Jump to content
Dogomania

Bulowate Do Adopcji - Jeden Wątek Dla Wszystkich-aktualizacje str.1 post:1,2,5,8!!!

Recommended Posts

Posted

niestety tamten dom bez uzgodnienia ze mna wzial innego psiaka na tymczas... postanowilam juz nie eksperymentowac i izoluje psiaki od siebie bo mala zaraz bedzie sie bala psiakow, niedlugo pojade z nia do wujka astora ktory jej pokaze ze psiaki nie sa zle i mam nadzieje ze szybko zapomni o strachu...:-(

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

chorobcia - nic mi nie przychodzi do głowy tylko hotelik u mosii albo inny dt - tylko gdzie????

podejrzewam,ze Luska jest zazdrosna - to ona była "pierwsza" w tym domku - tak? a mała trafiła potem - dobrze rozumię? ja się jej nie dziwię - ale wiem,ze jest cięzko:shake:

Posted

andzia69 napisał(a):
chorobcia - nic mi nie przychodzi do głowy tylko hotelik u mosii albo inny dt - tylko gdzie????

podejrzewam,ze Luska jest zazdrosna - to ona była "pierwsza" w tym domku - tak? a mała trafiła potem - dobrze rozumię? ja się jej nie dziwię - ale wiem,ze jest cięzko:shake:

tak luska byla wczesniej szczenior niedawno dojechal:( wystawilam lusie na allegro...zobaczymy co wyjdzie z tego....

Posted

UWAGA!!! Bardzo proszę o niewydawanie do adopcji ŻADNEGO psa pani Katarzynie G. spod Poznania (Murowana Goślina albo Czerwonak). To, delikatnie mówiąc, mało odpowiedzialna osoba, chociaż z pierwszego kontaktu, zwłaszcza mailowego, wydaje się być OK.

Posted

no kochane ciotki, tradycja juz w pabianickim schronie jest chyba ze jezeli jeden ast pojdzie do domu to za kilka dni jego miejsce zajmuje nowy.

no wiec mamy

nic o nim nie wiem jeszcze, jak sie dowiem to dorzuce info...
tak czy siak domku szuka...

Posted

Aga - w Łodzi jakis czas temu Bunia znalazła astkę, śliczna jest, bedzie miała sterylke niedługo, zaraz poszukam zdjęć.

no znalazłam zdjecia,
sunia ma ok 3 lat, została znaleziona po wypadku, przebywa (chyba) nadal u Buni...

Posted

[quote name='AgaiTheta']Cioteczki mam pana chętnego na sunię, nie musi być młoda.
Bardzo chciał tą sunię, ale za późno: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/511874_staffordshire_bull_terrier_staffik.html

Znajdziemy coś dla niego? Pan nie sprawdzony jeszcze. Mieszka we Wrocławiu, dużo podróżuje.

Aga - to była stafficzna a nie amstaffka - jeśli pani nie robi to róznicy (bo astki są sporo większe) to nie ma sprawy - cosik sie znajdzie - a bullka z elbląskiego schronu??? ta biedulka czarna, która nie lubi suk? Ale właśnie trzeba zacząc od tego - czy pani rozróżnia staffika od asta!

Posted

W Żyrardowie mamy taką. Jak byliśmy w schronie, przyszła kobieta ją oddać. Schronisko nie przyjęło z powodu braku miejsc.
Spisałam adres kobuety (najgorsze żyrardowskie slumsy). Tylko adres, nie ma telefonu. Pani oddaje, bo ojciec dzieci idzie do zakładu karnego na dwa lata, a ona ma dwoje dzieci i trzecie w brzuchu i sobie z psem nie da rady. Pies pozostawiony sam PODOBNO niszczy.
Suka jest przyjazna i nawet w dobrek kondycji. Kobieta miała książeczka, szczepiona jedyny raz w 2001 r. - w tym roku też się urodziła.

Zapytaałam, skąd ja ma - przejęła za długi. Dwa razy miała szczenięta (są mioty wpisane do ksiazeczki). Potem ja dopuszczala i nic z tego - PEWNIE POWÓD ODDANIA JEJ DO SCHRONISKA - nie zarobi na psie.

W schronisku dwie suki, jedna:

i druga:

Są chyba jeszcze dwa samce i dwa miksie, cdn.
Dzieki!

