gagata Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 A jeśli w tym Mikołowie takie zachowania to norma? Nadmierne epatowanie grozą też znieczula....Kto wie, może te dzieci ją lubią i z takiego filmiku wyciągna najprostszy wniosek: Moja pani tak zrobiła, czyli tak trzeba... Quote
diana79 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 dzieciom lepiej nie wysyłać filmiku, ja sama nie mam odwagi go obejrzeć już i tak po nocach nie śpię i nie umiem dojść do siebie ale nauczycielom dlaczego nie? Quote
kahoona Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 koniecznie radzie pedagogicznej i dyrekcji, poza tym rodzice powinni to zobaczyć Quote
J_ulia Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 gagata napisał(a):A jeśli w tym Mikołowie takie zachowania to norma? Nadmierne epatowanie grozą też znieczula....Kto wie, może te dzieci ją lubią i z takiego filmiku wyciągna najprostszy wniosek: Moja pani tak zrobiła, czyli tak trzeba... Ja mieszkam z Mikołowa... i nigdy ,żadnego zwierzęcia nie skrzywdziłam.... I tu nie żyją same potwory... Ludzie jak wszędzie, jedni lepsi drudzy gorsi... Quote
bela51 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 J_ulia napisał(a):Ja mieszkam z Mikołowa... i nigdy ,żadnego zwierzęcia nie skrzywdziłam.... I tu nie żyją same potwory... Ludzie jak wszędzie, jedni lepsi drudzy gorsi... Dajcie spokój, ona tylko pracuje w Mikołowie. Psy były w jej domu w Strzemieszycach, to wiocha przyłaczona do Dąbrowy G. Quote
gagata Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Ja nie o tym,Julio.... Ten pies zdychał tam przecież dłuższy czas...Ktos musiał to widziec, słyszeć i nie reagować....Wielu ludzi nie rozumie,że mozna popełnic przestępstwo przez zaniechanie...Nie biłem przecież czyli nie skrzywdziłem,a że nie dawałem jeść i pić? Nie powiadomiłem nikogo? No cóż....tak wyszło...Widać w takim środowisku ta kobieta sie obracała.. I absolutnie nie chce uogólniac, bo masz rację - wszędzie są ludzie i ludzie... Quote
Jasza Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Uważam, że rodzice, dyrekcja szkoły i nauczyciele powinni się dowiedzieć i zobaczyć wszystko na własne oczy.... Quote
J_ulia Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Jasza napisał(a):Uważam, że rodzice, dyrekcja szkoły i nauczyciele powinni się dowiedzieć i zobaczyć wszystko na własne oczy.... Gwarantuje Ci ,że się dowiedzą... już wie 2 dyrektorów i ok 10 nauczycielek... a to środowisko tutaj jest bardzo małe. Quote
bela51 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 [quote name='anett']Rozmawiałam wczoraj z red. Interwencji, podałam telefon do Bajki. Pismo do dyrektora szkoły powinno być do wiadomości rady rodziców i przede wszystkim: [FONT=Arial]Do wiadomości:[/FONT] [FONT=Arial]1. Zarząd Szkół i Przedszkoli Mikołowskich[/FONT] [FONT=Arial]ul. Karola Miarki 9, 43-190 Mikołów tel.: (32) 226 20 54, 226 01 69 e-mail: [email protected][/FONT] [FONT=Arial]2. Śląskie Kuratorium Oświaty w Katowicach Delegatura[/FONT][FONT=Arial] w [/FONT][FONT=Arial]Rybniku[/FONT] [FONT=Arial]Dyrektor: [/FONT][FONT=Arial]mgr Maria Lipińska 44-200 Rybnik ul. 3-go Maja 27 [FONT=Arial]Telefon[/FONT]: 032 / 42 23 802 [FONT=Arial]Fax[/FONT]: 032 / 42 23 802 [FONT=Arial]e-mail[/FONT]: [email protected][/FONT] [FONT=Arial]3. Burmistrz Miasta Mikołowa[/FONT] [FONT=Arial]dr inż. Marek Balcer Rynek 16, pok. nr 36, 43-190 Mikołów tel.: (32) 324 85 05 e-mail: [email protected][/FONT] [FONT=Arial]4. Mikołowska Międzyszkolna Rada Rodziców[/FONT] [FONT=Arial]Przewodnicząca Grażyna Gwizdała-Kosek [/FONT][FONT=Arial]ul Kościuszki 22, 43-190 Mikołów [/FONT][FONT=Arial]tel. (0-32) 226-34-89[/FONT] [FONT=Arial]5. Gazeta Mikołowska[/FONT] [FONT=Arial]Rynek 19, 43-190 Mikołów tel.: (32) 226 36 15 e-mail: [email protected] [/FONT] Te wszystkie instytucje powinny mieś swoje strony internetowe. Zanim napiszemy pismo, mozna im przesłać informacje i link do zdjęć. Quote
