andzia69 Posted October 17, 2006 Author Posted October 17, 2006 No to wkleję nasze kieleckie nieszczęscia: 1 astus 2. Sunia po wielu porodach, ale młoda i łagodna, siedzi w boksie z boksiem i ten ja atakuje 3. Psiak młody, trafił niedawno, jest wyższy os normalnego asta: 4. Psiak podobny do tosy inu: nie wiem, na co liczę...chyba na cud:placz::placz::placz: Quote
sic! Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 kinga napisał(a):proszę bardzo - info o amstaffie z Koszalina: BASTER Ka-Ju-Pa ur. 25.11.1999 matka: ABISYNKA znad Błędna ojciec: MEDAR Tabacora Jaaa pierdykam! jak on się postarzał na pysku! widziałam go w zeszłym roku-wyglądał zuupełnie inaczej Kurde nie rozumiem: http://www.nohau.pl/public/adopcje/ tu jest napisane , że Hipa w nowym domu??a to chyba ta sama, bo na zdjęciu widzę kawałek nogi Bastera Kinga kiedy Ty robiłas te zdjęcia?? ktoś ją wziął czy to jest inna a mi się pomieszało??? podajcie mi jakieś info proszę! To na pewno jest Hipa, bo zdjęcie jest zrobione razem z Basterem w ich domu a potem przecięte na pół, tylko nie rozumiem skąd takie informacje że Hipa w nowym domu, skoro druga połowa zdjęcia - czyli Baster, jest w zakładce do adopcji :( http://www.nohau.pl/public/adopcje/ :angryy: Quote
kinga Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 sic! napisał(a):Kurde nie rozumiem: http://www.nohau.pl/public/adopcje/ tu jest napisane , że Hipa w nowym domu??a to chyba ta sama, bo na zdjęciu widzę kawałek nogi Bastera Kinga kiedy Ty robiłas te zdjęcia?? ktoś ją wziął czy to jest inna a mi się pomieszało??? podajcie mi jakieś info proszę! 1. nikt jej jeszcze nie wziął - to wiadomości sprzed pół godziny 2. ja robiłam zdjęcia ok.tydz. temu - ale tamto - to nie jest moje 3. ale Hipa - to chyba ta sama na zdjęciu - porównywałam ze swoim zdjęciem jej umaszczenie 4. jeśli masz możliwośc - sprostuj proszę na forum ten jej przedwczesny wyjazd do domu ;) Quote
doddy Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 Kurde i ja i zainteresowani Hipą kontaktowaliśmy sie z właścicielką i powiedziała wyraźnie, że Hipa jedzie juz do nowego domu. Nie podejrzewałam, że to ta HIPA!!!! Quote
sic! Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 doddy "ta Hipa" tzn???? Kiedy się z nią kontaktowaliście???z właścicielką w sensie?? I kto jest nią zainteresowany?? Quote
Guciek Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Ludzie pomozcie znalezc domek dla Azy! Martyna ja jednak oddaje a moja matka protestuje bo ona sie boi :cry: Quote
andzia69 Posted October 19, 2006 Author Posted October 19, 2006 Gucio - załóż jej nowy wątek....cóż asty to piękne psy, ale przerastają niektórych ludzi:shake: Kasia - zerknij na ten watek - znalezienie aścikom domów graniczy z cudem (nie mówię oczywiscie o byle jakim domu - bo takich to jest od groma!) Gucio - a nie próbowałaś zaproponować im konsultacji u tresera? Suka jest młoda, powinna isć na szkolenie...no ale czego ja wymagam:shake: Quote
Guciek Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 andzia69 napisał(a):Gucio - załóż jej nowy wątek....cóż asty to piękne psy, ale przerastają niektórych ludzi:shake: Andzia ja jestem zalamana, rozmawialam z matka, powiedziala, ze tylko same problemy jej stwarzam, powiedzialam jej ze moze mam jeszcze do schroniska przestac jezdzic a ona na to, ze dobrze zrobie, ze mam nie jezdzic. ku**a mac :cry: :cry: musze odpoczac kilka dni, nie bedzie mnie na dogo :( Quote
bigos Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Ja mam kontakt z Fundacja Canis (Niemcy). Sa zainteresowani bullowantymi, bo w Hamburgu jest jakaś specjalna organizacja zajmująca się ich adopcjami. Zobaczymy co z tego wynikinie (przesłałam im opisy i fotki bullowatych ze Swarzędza) i dam znać.... Quote
