Jump to content
Dogomania

Buba - Mielecka Gwiazda - nareszcie we wspanialym DS ze SWOIM ludziem :)

Recommended Posts

Posted

Pieknie sie jakacie wszystkie - uklony w strone Dogomani hehehehhe

Przystkie posty po 2-3 razy ZNOWUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

dzwonie za jakies 45 minut, prosze nie obgryzac nerwowo paznockci ;)

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Emigrantka napisał(a):
Zofija, czy Ty we mnie watpisz?

I w ekipe na watku Buby?

Nastaw duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupe :mad:

hehehehehehe. Nie, nie wątpie, jakże bym mogła:)
Chciałam tylko napisać, ze u Kikou hotel to jak domek bo ona nie ma kojców. Piesy śpią w domu :)

Posted

majuska napisał(a):
cium, cium:loveu::kiss_2::iloveyou:

:loveu::loveu::loveu:

Potrzebuje LUDZIA ktory przetrzyma mi MOJA Bube u siebie (domowy DT)

na okres max 6 miesiecy - za rozsadna cene.
Ludzia ktory bedzie w stanie zaopiekowac sie Bubulcem w domu (zadne kojce) na ten czas, zabrac ja do DOBREGO weta na przeglad
(bede tu potrzebowala komplet jej wynikow z Polski, moj wet bedzie sobie tlumaczyl, dobrego weta mamy, Rudolf ma na ime heheheh dusza chlopina),
wyrobic Bubie paszport.

Najlepiej w okolicach Torunia ale niekoniecznie,
byle byl NAJLEPSZY Z NAJLEPSZYCH
- skad to do mnie dowiezie Bube ciotka Furciaczek - samochodem oczywiscie
(uklony w strone ciotki Furciaczek)
na mieciutkiej podusi z kokardka
na kolanach cala droge jak krolewne.
BO JEJ SIE NALEZY

Chociazby za to dawanie lapki tak pieknieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

http://www.youtube.com/watch?v=eSKg1...eature=related

:loveu::loveu::loveu:

Posted

Dzwoniłam, jest miejsce u Kikou. Temat nadany. Kikou ma full załadowaną skrzynkę - chciałam podesłać link (będę jeszcze próbować), jedzie teraz autem więc o żadne szczegóły nie pytałam poza jednym, czy jest miejsce i opisałam Bubę + o co biega.

Emi, Kikou będzie czekała na Twój tel. Najwcześniej zajrzy na wątek jutro, bo jak dojedzie musi obrobić towarzystwo.

Zadowolona?

Resztę już z Kikou dogadaj, koszt, czy będzie mogła pomóc w formalnościach, jeśli nie i tylko przechowa Bubę trzeba będzie poprosić kogoś o taką pomoc.

Posted

furciaczek napisał(a):
Powinno sie niby po 21 dniach od szczepienia, ale jesli Buba byla wczesniej szczepiona kilka miesiecy temu to raczej niema potrzeby zeby czekac i mozna od razu. Jest troszke ryzyko jesli bedzie miala za maly p.przeciwcial to trzeba jeszcze raz pobrac krew i wyslac.

Krew wysyla sie raz i juz, jest dozywotnio o ile nie zawalisz terminowosci kolejnych szczepien. Czyli co do dnia trzeba na szczepienie sie udac.

Mozna zaczac w schronisku, w paszporcie jest miejsce na 2 wlascicieli, wiec pozniej mozna zmienic dane.

O, to umowione jestesmy?? ja nic nie wiem:evil_lol:

Furciaczek, jesli pobierze sie Bubie krew teraz, bo juz była szczepiona, to co z zachowaniem kolejności? Bo czipa pewnie nie ma, a pisałaś, ze najpierw musi byc czip, a dopiero potem szczepienie?

Posted

Wlasnei rozmawialam z kierownikiem schroniska - przemily facet i ....

Weta maja na miejscu niedaleko i wet praktyke w paszportach ma.

Paszport i chip 105 zl.

Radzi zeby zaszczepic na wscieklizne (jeszcze raz) i na wszystko inne, bede dzwonic w przyszlym tygodniu, poda mi koszt. Ale jusz mnei postraszyl ze zanim zadzwonie to on juz i tak wszystko zalatwi i Buba bedzie miala paszport ;)

Dziewczyny na miejscu tam - wymyziac kieroznika ode mnie ;)

No i... rewelacja,dzieki Majqa sile persfazji - Buba ma miejsca u Kikou od okolo 18 lutego :)

Wlasnei rozmawialam z Kikou.....

Czyliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii - Bubaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, sie szykuj w droge panna ;)

Posted

malibo57 napisał(a):
Furciaczek, jesli pobierze sie Bubie krew teraz, bo juz była szczepiona, to co z zachowaniem kolejności? Bo czipa pewnie nie ma, a pisałaś, ze najpierw musi byc czip, a dopiero potem szczepienie?

jogi napisał(a):
dlatego trzeba ją zaszczepić drugi raz, bo to pierwsze o ile nie ma chipa, a nie ma jest niewazne

Tak najpierw chip potem szczepienie, jesli byla niedawno jakos szczepiona to mozna zaryzykowac i nie czekac 21 dni zeby pobrac krew do badan.
Ale nie wiem czy warto ryzykowac, moze lepiej chociaz te 2 tyg od szczepienia odczekac zeby miec pewnosc ze badania beda ok?

Super ze jest DT, a gdzie mieszka Kikou?

Posted

Bedziem chipowac, paszport wyrabiac szczepic i czekac i wysylac - nie chce zadnych nispodzianek a z rozmowy z kierownikiem wyczulam podteklst "nie ucz ojca dzieci robic" wiec mu wierze ;)

Kikou - Wroclaw, daleko i od Mileca i od Torunia...... to jedyny minus.....

Posted

Emigrantka napisał(a):
Bedziem chipowac, paszport wyrabiac szczepic i czekac i wysylac - nie chce zadnych nispodzianek a z rozmowy z kierownikiem wyczulam podteklst "nie ucz ojca dzieci robic" wiec mu wierze ;)

Kikou - Wroclaw, daleko i od Mileca i od Torunia...... to jedyny minus.....

Wroclaw nie tak zle, damy rade ;)

Posted

furciaczek napisał(a):
Tak najpierw chip potem szczepienie, jesli byla niedawno jakos szczepiona to mozna zaryzykowac i nie czekac 21 dni zeby pobrac krew do badan.
Wszystkie psy byly szczepione p. wsciekliznie we wrzesniu 2009. P.wirusowkom kombajnem mozna zaszczepic na 6 chorób, to chyba koszt ok. 35-40 zl.

Wet od paszportow , lek. wet. Mrozowski jest na liscie wetow uprawnionych do ich wystawiania, mozna sprawdzic na stronie.
Czyli najpierw czip, paszport w schronisku, szczepienie w schronisku. A krew to juz Kikou zalatwi?

Posted

Czyli najpierw czip, paszport w schronisku, szczepienie w schronisku.

Dokladnie tak - ale szzepienei tez na wscieklizne powtorzymy. Zeby ta krew pozniej tak suuuuuper wyszla. Chyba.

A krew to juz Kikou zalatwi?
to jeszcze do obgadania.

:D

Posted

najpierw chip i potem szczepienie, może być 5 min później, ale później. Chodzi o to, żeby ten pies był jednoznacznie zydentyfikowany, zeby w jego papierach był podany numer chip