Divi Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Nr BajkiB jest na 1 stronie w 1 poście. Bajeczko juz podałam Twoj nr dla babeczki z UWAGI :) Ma dzwonić. Quote
kaja555 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 zapisze się na kolejny koszmar, jaki odkryła BajkaB, chyba najbardziej wstrząsający ze wszystkich Quote
Jasza Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 dOBRZE, ŻE CHOCIAŻ MALUSZKI BĘDĄ BEZPIECZNE W dt. bO O ILE DOCZYTAŁAM, TO NA WSZYSTKIE SĄ JUŻ CHĘTNE dOGOMANIACZKI. tYLKO C Z aRESEM? Quote
jola_li Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 jola_li napisał(a):DO BAJKI ---------- PROPOZYCJE DT/DS strona 15 --- Ola la ------ DT dla jednego malucha strona 18 Martyna P --- DT dla dwóch maluchów strona 19 Tebusa ---- propozycja rozmowy w sprawie DS, prośba o zdjęcia I jeszcze strona 25 ----- Sajnox ------- DT dla maluszka (suczki) Quote
kahoona Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Dziewczyny, może spróbować usystematyzować tę akcję. Po pierwsze zróbmy listę instytucji, do których napiszemy. Po drugie napiszmy tekst. Mogę spróbować coś sklecić. Już niejednokrotnie setki maili z dogo działały cuda - np przy sprawie doktora z Wołomina. Media zrobią swoje, a dodatkowo każdy urzędnik zwróci uwagę na powtarzające się opisy tego bestialstwa, podpisane wieloma róznymi nazwiskami. Może ktoś ze Śląska mógłby poszukac adresów właściwego kuratorium, starostwa, dyrekcji, lokalnej prasy, sądu rodzinnego (czy kto tam zajmuje się rodzinami zastępczymi), sołtysa czy wójta, rady rodziców itd. Quote
Isadora7 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 http://www.allegro.pl/item829291361_koszmar_psiej_matki_i_jej_dzieci.html Quote
GoniaP Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Isadora, Allegro zrobione po mistrzowsku :) Tylko film nie wchodzi... Quote
judita Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Isadora zmień link filmu na ten: http://bajkab.wrzuta.pl/film/7n33VHSnmDY/koszmar_ze_strzemieszyc tamten już nie działa ps aukcja super..znow wyłam Quote
BajkaB Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 Moi Kochani.Dzwonił do mnie redaktor z TV Silesia,jutro ma robić reportaz. Co do szczeniaków to raz jeszcze powtórze,bo moze to umknęło:są same chłopaczki nie ma suczek!! Swoja droga to dośc dziwne,nie uwazacie?Tym bardziej,ze kiedy oficer dyzurny mnie informował mówił o przynajmniej 6 maluszkach.. Dziękuje raz jeszcze za pomoc,jestescie nieocenieni! Quote
jola_li Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 jola_li napisał(a): DO BAJKI ---------- PROPOZYCJE DT/DS strona 15 --- Ola la ------ DT dla jednego malucha strona 18 Martyna P --- DT dla dwóch maluchów strona 19 Tebusa ---- propozycja rozmowy w sprawie DS, prośba o zdjęcia strona 25 ----- Sajnox ------- DT dla maluszka (suczki) Sajnox napisała dokładnie: "najlepiej suczki" -- więc może i chłopaczka weźmie..... Quote
Sajnox Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 No jasne ze moge pieska a nie suczkę wziąść, nie ma problemu. musiałam nie doczytać że same pieski są. Quote
Teba Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Sajnox napisał(a):No jasne ze moge pieska a nie suczkę wziąść, nie ma problemu. musiałam nie doczytać że same pieski są. Ja też musiałam niedoczytać. Trzymajcie wieczorem kciuki za moją rozmowę. Quote
