mrowa23 Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 niestety tamten dom bez uzgodnienia ze mna wzial innego psiaka na tymczas... postanowilam juz nie eksperymentowac i izoluje psiaki od siebie bo mala zaraz bedzie sie bala psiakow, niedlugo pojade z nia do wujka astora ktory jej pokaze ze psiaki nie sa zle i mam nadzieje ze szybko zapomni o strachu...:-( Quote
andzia69 Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 chorobcia - nic mi nie przychodzi do głowy tylko hotelik u mosii albo inny dt - tylko gdzie???? podejrzewam,ze Luska jest zazdrosna - to ona była "pierwsza" w tym domku - tak? a mała trafiła potem - dobrze rozumię? ja się jej nie dziwię - ale wiem,ze jest cięzko:shake: Quote
mrowa23 Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 andzia69 napisał(a):chorobcia - nic mi nie przychodzi do głowy tylko hotelik u mosii albo inny dt - tylko gdzie???? podejrzewam,ze Luska jest zazdrosna - to ona była "pierwsza" w tym domku - tak? a mała trafiła potem - dobrze rozumię? ja się jej nie dziwię - ale wiem,ze jest cięzko:shake: tak luska byla wczesniej szczenior niedawno dojechal:( wystawilam lusie na allegro...zobaczymy co wyjdzie z tego.... Quote
MonikaP Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 UWAGA!!! Bardzo proszę o niewydawanie do adopcji ŻADNEGO psa pani Katarzynie G. spod Poznania (Murowana Goślina albo Czerwonak). To, delikatnie mówiąc, mało odpowiedzialna osoba, chociaż z pierwszego kontaktu, zwłaszcza mailowego, wydaje się być OK. Quote
modliszka84 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 no kochane ciotki, tradycja juz w pabianickim schronie jest chyba ze jezeli jeden ast pojdzie do domu to za kilka dni jego miejsce zajmuje nowy. no wiec mamy nic o nim nie wiem jeszcze, jak sie dowiem to dorzuce info... tak czy siak domku szuka... Quote
AgaiTheta Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Cioteczki mam pana chętnego na sunię, nie musi być młoda. Bardzo chciał tą sunię, ale za późno: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/511874_staffordshire_bull_terrier_staffik.html Znajdziemy coś dla niego? Pan nie sprawdzony jeszcze. Mieszka we Wrocławiu, dużo podróżuje. Quote
modliszka84 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Aga - w Łodzi jakis czas temu Bunia znalazła astkę, śliczna jest, bedzie miała sterylke niedługo, zaraz poszukam zdjęć. no znalazłam zdjecia, sunia ma ok 3 lat, została znaleziona po wypadku, przebywa (chyba) nadal u Buni... Quote
andzia69 Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 [quote name='AgaiTheta']Cioteczki mam pana chętnego na sunię, nie musi być młoda. Bardzo chciał tą sunię, ale za późno: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/511874_staffordshire_bull_terrier_staffik.html Znajdziemy coś dla niego? Pan nie sprawdzony jeszcze. Mieszka we Wrocławiu, dużo podróżuje. Aga - to była stafficzna a nie amstaffka - jeśli pani nie robi to róznicy (bo astki są sporo większe) to nie ma sprawy - cosik sie znajdzie - a bullka z elbląskiego schronu??? ta biedulka czarna, która nie lubi suk? Ale właśnie trzeba zacząc od tego - czy pani rozróżnia staffika od asta! Quote
AgaiTheta Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Panu lepiej pasowała by stafficzka, bo mniejsza. A jak stafficzka to nie tutaj?:oops: Quote
andzia69 Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 dla chętnych do poczytania: http://www.pseudohodowle.ovh.org/ [quote name='AgaiTheta']Panu lepiej pasowała by stafficzka, bo mniejsza. A jak stafficzka to nie tutaj?:oops: tutaj Agus, tutaj - ino,że staffików brak! z tego co pamiętam to za mojej kadencji na dogo pamietam moze ze 3 staffiki... szkoda:shake: Quote
fona Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 W Żyrardowie mamy taką. Jak byliśmy w schronie, przyszła kobieta ją oddać. Schronisko nie przyjęło z powodu braku miejsc. Spisałam adres kobuety (najgorsze żyrardowskie slumsy). Tylko adres, nie ma telefonu. Pani oddaje, bo ojciec dzieci idzie do zakładu karnego na dwa lata, a ona ma dwoje dzieci i trzecie w brzuchu i sobie z psem nie da rady. Pies pozostawiony sam PODOBNO niszczy. Suka jest przyjazna i nawet w dobrek kondycji. Kobieta miała książeczka, szczepiona jedyny raz w 2001 r. - w tym roku też się urodziła. Zapytaałam, skąd ja ma - przejęła za długi. Dwa razy miała szczenięta (są mioty wpisane do ksiazeczki). Potem ja dopuszczala i nic z tego - PEWNIE POWÓD ODDANIA JEJ DO SCHRONISKA - nie zarobi na psie. W schronisku dwie suki, jedna: i druga: Są chyba jeszcze dwa samce i dwa miksie, cdn. Dzieki! Quote
