Ra_dunia Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Ick... proszę... czy Ty na prawdę uważasz, że to hotelowe warunki? Tak, na początku jak poszły 4 psy to może i było ok. Ale teraz? Na początku nie było tych piętrowych klatek. Zdjęcia - wątpię, że gdyby wiedzieli, że ktoś chce zrobić pozwoliliby na to. Odwiedziny i relacje... czyje? Gdy pojechała Ketunia to od razu "swojego" psa zabrała. I wstawiła zdjęcia z podwórka, z opisem, że w domu szczekały zamknięte psy. Jedyne pozytywne relacje były od 2 osób - Czeredy i Mari23 (czy jakoś tak). Hotelik z polecenia - fakt. I niestety za naszą głupią i dziecinną naiwność płacą teraz te psy. Quote
2010 Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 No właśnie... skąd te klatki piętrowe tutaj się wzieły..... cytuję dr.Guta: "Co do warunków "hotelowych" u nas te zwierzaki które dogaduja się i nie dominują -biegają sobie po ogrodzie ok. 800 m2, gdzie maja 4 wodopoje po ok 10 litrów każdy. W zadaszonej części mają do dyspozycji legowiska, a od strony wschodnio-południowej taras-balkon do plażowania na słońcu z czego najczęściej korzysta Dasza, Łaps, Kufel,Suńka-Maja itp. Zwierzaki agresywne lub tzw. dominanty przebywaja na czas naszej nieobcności w klatkach lub kojcach- wyprowadzane indywidualnie na spacery w miarę możliwości. "koniec cytatu z dn 24.06. Trzeba często i wszystko sprawdzać, bo jak widać wszystko może się zmienić...!!! Trzeba psy zabrać ... A co z Dogiem?...nie moge znależć jego wątku ...i nikt już nie nosi jego banerka.. Czy ketunia go już zabrała? Quote
bela51 Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Wiecie, płakac mi sie chce na mysl o dwóch "moich" ONkach wcisnietych w te klateczki. Trzeba nie miec serca, albo wyobraźni.:-( Quote
ketunia Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='ick']No właśnie... skąd te klatki piętrowe tutaj się wzieły..... cytuję dr.Guta: "Co do warunków "hotelowych" u nas te zwierzaki które dogaduja się i nie dominują -biegają sobie po ogrodzie ok. 800 m2, gdzie maja 4 wodopoje po ok 10 litrów każdy. W zadaszonej części mają do dyspozycji legowiska, a od strony wschodnio-południowej taras-balkon do plażowania na słońcu z czego najczęściej korzysta Dasza, Łaps, Kufel,Suńka-Maja itp. Zwierzaki agresywne lub tzw. dominanty przebywaja na czas naszej nieobcności w klatkach lub kojcach- wyprowadzane indywidualnie na spacery w miarę możliwości. "koniec cytatu z dn 24.06. Trzeba często i wszystko sprawdzać, bo jak widać wszystko może się zmienić...!!! Trzeba psy zabrać ... A co z Dogiem?...nie moge znależć jego wątku ...i nikt już nie nosi jego banerka.. Czy ketunia go już zabrała? Dog od dwóch dni jest już u Kikou. http://www.dogomania.pl/threads/137914-Dog-już-u-Kikou.Praktycznie-nie-chodzi-zanik-mięśni-jeden-wielki-ból.-Brak-deklaracji/page99 Quote
Dzika_Figa Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 Laps ma miejsce u [URL="http://www.dogomania.pl/threads/186442-Hotel-kud%C5%82ate-i-%C5%82aciate(wolne-miejsca)"]Donki5[/URL] - będziemy załatwiać wspólny transport z Astim i Czarlim Quote
Dzika_Figa Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 [quote name='czerda']odnośnie ilości psów----jest ich tyle ile byłoby w tej chwili na ulicy , na śmietniku , w schronisku bo za tym pytaniem kryje się chyba jakaś idea , że jest im tam żle [B]ale jeśli macie lepsze miejsce to chetnie zobowiązuję się do natychmiastowego , nawet w tej chwili transportu psów [/B] ja ze swojej strony daję wszystko , chcę tylko sprawdzić to miejsce , je,sli nie będzie odpowiadało wymaganiom ,to zobowiążecie się zadośćuczynić tym psom-np. zakupić dla nich karmę na pół roku to jest ODPOWIEDZIALNOŚĆ za słowo wypowiedziane publiczne , bo nie mozna szkalować ludzi bo mi sie coś wydaje , bo mam jakieś przeczucie-najpierw sprawdzam -potem rozpowiadam łatwo jest wyrządzać krzywdę ludziom którzy naprawdę coś robią a zasłanianie sie dobrem niewyczesanego psa jest naprawdę żałosne i obrzydliwe[/QUOTE] Czerdo, czy w zaistniałej sytuacji podtrzymujesz swoją deklarację i możemy liczyć na Twoją pomoc? Quote
Ra_dunia Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Czereda jak pisał właściciel tego miejsca (bo ani weterynarz ani hotel jakoś w tym przypadku klawiatura mi nie przyjmuje) jest obecnie na urlopie... pewnie więc Tobie nie odpisze. A szkoda. Bardzo prosimy wszystkich o pomoc w transporcie! Figo - zmień może tytuł... Quote
