Emigrantka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Pieknie sie jakacie wszystkie - uklony w strone Dogomani hehehehhe Przystkie posty po 2-3 razy ZNOWUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU dzwonie za jakies 45 minut, prosze nie obgryzac nerwowo paznockci ;) Quote
Emigrantka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Zofija napisał(a):I co jest jakaś szansa dla Bubulca???? Zofija, czy Ty we mnie watpisz? I w ekipe na watku Buby? Nastaw duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupe :mad: Quote
Zofija Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Emigrantka napisał(a):Zofija, czy Ty we mnie watpisz? I w ekipe na watku Buby? Nastaw duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupe :mad: hehehehehehe. Nie, nie wątpie, jakże bym mogła:) Chciałam tylko napisać, ze u Kikou hotel to jak domek bo ona nie ma kojców. Piesy śpią w domu :) Quote
Emigrantka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 majuska napisał(a): cium, cium:loveu::kiss_2::iloveyou: :loveu::loveu::loveu: Potrzebuje LUDZIA ktory przetrzyma mi MOJA Bube u siebie (domowy DT) na okres max 6 miesiecy - za rozsadna cene. Ludzia ktory bedzie w stanie zaopiekowac sie Bubulcem w domu (zadne kojce) na ten czas, zabrac ja do DOBREGO weta na przeglad (bede tu potrzebowala komplet jej wynikow z Polski, moj wet bedzie sobie tlumaczyl, dobrego weta mamy, Rudolf ma na ime heheheh dusza chlopina), wyrobic Bubie paszport. Najlepiej w okolicach Torunia ale niekoniecznie, byle byl NAJLEPSZY Z NAJLEPSZYCH - skad to do mnie dowiezie Bube ciotka Furciaczek - samochodem oczywiscie (uklony w strone ciotki Furciaczek) na mieciutkiej podusi z kokardka na kolanach cala droge jak krolewne. BO JEJ SIE NALEZY Chociazby za to dawanie lapki tak pieknieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee http://www.youtube.com/watch?v=eSKg1...eature=related :loveu::loveu::loveu: Quote
majqa Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Dzwoniłam, jest miejsce u Kikou. Temat nadany. Kikou ma full załadowaną skrzynkę - chciałam podesłać link (będę jeszcze próbować), jedzie teraz autem więc o żadne szczegóły nie pytałam poza jednym, czy jest miejsce i opisałam Bubę + o co biega. Emi, Kikou będzie czekała na Twój tel. Najwcześniej zajrzy na wątek jutro, bo jak dojedzie musi obrobić towarzystwo. Zadowolona? Resztę już z Kikou dogadaj, koszt, czy będzie mogła pomóc w formalnościach, jeśli nie i tylko przechowa Bubę trzeba będzie poprosić kogoś o taką pomoc. Quote
Emigrantka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Majqa - wejdz no na GG bo mam telefon na minusie i nie mam jak zadzwonic na komorke..... Dzwonie do schroniska.... Quote
malibo57 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 furciaczek napisał(a):Powinno sie niby po 21 dniach od szczepienia, ale jesli Buba byla wczesniej szczepiona kilka miesiecy temu to raczej niema potrzeby zeby czekac i mozna od razu. Jest troszke ryzyko jesli bedzie miala za maly p.przeciwcial to trzeba jeszcze raz pobrac krew i wyslac. Krew wysyla sie raz i juz, jest dozywotnio o ile nie zawalisz terminowosci kolejnych szczepien. Czyli co do dnia trzeba na szczepienie sie udac. Mozna zaczac w schronisku, w paszporcie jest miejsce na 2 wlascicieli, wiec pozniej mozna zmienic dane. O, to umowione jestesmy?? ja nic nie wiem:evil_lol: Furciaczek, jesli pobierze sie Bubie krew teraz, bo juz była szczepiona, to co z zachowaniem kolejności? Bo czipa pewnie nie ma, a pisałaś, ze najpierw musi byc czip, a dopiero potem szczepienie? Quote
jogi Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 dlatego trzeba ją zaszczepić drugi raz, bo to pierwsze o ile nie ma chipa, a nie ma jest niewazne Quote