czarok Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Czy ktoś pamięta sprawę Ozzy*ego? Po nagonce internetowej ukazało się kilka publikacji zarówno w prasie tradycyjnej, jak i na wp czy onecie. A.W.stała się bohaterką ucieśnioną przez "oszołomów" z dogo ( zniszczono jej życie, bała się wychodzić z domu, przestała chodzić do pracy)....Uważam, że powinno się sprawę powiadomienia odpowiednich osób i instytucji pozostawić Bajce. Ona wie, co robi i nie odpuści. Jak będzie potrzebowała pomocy, to na pewno da znać. Quote
kaja555 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 tak jak pisze gagata - przecież ludzie ze swoich okien widzieli psa przywiązanego i leżącego obok budy ze szczeniakami, nie mówię że już nie dali Neli jeść i pić, ale przecież mogli zadzwonić z anonimem wczęśniej, a nie jak pies przestał się ruszać! nie krytykuję tutaj Mikołowa ogólnie, ale to musi być takie "osiedle" familoków i ruder, jak widać na zdjeciach... Quote
Isadora7 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 [quote name='czarok']Czy ktoś pamięta sprawę Ozzy*ego? Po nagonce internetowej ukazało się kilka publikacji zarówno w prasie tradycyjnej, jak i na wp czy onecie. A.W.stała się bohaterką ucieśnioną przez "oszołomów" z dogo ( zniszczono jej życie, bała się wychodzić z domu, przestała chodzić do pracy)....Uważam, że powinno się sprawę powiadomienia odpowiednich osób i instytucji pozostawić Bajce. Ona wie, co robi i nie odpuści. Jak będzie potrzebowała pomocy, to na pewno da znać. Sama kwintesencja czarok. [quote name='gagata']Ja nie o tym,Julio.... Ten pies zdychał tam przecież dłuższy czas...Ktos musiał to widziec, słyszeć i nie reagować....Wielu ludzi nie rozumie,że mozna popełnic przestępstwo przez zaniechanie...Nie biłem przecież czyli nie skrzywdziłem,a że nie dawałem jeść i pić? Nie powiadomiłem nikogo? No cóż....tak wyszło...Widać w takim środowisku ta kobieta sie obracała.. I absolutnie nie chce uogólniac, bo masz rację - wszędzie są ludzie i ludzie... Dlatego akcja typu "ale ci nawsadzam wujków i panienek" moze zrobić więcej złego niż dobrego. Quote
Agnezia Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Myślę że Czarok ma rację, taki zmasowany atak może zostać źle odebrany. Ja rozumiem wasze emocje, ale osobom, które nie pomagają zwierzętom (nie znaczy że je krzywdzą) taka zmasowana akcja może się kojarzyć właśnie z atakiem bandy oszołomów. Quote
diana79 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 najlepiej by było gdyby potępili ją znajomi, przyjaciele a nie obcy ludzi bo rzeczywiście mogą potem zrobić z niej ofiarę nagonki "oszołomów" z dogo tylko wszyscy jej przyjaciele i znajomi powinni się dowiedzieć Quote
kakaicezar Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Babsko usunęło konto na nk!!!Działa szybko, żeby nikt się nie doczytał komentarzy pod jej adresem. Quote
kahoona Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 ale jest po sprawie - profil zamknięty, pewnie mało kto tam dotarł, bo szybko usunęła atrakcje czekają ją z mediami - a już wiemy, że media zainteresowane Quote
kosu32 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 kahoona napisał(a):ale jest po sprawie - profil zamknięty, pewnie mało kto tam dotarł, bo szybko usunęła atrakcje czekają ją z mediami - a już wiemy, że media zainteresowane Jakieś konkrety ??? Quote
Isadora7 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 No to ponieważ wszyscy eksplodują wręcz siłami i chęcią pomocy zapraszam do rozsyłania linka do aukcji. Te dzieciaki i Ares potrzebuję szczepień, badań, odżywiania, leków, witamin itp. A to kosztuje. http://www.allegro.pl/item829291361_koszmar_psiej_matki_i_jej_dzieci.html Quote
