Jump to content
Dogomania

Bulowate Do Adopcji - Jeden Wątek Dla Wszystkich-aktualizacje str.1 post:1,2,5,8!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='andzia69']

A to Radom:
Łaciata AMSTAFFKA BERTA czeka na domek! RADOM !!!

Bercia juz w nowym domku:loveu: kochana kluska, na fotce widac zwe merdawka:razz: Bulomaniacy przyłaczam sie do was;)

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Poproszę o pokazywanie równiez tych bullowatych ze schroniska w Swarzędzu:

Wątek Voxsi:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32349

Tofi

Suczka, średnia, ok. 1.5 roku.

Uratowana od śmierci głodowej. Miła i łagodna. Zgadza się z innymi psami. Trochę bojaźliwa.

Czako

Pies, śrdni, ok.4 lat.

Czako był już raz w schronisku rok temu. Został oddany z powodu... choroby skóry. Właściciele stwierdzili,że nie maję pieniędzy na jego leczenie. Jest łagodny i bardzo smutny.

Stafik

Pies, średni, ok. 2,5 roku.

Zmarł jego pan a rodzina wyrzuciła go z domu. Ma dużo ran od pogryzień przez inne psy. Jest bardzo smutny i łagodny.

ati

Suczka, średnia, 2 lata.

Pozostawiona przez właścicieli z powodu wyjazdu. Bardzo wesoła i żywa.

Tekila

Suczka, średnia, 3 lata.

Bardzo miła i przyjazna. Toleruje inne psy. Przyprowadził ją właściciel, bo... nie miał na jedzenie dla niej.Wysterylizowana.

Kajko

Pies, duży, ok.3-4 lat

Przywiązany w lesie do drzewa. Spokojny i przyjazny.

Pinio

Pies, średni, ok 2 lat.

Łagodny i przyjazny.

Sokół

Pies, średni, 1.5 roku.

Bardzo garnie się do ludzi, zgadza się z innymi psami. Przebyta choroba pozostawiła ślad w postaci zamglonych oczu, ale sokół widzi dobrze ,więc może to przejściowe.

Cholerka, ale ich duzo:-(:-(:-(:-(

Posted

ojej - znowu cała masa biedaczków!!!!

gucio - i co z kontaktami od lami???? odezwał się ktos - zobacz ile biedaków szuka domków!!!!:-(:-(:-(

no to kolejne biedulki - schron Jelenia Góra:

sunia ok. 2-letnia - niekonfliktowa, przyjażnie nastawiona do psów i ludzi.

Młody psiak - również łagodny w stosunku do psów i ludzi.

gucio - ja mam prośbę! jak będziesz miała chwilę - wysyłaj bulki gdzie sie da na darmowe ogłoszenia - - tylko najlepiej by było,zeby chętni odpisywali tylko na e-maila i "wypełniali" ankietę - cos takiego jest na stronie adopcyjnej doddy.

A ciotka doddy mogłaby troszkę zaktualizować "swoją" stronkę!!!:eviltong:

Posted

Sie ciotka robi bo mnei to kaszel meczy i moze jutro tez do szkoly nie pojde :eviltong: Zaczne od Swarzędzkich i Jeleniogórskich

Edit:
Swarzędzie i Jeleniogórskie psiaki są juz na animalia.pl !

Posted

Ja też zaglądam ale nie mam nic do powiedzenia, niestety :shake:
Mamy w Korabiewicach dwa dorosłe, szukają domu, są tu już i tyle.
Kurdę, dużo ich się zrobiło teraz, jak się późno robi i zimno za pasem.

Posted

[quote name='bigos']Poproszę o pokazywanie równiez tych bullowatych ze schroniska w Swarzędzu:

Wątek Voxsi:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32349

Tofi

Suczka, średnia, ok. 1.5 roku.

Uratowana od śmierci głodowej. Miła i łagodna. Zgadza się z innymi psami. Trochę bojaźliwa.