sic! Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 bigos a Hipy i Bastera nie możesz przeslać??? Quote
kinga Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Hipa dzis już wyrusza w podróż :lol: tamże :lol: Quote
andzia69 Posted October 20, 2006 Author Posted October 20, 2006 najlepiej by im podesłać cały wątek... tylko ja nie wiem, czy to realne wogóle jest. Astopodobnych psów to chyba nawet wwozic do Niemiec i Szwajcarii nie można - takie mają obostrzenia. przecież tam były te "wielkie" afery nt.bulowatych. kazdy, kto chce mieć takiego psa musi przejsc jakies testy, pies równiez - w tym min. taki,że nie ma prawa nawet spojrzec się na osobę atakującą jego pana! No chyba,że oni jako fundacja cokolwiek mogą. Ale wiem,ze astów w ich schronach ze względu na ich przepisy nie brakuje... Quote
doddy Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Hipa jedzie do NIemiec? Ja jakoś zadowolona nie jestem.... Ja do Niemiec nie oddaje psów, by nie zasilały dalej schronisk... Hipa miała spokojnie szansę na adopcję w Polsce.... Nawet jeszcze wczoraj gadałam z Moniką, by Hipę zabrac do Wawy.... Na drugi raz piszcie, że taki scenariusz się szykuje to zabrałabym ją! Quote
kinga Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 jedzie do domu tymczasowego, gdzie juz były "moje" psy - więc na swój sposób przecwiczone doddy - ale ja nic nie wiedziałam, że myślałaś na jej temat :shake: - krązyłyśmy raczej wokół Bastera natomiast widziałam ich duze zdjecia w lokalnej gazecie 2 dni temu - jako psów do adopcji - i widywałam juz nieraz w schronie ludzi, którzy po tego typu psy przychodzili :cool3: dla takich psów pójść do nie-wiadomo-kogo to jest tylko kwestia czasu więc na przyszłośc też bardzo, bardzo proszę o jakiekolwiek informacje, czy jest jakakolwiek szansa na wyrwanie psa ze schronu, bo w przeciwnym razie - nie mam mocy prawnej rezerwowania go w schronie, a kryteria wydawania psów przez personel są rózne Quote
Lulka Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 jakbym chetnie nasza astke ze schronu "wypchnela" nawet do Niemiec, jesli bylaby taka mozliwosc. Chyba ze Doddy-Ty chesz? :eviltong: Quote
doddy Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Demolującego psa nie mam gdzie umieścić. Zresztą o Hipy zachowaniach wiedziałam od poprzedniej właścicielki czego się spodziewać. Bulle łatwo znajdują domy a asty nie! W tym główny problem. Czy Niemcy biorą także Bastera? A co jak Hipa zachowa sie jakkolwiek agresywie w stosunku np. do innego psa? Zostanie uśpiona w Niemczech? Bo takie tam panują zasady.... Quote
sic! Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 kinga możesz powiedziec coś więcej o tym domu? bo chciałabym dać znać właścicielce co i jak? i w ogóle czy to już pewne na 100%?? Nie lepiej, żeby tak jak mówi doddy do Warszawy ją zabrać?? Quote
doddy Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 A może uda sie odkrecić te Niemcy??? Jutro mogę jechać po bullkę w razie co! Quote
kinga Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 doddy weź mnie nie załamuj :-( niemcy sa niejako poza mną - Hipa została zauważona na stronie schronu, z tego, co wiem, to klamka już zapadła, dzwoniłam rozmawiałam z kierowniczką jeśli mogę cokolwiek zrobić w tej materii - to przekażę, że gdyby były z Hipą jakiekolwiek problemy, to na pewno babka z Polski od bullów, czyli Ty - przyjmie ją do siebie z pocałowaniem ręki postaram się w miarę możliwości miec o niej w miarę aktualne informacje Quote
Kostek Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 pogubilam sie troszeczke:( pies z polskiego schronu jedzie do schronu niemieckiego? Quote