anett Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Rozmawiałam wczoraj z red. Interwencji, podałam telefon do Bajki. Pismo do dyrektora szkoły powinno być do wiadomości rady rodziców i przede wszystkim: [FONT=Arial]Do wiadomości:[/FONT] [FONT=Arial]1. Zarząd Szkół i Przedszkoli Mikołowskich[/FONT] [FONT=Arial]ul. Karola Miarki 9, 43-190 Mikołów tel.: (32) 226 20 54, 226 01 69 e-mail: [email protected][/FONT] [FONT=Arial]2. Śląskie Kuratorium Oświaty w Katowicach Delegatura[/FONT][FONT=Arial] w [/FONT][FONT=Arial]Rybniku[/FONT] [FONT=Arial]Dyrektor: [/FONT][FONT=Arial]mgr Maria Lipińska 44-200 Rybnik ul. 3-go Maja 27 [FONT=Arial]Telefon[/FONT]: 032 / 42 23 802 [FONT=Arial]Fax[/FONT]: 032 / 42 23 802 [FONT=Arial]e-mail[/FONT]: [email protected][/FONT] [FONT=Arial]3. Burmistrz Miasta Mikołowa[/FONT] [FONT=Arial]dr inż. Marek Balcer Rynek 16, pok. nr 36, 43-190 Mikołów tel.: (32) 324 85 05 e-mail: [email protected][/FONT] [FONT=Arial]4. Mikołowska Międzyszkolna Rada Rodziców[/FONT] [FONT=Arial]Przewodnicząca Grażyna Gwizdała-Kosek [/FONT][FONT=Arial]ul Kościuszki 22, 43-190 Mikołów [/FONT][FONT=Arial]tel. (0-32) 226-34-89[/FONT] [FONT=Arial]5. Gazeta Mikołowska[/FONT] [FONT=Arial]Rynek 19, 43-190 Mikołów tel.: (32) 226 36 15 e-mail: [email protected] [/FONT] Quote
jola_li Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 BajkaB napisał(a):Nawiązując do Waszych wypowiedzi powiem,ze kościół tak naprawde to ludzie..I od postawy ludzi zalezy jaki będzie.A księża,no cóż,to tez ludzie,z róznymi słabostkami i przywarami.Tak jak owa osoba nie powinna być nauczycielką,tak niektórzy nie powinni być księżmi.Pozwólcie jednak,ze przytocze fragmenty wspaniałego wywiadu z Ks.Twardowskim,budujacego i dającego nadzieję[...] Przepraszam sunieczko,że dotarłam zbyt późno.. Po śmierci Księdza Twardowskiego zakonnice chciały oddać Jego koty do schroniska........ Dziękuję Ci, Bajko, że dotarłaś na czas, by uratować pozostałe pieski....... Quote
PiterW Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Wysłałem maila do Polskiego Radia cytując fragmenty z forum i podałem nr telefonu. Będę jeszcze dzwonił do nich. Im więcej mediów tym lepiej dla sprawy. Może tą drogą też uda się znaleźć domki dla piesków? Quote
anna10025 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Dziewczynki , marecki dodał o drugi post za dużo , kolejny chory komentarz, na wątku szczeniaczka z wrzątku. Nie podoba mu sie zaangażowanie jakie wszyscy wkładają w uratowanie szczeniaczka, wszystkich dookoła oskarża o agresję . Quote
bela51 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 BajkaB napisał(a): Co do szczeniaków to raz jeszcze powtórze,bo moze to umknęło:są same chłopaczki nie ma suczek!! Swoja droga to dośc dziwne,nie uwazacie?Tym bardziej,ze kiedy oficer dyzurny mnie informował mówił o przynajmniej 6 maluszkach.. Dziękuje raz jeszcze za pomoc,jestescie nieocenieni! No i mam juz następne zmartwienie. Albo pan oficer sie nie doliczył, albo zostało gdzieś jedno maleństwo:placz: Quote
AnnaA Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Mareckiego najlepiej IGNOROWAC. Jedyny sposób na takich "geniuszy". Quote
anna10025 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Dla niego to forum to "ściema", wiocha i prostactwo i udawana troska o zwierzęta. Brak słów... Quote
PiterW Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 ile było piesków nie dowiemy się już chyba nigdy. Może się przeliczył Pan Policjan w koncu takie małe i chyba jeszcze ruchliwe trudno policzyc na odleglosc. Najważniejsze, że 5 +1 ocalonych od pewnej śmierci. Quote
dorota1 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Ja od wczoraj, od kiedy weszłam na ten watek, nie mogę normalnie funkcjonować. Nie moge przestać myśleć o cierpieniu tej psiny, które trwało od kwietnia. W upały nie miała pewnie kropli wody, a teraz w zimne noce, musiała grzać wlasnym cialem szczeniaczki. O różnych bestialstwach czytałam już na dogo, ale to przebiło w swym okrucieństwie wiele innych. Filmiku nie jestem wstanie obejrzeć.:-( Quote
matamata Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Jeśli mogę cos poradzić - wszystkie listy wysyłajcie nie mailem, ale poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Wtedy urzędy sa zobligowane do udzielenia odpowiedzi w terminie do 30 dni zgodnie z zapisami kpa. Quote
MartynaP Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 kiedy maluchy moga opuscic lecznice???? Quote
Recommended Posts