Jump to content
Dogomania

Bulowate Do Adopcji - Jeden Wątek Dla Wszystkich-aktualizacje str.1 post:1,2,5,8!!!

Recommended Posts

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Niektórzy właściciel amstaffów też ambitnie pracują, by innym ludziom obrzydzić tę rasę :angryy: Znajoma opowiedziała mi, że w parku facet szedł z dwoma astami, które ciągnęły go i zachowywały się gwałtownie (masywne, z ciętymi uszami... cóż, takie osobniki siłą rzeczy budzą respekt). Znajoma zeszła ze ścieżki, a facet wyskoczył na nią z mordą, że jej DZIWNE zachowanie sprowokowało psy i mogą się teraz na nią rzucić. K* co za idiota. To ja rozmawiam, przekonuję, pokazuję jaka Tanga jest łagodna wobec ludzi, a kretyn niszczy wszystko swoim debilnym zachowaniem :angryy:

Posted

ciotki mam 2 amstaffowate z Chrcynnego na zdjeciach - na razie nic o nich nie wiem opócz tego ze jeden ma strasznie zdeformowaną głowę - nie wiem czy w srode jeszcze będzie, drugi na łańcuchu agresywny do obcych... dajcie mi jakiegoś maila do Was to przeslę - może ktoś się nad nimi ulituje (chociaż brak mi już trochę wiary jeśi takie piękne i przyjazne psy domu nie moga znaleźc... )
a i jeszcze jest jeden molosowaty - do kogo z nim?

Posted

Beti trafiła do schroniska 7 marca. Błąkała się przerażona po jednej z Olsztyńskich ulic. Sunia strasznie cierpiała w schronisku, nie chciała jeść, całe dnie siedziała w rogu klatki i patrzyła na furtkę:-( . Oczywiście dużo osób chciało ją adoptować, ale pod warunkiem, że nie zostanie wysterylizowana:angryy: . Po ukończonej kwarantannie od razu została poddana zabiegowi, a dwa dni później zamieszkała u mojej koleżanki, która przyjęła ją na tymczas. Paula jest nią zachwycona, całymi dniami opowiada jaka Beti jest cudowna.
Jest typowym kanapowcem. Całe dnie spędza na kanapie lub fotelu, śpi oczywiście w łóżku. Jest bardzo czysta, nie brudzi w domu, grzecznie zastaje sama nawet kilka godzin. Nie ma w niej cienia agresji, można zrobić z nią wszystko. Daje grzebać sobie w misce, nawet podczas jedzenia. Wczoraj Beti była u mnie z wizytą, gdy tylko zobaczyła moją Zuzie siedzącą na huśtawce, podbiegła do niej merdając ogonkiem. Moje trzy suczki i kot, przeżyły wizytę, więc z akceptacją innych futrzaków nie ma problemu.

A oto kochana Beti
Z Zuzią

Z moją Kropką

I w swoim domku tymczasowym

i moje ulubione:lol:

SZUKAMY KOCHAJĄCEGO DOMKU DLA CUDOWNEJ BETI :loveu: :loveu: :loveu: !!!

Posted

cudowna.... :) a tam nie moze zostac?? taka ładna rodzinka...

PS; dziewczyny,prosze podnoscie Lusie... aj nie moge o niej zapomniec ;( ona jest ciagle w schronie.. taka biedna, piekna i cierpiaca... troche do Twojej jest podobna nie Basia?

• 2 weeks later...
Posted

To jest Kaja. Jestem jej wirtualną opiekunką. Sunia nie ma oka i ma guzki na sutkach. Niestety "specjalista" już od 1,5 miesiąca nie ma czasu przyjechac i zbadac sunię:mad:

Posted

Ponad rok temu błąkał się po ulicach Warszawy, miał wtedy parę miesięcy, wygłodniały i zziębnięty, przeganiany przez wszystkich. Mogłoby się wydawać, że sprawa zakończyła się happy endem, bo psiak został przygarnięty na tzw. tymczas.
W głowie się nie mieści, gdzie pies trafił. Od chwili przyjazdu, pies nie był na spacerze, zamknięty w kojcu i do tego przypięty łańcuchem do budy, stoi już tak ponad rok. Stracił chęć do życia, ma najsmutniejsze oczy jakie dotąd widziałam, ale wystarczy wejść do kojca aby zobaczyć życie u tego bardzo jeszcze młodego psiaka. Jest piękny, dobrze zbudowany, wspaniale umięśniony, niezwykle łagodny w stosunku do ludzi i innych zwierząt, ale potwornie zaniedbany.
Proszę o pomoc w znalezieniu dla niego domku (transport gwarantowany) lub chociaż prawdziwego tymczasu.
Kontakt: [email protected], 0 503 522 400

