judita Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 [quote name='BajkaB'] O matko toż to kropka w kropke moja Lunka.. tyle że moja waży ponad 30 kg a nie 12 :placz: Nie chce mi się nawet myśleć co przeżywała psinka.. Zachowania tej "kobiety" o ile można ją tak nazwać <gdyż kobiety szczególnie matki utazsamiane są z oazami spokoju, miłosci, dobroci i t d> nie da się racjonalnie skomentować.. ale tak się zastanawiam czy kara, nawet najwyższa jaką może otrzymać w tej sytuacji zdoła ją czegoś nauczyć? mysle że nie. skoro matka 3-latka(!! ) potrafiła do tego stanu PERFIDNIE doprowadzić psią mame to już coś z główką widać nie halo u niej. mysle że na bank specjalista wysokiej klasy tu potrzebny. albo najlepiej kaftanik i do domu bez klamek bo jak czytam o jej histerii gdy zabierali umierającego psa to mi się nóż w kieszeni otwiera.. Quote
Agmarek Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 BajkaB napisał(a): A ja ponawiam prośbe o zestawienie osób chętnych do przytulenia szczeniolków w DT BajkoB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1Bardzo proszę. MartynaP na stronie 11 oferuje tymczas dla dwóch szczeniorków. Tebusa na stronie 13 pyta czy wśród szczeniaczków są jakieś dziewczynki a na 19 pisze że by jej się udało zapewnić jednemu szczeniorkowi dt do końca grudnia albo i dłużej. Ola la na 15 oferuje DT dla jednego szczeniorka (na 17 ponawia propozycję) I to chyba wszystko. Mam nadzieję że nic nie przegapiłam. Quote
jola_li Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 DO BAJKI ---------- PROPOZYCJE DT/DS strona 15 --- Ola la ------ DT dla jednego malucha strona 18 Martyna P --- DT dla dwóch maluchów strona 19 Tebusa ---- propozycja rozmowy w sprawie DS, prośba o zdjęcia Quote
Teba Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 jola_li napisał(a):DO BAJKI ---------- PROPOZYCJE DT/DS strona 15 --- Ola la ------ DT dla jednego malucha strona 18 Martyna P --- DT dla dwóch maluchów strona 19 Tebusa ---- propozycja rozmowy w sprawie DS, prośba o zdjęcia Tak bardzo mi szkoda tych psich dzieci :-( Quote
BajkaB Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 Dla osób,którym nie otwiera sie filmik podaje link z innej strony: http://bajkab.wrzuta.pl/film/7n33VHSnmDY/koszmar_ze_strzemieszyc Quote
Basia1968 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 co z Aresikiem?? czy dla niego są jakies propzycje? Quote
BajkaB Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 Niestety,dla Areska nie mamy jeszcze zadnej propozycji.. Quote
ihabe Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 gonia66 napisał(a):ZNAMY TAKI KOŚCIÓL....TO MO KATOLICKI KOŚCIÓL-tak sie składa, ze jestem nauczycielka z zawodu- a katechetką z zamiłowania.....i uwierz....w moim kościele....nie jeden raz słyszałam, to czego nie znasz.....pod moimi drzwiami nie znajdziesz zwierzęcia głodnego....na moich lekcjach dzieci słyszą bardzo dużo o poszanowaniu zwierząt i świata.....odwołuję sie do tego tematu bardzo często...pracuje z dziecmi młodszymi...od kl 2- do 6...poza tym ktoś przecież powiadomił straż o konającej Suni.....skąd wiesz, ze to nie byli katolicy??Moze wczesniej tak to nie wyglądało, że sunia kona..???NIE OCENIAJ WSZYSTKICH JEDNĄ MIARA PROSZE...I NIE ZWALAJ WSZYSTKIEGO NA KOŚCIÓL...To nie Kościól jest winien...nie partia ani nie szkoła...TO WINIEN JEST CZŁOWIEK....KTÓRY W SWEJ GLUPOCIE WIDZI CZUBEK WŁASNEGO NOSA...nie trzeba być katolikiem, czy ateista, zeby robić tak straszne rzeczy.....trzeba po prpstu być wampirem....bestia..ot..i