Jump to content
Dogomania

Buba - Mielecka Gwiazda - nareszcie we wspanialym DS ze SWOIM ludziem :)

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Emigrantka napisał(a):

jak dlugo od szczepienia przeciw wsciekliznie mozna krew pobierac/wysylac?

4) czyli krew wysyla sie raz i juz? nie trzeba po 6 miesiacach powtarzac tego?

Powinno sie niby po 21 dniach od szczepienia, ale jesli Buba byla wczesniej szczepiona kilka miesiecy temu to raczej niema potrzeby zeby czekac i mozna od razu. Jest troszke ryzyko jesli bedzie miala za maly p.przeciwcial to trzeba jeszcze raz pobrac krew i wyslac.

Krew wysyla sie raz i juz, jest dozywotnio o ile nie zawalisz terminowosci kolejnych szczepien. Czyli co do dnia trzeba na szczepienie sie udac.

eloise napisał(a):
a ja ponawiam pytanie, które padło wcześniej- czy cała procedura nie moze zacząć sie w schronisku? Paszport to nie problem, chip pewnie też, choć odpłatny. Szczepienie tym bardziej nie problem... przecież czekać możemy jeszcze jakiś czas... szkoda każdego dnia!
Może jakiś wet coś podpowie?

Ulka18 napisał(a):
To mozna zrobic w schronisku. Miejsce w paszporcie jest na wpis wlasciciela, moze nawet dwa. Musze sprawdzic w schronisku, jutro bedziemy; paszporty widzialam, ale nie pamietam ile tam jest miejsca.

Mozna zaczac w schronisku, w paszporcie jest miejsce na 2 wlascicieli, wiec pozniej mozna zmienic dane.

Emigrantka napisał(a):
Bede widziala w weekend paszport Furciaczkowych futer to sie zoeirntuje....

O, to umowione jestesmy?? ja nic nie wiem:evil_lol:

Posted

cieszę się ze to suczydło pojedzie na Wyspy:) kolejny polski burek się tu osiedli hihihi
ja zabrałam dwoje dwa

badań krwi nie powtarza się po pół roku, czasem tak jak napisała Furciaczek, jesli poziom przeciwciał jest za niski trzeba zrobić jeszcze raz. Całe badanie to duży koszt, więc jesli sunia była szczepiona kilka m-cy temu to dla bezpieczeństwa dobrzeby było ją jeszcze doszczepić, poczekać z 2tyg i wysłać krew do badania

Posted

Mysle,ze pare minut po 20,punktualnie o 20 nie zawsze Go zastałam.Szczepienia były w sierpniu i w pazdzierniku chyba,nie pamietam na która ture załapała sie Buba....byłam przy tym,ale mam krótka pamiec.

Posted

19 lat w UK a nie 19 lat wieku - malpy zloslive heheh

Halcia, bede po 20 dzwonic.

Furciaczek, Joi - jak szczepienei wscieklizny z sierpnia/pazdziernika to chyba nei trzeba teraz szcepic czy trzeba? Zeby te przeciwciala jak BYKI byly widoczne?

;)

Posted

dla pewności zaszczep. nam w lecznicy jak robiłyśmy badania po szczepieniu kilka razy wróciły złe wyniki, i teraz zawsze radzimy zaszczepić dwa razy przed wysłaniem, tak jakby sie pełne szczepienie robiło

Posted

dla pewności zaszczep. nam w lecznicy jak robiłyśmy badania po szczepieniu kilka razy wróciły złe wyniki, i teraz zawsze radzimy zaszczepić dwa razy przed wysłaniem, tak jakby sie pełne szczepienie robiło

Posted

Emigrantka napisał(a):
(...) malpy zloslive heheh (...)

Tu mnie masz, fakt, dziadek jeszcze nie dawno się bujał na sośnie ale pokolenie mamy na szczęście zeszło z drzewa (powód prozaiczny - podnieść szyszki). ;-)

Posted