, Rudusia, Lapsia i Stricza. Miał być zabrany jeszcze Bumel - nie zdążyliśmy - został uspiony. W całej akcji ratowania Psiaków bardzo pomógł Pan Dr Gut. To on rozmawiał z kierownictwem schronu i Wetem, i m.in. też Pan Dr Gut pojechał swoim dużym autem na Psiaki - trasa przez więcej jak pół Polski i przywiózł do Obornik Psiaki. Duża była pomoc Pana Doktora i nieoceniona. Czekaliśmy na pierwsze zdjęcia; i jaka euforia była u Wszystkich- Psiaki odżyły- na wolności, poza kratami. Nie byłem w Obornikach, trudno mi cokolwiek coś więcej powiedzieć o Hoteliku Pana Dr. Guta. Do tej pory, a szczególnie po "akcji" mam same pozytywne skojarzenia, Wątpliwość wzbudziła u mnie ilość Psiaków w hoteliku, sam Pan Dr wspomina o 20 Psiakach, nie mamy odpowiedzi od Pana Dr o faktyczną ilość Psiaków w Hoteliku. Na podstawie postów na 3 wątkach Psiaków - dla Doga powinniśmy znaleść inny hotelik z uwagi że Psiak się poddaje- brakuje mu bliskości człowieka, osobnych spacerów i większego zainteresowania, tak myślę ale czy mam rację? Różne tutaj są opinie. i samo to że Psiaki są w hoteliku a nie w schronie - czy chcemy dla nich jeszcze lepszych warunków?- dla Doga tak, a Ruduś i Lapsio? Wkleję ten moj post też na wątku Doga i Lapsia Pozdrawiam Quote
bela51 Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Wojtus, ja skłaniałabym sie do stwierdzenia, ze jestesmy wszyscy gromada łatwowiernych naiwniaków. Długi wywód p. doktora mnie nie przekonał. Nie dowiedziałam sie z niego ile dokładnie jest psów i nie zobaczyłam jak wygladaja boksy. Quote
go-ja Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 A ja nadal uważam, że hotelika w Osolinie potrzebuje bloga albo watku na dogo czy innego podobnego miejsca, bo posty pana doktora i nasze zginą w tłumie i kolejne osoby, które zawiozą pieski do hoteliku nie będą miały ani zdjęć ani informacji. Uważam, że ZuziaM wywiązując się ze swojego obowiązku - wstawiając zdjęcia, pisząc o psach na ich wątkach i na wątku hoteliku - oszczędza sobie takich sytuacji jak ta i buduje w ten sposób zaufanie, bo i osobą godną tego zaufania jest. Powtarzam jeszcze raz, że bardzo bym chciała by to był dobry hotelik i będę zachęcać to stworzenia czegoś w rodzaju wątku, bloga... czegoś, co będzie opowiadać i prezentować :) hotelik teraz i w przyszłości. Quote
Lu_Gosiak Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 czy Laps ma juz wyczyszczona te rane koło ogona co mial wygryziona? Quote
Dzika_Figa Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 Ech... nie było mnie tu troszkę ( za co przepraszam) - widzę, że trochę się nieprzyjemnie porobiło... poczytam zaraz zaległości na wątkach Rudusia i Doga. Uzupełniłam rozliczenie, za kilka godzin zrobię zaległy przelew za hotelik, za zabieg Lapsa i opłacę ten zaległy vat. Quote
vetoborniki.pl Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Odpowiadając wyjaśniam że Łaps nie maił wygryzionej rany- no i właśnie tak tworzą sie ploty i plotki, jedynie sobie wylizał skórę. Po kilku próbach potraktowania z nienacka tego miejsca antybiotykiem w aerozolu-jest znaczna poprawa. Zaznaczam ŁAps nie daje sobie NIC !!! koło siebie zrobic bez premedykacji- po prostu gryzie -ostatnio nas pogryzł podczas próby obezwładnienia tzn. podawaniu mu leku w żelu !