Jump to content
Dogomania

Bulowate Do Adopcji - Jeden Wątek Dla Wszystkich-aktualizacje str.1 post:1,2,5,8!!!

Recommended Posts

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

modliszka84 ten pies o którym pisałas w temacie wystawy to AMSTAFF
tylko ma kolor żadziej spotykany.
Zobaczcie wszyscy:
to zdjecie amstafa z wystawy swiatowej
,
A to ta bida ze schronu od modliszka84:
,

Posted

hhmm... nie znam sie za bardzo... ale ja myslałam ze to moze jakis mix buldoga amerykańskiego... :roll: bo on jest duzo wiekszy od amstafa (tzn przynajmniej tan "nasz"), wyzszy, jest z postury taki jak dog argentynski...

Ale jesli tak, to niech tez bedzie na bullowatych.
Jeszcze jedno zdjcie, moje ulubione :)

A pies to moja osttania schroniskowa miłosc, jest cuuuudowny po prostu... Łagodny i przyjacielski...

Posted

[quote name='ajcka']modliszka84 ten pies o którym pisałas w temacie wystawy to AMSTAFF
Zobaczcie wszyscy:
,
Ta suczka jest z Doliny Jeżycy, ma nawet swój wątek na dogo:)

Posted

Gosia>>>;2450380 napisał(a):
[quote name='ajcka']modliszka84 ten pies o którym pisałas w temacie wystawy to AMSTAFF
Zobaczcie wszyscy:
,
Ta suczka jest z Doliny Jeżycy, ma nawet swój wątek na dogo:)

Gosia mozesz podać link do tego wątku... ?

Posted

Przeklejam z http://schronisko.radom.pl

Plamka SUK9- 7

Plamka to czarna suczka z białym krawatem. Jest łudząco podobna do amstaffa i w sam raz nadaje się na stróża bo mimo że jest spokojna to odstrasza samym wyglądem.
Przyjęta do schroniska 2. 01. 2006r. z interwencji z ul. Formiałowej.

Do złudzenia może nie przypomnia, ale wrzuce ...

Posted

Zrobiłam takie małe zestawienie bullowatych do adopcji. W razie co niech ktoś zrobi uzupełnienie bo ja nie mam siły L

PIESKI:

1) ARIS – 2 letni amstaff. Jego poprzedni właściciel wyjechał i pies przebywa w tymczasowym domu. Jest łagodny. Obecnie przebywa w Katowicach.

2) FALCO – amstaff, znaleziony w sierpniu. Obecnie przebywa pod opieką doddy i asif1. Jest w Klinice w Warszawie. Zbieramy na hotel dla niego. Jest łagodny do ludzi. Do psów raczej agresywny.

3) GUCIO – amstaff. Do schroniska w Krakowie wrócił ze względu na wypadek właściciela Gucio (zdjęcie w załączniku). Pies pierwszy raz trafił do Schroniska w kwietniu 2005, został adoptowany w czerwcu 2005 i niestety wrócił w październiku 2006. Gucio jest dwulatkiem (kastratem) bardzo prtzyajacielskim i otwartym, cieszy się do wszystkich, uwielbia pieszczoty, Wychowywany był w domu z ogrodem. Nie toleruje innych psów.

4) BULLICZEK – Bullterrier z rodowodem 3,5 roczny. Łagodny.

4) ŁACIATEK - jest w schronisku w Pabianicach k.Łodzi, ma około 2 lat. Został przywieziony do schroniska z interwencji, ktoś go przywiązał gdzieś do słupa ...
Jest straszną przylepą, jest łagodny, kochany. Potrafi skakać jednak przez bardzo wysokie płoty (w schronisku przeskoczył płot 1,70 m ). Przebywa w Pabianicach.

5) BASTER – 6 letni amstaff z rodowodem. Łagodny do ludzi, agresywny do psów. Chowany był w domku z ogrodem. Jest w schronisku w Koszalinie.