Posted

Fona - czy ta pierwsza sunia w schronie nie jest w ciąży??? taka grubaśna...
a załozyła im wątki osobno??? jeśli tak to podaj to wkleję na 1 stronę pod zdjeciami!

Posted

Nie maja osobnych watkow.

Mirka mowi, ze ona jest wysterylizowana.

W naszym schronisku suki sie szczenia i mioty sa usypiane. I tak na okroglo. Ostatnio dostalam szalu, bo szczeniaki czekaly na smierc cztery dni, a po ilu przyszla, to nie wiem, "wet uspi, jak bedzie przy okazji".
:placz:

Posted

AgaiTheta napisał(a):
Panu lepiej pasowała by stafficzka, bo mniejsza.

A jak stafficzka to nie tutaj?:oops:

Aga, staficzka czy astka, pokaż Panu ślicznotki może któraś zauroczy to tylko parę centymetrów różnicy :eviltong:

Posted

Jesteśmy w gazecie :)
Jest kilka niedociągnieć, ale najważniejsze że się udało ;)
Gazeta to kwartalnik "Kynologia" dostępny w Emipku.

A w drugą część trza kliknąć bo duży rozmiar ;)

Posted

chciałam przypomniec,ze w Ligocie wegetuja jeszcze 2 bulowate:

pies ok. 3-5 lat:

W stosunku do ludzi jest bardzo pozytywnym, pogodnym zwierzakiem, nie widzialam oznak agresji w stosunku do psow. Ma naderwany kieł, który potrzeba będzie usunąć:-( wiec trzeba mu jak najszybciej znalexc dom!!!!

Bulek:

Kilkuletni samiec, wulkan energii, na widok czlowieka odstawia szalenczy taniec radosci.

Posted

cioteczki mamy w Pabianicach kolejne bulki-bidulki

ten amstaf, któego 1 zdjecie wkleiłam wczesniej

to straszna bida. Trafił do schronu jakies 10 dni temu z chorobą skóry, jest leczony, ponoc powoli zarasta (tzn podobno jego skóra była w gorszym stanie w momencie przyjęcia), no ale wiadomo ze schroniskowe warunki nie sprzyjają leczeniu chorób skórnych :roll:

Chłopak ma ok 5 lat, zachowuje sie jak typowy ast, dupka cała chodzi, a ogon chce odleciec na widok człowieka, lize po rękach itp. Ale gdy zorientował sie ze niestety nie zabieram go ze soba bardzo posmutniał i odszedł sobie. Jest ładnie zbudowany, nie jest wychudzony.

cioteczki załozyłam watek pabianickim bidom
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5098181#post5098181

[quote name='Greven']Modliszko, w schronisku sprawdzili, czy nie ma tatuażu?

hmm, nic nie wiem o tatuażu, ale nie jestem pewna czy sprawdzali...
popytam
a myslisz cioteczko ze on rasowy moze byc?

Posted

Być może w rzeczywistości nie wygląda, ale na tle tych wszystkich pseudo-amstaffów i prawie-pitbulli, sprawia wrażenie "lepszego jakościowo", że tak to brzydko ujmę. Myślę, że warto sprawdzić ucho i pachwinę.

Posted

hm... doddi.. w tym artykule jest napisane, ze sunia bullka nie ma domu...Parska... to prawda czy pomyłka??

czemu nie ma jescze domu? ma trudny charakter albo cos?

Posted

Dwie amstaffki- Elbląg PILNA POMOC POTRZEBNA
Pierwsza- młodziutka, ze szczeniakiem bardzo amstaffowatym, ma bardzo wyciągnięte cycuszki!

Druga, starsza ok. 4-5 lat, równie przyjazna

Posted

Gabryjella napisał(a):
Dziewczynki macie jakąś "czarną listę" :razz: napisała do mnie dziewczyna w sprawie Idola, wątpię, aby coś z tego wyszło, za względu na odległość, ale jeżeli domek byłby O.K. to można by jakąś inną bidę tam poszukać. Ja jeszcze o niej nic nie wiem, bo czekam na odpowiedź czy wogóle jest zainteresowana. No i chciałam sprawdzić, bo może już próbowała zaadoptować asta ;) to nie będę się musiała produkować i pytań wymyślać ;)

Czy to może niejaka marta 16j? Do mnie pisała taka osoba w sprawie Kai.