Ra_dunia Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Miejsca są na 2 wpisy :) Napiszcie do Kikou ona ma teraz domowy DT dla psiaków w potrzebie. Może na 6m-cy przyjęłaby Bubulca? http://www.dogomania.pl/threads/175373-Domowy-hotelik-tylko-dla-staruszkA-w Quote
Emigrantka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Bede widziala w weekend paszport Furciaczkowych futer to sie zoeirntuje.... Quote
furciaczek Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Emigrantka napisał(a): jak dlugo od szczepienia przeciw wsciekliznie mozna krew pobierac/wysylac? 4) czyli krew wysyla sie raz i juz? nie trzeba po 6 miesiacach powtarzac tego? Powinno sie niby po 21 dniach od szczepienia, ale jesli Buba byla wczesniej szczepiona kilka miesiecy temu to raczej niema potrzeby zeby czekac i mozna od razu. Jest troszke ryzyko jesli bedzie miala za maly p.przeciwcial to trzeba jeszcze raz pobrac krew i wyslac. Krew wysyla sie raz i juz, jest dozywotnio o ile nie zawalisz terminowosci kolejnych szczepien. Czyli co do dnia trzeba na szczepienie sie udac. eloise napisał(a):a ja ponawiam pytanie, które padło wcześniej- czy cała procedura nie moze zacząć sie w schronisku? Paszport to nie problem, chip pewnie też, choć odpłatny. Szczepienie tym bardziej nie problem... przecież czekać możemy jeszcze jakiś czas... szkoda każdego dnia! Może jakiś wet coś podpowie? Ulka18 napisał(a):To mozna zrobic w schronisku. Miejsce w paszporcie jest na wpis wlasciciela, moze nawet dwa. Musze sprawdzic w schronisku, jutro bedziemy; paszporty widzialam, ale nie pamietam ile tam jest miejsca. Mozna zaczac w schronisku, w paszporcie jest miejsce na 2 wlascicieli, wiec pozniej mozna zmienic dane. Emigrantka napisał(a):Bede widziala w weekend paszport Furciaczkowych futer to sie zoeirntuje.... O, to umowione jestesmy?? ja nic nie wiem:evil_lol: Quote
Emigrantka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 furciaczek napisał(a): O, to umowione jestesmy?? ja nic nie wiem:evil_lol: A nie? Ktos mi o ustawianiu mojego futra przy wiadrze kawy cos wspominal i... zapomnial? ermmmmmmmmmmmmmmmm Quote
Emigrantka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Dzwonilam wlanie do schroniska, kierownika nie ma, rozmawialam z pania ktora powiedziala zeby dzwonic kolo 8 wieczorem. No to bede dzwonic kolo 8 wieczorem. Buba - czekasz tam? Quote
jogi Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 cieszę się ze to suczydło pojedzie na Wyspy:) kolejny polski burek się tu osiedli hihihi ja zabrałam dwoje dwa badań krwi nie powtarza się po pół roku, czasem tak jak napisała Furciaczek, jesli poziom przeciwciał jest za niski trzeba zrobić jeszcze raz. Całe badanie to duży koszt, więc jesli sunia była szczepiona kilka m-cy temu to dla bezpieczeństwa dobrzeby było ją jeszcze doszczepić, poczekać z 2tyg i wysłać krew do badania Quote
furciaczek Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 oo Jogi, nie wiedzialam ze i Ty na wyspach :) Jakis zlot trzeba zrobic :D Quote
Emigrantka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 furciaczek napisał(a): Jakis zlot trzeba zrobic :D Jutro u mnie? ;) Quote
Emigrantka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Bede dzwonic o 8 do kierownika schroniska wiec co moga zrobic juz teraz? 1.chip +paszport 2.szczepienie p.wscieklizie Tak? Quote
jogi Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 no ja się Leicester zadekowałam i już mi rok minął;) Quote
Emigrantka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 A mnie w tym roku we wrzesniu minie... 19 lat ;) Quote
majqa Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 To tak jak i mnie więc nie pytam, które Emi. :-) Quote
jogi Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 o choroba, nie wysiedze tu tyle, o nie mam mowy:shake: Quote
halcia Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Mysle,ze pare minut po 20,punktualnie o 20 nie zawsze Go zastałam.Szczepienia były w sierpniu i w pazdzierniku chyba,nie pamietam na która ture załapała sie Buba....byłam przy tym,ale mam krótka pamiec. Quote
Emigrantka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 19 lat w UK a nie 19 lat wieku - malpy zloslive heheh ******************************************* Halcia, bede po 20 dzwonic. Furciaczek, Joi - jak szczepienei wscieklizny z sierpnia/pazdziernika to chyba nei trzeba teraz szcepic czy trzeba? Zeby te przeciwciala jak BYKI byly widoczne? ;) Quote
jogi Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 dla pewności zaszczep. nam w lecznicy jak robiłyśmy badania po szczepieniu kilka razy wróciły złe wyniki, i teraz zawsze radzimy zaszczepić dwa razy przed wysłaniem, tak jakby sie pełne szczepienie robiło Quote
Zofija Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Emigrantka napisał(a):A mnie w tym roku we wrzesniu minie... 19 lat ;) Od 19 lat w Uk- kurcze to naprawdę dłuugo:) I co jest jakaś szansa dla Bubulca???? Quote
jogi Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 dla pewności zaszczep. nam w lecznicy jak robiłyśmy badania po szczepieniu kilka razy wróciły złe wyniki, i teraz zawsze radzimy zaszczepić dwa razy przed wysłaniem, tak jakby sie pełne szczepienie robiło Quote
Zofija Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Emigrantka napisał(a):A mnie w tym roku we wrzesniu minie... 19 lat ;) Od 19 lat w Uk- kurcze to naprawdę dłuugo:) I co jest jakaś szansa dla Bubulca???? Quote
majqa Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Emigrantka napisał(a):(...) malpy zloslive heheh (...) Tu mnie masz, fakt, dziadek jeszcze nie dawno się bujał na sośnie ale pokolenie mamy na szczęście zeszło z drzewa (powód prozaiczny - podnieść szyszki). ;-) Quote
Recommended Posts