wszystko...:(:(:( i wierze, ze ta konkretnie bestia zostanie ukarana za swoje bestialstwo- bo Jej sie kara słusznie należy..ale nie karaj tu wszystkich po kolei..prosze...... Goniu, takich ludzi jak Ty to ze świecą szukać, kochana. Nie ma co tutaj generalizować.... Katolik czy ateista, Protestant, Amerykanin.... Wszyscy jesteśmy ludźmi. Niektórzy, tacy jak Ty , jak my znają jednak znaczenie słowa "człowieczeństwo" , innym to słowo jest obce. Znam ludzi, którzy rękami i nogami na wszelkie sposoby pomagają biednym dzieciom, poświęcają prawie wszystko co mają ale jak poprosiłam o pomoc dla psiaka to się prawie obrazili na mnie, mówiąc, że tyle biednych dzieci cierpi z zimna i głodu a ja o psy sie martwię;-( Co mam mysleć o takich ludziach? Mają przecież serce, pomagają ale tylko ludziom;-) Ja nie odmówię pomocy nikomu, czy to dziecko, czy to zwierzę, czy to sczytna idea, ale nas jest tak mało. Bycie Katolikiem nie znaczy bycie dobrym człowiekiem tak samo jak bycie ateistą nie znaczy bycie złym człowiekiem. Bądźmy ponad wszystkie podziały przynajmniej tutaj na Dogo:-) Quote
jola_li Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 diana79 napisał(a):a może warto zrobić profil na naszej klasie z opisem tego dramatu wysłać zaproszenia do wszystkich z Mikołowa i innych ludzi Warto...... Quote
bela51 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Ihabe kochana, powiedziałaś bardzo mądre słowa. To powinno być ideą nas wszystkich , tutaj na Dogo. Ja juz nie mam sily płakać, ani ogladać po raz kolejny tych wstrząsajacych zdjęć. Skupmy sie na pomocy maluchom i Areskowi. Przede mna jeszcze napisanie pisma do pracodawcy oprawczyni i jej jednostek nadrządnych. Jesli ktos z Was ma "lekkie pióro" to mile widziana bedzie pomoc. Proszę o ew. propozycje na PW. Ja tej kobiecie nie odpuszczę. Quote
Agmarek Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 bela51 napisał(a):Przede mna jeszcze napisanie pisma do pracodawcy oprawczyni i jej jednostek nadrządnych. Jesli ktos z Was ma "lekkie pióro" to mile widziana bedzie pomoc. Proszę o ew. propozycje na PW. Ja tej kobiecie nie odpuszczę. Izuniu te pisma -koniecznie z fotami. Prawda? Ja mam lekkie pióro, ale niestety też i niewyparzoną gębę, więc się nie nadaję. Quote
sonikowa Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Na wątku psów z Szydłowca pismo do burmistrza pisał golf. Bardzo wyważone, nie za długie i trafiające w sedno. Spróbuję go tu zaprosić. Quote
ihabe Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Agmarek napisał(a):Izuniu te pisma -koniecznie z fotami. Prawda? Ja mam lekkie pióro, ale niestety też i niewyparzoną gębę, więc się nie nadaję. spróbuj kochana, Twoje lekkie pióro a czyjaś inna delikatność i czar to bedzie właśnie ten mix, który przyniesie sukces ;-) Bajka też potrezbuje tekstu , spróbujmy wspólnymi siłami stworzyc jakiś tekst;-) Marysia55 by się przydała i Zuzlikowa ;-) Quote
TERESA BORCZ Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 dzisiaj wcześnie rano rozmawiałam z dyrektorką pani O.P. Nie wyobrażam sobie aby w miejscu pracy tej pani, gdzie materiałem nader plastycznym są dzieci, pracowała taka osoba. Pani dyrektor była szczerze zdziwiona, i upewniała się czy mówimy o tej samej osobie. Bardzo byłam roztrzęsiona, i nie wiem czy powiedziałam choć część tego co chciałam. Bardzo chciałabym aby moja rozmowa z sensowną i miłą panią dyrektor zobrazował wątek piesków. może ktoś się podejmie jej podesłać namiary niech zobaczy. Narazie jest nas pare tysięcy, tych co wiedzą i są