Czako

Pies, śrdni, ok.4 lat.

Czako był już raz w schronisku rok temu. Został oddany z powodu... choroby skóry. Właściciele stwierdzili,że nie maję pieniędzy na jego leczenie. Jest łagodny i bardzo smutny.

Stafik

Pies, średni, ok. 2,5 roku.

Zmarł jego pan a rodzina wyrzuciła go z domu. Ma dużo ran od pogryzień przez inne psy. Jest bardzo smutny i łagodny.

ati

Suczka, średnia, 2 lata.

Pozostawiona przez właścicieli z powodu wyjazdu. Bardzo wesoła i żywa.

Tekila

Suczka, średnia, 3 lata.

Bardzo miła i przyjazna. Toleruje inne psy. Przyprowadził ją właściciel, bo... nie miał na jedzenie dla niej.Wysterylizowana.

Kajko

Pies, duży, ok.3-4 lat

Przywiązany w lesie do drzewa. Spokojny i przyjazny.

Pinio

Pies, średni, ok 2 lat.

Łagodny i przyjazny.

Sokół

Pies, średni, 1.5 roku.

Bardzo garnie się do ludzi, zgadza się z innymi psami. Przebyta choroba pozostawiła ślad w postaci zamglonych oczu, ale sokół widzi dobrze ,więc może to przejściowe.

Cholerka, ale ich duzo:-(:-(:-(:-(

Wszystkie psiurki na allegro:
http://www.allegro.pl/item133720954_bullowate_ze_swarzedza_szukaja_domkow.html

Posted

Na Warszwskiej starówce wiszą ogłoszenia o zaginionym Amstafie
beżowym z biała kryzą,białymi skarpetkami i strzałką na pysku.Ciete uszy,dość młody.Szukają go.Może macie info ze gdzies taki jest???Znalazł ktos?

Posted

oj - niedobrze - a szukali na paluchu????
ajcka - a ja na paluchowskich zdjęciach widziałam dwie sunie charcice - może pomożesz im znaleźć domek?? są jakoś na tych ostatnich chyba z października lub koniec września

Posted

Ajcka trzeba jechac na paluch astowatych tam pelno...guciu wiem o ktorych psach mowisz widzialam je w poniedzialek sa super siedza w klatce przed biurem..

Ajcka umaszczenie maja jak psinka w Twoim avatarku

Posted

KOSZALIN - pojawiły się dwa, oddane z tego samego domu ( właściciel wyjechał za granicę, a matka nie radziła sobie z potworami :p )

Amstaff - 6 lat, rodowodowy ( oddany z rodowodem) - do ludzi w porządku, do psów- ostry:

i bullka - też w podobnym wieku, też do ludzi przyjazna, do psów- ostra:

Posted

Byłam dzisiaj w schronisku i porobiłam nowe zdjecia bullowatych:

Rambo jest bardzo przyjazny dla ludzi, ale odszczekuje się innym psom. Semi jest przyjacielem całego świata, przebywa w kojcu zbiorowym z innymi psami i sukami, żyje z nimi w zgodzie.

Posted

Witam!
Więc ja umieszczam zdjątka pięknego czarnego psa, który jak widać ma trochę z amstaffka. Jest posiadaczem śliczniuchnych wielgaśnych uszysków!!! Znajduje sie w schronisku w Sieradzu (woj. Łódź).
Jest przyjaźnie nastawiony do ludzi, macha ogonem na ich widok, piszczy i prosi o pomoc. Jest młody, ma ok.2 lat?
Niestety piesek ma chorą łapę, która znacznie utrudnia mu chodzenie i którą ciągle "stuka" o ziemię. Ponadto strasznie ropieją mu oczy, coraz bardziej. Próba kontaktu z wetem ze schronu nie wychodzi - wet na urlopie. W dodatku kierownika też teraz nie ma, bedzie w poniedzialek i wtedy dopiero postaram sie coś zdziałać...
Boje sie, żeby z tą łapką albo oczkami mu sie nie pogorszyło, pies wymaga leczenia i opieki i raczej ze względu na warunki schrona nie powinien tam przebywać :shake:
Może ktoś pokocha Wielkouszka?

