Jump to content
Dogomania

Trzy w jednym:Horror,koszmar,tragedia-jutro kolejna rozprawa

Recommended Posts

Posted

Trzymanie psa na tak krótkim łancuchu, że nie może się podnieść, głodzenie i pozostawianie bez wody i opieki...
Brak zainteresowania losem suczki ze szczeniakami......
Madziu, to miałoby świadczyć o dobroci i uczciwości ????

Bajko, mówiłaś spokojnie, w sposób wyważony, konkretnie.
Podejście TV bardzo poważne i dobrze.

Posted

Ludziska, przecież to widać, że madziaa007 to ta kupa kupy - właścicielka , albo ktoś na jej zamówienie pisze. Skupcie się na sprawie pomocy szczeniorom. Lać na kupę 12 dniowym moczem. Szkoda zdrowia.
Na chwasta przyjdzie czas.:mad:

Posted

A tylko mnie uderzyła obojętność (a nawet pewne zadowolenie w wyrazie twarzy) Pana, który jest współwłaścicielem ziemi i "pozostaje z oskarżoną w konflikcie prawnym"?? Jak powiedział, że był tam i widział, ze psiaki głodne i bez opieki.....
Chyba, ze coś sobie nadinterpretowałam......

Posted

[quote name='natalijo']A tylko mnie uderzyła obojętność (a nawet pewne zadowolenie w wyrazie twarzy) Pana, który jest współwłaścicielem ziemi i "pozostaje z oskarżoną w konflikcie prawnym"?? Jak powiedział, że był tam i widział, ze psiaki głodne i bez opieki.....
Chyba, ze coś sobie nadinterpretowałam......
:shake::-(bo to jest nieczuly typek , najpewniej sie cieszy z tej sytuacji ...ech

Posted

Ja tylko mam nadzieję, że ten materiał w lokalnej telewizji nie pozostanie bez echa, że oprawca tych biednych stworzeń na własnej skórze odczuje piętno potępienia i odpowiednią do swego czynu karę.

edit: pisząc oprawca myślałam o tej kobiecie oczywiście

Posted

Przeklejam z żółtego forum:
" Oliwio, Olgo, czy jak cię tam zwali; jesteś matką, ja nią jestem i Neli nią była. Czy jest coś większego w życiu każdej matki niż trwoga o życie i zdrowie własnego dziecka? Nie ma ! Każda prawdziwa matka walczy o swoje dziecko i gotowa jest do każdego poświęcenia dla niego, z oddaniem swojego życia włącznie. To jest właśnie najpiękniejsza miłość – bezgraniczna i bezwarunkowa miłość matki do dziecka
.Ty człowiek? Nauczyciel dzieci ? Kobieta? Matka? Jesteś potworem bez krzty serca, sumienia czy zwykłej przyzwoitości. Jesteś fatalną pomyłką stwórcy ! Jako kobieta i matka , po chrześcijańsku życzę ci tylko tego bólu i cierpienia, które zadałaś Nelli. Życzę ci , gdy nadejdzie twój dzień ostatni abyś odchodziła w cierpieniu, bólu i trwodze, sama, opuszczona przez wszystkich przez ( własne dziecko też) byś doświadczyła losu jaki zgotowałaś suce – matce.
A póki jeszcze żyjesz, abyś każdej nocy we śnie widziała tragiczny wzrok umierającej Nelli przerażonej o los swoich maleńkich dzieci.
Nie ma dla ciebie usprawiedliwienia i nie ma przebaczenia !
Zrobimy wszystko ,żeby polskie prawo cię osądziło tak, jak na to zasługujesz!
Na twoje sumienie nikt nie liczy, bo go nie masz.
My ze swej strony dołożymy starań, ,żeby ludzie się o tobie i twoim bestialstwie dowiedzieli , i będziemy im przypominać – twojemu księdzu również. Niech to będzie dowód naszego miłosierdzia dla Nelli –matki – ot zwykłej suki - zamęczonej przez człowieka – potwora jakim jesteś.,
ale nie dla ciebie !!
Nie masz prawa uczyć dzieci! Nie masz prawa chodzić z podniesiona głową!
Każde słowo, które ciśnie się na usta – jest przekleństwem wysłanym tobie !!!"

Posted

[quote name='gagata']Przeklejam z żółtego forum:
" Oliwio, Olgo, czy jak cię tam zwali; jesteś matką, ja nią jestem i Neli nią była. Czy jest coś większego w życiu każdej matki niż trwoga o życie i zdrowie własnego dziecka? Nie ma ! Każda prawdziwa matka walczy o swoje dziecko i gotowa jest do każdego poświęcenia dla niego, z oddaniem swojego życia włącznie. To jest właśnie najpiękniejsza miłość – bezgraniczna i bezwarunkowa miłość matki do dziecka
.Ty człowiek? Nauczyciel dzieci ? Kobieta? Matka? Jesteś potworem bez krzty serca, sumienia czy zwykłej przyzwoitości. Jesteś fatalną pomyłką stwórcy ! Jako kobieta i matka , po chrześcijańsku życzę ci tylko tego bólu i cierpienia, które zadałaś Nelli. Życzę ci , gdy nadejdzie twój dzień ostatni abyś odchodziła w cierpieniu, bólu i trwodze, sama, opuszczona przez wszystkich przez ( własne dziecko też) byś doświadczyła losu jaki zgotowałaś suce – matce.
A póki jeszcze żyjesz, abyś każdej nocy we śnie widziała tragiczny wzrok umierającej Nelli przerażonej o los swoich maleńkich dzieci.
Nie ma dla ciebie usprawiedliwienia i nie ma przebaczenia !
Zrobimy wszystko ,żeby polskie prawo cię osądziło tak, jak na to zasługujesz!
Na twoje sumienie nikt nie liczy, bo go nie masz.
My ze swej strony dołożymy starań, ,żeby ludzie się o tobie i twoim bestialstwie dowiedzieli , i będziemy im przypominać – twojemu księdzu również. Niech to będzie dowód naszego miłosierdzia dla Nelli –matki – ot zwykłej suki - zamęczonej przez człowieka – potwora jakim jesteś.,
ale nie dla ciebie !!
Nie masz prawa uczyć dzieci! Nie masz prawa chodzić z podniesiona głową!
Każde słowo, które ciśnie się na usta – jest przekleństwem wysłanym tobie !!!"