diana79 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 kahoona napisał(a):ale jest po sprawie - profil zamknięty, pewnie mało kto tam dotarł, bo szybko usunęła atrakcje czekają ją z mediami - a już wiemy, że media zainteresowane profil zamknięty ale idzie pewnie wejść na szkołę czy klasę gdzie była zapisana i tam powysyłać do wszystkich zapisanych wiadomość? pamięta ktoś, która to była szkoła i klasa? i można by powysyłać do nauczycieli czy nawet rodziców uczniów? w znajomych ucznia znajdzie się tez może jego rodzić itd ja nie wiem może jakoś tak pokombinować? Quote
kakaicezar Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 atrakcje czekają ją z mediami - a już wiemy, że media zainteresowane[/QUOTE] podibno TV sielesia jest to pewne? Quote
J_ulia Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Mam wieści od Bajki B: TELEGRAFICZNY SKRÓT ona napiszę jak będzie mogła wszystko dokładnie. Reportaż będzie dzisiaj na Silesia TV w wiadomościach o 17,45 18,45 21,15 Będzie też na ich stronie internetowej!!! Bajka ma pełno zdjęci jeszcze , mówiła ,że w świetle dziennym wszystko wygląda jeszcze gorzej tzn. warunki w jakich mieszkały psy... Podobno na tej posesji dwa lata temu mieszkała jeszcze jeden pies... za budę służyła mu PRALKA!!! Bajka ma zdjęcia tej pralki. Szczeniaki mają się już dobrze, w każdej chwili mogo jechac do domów tymczasowych! Ares otworzył się, jest wystraszony , ale pozwala się głaskać, przytulać i robić ze sobą już wszystko. Bardzo kochany pies. Quote
jola_li Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 diana79 napisał(a):profil zamknięty ale idzie pewnie wejść na szkołę czy klasę gdzie była zapisana i tam powysyłać do wszystkich zapisanych wiadomość? pamięta ktoś, która to była szkoła i klasa? i można by powysyłać do nauczycieli czy nawet rodziców uczniów? w znajomych ucznia znajdzie się tez może jego rodzić itd ja nie wiem może jakoś tak pokombinować? Gwarantuję Wam, że i bez tego wszyscy się dowiedzą.... Już ktoś pisał, że powiadomione są nauczycielki i dyrekcja szkoły. Wiedzą o tym policjanci z komisariatu. Oni wszyscy mają znajomych, którym o tym opowiedzą. Takie są prawa małych miasteczek. Dziś ma być telewizja Silesia. A wkrótce na pewno inne media podejmą temat. Rozpowszechniania wiadomości o tej tragedii już się nie powstrzyma. W końcu będzie też sprawa sądowa. Ta kobieta do końca życia nie zapomni o tym, co zrobiła. Podobnie jak Czarok mam wrażenie, że zbyt impulsywne działanie może tylko zaszkodzić reputacji obrońców zwierząt, a co za tym idzie samej sprawie. Quote
Agnezia Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Cieszę się, że Ares się odblokował :) Quote
kakaicezar Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 J_ulia napisał(a):Mam wieści od Bajki B: TELEGRAFICZNY SKRÓT ona napiszę jak będzie mogła wszystko dokładnie. Reportaż będzie dzisiaj na Silesia TV w wiadomościach o 17,45 18,45 21,15 Będzie też na ich stronie internetowej!!! Bajka ma pełno zdjęci jeszcze , mówiła ,że w świetle dziennym wszystko wygląda jeszcze gorzej tzn. warunki w jakich mieszkały psy... Podobno na tej posesji dwa lata temu mieszkała jeszcze jeden pies... za budę służyła mu PRALKA!!! Bajka ma zdjęcia tej pralki. Szczeniaki mają się już dobrze, w każdej chwili mogo jechac do domów tymczasowych! Ares otworzył się, jest wystraszony , ale pozwala się głaskać, przytulać i robić ze sobą już wszystko. Bardzo kochany pies. O tych wszystkich godzinach bedzie reportaż?ŚWIETNIE Quote
diana79 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 jak dobrze, że psiaki zdrowieją :multi: i dochodzą do siebie :multi: Quote
Recommended Posts