Dzika_Figa Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 Propozycja hotelikowa dla Lapsa: A więc tak: Odbyłam właśnie rozmowę tel. z yumanji ( tujaj[URL="http://dogomania.pl/threads/187399-gdzie%C5%9B-jest-TAKI-DOM-"] wątek jej psiaków[/URL]), która właśnie jest w trakcie organizowania hoteliku. Wykańcza pierwsze boksy - na dniach będą gotowe, na dniach będzie też wątek hoteliku i zdjęcia boksów i podwórka. Yumanji zgodziła się przyjąć Lapsia i Ruusia do siebie - za kilka dni, jak tylko przywiozą jej i zainstalują zamówione fronty boksów. Psiaki mieszkałyby razem w jednym boksie, byłyby wypuszczane na podwórko rotacyjnie na zmianę z prywatnymi psami yumanji i potem z innymi hotelowiczami. Obecnie yumanji ma 12 psów (swoje własne i tymczasowicze). Są dwa podwórka, za dwa tygodnie będzie dorobiony wybieg. Yumanji swoje psy karmi mięsem z warzywami (są dawcami krwi i na takiej diecie mają bardzo dobre wyniki badań) i taką dietę proponuje Lapsowi i Rudusiowi. Jak zechcemy w grę wchodzi też sucha karma Arion - wszystko do uzgodnienia. Z uwagi na fakt, że wszystko jest jeszcze w trakcie organizacji, że psiaki mieszkałyby razem w boksie, a także na ciężką sytuację finansową psiaków (mało deklaracji i gług w Obornikach), yumanji zgodziła się potraktować Lapsia u Rudusia ulgowo i hotelować chłopaków za 500 zł (czyli po 250 od łebka) Na dniach mam obiecane zdjęcia boksu, podwórka itd. Quote
Ra_dunia Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 się też powtórzę ;) Da radę kogoś postronnego tam wysłać? Ja już mam małą traumę graniczącą z paranoją co do sprawdzania nowych miejsc... Póki co bardzo mi się podoba i super by było. Laps rozumiem dogaduje się z Rudusiem? Quote
Dzika_Figa Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 [quote name='Ra_dunia']się też powtórzę ;) Da radę kogoś postronnego tam wysłać? Ja już mam małą traumę graniczącą z paranoją co do sprawdzania nowych miejsc... Póki co bardzo mi się podoba i super by było. Laps rozumiem dogaduje się z Rudusiem?[/QUOTE] Nikogo nie znam z okolic, ale będziemy myśleć . Chyba się zgadzają - w każdym razie nigdy nie było mowy o tym, że się nie zgadzają. No i byli razem na wybiegu - sa zdjęcia. Quote
Dzika_Figa Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 [B][SIZE="2"]Podsumowuję raz jeszcze opcje hotelikowe:[/SIZE][/B] [B]............................................................ ............................................................[/B] [B]- Donka5[/B] (dla Lapsa albo Rudusia) [B]Wątek:[/B] [url]http://www.dogomania.pl/threads/186442-Hotel-kud%C5%82ate-i-%C5%82aciate(wolne-miejsca[/url]) [B]Gdzie:[/B] 35km od Radomia w stronę Wawy [B]Jak:[/B] [QUOTE]W sąsiedztwie lasu zdala od sąsiadów na przestronnej działce(ogrodzonej). Dysponuje 9-cioma boksami o wym.2.80m-2.50m,w tym 1 boks o wym.3.50m-2.50m. Zapewniam spacery 3xdziennie ,wyżywienie-sucha karma (ewentualnie jeSli jakiś hotelowicz nie lubi może być jedzenie gotowane) zimą jedzenie gotowane+sucha karma. Wszystko jest w trakcie prac i dogodnień.Wybieg wewnętrzny w planach do realizacj w najbliższym czasie.Weterynarz wrazie potrzeby może przyjechać na miejsce. Wystawiam faktury .[/QUOTE] [B]Za ile:[/B] za 300 zł ( i tu nie mam pewności, czy to cena z wyżywieniem, czy bez) [B]............................................................ ............................................................[/B] [B]- ZuziaM[/B] (dla Rudusia) [B]Wątek:[/B] [url]http://www.dogomania.pl/threads/138597-HOTELIK-u-zuziaM....dla-malych-i-srednich-suczek[/url] [B]Gdzie:[/B] Mieszkamy na wsi 15 km od Zgorzelca [B]Jak: [/B] [QUOTE]Dysponuje 13 miejscami w 12 kojcach wykonanych ze stalowej siatki. Kazdy kojec ma wymiary 2 m x 4 m. W kazdym na powierzchni 2 m x 2 m jest drewniany podest, a reszta jest na trawie. Kojce sa zadaszone. Budki sa bardzo solidne. Maja przedsionki, podwojne podlogi z desek na wpust, wiec sa naprawde szczelne. Podlogi oraz sciany sa ocieplane styropianem 2 cm-owym i maja spadziste lekko daszki, a pod dachem kazdej budy jest dodatkowo sufit z plyty, co daje budzie jeszcze wieksza przytulnosc. Kazda budka jest dodatkowo zabezpieczona przybitym w wejsciowym otworze kocem, co nie dopusci do wnikania do srodka mroznego powietrza. I kazda ma w srodku cieple kocyki do wtulania.