Posted

kinga a z jakiej hodowli jest ten ast?
Może hodowca go będzie chciał?

Złożyłam biedakowi wątek na astowtym forum - jak długo jeszcze te psu będą cierpieć za ludzi:placz::placz::placz:

Posted

[quote name='doddy']kinga a z jakiej hodowli jest ten ast?
Może hodowca go będzie chciał?

doddy,

ast jest podług papierów: Baster Ka-Ju-Pa, hodowca: Andrzej Rutkowski, Gąsierzyn - pies ur. w 2000 r.

bullka Hipa jest bezpapierowa, tez ur. w 2000r.

jak pisałam - łagodne do ludzi, ostre do psów

doddy - mówi Ci cos ta hodowla?

Posted

Hop!

Nowe wiesci od Azy. Martyna byla na spacerze z sunia poznym wieczorkiem. Azunia byla na smyczy. Nagle zza krzakow Aze zaatakowal jakis pies, ktorego wlasciciel nie jest zwolennikiem uzywania smyczy. Jakos udalo sie psy rozdzilic, choc Aza dostala od tamtego faceta. Martyna chodzi zbulwersowana. Facet chce ja podac na policje za atak psa. A w swietle prawa to on jest winny bo to jego peis byl bez kontroli. Aza ma jakies rany. Biedaczka ... Ze takie padalce jak tamten facet chodza po ziemi :angryy: Martyna wcale tu winy nie ma - wyszła wyprowadzic psa, szły chodnikiem, pies na smyczy i nagle zaatakowal ich jakis inny pies. Wrrr a zebym tego faceta dorwakla to bym mu zrobila to samo co on Azie !

Posted

gucio - ja miałam to samo z moją suką - facet był na tyle wredny,że pod moją klatką często ze swoją suką stał! raz Tora wyszła na dwór z moją starszą córką - smycz, kaganiec, a jakże...no i niestety ten jełop był pod klatką - Tora zaatakowała,ale ponieważ była na smyczy i w kagańcu to dało się ją szybko odciągnąć i tylko przygniotła tamtą do ziemi. A gość...wyrwał moją Torę podniósł ją i rzucił na murek!!!! Wcześniej czepiał się mojej nieżyjącej onki i ala jamnisi - też było to samo - moje w kagańcu, jego luzem i bez.ale niestety - w tej durnej Polsce wszystko jest na asta - nieważne,że na smyczy i w kagańcu - inne psy mogą sobie chodzić i atakowac asty - a ast NIE!

Popros Marlenę,żeby po prostu unikała miejsc,gdzie ludzie wychodzą z psami...ja tak robię i jak spuszczam Torę to mam oczy naokoło glowy i jak tylko widzę gdzieś na horyzoncie psa to ją zapinam i jest spokój. Tyle mogę podpowiedzieć

Byłam dzisiaj w schronie:placz::placz::placz: i jest czarna astka, którą ktoś wyrzucił po odchowaniu małych - ma sutki wyciągnięte i takie duże, jeden astowaty pies, jeden podobny do tosy lub cuś w tym stylu, jeden wyrośnięty mix asta lub też cuś takiego - jeszcze u nas w schronie tyle bulopodobnych psów nie było :-(:-(:-(:-(:-( Jutro wkleję zdjęcia

Posted

doddy napisał(a):
Hodowla znana.

Tylko potrzebne mi jest data urodzenia i dokładne imię rodowodowe psa i rodziców. ;)

proszę bardzo - info o amstaffie z Koszalina:

BASTER Ka-Ju-Pa ur. 25.11.1999

matka: ABISYNKA znad Błędna
ojciec: MEDAR Tabacora