Gdybym potrafiła, ujęłabym to dokładnie tak samo, to samo właśnie czuję, nie potrafię zrozumieć, a tym bardziej wybaczyć takiego okrucieństwa

Posted

[quote name='jola_li']Pytano mnie o szczeniaczka - czy jest nadzieja na zdjęcia maluszków najbliższym czasie?
Jakiej wielkosci +/- będą docelowo?

Jeden z chłopców od niedzielnego wieczora będzie mieszkał pod Warszawą- tzn mieszkał póki nie znajdzie stałego domu.

Matka to mix husky x owczarek niemieckie i przypuszczam, że maluchy mogą być podobnej wielkości.

I uwaga mam POMYSŁ:
chciałabym uczcić pamięć Nelly. Stąd moja propozycja niech każdy chłopiec nosi imię na literę N po matce. Chłopca który trafi do mnie chciałabym nazwać... NEKTAR :loveu: a w poniedziałek wstawię Wam dużo jego zdjęć :loveu:

Posted

BajkaB napisał(a):
Niestety,wieści są złe..Sunia nie przezyła nocy.Odeszła nad ranem..Teraz trzeba ratować reszte psiakó,maluchy sa ogrzewane i karmione co kilka godzin,Ares dostał kroplówki.Jest tak wystraszony,ze sika ze strachu pod siebie.Te psy musiały przechodzić koszmar.

Po południu jade skłądać zeznania i oficjalny nasz wniosek o ściganie.

Babsztyl Izo nie pracuje w Strzemieszycach tylko w Mikołowie lub Tychach.Dziś ustale dołądnie,bo szkoła musi zostac zawiadomiona.
Juz zasygnalizowałam policjantowi,ze trzeba sie przyjżeć babie i tej rodzinie,bo baba wychowuje dzieci jako rodzina zastępcza.

Jestem załamana..Zawsze mnie zwala z nóg fakt,ze nie udało sie uratować psiej bidy..

Koniecznie trzeba szukać domkó dla maluszkó i DT dla Areska

Dziękuję gorąco za odzew i wsparcie.Pieniązki będa bardzo,bardzo potrzebne.Maluszki trzeba nie tylko odratowac,ale zaszczepic,odrobaczyc,podać surowice..

Boże :placz:
Dopiero zaczynam czytać wątek.Proszę na PW dane w której szkole uczy ten potwór.
Mam nadzieję,że nie w tej do której chodzi mój syn...

Posted

[quote name='Tebusa']
chciałabym uczcić pamięć Nelly. Stąd moja propozycja niech każdy chłopiec nosi imię na literę N po matce.
Fajny pomysł!

Słuchajcie, chyba nie doczytałam, albo nie było napisane (mam bardzo słaby net i większość stron musiałam pominąć), czy szczeniaki były tylko płci męskiej? Wg mnie to może - podkreślam: może, nie musi - wskazywać na to, że "dziewczynek" właścicielka zapobiegliwie się pozbyła tuż po ich urodzeniu. Na wsiach tak się często robi, suce zostawia się jednego szczeniaka, bądź kilka, ale zazwyczaj tylko pieski, bo z sukami potem "jest kłopot" (czyt. cieczki, ciąże) i nikt ich nie chce.

Mam prośbę, zajrzyjcie też tutaj... http://www.dogomania.pl/threads/174451-Odebrany-interwencyjnie-Przekochany-Weron Sprawa nie tak dramatyczna, ale w pewnym sensie podobna. Może ktoś z Was zechce pomóc, podnosić chociaż...

Posted

Ja czekam na jednego chłopaka i zastanawiam się nad DS dla maluszka, ale musze się dobrze zastanowić.
tylko gorzej z dojzdem ktoś się oferował że przywiezie mi maleństwo.

Posted

Sajnox napisał(a):
Ja czekam na jednego chłopaka i zastanawiam się nad DS dla maluszka, ale musze się dobrze zastanowić.
tylko gorzej z dojzdem ktoś się oferował że przywiezie mi maleństwo.

Ja. Ale trzeba uzgodnić z Bajka kiedy to będzie mozliwe. I niestety nie wczesniej niż w sobote.

Posted

Nie jestem w stanie, nie potrafię zrozumieć, jak można tak postąpić?

Osoby, które się ośmielają tę osobę chyba nie wiedzą co robią? Czy aby na pewni są przy zdrowych zmysłach?