[/QUOTE] [B]Za ile:[/B] 350 z żarełkiem [B]............................................................ ............................................................[/B] [B]- yumanji[/B] (dla Lapsa i Rudusia) [B]Wątek[/B] (na razie jej prywatnych psów, hotelikowy wkrótce ) [url]http://dogomania.pl/threads/187399-gdzie%C5%9B-jest-TAKI-DOM-[/url] [B]Gdzie: [/B] jadąc z Warszawy, kierujemy się w stronę Garwolina...potem zakręt w lewo...w prawo...w lewo.... [B]Jak:[/B] Psiaki mieszkałyby razem w jednym boksie, byłyby wypuszczane na podwórko rotacyjnie na zmianę z prywatnymi psami yumanji i potem z innymi hotelowiczami. Obecnie yumanji ma 12 psów (swoje własne i tymczasowicze). Są dwa podwórka, za dwa tygodnie będzie dorobiony wybieg. Yumanji swoje psy karmi mięsem z warzywami (są dawcami krwi i na takiej diecie mają bardzo dobre wyniki badań) i taką dietę proponuje Lapsowi i Rudusiowi. Jak zechcemy w grę wchodzi też sucha karma Arion - wszystko do uzgodnienia. [B]Za ile:[/B] 500 zł z żarełkiem (czyli po 250 od łebka) - drogą wyjątku ze względu na "w trakcie" i wspólny boks Quote
ketunia Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Ja uważam, że to świetna propozycja. Psiaki nie mają pełnych deklaracji a i trzeba kiedyś zapłacić zaległą fakturę z Obornik. Jednak najlepiej aby wypowiedziały się Osoby deklarujące. Quote
gazzy Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Moim zdaniem jest ok. Ale co reszta o tym sądzi ? Quote
MARCHEWA Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Obecnie mam tylko jednego psiaka,któremu pomagam w opłacaniu hotelu,koty z mojego dt mają coś na koncie w razie pilnego wypadku,więc postaram się teraz wspomóc Rudzika i Lapsa,zaraz będzie pierwszy bazarek dla chłopaków. Quote
MARCHEWA Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Bardzo proszę o podnoszenie bazarku,ponieważ nie bywam często na dogo: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/188505-Nowe-letnie-sukienki-rozm.46-na-Rudzia-i-Lapsa-do-09.07.?p=14972333#post14972333[/URL] Quote
Ra_dunia Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [B]Marchewa[/B] - bardzo Ci dziękujemy :) [B]Figo [/B]- czy orientacyjnie wiemy ile wyniesie zadłużenie? Quote
Dzika_Figa Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 [B]Marchewo [/B]- wielkie dzięki!!! [B]Ra_duniu[/B] - jeśli masz na myśli dług w Obornikach, to w sumie 710.77 złotych, w tym Lapsa 270.77 Quote
Ra_dunia Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 ok. Dziękuję. Wolę wiedzieć na co się szykować... Quote
Dzika_Figa Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 ... no niestety wesoło to nie wygląda... do tego dochodzi transport... i inne... załamać się idzie Quote
2010 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [COLOR=DarkOrange]:loveu:ZAPRASZAMY NA BAZAREK dla Lapsia i Rudusia[/COLOR]:lol: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/188509-SREBRO-i-CO%C5%9A-DLA-PS%C3%93W-na-Rudusia-i-Lapsa-do-10-lipca-godz-22-00-ZACZYNAMY%21?p=14973054#post14973054"]http://www.dogomania.pl/threads/188509-SREBRO-i-CO%C5%9A-DLA-PS%C3%93W-na-Rudusia-i-Lapsa-do-10-lipca-godz-22-00-ZACZYNAMY!?p=14973054#post14973054[/URL] Quote
_Aga_ Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/1877...om-do-11-lipca Bazarek dla Rudusia, Doga i Lapsa :smile: Zapraszam :smile: Quote
Dzika_Figa Posted July 4, 2010 Author Posted July 4, 2010 Ogromne dzięki za bazarki kochanym ciotkom! Quote
amica Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Dzika_Figa napisał(a):Ick - to prawda - w schronisku miały być uśpione i udało się je uratować. Czy to znaczy jednak, że można je trzymać gdziekolwiek? Obiecano nam dla nich świetne warunki... Zdjęcia pokazują, jak się z tej obietnicy wywiązywano Można by zrozumieć, że psy spędzają trochę czasu w klatkach, np. w nocy. Jednak wielkość tych klatek zwłaszcza w przypadku dużych psów, pozostawia dużo do życzenia! Jeśli psy są trzymane w nich większość czasu, to chyba opłata za ten hotelik powinna ulec zmianie... Quote
Ra_dunia Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Dziękujemy pięknie za bazarki! Każdy grosik się liczy :) Quote
Recommended Posts