Jump to content
Dogomania

Bulowate Do Adopcji - Jeden Wątek Dla Wszystkich-aktualizacje str.1 post:1,2,5,8!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='modliszka84']w Pabianicach kolejna amstaffka... :placz:
Dobrze zbudowana, umiesniona i.. bardzo wyeksploatowana :-(
Ma około 4 lat, jest łagodna...

Ta suka bardzo pilnie potrzebuje domu i pomocy! Byłam dzis w schronie, tragedia... obawiam sie najgorszego - czyli ropomacicza... Dostaje antybiotyki.. Ale strasznie wygląda, przez tydzien zmarniała...

Bardzo pilnie dom potrzebny!

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja mogłabym ją zoperować w Wawie ale niestety nie mogę wziąć kolejnego psa na sggw bo mnie nie stać.
Gdyby znalazł sie ktoś kto ja weźmie po operacji do siebie to ok.
A jak ona do psów i kotów? Bo jeszcze pomyslałam o Marcie, że może by ją wzieła na tymczas po operacji ale to nic pewnego i na krótką metę jedynie.
A dlaczego schronisko nie zrobi jej wymazu lub usg? Albo po prostu nie wysterylizuje?

Posted

doddy napisał(a):
Ja mogłabym ją zoperować w Wawie ale niestety nie mogę wziąć kolejnego psa na sggw bo mnie nie stać.
Gdyby znalazł sie ktoś kto ja weźmie po operacji do siebie to ok.
A jak ona do psów i kotów? Bo jeszcze pomyslałam o Marcie, że może by ją wzieła na tymczas po operacji ale to nic pewnego i na krótką metę jedynie.
A dlaczego schronisko nie zrobi jej wymazu lub usg? Albo po prostu nie wysterylizuje?

tzn to tylko moje podejrzenie... suka przez tydzien bardzo zmarniała, dziwnie chodzi... na posadzce widziałam krew rozmyta z moczem albo kałem...
Pytałam co jej jest, dostałam odpowiedz ze dostaje antybiotyk i i nic jej nie bedzie... :cool1:
Dlatego napisałam, ze najlepiej jakby sie znalazł dom od razu :roll:

Posted

W eurocity znalazłam takie ogłoszenie, choc brzmi średnio:

Psy - przyjmę
----------------
amstaf
bardzo lubie zwierzenta mam domek durze podwurze jestem z kolisza pomorskiego numer kontaktowy kom. 692488901 koszukuje za darmo amstafa lub cane corso wiek do 2 lat

Nr 88328 linda korpa Tel.: 693689055 Mail: [email protected]

Na wszelki wypadek wklejam, może będzie ktoś chciał sprawdzić.

Posted

są jeszcze...

Sam

Pies, średni, ok. 3-4 lat.

Przywieziony z suchego Lasu. Bardzo spokojny, zgadza się z innymi psami. Lubi się bawić. Ma kłopoty z błędnikiem i trochę przekrzywia głowę.

Sztafik

Pies, średni, ok. 2 lat.

Przywieziony z Suchego Lasu. Bardzo przyjacielski i wesoły.

Czako

Pies, śrdni, ok.4 lat.

Czako był już raz w schronisku rok temu. Został oddany z powodu... choroby skóry. Właściciele stwierdzili,że nie maję pieniędzy na jego leczenie. Jest łagodny i bardzo smutny.

Stafik

Pies, średni, ok. 2,5 roku.

Zmarł jego pan a rodzina wyrzuciła go z domu. Ma dużo ran od pogryzień przez inne psy. Jest bardzo smutny i łagodny.

Pati

Suczka, średnia, 2 lata.

Pozostawiona przez właścicieli z powodu wyjazdu. Bardzo wesoła i żywa.

"Pati ma 2 lata. Właściciele gdzieś wybyli za granicę.. Jest fajna, wesoła, wysterylizowana. Nie zgadza się z innymi psami, bo jest straszną zazdrośnicą. No i jak wszystkim , boks jej nie służy:shake:"

Tekila

Suczka, średnia, 3 lata.

Bardzo miła i przyjazna. Toleruje inne psy. Przyprowadził ją właściciel, bo... nie miał na jedzenie dla niej.Wysterylizowana.

Kajko

Pies, duży, ok.3-4 lat

Przywiązany w lesie do drzewa. Spokojny i przyjazny.

Pinio

Pies, średni, ok 2 lat.

Łagodny i przyjazny.

Sokół

Pies, średni, 1.5 roku.

Bardzo garnie się do ludzi, zgadza się z innymi psami. Przebyta choroba pozostawiła ślad w postaci zamglonych oczu, ale sokół widzi dobrze ,więc może to przejściowe.

Sokół c.d.

Capri

Suczka, średnia, ok. 1 roku.

Przywieziona z Kórnika. Trochę nieśmiała. Przyjazna.