Posted

[quote name='andzia69']Basia - a gdziez jest ta biedulka:-(:-(:-( Trzeba jej jak najszybciej domek znaleźć:shake:
Kopiuję ze strony fundacji:

Imię: Kaja (suczka)

Wielkość: średnia
Wygląd: amstaffka, ciemnobrązowa, pręgowana

Opis: Suczka przebywa w przytulisku pani Stanisławy Olszewskiej w Rachowie Starym 50, koło Annopola, tel. 0505 932 581. Suczkę podrzucono z ciężkimi ranami głowy i szyi, konieczne było usunięcie oka. Mogła być wykorzystywana do walk, lub hodowlanego rozrodu. Teraz wyleczona odpoczywa w przytulisku pani Stanisławy.

Posted

ten pies jest piekny....cholera no...
a w schronisku poznanskim jest piekny blekitno pregowany pies z bialym krawatem...bardzo przyjazny...poprosze monikep jak sie da o jakies fotki ja glupia nie zrobilam bylam zajeta adopcja lusi...
i nadal mysle o bezowym psie z poznania ma juz dwie nieudane adopcje pomimo swojej lagodnosci....bruuu

Posted

[LEFT]dzis weszlam na strone Palucha a tam pełno bullowatych, amstafy, pit bule zgroza i wszystkie takie przerażone. Takie piekne psy . Brak słów.
[/LEFT]

Posted

Słuchajcie dziewczyny znalazlam osobe chetna do zaadoptowania bullka najlepiej jak to bedzie zwierze nie wazne czy pies czy suka tak do 2 lat w kolorze bialym lub czarnym pomozcie mi znalezc takiego psiaka bo przeszukuje fora i nie moge znalezc

Posted

Ewelina - a który amstaff i która sunia bo tu ich cale mnóstwo!

Lilith20 - a co ta osoba rozumie jako bulek??? Pies w typie amstaffa, pit bulla czy bullteriera????? I coś blizej o tej osobie jeśli można...;l

Posted

Krzyczki - pies:

Ruda Śląska, młodziutka sunia:

A mowisz,że z Jeleniej Góry - dziwne...tam jest ta sunia, pogryziona przez psy z boksu trafiła do jakiegos hoteliku:

a tak wyglądała zanim ją psy pogryzły:

A ta sunia - nie biała ani czarna ale bardzo potrzebująca:

Schronisko w Dłużynie Górnej:
tak wygląda teraz sunia

a tak wyglądała kiedys:

Schron w Żywcu - pies:

Posted

Greven - dziewczyny z dogo jeżdżą tam do schronu - Aggie na pewno,no i ew. zobacz na wątek o Krzyczkach - na pewno ostatnio był - tylko na pewno chudszy o połowę...no i jak za bardzo się będziemy interesować to moze zginąć...
doddy ostatnio pisała,że siedzi dalej...

Posted

tak wiem o suce ktora u nas byla ale ona ma okolo 5 lat do niedawna mielismy tez rudego amstaffa w 14 ale byl strasznie agresywny i gryzl wspolmieszkancow.

No a Ewelina (tak ma na imie ta dziewczyna) chce mlodego psa do 2 lat gora, no i poza tym chyba mozna miec jakies marzenia co do masci i wygladu psa

Posted

Lilith - marzenia może mieć...
a co do tego,że był ast, który gryzł wspołmieszkańców - jak wiesz, albo i nie bulowate to taka specyficzna rasa, która w 90% nie toleruje innych psów tej samej płci, a zdarzają się i takie, które nie tolerują żadnych psów

a ta z Jeleniej dla odmiany była tą gryzioną przez niebulowate,czyli można liczyć na to,że nie ma w niej agresji - ale cóż, ona jest za stara

Gucio z Poznania - ale nie wiem czy jeszcze jest:

Piesek ma okło roku jest bardzo lagodny i bardzo kochany.
Oddam w dobre ręce,pisek przybłąkał 2 dni temu chętnie bym go zostawił sobie ale mam już 3 psy w domu i jest to niemożliwe.Psa jestem w stanie nawet komus dowiźć do domu.Jakiekolwiek wysłki nie wchodzą w rachube.Serdecznie zachęcam do przygarnięcia gdyż naprawde warto!!!!!
W razie czego proszęo kontakt:
-505-90-77-90
-(061)8666-109
[email protected]