oburzeni, powinny wiedzieć miliony, i proces powinien sie odbyć. Nie wiem jaką moc ma Pani dyrektor ale owa pani powinna zostać zawieszona w obowiązkach natychmiast . po procesie najprawdopobniej już z dziećmi kontaktu mieć nie będzie napewno. redaktor z TV Silesia zrobił dobry reportaż o Lili, taki sam trzeba w tym przypadku. WALCZMY Z NIE CZŁOWIECZEŃSTWEM, NIECH SPOŁECZEŃSTWO DAJE WYRAZ POTĘPIENIU TAKICH MODELI. tO BEDZIE RÓWNIEZ WALKA Z SĄDAMI FERUJĄCYMI GŁUPIE WYROKI Z UZASADNIENIEM O MAŁEJ SZKODLIWOŚCI SPOŁECZNEJ. SZKODZĄ SPOŁECZEŃSTWU NIE TYLKO ZWYRODNIALCY ALE I TACY SĘDZIOWIE. CORAZ CZĘŚCIEJ SIĘ ZASTANAWIAM KTO JEST BARDZIEJ SZKODLIWY!!!! nie chciałam by zabrzmiało to jak jakiś anonim ptrzedstawiłam sie pełnym nazwiskiem i imieniem oraz podałam namiary. Quote
michal_sm Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Brak wyobraźni,wrażliwości doprowadza do tragedii.Tu na dogo mamy psy i inne zwierzaki.Tacy ludzie jednak przyczyniają się do innych także ludzkich tragedii.Tacy ludzie nie mogą uczyć .Trzeba zrobić wszystko by ta kobieta nigdy już nie pracowała zwłaszcza z dziećmi istotami najbardziej podatnymi .Stare powiedzenie mówi"Czego Jaś się nie nauczy ,tego Jan nie będzie umiał".I chodzi mi nie tylko o prawidłowe reakcje ale i o te patologiczne.Należy ją przykładnie ukarać ,aby Ci których uczyła ujrzeli,że takie zachowanie jest złe.A mimo tego ,że sąsiedzi zareagowali zbyt późno należy im podziękować ,że jednak zareagowali.Być może do póki sunia przebywała w budzie (a tak raczej było ,bo suka chroniła i ogrzewała maluchy)nie widzieli tej tragedii.Ja im z całego serca dziękuję za powiadomienie. Quote
diana79 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 kto może zrobić profil na naszej klasie o tym wszystkim ? niech dowiedzą się milony osób i więcej Quote
Jasza Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Pani Tereso, warto podesłać Pani Dyrektor link do wątku, albo podesłać materiał , jakieś dokumenty z policji w sprawie odebrania Neli.. Jeżeli ma Pani namiary na Panią Dyrektor, to proszę, niech Pani jej wyśle, albo poda BajceB.. Może jest osobą ktorą to przejmie, może nie przejdzie obojetnie... Quote
matamata Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Z tego, co mi wiadomo nauczyciel moze byc zawieszony w swoich obowiązkach a nawet zwolniony z pracy, ale nie jest to decyzja wylącznie dyrektora szkoły. Odpowiedzilnosci dyscyplinarnej podlegają nauczyciele mianowani i dyplomowani, ktorzy uchybiają art. 6 KN "Nauczyciel obowiązany jest rzetelnie realizować zadania związane powierzonym mu stanowiskiem oraz podstawowymi funkcjami szkoły: dydaktyczną, wychowawczą i opiekuńczą; wspierać każdego ucznia w jego rozwoju oraz dążyć do pełni własnego rozwoju osobowego. Nauczyciel obowiązany jest kształcić i wychowywać młodzież w umiłowaniu Ojczyzny, w poszanowaniu Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej, w atmosferze wolności sumienia i szacunku dla każdego człowieka; dbać o kształtowanie u uczniów postaw moralnych i obywatelskich zgodnie z ideą demokracji, pokoju i przyjaźni między ludźmi różnych narodów, ras i światopoglądów". O tym, czy nauczyciel narusza treść artykułu 6 KN decyduje: organ administracji rządowej (minister, wojewoda, który zwyczajowo ceduje swoje uprawnienia na Kuratora Oświaty) - gdy otrzyma wiadomość o uchybieniu, rzecznik dyscyplinarny, który na polecenie organu wszczyna postępowanie wyjaśniające (bada zasadność zarzutu); rzecznik jest związany zaleceniami organu, który powołał go do pełnienia funkcji, komisja dyscyplinarna (pierwszej i drugiej instancji) - prowadząc postępowanie dowodowe w sprawie i wydając orzeczenie dyscyplinarne. Zgodnie z art.76 Karty Nauczyciela karami dyscyplinarnymi dla nauczycieli są: nagana z ostrzeżeniem, zwolnienie z pracy, zwolnienie z pracy z zakazem przyjmowania ukaranego w zawodzie nauczycielskim w okresie 3 lat od ukarania, wydalenie z zawodu - jest równoznaczne z zakazem przyjmowania ukaranego do pracy w zawodzie nauczycielskim. Quote
