a.piurek Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Bajko jak maluszki? No i jak Aresik? Sercem jestem z Wami Quote
BajkaB Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 Maluszki mają sie coraz lepiej.Pani weterynarz powiedziała,ze jedzą i śpia,wreszcie sa bezpieczne i zadbane. Aresik nabiera pomalutku zaufaia ,juz daje sie pogłaskac.Nie mozna mu jeszcze wykonać badań,bo boi sie bardzo i wyedy reaguje agresja.Mamy jednak nadzieję,ze z każdym dniem będzie lepiej.Najważniejsze ze juz pomału odzyskuje zaufanie do człowieka. Jutro rano jestem umówiona w klinice z redaktorem z TV Silesia.Zrobie nowe fotki przy okazji. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 [quote name='judita']Isadora zmień link filmu na ten: http://bajkab.wrzuta.pl/film/7n33VHSnmDY/koszmar_ze_strzemieszyc tamten już nie działa ps aukcja super..znow wyłam Też się nie mogę uspokoić... Ten film z płaczącą w agonii Nelly powinno się puszczać tej kobiecie. Jak można było doprowadzić do takiej tragedii ? Nie mogę zrozumieć, wybaczyć chyba nie potrafię, a Marecki niech pisze, co chce... Quote
Javena Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Aresiku trzymam kciuki. Za maleństwa też. Quote
Javena Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Na Nk tez pojawił się kiedyś jakis Marek ,który ciągle miał cos do powiedzenia. Moze to ten sam. Zalogował sie ,zeby i tu brużdzic.Trzeba go ignorowac,odczepi sie..... Quote
ala123 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Boże! Nigdy nie zrozumiem okrucieństwa i nigdy nie pogodzę się z nim... nie potrafię wybaczać takim ludziom... A propos wypowiedzi dotyczących stosunku Kościoła do zwierząt przytoczę fragment Starego Testamentu; Księga Koheleta 3 "Los człowieka podobny do losu zwierząt. sami przez się są tylko zwierzętami. Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,co i los zwierząt; los ich jest jeden;jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt..." Próbowałam przytoczyć ten fragment księdzu chodzącemu po kolędzie i poprosić o komentarz ale uciekł... Jestem jednak przekonana,że księża mogliby wiele zdziałać na płaszczyźnie kształtowania postaw ludzi wobec zwierząt mają nadal ogromną siłę przebicia, ale niestety tylko nieliczni niejako prywatnie mają odwagę na ten temat mówić głośno... Quote
Ank@ Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 FILIP - STARY ŚLEPY GŁUCHY - GROZI MU ZAGRYZIENIE !!!!! - ZBIERAMY NA DT/HOTELIK : http://www.dogomania.pl/threads/174239-STARY-A-LEPY-GA-UCHY-grozi-mu-zagryzienie-ZBIERAMY-NA-PA-ATNY-DT Proszę wejdźcie !!!! Quote
dorota1 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 [quote name='ala123']Boże! Nigdy nie zrozumiem okrucieństwa i nigdy nie pogodzę się z nim... nie potrafię wybaczać takim ludziom... A propos wypowiedzi dotyczących stosunku Kościoła do zwierząt przytoczę fragment Starego Testamentu; Księga Koheleta 3 "Los człowieka podobny do losu zwierząt. sami przez się są tylko zwierzętami. Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,co i los zwierząt; los ich jest jeden;jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt..." Próbowałam przytoczyć ten fragment księdzu chodzącemu po kolędzie i poprosić o komentarz ale uciekł... Jestem jednak przekonana,że księża mogliby wiele zdziałać na płaszczyźnie kształtowania postaw ludzi wobec zwierząt mają nadal ogromną siłę przebicia, ale niestety tylko nieliczni niejako prywatnie mają odwagę na ten temat mówić głośno... Tego fragmentu Księgi Koheleta chyba nauczę się na pamięć i może uda mi się poprosić o komentarz księdza (może nie ucieknie?). To prawda kościól ma tu ogromną moc (szczegolnie na wsi) i jej nie wykorzystuje, a szkoda, bo może te biedne udręczone psy, stojące bez kropli wody w upale, uwiązane na metrowych łańcuchach nie musiałyby tak cierpieć?:shake: Quote