Posted

no to dodaję kolejną:placz::placz::placz:

Szukamy domu dla młodej suczki!

Było ciemno, zimno, mokro... Ale cała rodzinka była razem...
Mama i kilkoro dorastających maluchów...
Niestety nie miały nikogo, kto by sie nimi opiekował... Niby był jakiś właściciel posesji, ale :evil:
Straż Miejska złapała suczkę, bo jest bardzo, bardzo milutka...

Ale jest teraz bardzo samotna :cry: Czeka w lecznicy na sterylizację, ale po niej nie ma dokąd wrócić...

Pomóżmy jej!

Może ktoś mógłby jej ofiarować trochę serca i kochający dom?
Sunia ma ok. roku. Kontakt do mnie: 0-668 110 726

Posted

ludzie...a mam takie pytanie czy ktos moze zrobic plakaty o bullowatych do adopcji? bo ja mam kilka miejsc w kt moga wisiec do konca swiata i o jeden dzien dluzej tylko ze ja nie iwem jak sie takie cus robi.... a miejsca sa dosc odbre duzo potencjalnych "przyszlych walscicieli" sie tam kreci i moze byc to pomoglo...

Posted

Andzia 69 Nie przebiłam się przez cały wątek i nie wiem czy moze już te psiaki tu się pokazały, ale przy ostatniej wizycie w radomskim schronie widziałam tam kilka bullowatych
M.in. Bullek czarny podpalany :crazyeye: , ale z wyglądu bullek jak nic !
Ania Tygrysiczka pewnie może wiedzieć więcej na ich temat!

Posted

mrowa - zacznij od końca i tak z parę stron...ja też już nie opanowuję tego, a wolontariuszki nie zawsze piszą, które są, a których już nie ma. Ale myslę,że te z ostatnich stron są jak najbardziej potrzebujące, a resztę będziemy odgrzebywać;)

majaa - muszę napisać do tamiczek albo Ani, bo gucio się chyba poddała po nieudanej adopcji astki

Posted

andzia69 napisał(a):

majaa - muszę napisać do tamiczek albo Ani, bo gucio się chyba poddała po nieudanej adopcji astki

O Gucio nic nie wiem, z tamiczek miałam dziwny przypadek, ale tak czy siak .....warto się dowiedzieć ! Pogadamy jutro, bo ten "bullek", o którym piszę, a przejrzę jeszcze zasoby fotek ze schronu, to istny cud natury Wygląd bulla umaszczenie ONka !

Posted

dobrnelam do 68 strony i okazalo sie ze wiekszosc psow ktore pokopiowalam juz ma dom albo cisza o nich wiec poddalam sie....
ale na pewno ktos tu wie czy jest w kraku albo okolicach jakis lagodny psiak? byc moze jest chetny ale psiak musialby byc lagodny i najlepiej nie jedzacy innych stworzen w miare mozliwosci ;)

Posted

Jesli chodzi o ruda Pitbullke z Konstancina to ma juz nowa wlascicielke, moja kolezanka i jak wszystko pojdzie ok, mala w sobote bedzie grzac tylek w cieplym domku razem ze swoim nowym kolega Buldozkiem francuskiem, sunia ma juz nawet wybrane imie ( SASZA) i u Izy bedzie miec jak u pana Boga za piecem.

Posted

[quote name='mrowa23']czy wiadomo cos o bankierze z pabianic?

tak, Bankier ma około 2-3 lata. Jest łagodny dla ludzie, ale lubi zabawę w podłapywanie za rekę... Nie gryzie mocno, ale szczypie. Ale mozna to wyprostowac (juz mielismy takie psy i znalazły kochajace domy i juz gryza ;) ) . Jest w schronisku w Pabianicach. Uszy ma cięte.

Jesli cos mam jeszcze napisac to prosze pytac...

PS. wszytskie bullowate szukajace domu z Pabianic sa tutaj: http://www.amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=8208

oraz
http://amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=8200

Posted

No to my znalazły takie cus:

i w razie jak właściciel sie nie znajdzie to będziemy szukac domku! Mały ma ok. 3 mies.

AFN to własnie konto Doroty Romaniuk. Chyba jak napiszesz,że na pieski doddy to będzie dobrze:lol:

a maluch - chłopak z charakterem, ale da się utemperować:eviltong:

Posted

Doddy - mialam keidys dobermana, tez z podobnymi zmianami skornymi od pchel - strupy, przerzedzenie siersci itd.

Majaa - mowisz o tym psie? http://www.schronisko.radom.pl/?p=productMore&iProduct=23

No nieudana, a wydawala nam sie spoko dziewczyna ... :( A druga sprawa, ze dlugo mnie nie bylo w Radomiu, a teraz jest dojazd utrudniony bo remontują ulicę Witosa i są objazdy, a objazdami zbłądzę! :(