Jump to content
Dogomania

Buba - Mielecka Gwiazda - nareszcie we wspanialym DS ze SWOIM ludziem :)

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Emigrantka napisał(a):
Renata - ja doskonale rozumiem, zartujemy tu sobie troszke.....

Ale Buba nie ma zadnych problemow zdrowotnych, nic o tym nie bylo - nie mysle ze mialaby klopot ze schodami....

Ale moze np. sie bac schodow, albo cos. A wazne zeby DT byl staly na te 6 miesiecy zeby laski nie przerzucac tak z miejsca na miejsce.
Trzeba zwazyc, jak bedzie powyzej 10kg to znajdziemy inny DT, Buba wyjatkowa jest to i pewnie wyjatkowy DT sie znajdzie ;)

Posted

Renata - oczywiscie.....

Ja do niej dostepu teraz nie mam ale dziewczyny to tak super dopinguja....

Dziewczyny od Buby - mozecie jej video po schodkach jakichs gora dol zrobic plsssssssssssssssssssssss??????????

Posted

Furciaczek - tez prawda ale u mnie TEZ sa schody.....wiec jezeli sa jakies przeciwskazania to.. strach sie bac :(

Tylko ze nie strome, klatka, schodow malo, szerokie.....

Hmmmmm

Zara nie umiala po schodach jak ja wzielam od kogos, zapierala sie lapami.......wczesniej winda jezdzila tylko malpa.

Posted

Nie chodzi o video,tylko o to,czy sobie poradzę.Antosia mieleckiego musiałam wsadzić w pieluszki,bo nie schodzi po schodach,a za ciężki jest,żeby go znosić.Po prostu mówię jaka jest moja sytuacja.
Antoś waży 14 kilo

Posted

Renata5 napisał(a):
Nie chodzi o video,tylko o to,czy sobie poradzę.Antosia mieleckiego musiałam wsadzić w pieluszki,bo nie schodzi po schodach,a za ciężki jest,żeby go znosić.Po prostu mówię jaka jest moja sytuacja.

Renatko, przepraszamy jesli Cie uraziłysmy. Po prostu musimy jakos odreagowac sobie ;) i na żarty nam sie zebrało...

Posted

Renata5 napisał(a):
Antoś waży 14 kilo

Renatko my tu wszycy tak rozentuzjazmowani ze nam sie na rozne zarciki i glupawe pomysly zbiera i blagam nie bierz nam tego za zle ;)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Renatko, przepraszamy jesli Cie uraziłysmy. Po prostu musimy jakos odreagowac sobie ;) i na żarty nam sie zebrało...

Ale mnie wcale nie uraziłyście,no co Ty:)
Chodzi mi tylko o to,że prawie nie mam już płuc:roll: i nie mogę nosić,dźwigać i takich tam różnych rzeczy robić...dlatego moge brac tylko takie psiaki,o których wiem,że dam radę się nimi zająć.Dlatego też nie biorę również psiaków młodych,które wymagałyby dużej aktywności z mojej strony.Jedynie staruszkami mogę się zajmować,bo one nie są takie "żywe" jak młodziaki.Jeżeli Buba schodzi i wchodzi po schodach,to nie ma problemu

Posted

Renata - poczekamy na dziewczyny zeby moze sprawdzily z tymi schodami.....:)

Buzka wszystkim i spadam do wyra bo.... bo mne znowu jutro z pracy wywala jak sie zielona zrobie

Bubus trzymaj sie piekna :)

Posted

Buba, wstawaj - czas na wage i na schody ;)

Nie wstydz sia Mala, ja jak wchodze na wage to wlosy susze i kolczyki sciagam...zawsze to jakies 0.01 kg mniej, nie? ;)

Dziewczyny z Mielca - moze ktos Bube zwazyc i prztestowac na schodach chy umie/chce wchodzic/schodzic?

:modla:

Potrzebuje LUDZIA ktory przetrzyma mi MOJA Bube u siebie (domowy DT)

na okres max 6 miesiecy - za rozsadna cene.
Ludzia ktory bedzie w stanie zaopiekowac sie Bubulcem w domu (zadne kojce) na ten czas, zabrac ja do DOBREGO weta na przeglad
(bede tu potrzebowala komplet jej wynikow z Polski, moj wet bedzie sobie tlumaczyl, dobrego weta mamy, Rudolf ma na ime heheheh dusza chlopina),
wyrobic Bubie paszport.

Najlepiej w okolicach Torunia ale niekoniecznie,
byle byl NAJLEPSZY Z NAJLEPSZYCH
- skad to do mnie dowiezie Bube ciotka Furciaczek - samochodem oczywiscie
(uklony w strone ciotki Furciaczek)
na mieciutkiej podusi z kokardka
na kolanach cala droge jak krolewne.
BO JEJ SIE NALEZY

Chociazby za to dawanie lapki tak pieknieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

http://www.youtube.com/watch?v=eSKg1...eature=related

1) Chip - Furciaczek, czy lepiej zeby zachipowali od razu na mnie Bubulca zeby nie trzeba bylo zmienic? Na moje nazwisko i adres tutaj czy jak?

2) DT w Polsce - moze to glupio zabrzmi ale.. chcialabym zeby Bubulec byl u kogos w mieszkaniu. U mnei bedzie w mieszkaniu wiec nie chcialabym zeby miala stres ze schroniska do domu z "wchodz wychodz kiedy chcesz bo mamy podworko", do mnie do mieszkania "Buba, zrywaj duuuuupe z wersalki, idziemu na spacerek"

3) Kasa - nie moge wstrzymac moich deklaracji na kilka () psow z Dogo (no chyba ze znajda DT) wiec uczciwie tu napisze ze byloby mi ciezko placic za jakis drogi tymczas dla Buby. Ppmozcie wiec prosze znalezc cos w miare .... no.... jak cos sie znajdzie to bede wtedy myslec czy dam rade.

4) Formalnosci w Polsce - widze ze Furciaczek tu czuwa to da znac co i w jakiej kolejnosci potrzeba, dzieki

5) Transport Buby ze schroniska do tymczasu - bede zebrac tutaj....wiem ze pomozecie

Bubulec, trzymaj sie panna.... jeszcze troszeczke tylko....

Posted

Nie ma w schronisku schodów,a Buba nie wyłazi z budy,wiec bez pomocy ja nie zwazymy:shake:.Ja wage dałam Murce.Kiedys dałam tez jedna do schroniska,ale nie wiem czy jeszcze działa...przewiduje wagę sporo wiekszą niz 10.Antos to kruszynka,a maleńka Kasia która leciała do USA z Sabinka wazyła 8!!!:shake:ja ja oceniam na 18-20,ale to na oko,moze to byc mylne...

Posted

Halcia jedynie te 3 co są do świeticy, ja o nich myślałąm, ale mnie się wydaje że Buba po schodach będzie wchodzić, powoli za człowiekiem... bo ja sam tez raczej z budy jej nie wydrę... chcemy Wam Dziewczyny pomóc, tylko u nas to nie wszystko tak się od razu da ... :)
Na spacery nie chodzi żadny pies :( .... nie ma gdzie..........
Jedynie teraz ja wyprowadzam spaniela bo Kierownik prosił, właśnie pod katem domu jak się zachowuje, schronisko jest w centrum , nie ma łąk , pól , firmy dookoła ..