Jump to content
Dogomania

Bulowate Do Adopcji - Jeden Wątek Dla Wszystkich-aktualizacje str.1 post:1,2,5,8!!!

Recommended Posts

Posted

Chyba lettko nieaktualna ta Wasza stronka skoro widnieje na niej Redss :diabloti:
Otóż Redss już daaaawno w nowym domu z kolezanką zresztą....

A jak z wydawaniem psów? Czy P. Magda nadal robi problemy, bo uwaza że w schronisku pieski mają najlepiej?

Ładna jest ta Agrafka. W razie co możemy zaproponować dom tymczasowy.

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Różnie, generalnie: nieprzewidywalnie.
Teraz jest świeża historia adopcji warszawskiej, gdzie "mądrzy" inaczej ludzie adoptowali sunię, zadzwonili po kolku dniach, że chcą oddać, a jak człowiek od nas dojechał, to się okazało, że sunia jest zgubiona, bo ją na spacer puszczali luzem .po kilku dniach od adopcji :angryy: Więc p.Magda obecnie rano jeździ z wielkim trudem do stolicy, bo dojazd z Korabiewic bez własnego auta jest straszny i szuka psiny po mieście. I krew ją zalewa na adopcje znów.
Mnie może wydać, jak dom sprawdzę, ale również nie jest to pewne na 100%.
O amstaffach mówi, żeby im znaleźć dom, bo zginą marnie w schronie przez zimno. No, i blokują duże boksy bo nie są z innymi psami, oczywiście.
Jak możesz pomóc, stanę na głowie, żeby ją przekonać.
No, ja wiem, że ich wszystkich nie ma w schronie, został jeden,
ale nie potrafię rozróżnić, który, bo nie znam się.

A, prócz amstaffów, jest w miarę aktualna.

Posted

[quote name='doddy']DOMEK CZEKA NA PSA

Pod Warszawą jest domek dla samca asta. Jest to domek z ogrodem. Psy mieszkają w domu. Jest dziecko w wieku 10lat.
Pies musi być łagodny do ludzi i suni amstaffki oraz musi być wykastrowany.

moze łaciatek... :confused: z pabianic?

choc sa na horyzoncie jacys zainteresowani z Jaworzna ale to nic pewnego...

Posted

jest problem duzy problem, fiona ma zostac oddana do schronu ze wzgledu ze przejawia agresje :( moze moglby dac jej ktos tymczas wizolam ja wczoraj ona jest kochana i nie mam bladego pojecia skad ta agresja w schronie byla kochana podczas podrozy tez u kati tez byla slodka i dopiero w domku docelowym cos strzelilo...

Posted

Może agresja domowa? Niestety jest ona nie do sprawdzenia w schronisku, ani w krótkim kontakcie...
Ale może to być też cokolwiek innego, bo widziałam, że Fiona pcha się na kolana, wymusza itd...

Posted

moim i nie tylko moim to po prostu astronomiczne wymagania co do niej... wlasciciel zabral ja na zawody jezdzieckie i fajnie tylko dlaczego w ciagu pierwszej doby... to jest strach i niepewnosc bardziej niz agresja.. jechalam z nia samochodem ze strachu najpierw probowala na kolana jak nie pozowlilam jej zarowno ja jak i rozmiar samochodu to grzecznie siedziala i nie bylo zadnego momentu ani jednej chwili w ktorej cos byloby nie tak a na tylniej kanapie siedzial bankier ktory koniecznie chcial ja poznac...

Posted

Pittbullka Hera ze schroniska w Żyrardowie jest już po sterylce i ma zdjete szwy. Okazało się że ma około 4-5 lat i już pare razy miała szczeniaki.Jest łagodna dla wszystkich ludzi i psów .Przebywa w boksie 1.5 na 2m -takie tu sa warunki-i dopóki nie znajdzie domu nic sie nie zmieni-nie wyjdzie na spacer ani na wybieg:-(

2 tygodnie temu o schronu trafiła ta roczna amstafka.Przyprowadził ją menel który dostał na flaszke za jej zabicie. Żal mu sie jej jednak zrobiło i przyprowadził ją do schronu.
Wiem gdzie ona była-służyła za zabawke dla młodego małżeństwa ale teraz dzieweczka jest w ciązy a do tego suka dostała alergii na pchły no to po co sie przejmować bedzie nowa zabawka-dziecko a Sonia do ziemi.Jest łagodna dla ludzi i psów. Widać na zdjęciach jej prawie łysy grzbiet. Wet coś jej tam daje. Strasznie mi jej żal bo podobna do mojej Xsary i z wyglądu i ze spojrzenia.:placz:

Posted

Ludzie,co za potwory traktują tak swoje psy?!Ta sunia ma w oczach tyle smutku:-( .Czy ktos te psiny zauważy?pokocha?:-( Sama mam amstaffa i wiem jakie to cudowne psy,ile w nich oddania.W Azylu,w Żorach też przebywa piękny mix asta,też bardzo cierpi i tęskni za domem.Oto Tobi:

Posted

Wiem że amstaffy maja cudowny charakter, moja Xsarcia -ta z avatarku - to cudowny psiak -kocha wszystkie psy i wszystkich ludzi -najchętniej zalizałaby każdego na smierć.
A pozostałe moje suki, chociaz młodsze i przez nią wychowane - w ogóle jej nie szanuja ;)

Posted

[quote name='doddy']Zrobiłam takie małe zestawienie bullowatych do adopcji. W razie co niech ktoś zrobi uzupełnienie bo ja nie mam siły L

PIESKI:

1) ARIS – 2 letni amstaff. Jego poprzedni właściciel wyjechał i pies przebywa w tymczasowym domu. Jest łagodny. Obecnie przebywa w Katowicach.

Na zielonym forum widziałam tego psa do adopcji ale miał na imię Pirat. Więc o co tu chodzi? Jestem zainteresowana adopcja tego psa. Może wiecie coś na jego temat?

Posted

Wet czyms ja tam smaruje ale na swieta wyjeżdza. A oczy -wiadomo-jak sie było maskotka a teraz w klatce 1.5 na 2 metry to jakie mogą być oczy :-(
I oni maja mieć dziecko -żeby tylko ono im się nie znudziło.:mad:

Posted

ankarage napisał(a):
Czy sunka z Pabianic (bialo-bezowa,post1113)trafila wreszcie do nowego domu?????Wesolych Swiat zycze!!

tak, ta sunia biało-beżowa Wanta jest w nowym domu.

z Pabianic zostały jeszcze: Pitbullka Kami, Łaciatek, Dżok, Linux oraz dog agrentyński Regal.

Posted

Tu mamy szansę na dom stały dla bullowatego, a jeżeli chłopak zdecyduje się na jedną z moich suczek, to i tak ja oferuję tymczas dla jakiegoś bulla ze schroniska http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37012

Warunki:
- nie może wykazywać żadnej agresji wobec kotów
- musi przynajmniej tolerować inne psy i suki
- fajnie, jeżeli będzie po kastracji / sterylizacji, a jeśli nie to zabieg gwarantuję

Posted

Dzięki Gucio za nazwę tego lekarstwa -Biodapol - zapytam weta czy ją tym smaruje.
Jesli chodzi o tych "ludzi'' co tak potraktowali Sonie to nie są jedynymi tego typu o których wiem w Żyrardowie.
Sądze że wiele psów kończy życie z rąk meneli bo schronisko nie przyjmuje żadnych zwierząt z powodu przepełnienia.

Posted

A ja mam pytanie - czy ktos moze zadzwonic do właścicieli Dakoty i spytac sie czy ona jeszcze zyje? :cry: :cry: :cry: Ja nie dma rady, zaraz bym im nawrzucała ... :shake:

Posted

W Rybnickim schronisku pojawiły sie znowu 2 asty:

wydaje mi sie że to chyba nie jest ast tylko jakiś cane corso albo coś w tym stylu

Pies jest łagodny ma ok 2 lat.

oraz 2:

ten pies jest bardzo łagodny, ciągle prosi sie o pieszczoty, jednak może być konfliktowy w stosunku do innych psów..

Posted

modliszka84 napisał(a):
szukam transportu dla Łaciatka na trasie Pabianice - Szczecin.
Łaciatek jedzie na tymczas do Greven!

chwilowo wstrzymuję!

jest na horyzoncie chętny domek na Łaciatka.
POSZUKUJE KOGOS Z SIEMIANOWIC ŚLĄSKICH LUB OKOLIC KTO MÓGŁBY SPRAWDZIC DOMEK!