6) PITBULLE Z SOSNOWCA

7) MŁOTEK – 4 letni amstaff. Znaleziony. Przebywa pod opieką doddy w Warszawie. Zbieramy na kastracje – pilnie.

SUCZKI:
1) ZIRA – 6 letnia sunia amstaff, rodowodowa. Jest chora na serce. Obecnie przebywa w Łomiankach. Jest łagodna. Raczej lepiej by nie mieszkała z innymi zwierzętami.

2) KOBRA – bullterrierka. Ma 6 lat, jest uratowana z pseudohodowli. Przebywa w Warszawie

3) TELMA I LUISE – 2 amstaffki. Matka z córką. Wiek 4 i 2 lata. Były przywiązane do drzewa. Obie bojące się. Po sterylizacji. Są w Swarzędzu:

4) FARA - Fara - 3 - letnia suka, mix amstafa. Suka trafiła pod opiekę Fundacji w chwili kiedy jej właścicielki chciały się jej pozbyć - oficjalny powód jaki podaly to wyjazd za granicę - prawdziwy chyba był taki, ze przestały sobie z nią radzić.
Z wywiadu przeprowadzonego w okolicy, gdzie Panie mieszkały winikało, że farka pojawiła się u nich w domu jako kilkumiesięczne szczenię. Panie
nie poświeciły czasu ani uwagi na jej wychowanie i właściwa socjalizację.
Fara wychodziłą jedynie na krótkie spacery wyłącznie na smyczy, w domu była izolowana od obcych osób, nie zabierano jej nigdzie poza trawnik pod
blokiem.
Po 2 latach takiego życia - Fara wyrosła na sukę nerwową i histerycznie
reagującą na wszystkie nowe sytuacje, łapiąć w nerwach żębami także
własne "opiekunki". Tak taką nerwową i dość agresywnie reagującą sukę
przyjeliśmy pod opiekę. Kiedy pierwszy stres minął - można była zauwazyć, że Fara ma opiekunów których lubi i akceptuje, słucha się ich i nie okazuje im absolutnie agresji, jednak do pełnego sukcesu było daleko.
Na początku kwietnia zwrócilismy się z prośbą o pomoc do rofesjonalnej
firmy szkoleniowej i stacjonarne szkolenie Fary. Fara w ośrodku
szkoleniowym spędziłą 3 miesiące - ucząc się życia od nowa. Przeszła socjalizację - uczyła się bywać wśród ludzi, uczyła się jeździć samochodem, zapoznawano ją z wieloma nowymi sytuacjami. Potem rozpoczęlo się szkolenie PT. Dziś Farka wypiękniała, bardzo sie wyciszyła - grzecznie i bezbłędnie wykonuje polecenia wydawane głosem i gestami na odległosć. Jest grzeczną ułozoną suczką. Zostałą takzę wysterylizowana. W opinii szkoleniowców jest odważna i naprawdę dobrze ułożona. Moze spokojnie iść do nowego domu. Jednak ze
względu na jej przeszłość - poszukujemy dla niej wyjątkowych opiekunów.
Poszukujemy dorosłych osób prowadzących ustabilizowany tryb życia, bez
dzieci i bez innych zwierząt. Osoba, która zaadoptuje Farkę najlepiej
aby
przejęła opiekę nad nią bezpośrednio pod okiem szkoleniowców, którzy
przekażą także wszystkie polecenia jakie zna Farka. Mile widziana
byłaby
także osoba, która zechce kontynuować szkolenie grupowe z Farka -
szkolenie takie jest już bezpłatne w związku z tym, że Farka przeszła szkolenie indywidualne.
Dla Farki my zrobiliśmy tyle ile mogliśmy - teraz ktoś z Państwa -
mądry opiekun, może dac jej to czego my nie możemy. Szkoda, aby wyszkolona i ułożona suczka, nad którą pracowało tyle osób spędziła resztę swego
życia w boksie w Azylu - dlatego to na co Farka na pewno zasłużyła - takzę i
swoją ciężką pracą to własny dom i własny opiekun - tego dla niej szukamy.
[email protected]
506-044-414

3) MAGDA - 2 letnia amstaffka. Przyjechała z Rybnika do Warszawy. Potrzebny jest wykwalifikowany przewodnik, najlepiej ktoś kto będzie chciał ją szkolić. Nie dogaduje się w domu z psami. Na dworze do psów i ludzi łagodna.