andzia69 Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 Fona - czy ta pierwsza sunia w schronie nie jest w ciąży??? taka grubaśna... a załozyła im wątki osobno??? jeśli tak to podaj to wkleję na 1 stronę pod zdjeciami! Quote
fona Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Nie maja osobnych watkow. Mirka mowi, ze ona jest wysterylizowana. W naszym schronisku suki sie szczenia i mioty sa usypiane. I tak na okroglo. Ostatnio dostalam szalu, bo szczeniaki czekaly na smierc cztery dni, a po ilu przyszla, to nie wiem, "wet uspi, jak bedzie przy okazji". :placz: Quote
lamia2 Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 AgaiTheta napisał(a):Panu lepiej pasowała by stafficzka, bo mniejsza. A jak stafficzka to nie tutaj?:oops: Aga, staficzka czy astka, pokaż Panu ślicznotki może któraś zauroczy to tylko parę centymetrów różnicy :eviltong: Quote
doddy Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Jesteśmy w gazecie :) Jest kilka niedociągnieć, ale najważniejsze że się udało ;) Gazeta to kwartalnik "Kynologia" dostępny w Emipku. A w drugą część trza kliknąć bo duży rozmiar ;) Quote
andzia69 Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 chciałam przypomniec,ze w Ligocie wegetuja jeszcze 2 bulowate: pies ok. 3-5 lat: W stosunku do ludzi jest bardzo pozytywnym, pogodnym zwierzakiem, nie widzialam oznak agresji w stosunku do psow. Ma naderwany kieł, który potrzeba będzie usunąć:-( wiec trzeba mu jak najszybciej znalexc dom!!!! Bulek: Kilkuletni samiec, wulkan energii, na widok czlowieka odstawia szalenczy taniec radosci. Quote
basiagk Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Założyłam wątek Kai http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5092347#post5092347 Odwiedźcie ją czasami cioteczki kochane!!! Quote
modliszka84 Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 cioteczki mamy w Pabianicach kolejne bulki-bidulki ten amstaf, któego 1 zdjecie wkleiłam wczesniej to straszna bida. Trafił do schronu jakies 10 dni temu z chorobą skóry, jest leczony, ponoc powoli zarasta (tzn podobno jego skóra była w gorszym stanie w momencie przyjęcia), no ale wiadomo ze schroniskowe warunki nie sprzyjają leczeniu chorób skórnych :roll: Chłopak ma ok 5 lat, zachowuje sie jak typowy ast, dupka cała chodzi, a ogon chce odleciec na widok człowieka, lize po rękach itp. Ale gdy zorientował sie ze niestety nie zabieram go ze soba bardzo posmutniał i odszedł sobie. Jest ładnie zbudowany, nie jest wychudzony. cioteczki załozyłam watek pabianickim bidom http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5098181#post5098181 [quote name='Greven']Modliszko, w schronisku sprawdzili, czy nie ma tatuażu? hmm, nic nie wiem o tatuażu, ale nie jestem pewna czy sprawdzali... popytam a myslisz cioteczko ze on rasowy moze byc? Quote
Greven Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Być może w rzeczywistości nie wygląda, ale na tle tych wszystkich pseudo-amstaffów i prawie-pitbulli, sprawia wrażenie "lepszego jakościowo", że tak to brzydko ujmę. Myślę, że warto sprawdzić ucho i pachwinę. Quote
majafaja Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 hm... doddi.. w tym artykule jest napisane, ze sunia bullka nie ma domu...Parska... to prawda czy pomyłka?? czemu nie ma jescze domu? ma trudny charakter albo cos? Quote
invictus hilaritas Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Pariska nie ma nadal domku, nie nadaje sie do ludzi ktorzy maja w domu inne zwirzaki do ludzi jest przytulasna ;) Quote
majafaja Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 a to gdzie ona teraz jest? u kogo? w jakim miescie? Na dt? Czy jak? Nie moge odnalezc jej watku Quote
Rybc!a Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Dwie amstaffki- Elbląg PILNA POMOC POTRZEBNA Pierwsza- młodziutka, ze szczeniakiem bardzo amstaffowatym, ma bardzo wyciągnięte cycuszki! Druga, starsza ok. 4-5 lat, równie przyjazna Quote
basiagk Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 Gabryjella napisał(a):Dziewczynki macie jakąś "czarną listę" :razz: napisała do mnie dziewczyna w sprawie Idola, wątpię, aby coś z tego wyszło, za względu na odległość, ale jeżeli domek byłby O.K. to można by jakąś inną bidę tam poszukać. Ja jeszcze o niej nic nie wiem, bo czekam na odpowiedź czy wogóle jest zainteresowana. No i chciałam sprawdzić, bo może już próbowała zaadoptować asta ;) to nie będę się musiała produkować i pytań wymyślać ;) Czy to może niejaka marta 16j? Do mnie pisała taka osoba w sprawie Kai. Quote
Recommended Posts