doddy Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Kurcze martwię się cały czas o bullkę. W Niemczech za najgroźniejsze uznano rasy: american pit bulla, angielskiego bull terriera i american staffordshire terriera. Za mniej groźne uznano inne bull terriery, mastiffa, bull mastiffa i rhodesian ridgebacka. I tych właśnie raz nie mozna importować z innych Państw. A uwierzcie, że Niemcy są bardzo dociekliwi... Wklejam kawałek artykułu zwiazanego z Bullowatymi w Niemczech: W Niemczech, gdzie pięć lat temu Bundestag zakazał hodowli i posiadania psów ras american staffordshire terrier, staffordshire bull terrier, bull terrier i pit bull terrier, ustawa spotkała się z ostrym sprzeciwem. W październiku 2001 r. do Federalnego Sądu Konstytucyjnego wpłynęła skarga podpisana przez 52 właścicieli i hodowców wymienionych ras. Po jej rozpatrzeniu w marcu ubiegłego roku zniesiono ogólny zakaz hodowli, utrzymując jednak w mocy zakaz ich importu i krzyżowania. Sąd federalny pozostawił regulację dotyczącą zakazu hodowli parlamentom regionalnym - w każdym landzie obowiązują teraz inne przepisy i inne rasy widnieją na listach agresywnych psów. Co ciekawe, badania statystyczne za lata 1992-1996, przeprowadzone w 245 niemieckich miastach, wykazują: pogryzienia przez mieszańce - 2376, owczarki niemieckie - 1956, pit bulle - 320, dobermany - 223, bull terriery - 169. Cóż, zakaz hodowli i posiadania owczarka niemieckiego byłby przecież nie do pomyślenia dla Niemców. Quote
invictus hilaritas Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 kinga szkoda ze nam wczesniej nie pisalas ze macie cos takiego w planach.. wielka szkoda.. Quote
supergoga Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Na 4 łapy znalazłam takie ogłoszenie: Zaadoptujemy amstaffke. Miałam przez ponad 3 lata rodowodowego amtsaffa(samca)-zapowiadał się na wspaniałego championa, był również reproduktorem, którego z ogromnym bólem w sercu musiałam uśpić z powodu jego cieżkiej choroby. Od tamtego czasu mineło wiele tygodni i nie potrafię żyć bez czworonoga,poniewaz prez całe życie miałam psy. Mieszkam z chłopakiem i nie pracuję,więc posiadam bardzo dużo czasu na spacery na pola koło których mieszkam . Chętnie przyjmę dorosłą suczke lub szczeniaka. Dobrze poznałam charakter psów typu bull i wiem jak postępować z takimi psami,mam również doświadczenie z psami agresywnymi wobec innych zwierząt ponieważ mój amstaff był agresywny wobec zwierząt i ludzi mu obcych.Ale chętnie przygarnę łagodną suczkę Wszelkie pytania proszę kierować na emaila [email protected] Przygarnę psa ze śląska,ponieważ nie posiadamy samochodu (Katowice, Dąbrowa Górnicza,Sosnowiec,Zabrze, Bytom,Gliwice,Tychy,Będzin Czeladź,Ochojec)lub dalszych okolic z dowiezieniem nam psa,ponieważ nie posiadamy samochodu. Może warto sprawdzić czy aktualne i czy nadal szukają astki, no i jaki domek. Quote
tossaa Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 andzia69 napisał(a):No to wkleję nasze kieleckie nieszczęscia: 1 astus 2. Sunia po wielu porodach, ale młoda i łagodna, siedzi w boksie z boksiem i ten ja atakuje 3. Psiak młody, trafił niedawno, jest wyższy os normalnego asta: 4. Psiak podobny do tosy inu: nie wiem, na co liczę...chyba na cud:placz::placz::placz: ad.4--to jest Tosa- kto ja -czy jego-widział? ma tatuaż- jaki charakter? co wiecie więcej? Quote
andzia69 Posted October 20, 2006 Author Posted October 20, 2006 o jak dobrze,ze ktos tosolubny wreszcie tu zaglądnął! napisałam już do toski bo widziałam w avatarku tosę i ona też powiedziała,że to chyba tosa. Mało wiem,bo u nas w schronie oni nawet nie wiedzą jak się nazywają. Wiem,ze pies jest (chyba?) od niedawna. To jest pies. I chyba nie stary - ok. 3 lat moze. Nie wykazywał agresji do mnie, jak podeszłam pod kratę. Dał się pogłaskac po pysku. Jest w boksie z innymi psami i też raczej nie wykazywał względem nich agresji. Niestety tatuażu nie jestem w stanie sprawdzić. U nas nawet zdjęć nie wolno robić - robię z komórki udając,ze dzwonię!!! Quote
Recommended Posts