Posted

Przypominam o pittbullce Herze z żyrardowskiego schronu. Zdjęcia są byle jakie ale Hera przebywa w boksie 1,5 na 2 m i jak sie ją wypuści na chwilę to sie strasznie cieszy i nie można jej zrobić dobrych zdjęć. Może uda mi się zrobić lepsze w poniedziałek. Hera ma rok jest łagodna dla ludzi i dla zwierząt.

Posted

czyli ta amstafka z naszego schroniska jednak pojechała do warszawy? a teraz właściciele chcą ja oddać, to po co ją brali jak już w schronisku ich pies jej nie akceptował??

Posted

Kostek napisał(a):
andzia ja czytalam ze go wlasciciele odebrali...

kostek - florida blue ma go w swoim podpisie i jest na stronach schroniska...
ale ich tyle jest,że coś mogłam przeoczyć - nie wiem

Posted

czyli ta amstafka z naszego schroniska jednak pojechała do warszawy? a teraz właściciele chcą ja oddać, to po co ją brali jak już w schronisku ich pies jej nie akceptował??

Magda nie zaakceptowała Fiźka w domu. Weszła na jego posłanie i zaczęła go atakować. Później non stop już na niego polowała.

Później ujawniła sie w niej agresja domowa do domowników. Na dworze można z nią wszystko zrobic. Każdy pies moze podejść.

W domu weszła na łóżko i gdy dostała komendę zejdź zaczęła warczeć. Na głośniejszą komendę - zaczęła bardziej...
Na próbę zamiany, czyli schodzisz - dostajesz smakołyk - nie zareagowała... Gdy udało sie ją zachęcić do zejścia i Marta usiadła na łóżku ona wskoczyła od razu na nią...

Obecnie Magda jest w pod opieką w Klinice. Będziemy sprawdzać jej zachowanie. Wczoraj po spacerze, skoczyła na personel w pokoju i zaczęła podgryzać.
Zaczynamy szkolenie.

Lulka jaka piękna ta sunia w Józefowie. A to przypadkiem dogo canario nie jest?

Posted

wczoraj w rembertowie blizej niezidentyfikowany amstaff pregowany z bialym krawatem raczej mlody pogryzl psiaka mojej kolzeanki...lobuza zabral paluch jesli ktos ma domysly czyj moze byc psiak prosze dane osobistosci kierowac do schroniska

Posted

kolejne maleństwo w schronisku :placz::placz::placz:
kopiuję z jej wątku:
Mała suczka szuka domu! witam :smile:
jestem tutaj nowa, ale mam ważne ogłoszenie:
mala, 6-tygodniowa suczka rasy Amstaff (staffordshire bull terrier) jest do wzięcia od zaraz!
mój mąż napisał do mnie, bo u niego w pracy ktoś oddał ją dziś do schroniska w Krakowie, na ul. Rybnej 3 ( tel. (0-12) 429-74-72 , 429-92-41)

suczka jest śliczna, pręgowana, przekochana i myślę, że naprawdę szkoda, żeby tę zimę spędziła w schronisku :placz:
może znajdzie się ktoś chętny, zwlaszcza, że ona jest młodziutka i nawet nie ma jeszcze imienia
mała nie ma papierów, ale może znajdzie się ktoś, kto na jej widok wzruszy się równie mocno, jak ja :oops:
niestety nie mogę jej wziąć do siebie :roll:
oto jej zdjęcia - jakość jest kiepska, bo dostałam je na telefon i robione było też telefonem:

tu jej watek:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2495121