Emigrantka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Wlasnei rozmawialam z kierownikiem schroniska - przemily facet i .... Weta maja na miejscu niedaleko i wet praktyke w paszportach ma. Paszport i chip 105 zl. Radzi zeby zaszczepic na wscieklizne (jeszcze raz) i na wszystko inne, bede dzwonic w przyszlym tygodniu, poda mi koszt. Ale jusz mnei postraszyl ze zanim zadzwonie to on juz i tak wszystko zalatwi i Buba bedzie miala paszport ;) Dziewczyny na miejscu tam - wymyziac kieroznika ode mnie ;) No i... rewelacja,dzieki Majqa sile persfazji - Buba ma miejsca u Kikou od okolo 18 lutego :) Wlasnei rozmawialam z Kikou..... Czyliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii - Bubaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, sie szykuj w droge panna ;) Quote
furciaczek Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 malibo57 napisał(a):Furciaczek, jesli pobierze sie Bubie krew teraz, bo juz była szczepiona, to co z zachowaniem kolejności? Bo czipa pewnie nie ma, a pisałaś, ze najpierw musi byc czip, a dopiero potem szczepienie? jogi napisał(a):dlatego trzeba ją zaszczepić drugi raz, bo to pierwsze o ile nie ma chipa, a nie ma jest niewazne Tak najpierw chip potem szczepienie, jesli byla niedawno jakos szczepiona to mozna zaryzykowac i nie czekac 21 dni zeby pobrac krew do badan. Ale nie wiem czy warto ryzykowac, moze lepiej chociaz te 2 tyg od szczepienia odczekac zeby miec pewnosc ze badania beda ok? Super ze jest DT, a gdzie mieszka Kikou? Quote
Emigrantka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Bedziem chipowac, paszport wyrabiac szczepic i czekac i wysylac - nie chce zadnych nispodzianek a z rozmowy z kierownikiem wyczulam podteklst "nie ucz ojca dzieci robic" wiec mu wierze ;) Kikou - Wroclaw, daleko i od Mileca i od Torunia...... to jedyny minus..... Quote
eloise Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 e tam daleko...ważne, że Buba może jechać :) czy mogę zmienić tytuł? :) Quote
Tola Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Cieszę się, ze Buba bedzie miala swoj dom; takie wątki dodaja optymizmu. Jutro przeczytam historię Buby szczesciary Quote
Emigrantka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Eloise - jeszcze nie, nie zapeszamy..... Quote
furciaczek Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Emigrantka napisał(a):Bedziem chipowac, paszport wyrabiac szczepic i czekac i wysylac - nie chce zadnych nispodzianek a z rozmowy z kierownikiem wyczulam podteklst "nie ucz ojca dzieci robic" wiec mu wierze ;) Kikou - Wroclaw, daleko i od Mileca i od Torunia...... to jedyny minus..... Wroclaw nie tak zle, damy rade ;) Quote
halcia Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Bubson,gwiazdo,czy ty to wiesz,co tu sie dzieje? Quote
Ulka18 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 furciaczek napisał(a):Tak najpierw chip potem szczepienie, jesli byla niedawno jakos szczepiona to mozna zaryzykowac i nie czekac 21 dni zeby pobrac krew do badan.Wszystkie psy byly szczepione p. wsciekliznie we wrzesniu 2009. P.wirusowkom kombajnem mozna zaszczepic na 6 chorób, to chyba koszt ok. 35-40 zl. Wet od paszportow , lek. wet. Mrozowski jest na liscie wetow uprawnionych do ich wystawiania, mozna sprawdzic na stronie. Czyli najpierw czip, paszport w schronisku, szczepienie w schronisku. A krew to juz Kikou zalatwi? Quote
Emigrantka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Czyli najpierw czip, paszport w schronisku, szczepienie w schronisku. Dokladnie tak - ale szzepienei tez na wscieklizne powtorzymy. Zeby ta krew pozniej tak suuuuuper wyszla. Chyba. A krew to juz Kikou zalatwi? to jeszcze do obgadania. :D Quote
jogi Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 najpierw chip i potem szczepienie, może być 5 min później, ale później. Chodzi o to, żeby ten pies był jednoznacznie zydentyfikowany, zeby w jego papierach był podany numer chip Quote
yoko100 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 ale sie tu dzieje, az milo sie czyta:) Quote
furciaczek Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Zeby tak kazda psia bieda miala takie szczescie jak Buba... Quote
malibo57 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Do Kikou chyba trochę dalej, niz do Wrocławia? Lubań, Legnica? Tak? Quote
Recommended Posts