Teba Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 [quote name='dorota1']stojące bez kropli wody w upale, uwiązane na metrowych łańcuchach nie musiałyby tak cierpieć?:shake: Niektóre jak Nelly nawet stać nie mogły :/ Quote
a.piurek Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Cioteczki nie zaśmiecajmy wątku niech pozostanie tylko psiakóww, a hermeneutykę Biblijną związaną z księgą Koheleta zostawmy biblistom i teologom. Quote
kakaicezar Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Kochani piszemy pismo do instytucj z 27 postu - anett wszystko podała. Jestem do dyspozycji mogę je dostarczyć, zadzwonić cokolwiek. Dajcie znać co robimy dalej Quote
Isadora7 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Edyto czekam na zdjęcia Aresa (mysle o osobnej aukcji adopcyjnej dla niego). No i generalnie inne zdjęcia do promowania aukcji http://www.allegro.pl/item829291361_koszmar_psiej_matki_i_jej_dzieci.html . Quote
a.piurek Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Isadoro, allegro cudowne, niestety obejrzałam film:placz::placz::placz::placz::placz: Quote
sonikowa Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Golf napisze takie ogolne pismo, ktore bedzie mozna wykorzystac do wysylania do tych wszystkich instytucji. Mozemy je jakos laczyc z innymi pomyslami, lub modyfikowac, ale na watku psow z Szydlowca pismo Golf bylo bardzo dobre. Jak tylko dostane, wkleje tutaj. Quote
Lidan Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Bardzo ładne i wzruszające allegro. Filmiku wolę jednak nie oglądać... I bez tego nie mogę przestać myśleć o tej biednej suni :( Quote
kakaicezar Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Kochani wiem jak nazywa się ta ochydna baba, weszłam na nk i znalazłam ją, wyobraźcie sobie , że wkleiła sobie zdjęcie suni do swojej galerii.Z lipca 2008 sunia wygląda ślicznie. Nie wiem czy moge podac jej dane... Quote
shirrrapeira Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Normalnie ciśnienie mi się podnosi. Piękna sunia,piękne szczeniaki. Jestem w szoku, że to była nauczycielka, mimo tego że była nauczycielką, według mnie nie była "człowiekiem" Zabrakło Jej po prostu takiej ludzkiej wrażliwości. Biedna psina. Jak ona musiała cierpieć. Myślałam, że już nic mnie nie zaskoczy. Co wchodzę na dogo, to coraz bardziej się dziwię... Quote
Agnezia Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Zaczynam się poważnie zastanawiać nad zdrowiem psychicznym tej "kobiety". Quote
bela51 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Nie wiem,czy możesz, ale na PW poprosze io link. Chetnie zobacze twarz potwora bez serca. Quote
a.piurek Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 kakaicezar napisał(a):Kochani wiem jak nazywa się ta ochydna baba, weszłam na nk i znalazłam ją, wyobraźcie sobie , że wkleiła sobie zdjęcie suni do swojej galerii.Z lipca 2008 sunia wygląda ślicznie. Nie wiem czy moge podac jej dane... Nie możesz! Ochrona danych osobowych Quote
bela51 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Agnezia napisał(a):Zaczynam się poważnie zastanawiać nad zdrowiem psychicznym tej "kobiety". Obys tylko nie podpowiedziala jej linii obrony. Quote
Divi Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Hmm babeczka ma konto na naszej klasie, podaj linka do konta jeśli chcesz oczywiście. Quote
Divi Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Ochrona danych osobowych na publicznej stronie hmm chyba nie za bardzo. Na naszej klasie nie ma ochrony danych osobowych. Sama tam zakładasz konto i w ten sposób jesteś osoba publiczną. Quote
kakaicezar Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Chętnie bym podała ale nie mogę, jak napisał/a a.piurek. Chciałabym żebyście ujrzeli jej m...ę. Napisałam bym jej coś ale nie mogę, bo będzie wiedziała od kogo i mogę mieć problemy. Quote
Recommended Posts