- trzeba na niego bardzo uważać. Co do warunków "hotelowych" u nas te zwierzaki które dogaduja się i nie dominują -biegają sobie po ogrodzie ok. 800 m2, gdzie maja 4 wodopoje po ok 10 litrów każdy. W zadaszonej części mają do dyspozycji legowiska, a od strony wschodnio-południowej taras-balkon do plażowania na słońcu z czego najczęściej korzysta Dasza, Łaps, Kufel,Suńka-Maja itp. Zwierzaki agresywne lub tzw. dominanty przebywaja na czas naszej nieobcności w klatkach lub kojcach- wyprowadzane indywidualnie na spacery w miarę możliwości. Podczas weekendów najczęściej wykonujemy zabiegi kosmetyczno-pielęgnacyjne -zapraszamy do pomocy by potem przy tzw. grilu miło spedzić czas na dywagacje co i jak dalej ...? Mimo wszystko życzliwy zwierzakom przede wszystkim, z Ludziskami to różnie bywa i czasami "beczka soli" nie wystarczy. Nasze prawie że motto; ...idąc za słowami Pni Wiesi....."tyle wiemy o sobie na ile nas sprawdzono .." no i tylko tyle dodaje. Wybaczcie że nie znajduje czasu na siedzenie i odpisywanie w necie- wolę w tym czasie zająć się psami na spacerze, jedynie jak mi Klienci "doniosą " że cos się w necie "gotuje" to zbieram się do odpisywania. To moje ostatnie opowieści w tym miejscu, Dziekuje za dotychczasową dobra współpracę, Tym niezadowolonym Życzymy samych sukcesów równiez osobostych-Hej. Pozostaje w kontakcie mailowym [email protected],,,, Stef Gut Quote
Lu_Gosiak Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='ketunia']Byłam dzisiaj u chłopaków. Laps ma strasznie skołtunioną i nieładną sierść. Troszkę schudł. Ma jakąś ranę na boku. Poza tym to kochany i przytulaśny piesek. [/QUOTE] [quote name='mari23']co do rany na boku - nie miał jej, kiedy tam byłam - myślę, że to wynik bójki, jaka wynikła wskutek błędu pracownika - wypuścił razem psy, które się nie lubią (Stasio to był nasz chyba)... ...[/QUOTE] nigdy nie pisze niesprawdzonych informacji, to bylo zwykle pytanie wynikajace z troski o Lapsa....plotki mnie nie interesuja pozdrawiam dobrze, ze rana juz zabezpieczona bo o to chodzilo Quote
czerda Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 lu-gosiak naprawdę jeśli ktos pyta --po ponad tygodniu --czy rana jest JUŻ zabezpieczona to sugeruje coś jednoznacznie , ja naprawdę wchodze na wątek z nadzieją , że ten pan który interesował się Łapsem się zdecydował , a zawsze natykam się na kolejne złośliwości i podejrzenia -to mało konstruktywne Quote
ketunia Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='czerda'] ja naprawdę wchodze na wątek z nadzieją , że ten pan który interesował się Łapsem się zdecydował ,[/QUOTE] Pan miał dzwonić do hoteliku. Mieszka niedaleko Obornik. Nie wiem czy się odezwał.. Ze mną rozmawiał w poniedziałek. Podesłałam mu fotki Lapsa. Quote
Dzika_Figa Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 Posiedziałam trochę nad rozliczeniami, wyrównałam, żeby wpłaty szły za konkretny miesiąc a nie za kawałek jednego i kawałek drugiego jak to dotychczas było. Mam nadzieję, że dzięki temu będzie nam łatwiej rozumieć kolejne faktury. Obliczyłam, ile wynosi nasze zadłużenie względem hoteliku (vat, który nie był brany pod uwagę i "wyszedł" przy okazji faktury, frontline'owanie i zabieg Lapsa). Całkowita kwota zadłużenia wynosi 710.77 złotych , w tym: - po 80.50 zł od psiaka ( zaległy vat od 08.03 - 30.06) x 3 = 241.5 zł - zabieg Lapsa - 50 zł ( 46.73 + 7% vat ) - 150 za frontline ( 140.19 + 7% vat) - 195 zł za kiltix ( 182.24 + 7% vat ) - frontline 74. 77 zł ( z vat ) - z nowej faktury za czerwiec, której jeszcze nie widziałam - ma ją moja mama, czekam aż zostanie zeskanowana i wtedy wkleję. podzieliłam kwotę pomiędzy psiaki następująco: Laps 220 + 50 ( jego zabieg ) + 0.77 ( idiotyczna niepodzielna końcówka ) = 270.77 Ruduś - 220 zł Dog - 220 zł Po opłaceniu tego zadłużenia na kontach chłopaków zostanie odpowiednio: U Lapsa - 214 zł ( 485 - 270.77 ) U Rudusia - 202 zł ( 422 - 220 ) U Doga - 178 zł ( 398 - 220 ) Oznacza to, że do opłacenia hoteliku za Lipiec ( wliczając vat, nie wliczając ewentualnych dodatkowych kosztów), brakuje następujących sum: U Lapsa - 106.77 zł U Rudusia - 143 zł U Doga - 143 zł zł W związku z powyższym wnioskuję, żeby opłaty za hotelik wnosić pod koniec miesiąca a nie na jego początku ( licząc, że do końca lipca brakujące kwoty uzbieramy), zwłaszcza, że dopiero wtedy tak naprawdę możemy poznać całkowity koszt utrzymania psiaków. Quote
