Jump to content
Dogomania

Dramat - Laszczyny - Podkarpacie - potrzebne wsparcie w akcji ratunkowej chorych psów

Recommended Posts

• Replies 680
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ta suka jeszcze niedawno była wychudzona jak inne. Teraz wygląda nadzwyczaj dobrze ale w między czasie miała cieczkę i podejrzewamy że jest w ciąży bo cycuchy wyrażnie nabrzmiale i powiększone i brzuch jakis taki rozdęty.
Mówie do chłopa - panie, ona szczenna, a on - da se rade. Ot, i cala filozofia.

Posted

Słuchajcie, Emir w porozumieniu ze Stowarzyszeniem Nadzieja i założycielkami wątku podejmie sie tej interwencji.
Mam nadzieje,że nie pozostawicie nas bez pomocy...

Posted

Matko jedyna...

Przeczytałam cały wątek i widzę, że pojawiła się jakaś nadzieja.

Oby się udało!

To przerażające, ale zarazem smutne - wyobrażenie takich zbieraczy psów, że pomagają i krzywda się nie dzieje.

Posted

A czy Emir ma je dokąd zabrać? bo na czym by polegała interwencja?
Ja będe miała prawdopodobnie wolny kojec i budkę za 2 tyg. Wtedy mogę przyjąć 2 małe sunie, albo 1 średnią. Służę pomocą weterynaryjną.

Te białaski, to chłopaki, czy suczki?

Posted

No to z tych dwunastu zostałoby dziesięć do rozdysponowania, jak malagos wzięłaby dwie mniejsze sunie.To już realna propozycja. Ci "opiekunowie" z pewnością sami wymagają leczenia...:-(

Posted

Dziekujemy za oferty pomocy, myslę, że w chwili obecnej Emir będzie decyował co z psiakami, niestety nie do końca jesteśmy zorientowane w płci małych psiaków, było tam ciemno, warunki stresujące, pośpiech...nie wszystko zdazyłysmy sprawdzić.
Nie zdajecie sobie sprawy jaka to chora sytuacja, Ci ludzie a zwłaszcza ta kobieta roztrzęsiona ze łzami w oczach błaga, żeby nie odbierac, że ona je kocha, a za chwile widze, jak z całej siły szarpie psa , żeby go gdzieś przepiąć w inne miejsce...to koszmar.

Wiemy na pewno,że będa potrzebne pieniądze na leczenie tych najbardziej chorych, wyniszczonych psów. Wszelka pomoc w postaci datków, bazarków, zorganizowania allegro cegiełkowego będzie potrzebna i o nią prosimy.
Ja na pewno zorganizuję w najbliższym czasie bazarek na te psiaki.

Posted

Posluchajcie Emir biorąc psy z tej interwencji z pewno,cią będzie potrzebował wsparcia, niemniej decyzje dot poszczególnych psów będą zależały ode ich stanu fizycznego.

Posted

Majuska, po warunkach trzymania i wyglądzie tych psiaków widać,że opiekunowie nie mogą dalej posiadać tych psów, ani żadnych innych! Czekamy więc na efektywną pomoc psiakom!
A nie możecie zaalarmować Straży dla Zwierząt? w tamtym rejonie nie działa? Jak na północy działa, to może na południu też interweniują?

Posted

Decyzje dotyczące poszczególnych psów będą zależały od ich stanu fizycznego...Gagata, domki tymczasowe, które zgłosiły się powyżej są wspaniałe, kompetentne w opiece i z pewnością psy wymagające intensywnej opieki weterynaryjnej otrzymają ją w tych domkach! Takie okazje trzeba natychmiast wykorzystywać!!!

Posted

Posluchajcie, Fundacja Emir ma miejsca dla wszystkich psow, ktore sie tam znajdują. Nie podważamy w żaden sposób fachowości oferowanych tu DT.Po prostu damy radę włłasnymi siłami zaopiekować sie tymi psami.
Mamy natomiast kłopot z miejscami dla kotów.....tu chętnie poprosimy o pomoc wszystkich forumowiczów....Tak jak i o wspoarcie finaqnsowe,bo psy niewątpliwie będą wymagały leczenia i nie tylko.

Posted

zachary napisał(a):
..Gagata, domki tymczasowe, które zgłosiły się powyżej są wspaniałe, kompetentne w opiece i z pewnością psy wymagające intensywnej opieki weterynaryjnej otrzymają ją w tych domkach! Takie okazje trzeba natychmiast wykorzystywać!!!

tez jestem zdania żeby wykorzystac zgłaszjące sie domy tymczasowe. Bez sensu umieszczać psy w lepszym stanie w schroniskach / nie wiem jakie Emir ma plany / kiedy od razu mamy parę tymczasów. Wiecie wszyscy jak trudno o tymczasy, ile błagalnych apeli na dogo, więc wykorzystajmy te chetne domki jesli psy maja trafic do schronisk.

Posted

Chciałabym postawić sprawę jasno. To ma byc interwencja a nie wolna amerykanka. Takie działanie wymaga dogrania wielu spraw, a nie tylko odebrania zwierząt od tych ludzi. Psy nie przechodzą z automatu na własnośc DT czy innych osób, to sa powazne decyzje administracyjne i sądowe. Przecież nie mozna ot tak sobie pojechac i zabrac ludziom 12 psów i ilus tam kotów. A jeśli zostaną odebrane i przekazane pod nasza opieke, to musimy miec nad nimi kontrolę, bo wyroki sądowe mogą byc różne... Kto bedzie potem jeżdził po Polsce i je zbierał? Zwłaszcza ,że dla psów mamy dobre i sprawdzone miejsca.

Natomiast bardzo chętnie przyjmiemy pomoc w ewentualnych adopcjach, wsparcie finansowe także bedzie potrzebne.

Posted

Ja też nie mowie, ze zaraz mogę wiąż suczki, tylko jak Hesia znajdzie dom - prawdopodobnie za 2 tygodnie. Znamy sie z gagatą i na razie zostawiam decyzję Emirowi co do losu ewentualnie odebranych zwierząt.