matamata Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Znalazłam jeszcze jeden paragraf KN i jego interpretację"Zgodnie z art. 83 ust. 1 Karty Nauczyciela, dyrektor szkoły może również zawiesić w pełnieniu obowiązków nauczyciela, przeciwko któremu wszczęto postępowanie karne lub złożono wniosek o wszczęcie postępowania dyscyplinarnego, jeżeli ze względu na powagę i wiarygodność wysuniętych zarzutów celowe jest odsunięcie tego nauczyciela od wykonywania obowiązków w szkole. Jednocześnie należy podkreślić, że w sprawach niecierpiących zwłoki nauczyciel może być zawieszony w pełnieniu obowiązków nawet przed złożeniem wniosku o wszczęcie postępowania dyscyplinarnego." Cokolwiek by więc nie mówić, wiele zależy od dyrektora szkoły i od reszty lokalnych władz oświatowych. Mam nadzieję, że czyn tej kobiety zostanie przez nich odpowiednio zaklasyfikowany. Quote
bela51 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Tak, sprawa wydalenia z pracy, czy tez zawodu nauczyciela mianowanego i dyplomowanego, nie jest taka prosta. Dlatego wyrok skazujący, załatwiłby tej osobie sprawe " od reki". W obecnej sytuacji, nie wiem czy infomacja o toczącym sie postępowaniu i przedstawienie sprawy spowoduje jej zawieszenie w pracy. Szczerze mówią, im dłużej o tym mysle, to nie wiem jak sie to to zabrać. Myślę, że ukaranie karą nagany nikogo nie usatysfakcjonuje, i będzie smiesznie nieadekwatne do popełnionego czynu. Dlatego powinno wpłynąc od nas pismo do Wydziału Edukacji i Kuratorium jako jednostek nadrządnych. Quote
Sajnox Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Przeczytałam cały wątek to jest straszne:angryy: nie mogę w to uwierzyć nauczycielka:shake: Moge zaoferować DT dla jednego szczeniaka najlepiej suczki bo mam w domu suczke, siedze całe dnie w domu mam małe dziecko, tylko gorzej z dojazdem będzie nie mam auta. Mieszkam w Żorach to nie jest aż tak daleko. Quote
Divi Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Napisała do mnie babeczka z uwagi prosi o nr kontaktowy BajkoB porozmawiasz z nia czy ja mam to zrobić? Quote
bela51 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 O dojazd sie nie martw. Jeśli Bajka przyjmie Twoja oferte, to zawiozę Ci maluszka. Quote
Teba Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Ja mam dwa psy, kota, dom z ogrodem i cały czas jestem w domu. Wieczorem będę rozmawiała z domownikami. Dwie na trzy osoby już są za, nad trzecią muszę popracować :) Tak więc chyba byłabym całkiem fajnym DT. Jeśli będę miała zgodę wszystkich domowników to wolałabym suczkę (ale pieska też mogę wziąć) i w niedzielę mój kolega jedzie najprawdopodobniej z Warszawy do Wrocławia i potem wraca do Warszawy więc mogłabym odebrać maleństwo od niego. Czy maluszki są w Sosnowcu? Bajka czy mogłabyś mi przesłać numer kom do siebie na pw? Jako, że mam w domu szczeniaka to mam i karmę dla szczeniąt. O ile dobrze liczę to razem z Sajnox (przyjmując, że będę miała poparcie wszystkich domowników) byłyby już DT dla całej piątki maluchów :p Quote
Recommended Posts