ketunia Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Odnowione allegro Lapsa http://allegro.pl/item1096619173_przepiekny_laps_prawie_jak_owczarek_niemiecki.html Quote
mari23 Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Laps ma w hoteliku przyjaciela - pięknego owczarka Czarliego, bardzo się polubili obaj http://www.dogomania.pl/threads/178586-Stary-ON-CZARLI-CHORE-%C5%81APY-WYGRYZA-SI%C4%98-ZN%C3%93W-ZBIERAMY-NA-HOTE-CZARLI-STRACI%C5%81-DS-!/page52 Quote
gazzy Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Ja od lipca będę mogła przelewać tylko 40 zł miesięcznie. Quote
wojtuś Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='mari23']Laps ma w hoteliku przyjaciela - pięknego owczarka Czarliego, bardzo się polubili obaj http://www.dogomania.pl/threads/178586-Stary-ON-CZARLI-CHORE-%C5%81APY-WYGRYZA-SI%C4%98-ZN%C3%93W-ZBIERAMY-NA-HOTE-CZARLI-STRACI%C5%81-DS-!/page52 Tak Marysiu, czytałem na wątku Czarliego że przypadli sobie do gustu i razem biegają:) Z pozdrowieniami;) Quote
mari23 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='ketunia'] pieski kochają to miejsce - z tyłu domu wygrzewają stare kości na słoneczku Quote
bela51 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Ten obraz nalezy uzupelnic zdjęciami zrobionymi przez Wiosne. Przeklejam z wątku Rudusia. Nie odzywałam się wcześniej tutaj, ale wczoraj odwiedziłam Rudusia i inne psiaki w Obornikach. Zrobiłam zdjęcia - Ruduś już wstawiony, ale ponieważ sporo było wątpliwości odnośnie miejsc, gdzie żyją psy - to też sfotografowałam, teraz każdy może zobaczyć gdzie dokładnie i w jakich warunkach psiaki mieszkają. Quote
2010 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 W schronisku miały być uśpione!!!!!!!!!! A tutaj staramy się o dalsza adopcję... To trwa dość długo ..ale psy są bezpieczne!!!!!!!! Quote
Dzika_Figa Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 Ick - to prawda - w schronisku miały być uśpione i udało się je uratować. Czy to znaczy jednak, że można je trzymać gdziekolwiek? Obiecano nam dla nich świetne warunki... Zdjęcia pokazują, jak się z tej obietnicy wywiązywano Quote
ketunia Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='ick']W schronisku miały być uśpione!!!!!!!!!! A tutaj staramy się o dalsza adopcję... To trwa dość długo ..ale psy są bezpieczne!!!!!!!![/QUOTE] Nadal uważasz, że tam mają dobrze?? Dog siedzący w ciasnej klatce, bez możliwości ruchu. Laps tak skołtuniony, że to się w głowie nie mieści. Poczytaj sobie wątek Leo to zobaczysz jakie szczęśliwe są tam psy... Im tam nawet szczeknąć nie wolno.. Nie chcę tego pisać tutaj ale uwierz mi nie takiego bezpieczeństwa chciałyśmy dla tych psów. Quote
Ra_dunia Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Podpisuję się pod postem Ketuni. Nie można dawać milczącego przyzwolenia na takie warunki. Quote
2010 Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='Dzika_Figa']Ick - to prawda - w schronisku miały być uśpione i udało się je uratować. Czy to znaczy jednak, że można je trzymać gdziekolwiek? Obiecano nam dla nich świetne warunki... Zdjęcia pokazują, jak się z tej obietnicy wywiązywano[/QUOTE] Jasne ,że trzeba sprawdzać..Na zdjęcia też pozwolono..W końcu były tutaj zabrane ,bo nam tutaj polecono to miejsce....A i psiaki były też odwiedzane i były relacje odwiedzin..... Quote
Recommended Posts