Jump to content
Dogomania

Trzy w jednym:Horror,koszmar,tragedia-jutro kolejna rozprawa

Recommended Posts

Posted

Maluszki mają sie coraz lepiej.Pani weterynarz powiedziała,ze jedzą i śpia,wreszcie sa bezpieczne i zadbane.
Aresik nabiera pomalutku zaufaia ,juz daje sie pogłaskac.Nie mozna mu jeszcze wykonać badań,bo boi sie bardzo i wyedy reaguje agresja.Mamy jednak nadzieję,ze z każdym dniem będzie lepiej.Najważniejsze ze juz pomału odzyskuje zaufanie do człowieka.
Jutro rano jestem umówiona w klinice z redaktorem z TV Silesia.Zrobie nowe fotki przy okazji.

Posted

[quote name='judita']Isadora zmień link filmu na ten:
http://bajkab.wrzuta.pl/film/7n33VHSnmDY/koszmar_ze_strzemieszyc

tamten już nie działa
ps aukcja super..znow wyłam

Też się nie mogę uspokoić...
Ten film z płaczącą w agonii Nelly powinno się puszczać tej kobiecie.
Jak można było doprowadzić do takiej tragedii ?
Nie mogę zrozumieć, wybaczyć chyba nie potrafię, a Marecki niech pisze, co chce...

Posted

Na Nk tez pojawił się kiedyś jakis Marek ,który ciągle miał cos do powiedzenia. Moze to ten sam. Zalogował sie ,zeby i tu brużdzic.Trzeba go ignorowac,odczepi sie.....

Posted

Boże! Nigdy nie zrozumiem okrucieństwa i nigdy nie pogodzę się z nim... nie potrafię wybaczać takim ludziom...
A propos wypowiedzi dotyczących stosunku Kościoła do zwierząt przytoczę fragment Starego Testamentu; Księga Koheleta 3 "Los człowieka podobny do losu zwierząt. sami przez się są tylko zwierzętami. Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,co i los zwierząt; los ich jest jeden;jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt..."
Próbowałam przytoczyć ten fragment księdzu chodzącemu po kolędzie i poprosić o komentarz ale uciekł...
Jestem jednak przekonana,że księża mogliby wiele zdziałać na płaszczyźnie kształtowania postaw ludzi wobec zwierząt mają nadal ogromną siłę przebicia, ale niestety tylko nieliczni niejako prywatnie mają odwagę na ten temat mówić głośno...

Posted

[quote name='ala123']Boże! Nigdy nie zrozumiem okrucieństwa i nigdy nie pogodzę się z nim... nie potrafię wybaczać takim ludziom...
A propos wypowiedzi dotyczących stosunku Kościoła do zwierząt przytoczę fragment Starego Testamentu; Księga Koheleta 3 "Los człowieka podobny do losu zwierząt. sami przez się są tylko zwierzętami. Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,co i los zwierząt; los ich jest jeden;jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt..."
Próbowałam przytoczyć ten fragment księdzu chodzącemu po kolędzie i poprosić o komentarz ale uciekł...
Jestem jednak przekonana,że księża mogliby wiele zdziałać na płaszczyźnie kształtowania postaw ludzi wobec zwierząt mają nadal ogromną siłę przebicia, ale niestety tylko nieliczni niejako prywatnie mają odwagę na ten temat mówić głośno...

Tego fragmentu Księgi Koheleta chyba nauczę się na pamięć i może uda mi się poprosić o komentarz księdza (może nie ucieknie?). To prawda kościól ma tu ogromną moc (szczegolnie na wsi) i jej nie wykorzystuje, a szkoda, bo może te biedne udręczone psy, stojące bez kropli wody w upale, uwiązane na metrowych łańcuchach nie musiałyby tak cierpieć?:shake:

Posted

[quote name='dorota1']stojące bez kropli wody w upale, uwiązane na metrowych łańcuchach nie musiałyby tak cierpieć?:shake:

Niektóre jak Nelly nawet stać nie mogły :/

Posted

Golf napisze takie ogolne pismo, ktore bedzie mozna wykorzystac do wysylania do tych wszystkich instytucji. Mozemy je jakos laczyc z innymi pomyslami, lub modyfikowac, ale na watku psow z Szydlowca pismo Golf bylo bardzo dobre.

Jak tylko dostane, wkleje tutaj.

Posted

Kochani wiem jak nazywa się ta ochydna baba, weszłam na nk i znalazłam ją, wyobraźcie sobie , że wkleiła sobie zdjęcie suni do swojej galerii.Z lipca 2008 sunia wygląda ślicznie. Nie wiem czy moge podac jej dane...

Posted

Normalnie ciśnienie mi się podnosi. Piękna sunia,piękne szczeniaki. Jestem w szoku, że to była nauczycielka, mimo tego że była nauczycielką, według mnie nie była "człowiekiem" Zabrakło Jej po prostu takiej ludzkiej wrażliwości. Biedna psina. Jak ona musiała cierpieć. Myślałam, że już nic mnie nie zaskoczy. Co wchodzę na dogo, to coraz bardziej się dziwię...

Posted

kakaicezar napisał(a):
Kochani wiem jak nazywa się ta ochydna baba, weszłam na nk i znalazłam ją, wyobraźcie sobie , że wkleiła sobie zdjęcie suni do swojej galerii.Z lipca 2008 sunia wygląda ślicznie. Nie wiem czy moge podac jej dane...