Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 840
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na moje konto wpłynęło 15 zł od Jo37 :)

Górce zdarza się zamerdać do mnie leciuśko, tak jakby odruchowo, kiedy podchodzę do niej, żeby ją pogłaskać kiedy leży na tapczanie.
Ale panikara jest straszna... Nawet jak zamiatam to biega od jednego tapczanu na drugi, żeby sprawdzić gdzie bezpieczniej ;)
Aż się boję co by to było jakbym odkurzacz włączyła... na razie odkurzam jak Górka na ogrodzie ;) Nie planuję przemeblowania psiego pokoju ;)

Posted

Minął kolejny miesiąc, wpłaty od Malibo i erki dotarły do mnie, więc finansowo wsio ok. Do kosztów doszło odrobaczenie (wielkie odrobaczanie raz na pół roku całego inwentarza): 7,50 zł. Na moim koncie było 14 zł + 15 zł od Jo37 = 29 zł. 29 zł - 7,50 zł = 21,50 zł - tyle jest obecnie na moim koncie. Niedługo będę mieć sporą wpłatę na Górkę.

Mam pytanie: Ile brakuje miesięcznie deklaracji na sunię? Zgłosiła się osoba chętna pokryć te brakujące deklaracje, nie wiem na jak długo, ale na pewno nie jednorazowo :)

Posted

Muszę niestety rozwiać wszelkie nadzieje... osoba, o której mowa (chce pozostać anonimowa) ma już problemowego psiaka po przejściach, który nie akceptuje innych zwierząt. Osoba ta chciała wesprzec jakiegoś psiaka pod naszą opieką, ja wskazałam na Górkę, bo inni weterani mają póki co spore wsparcie z różnych innych żródeł i z mojego bazarku.

Posted

agata51 napisał(a):
Rozliczenia na 1 str. nie są prowadzone systematycznie. Nic nie wiadomo. A tyle było deklaracji.

Góreczko, buziaka w śnupkę i lecę dalej.

Systematycznie , co jakis czas ktos wnosi jakies wątpliwości co do rozliczeń. A ja za każdym razem cierpliwie tłumaczę, ale moja cierpliwośc dobiega końca.
Agata51, czego nie wiadomo???
Jak to nie sa rozliczenia prowadzone systematycznie???

Robie rozliczenia co miesiąc, zawsze pod koniec miesiąca, kiedy to robie przelew do Murki.
Ostatnie było pod koniec grudnia, teraz bedzie pod koniec stycznia. To nie jest systematycznie????
Częściej na pewno nie będę robic , bo jest tak niewiele wpłat,że nie ma sensu.

Ponieważ autorką pierwszego postu jest andzia69, ona przekleja moje rozliczenie z watku do pierwszego postu. Wszystkie rozliczenia są w pierwszym poście,pod deklaracjami, czego jeszcze nie wiadomo???

Debet na koniec roku wynosił 249 zł, pokryłam go z wpłat na inne nasze psy.
W tym miesiącu tez pewnie bedzie, bo co miesiąc brakuje ok. 120 zł.
Rozliczenie stycznia pod koniec miesiąca.

Pisze to wszystko juz chyba piąty raz.

Posted

Górka dostała prezent od basi1968, 30 kg karmy :)

Będzie zniżka w hotelowaniu przez ponad 2 miesiące.

Dodatkowo otrzymałam 300 zł na Górkę. Poinformuję darczyńcę, że jest brak ok. 120 zł miesięcznie.

Posted

Przedstawiam rozliczenie Górki, poprzednie było 27.12.2010, debet na koncie Górki wynosił [B]249 zł,[/B] pokryłam go z konta kieleckich psów.

[B]Wpłaty:[/B] /od 28.12.2010/
5 zł - agusiazet / grudzień 2010/
5 zł - agata51
10 zł - MAGENKA1 /styczeń 2011/
10 zł - Ciencien
10 zł - MAGENKA1 /luty2011/
2 zł - Bjuta
10 zł - Obraczus87 /styczeń 2011/
5 zł - gonia66
10 zł - MAGENKA1 / marzec 2011/
20 zł - Ania!
10 zł - Maruda666
2 zł - Livka i Nikus
20 zł - AnnaA / styczeń 2011 , w tym 10 zł na gwiazdkę dla Górki/
5 zł - Polubek
10 zł - MAGENKA1 / kwiecień 2011/
6 zł - Melka / styczen/
10 zł - bela51
5 zł - agata51
10 zł - Ciencien

[B]Razem: 165 zł[/B]

Ponieważ Górka dostała karmę od Basi1968, opłata za hotel została w tym miesiącu obniżona do [B]240 zł.[/B]

Przelałam na konto Murki [B]165 zł[/B], ktore wpłynęło do mnie, [B]30 zł[/B] wpłaca Malibo57 bezpośrednio do Murki, a brakujące [B]45 zł[/B] dołoży Murka z darowizny, którą dostała na Górkę.

[B][COLOR=seagreen][COLOR=seagreen]Bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim wspierającym Górkę[/COLOR]:loveu::loveu::loveu:.[/COLOR][/B]

[B][COLOR=#2e8b57]Prosimy też o pomoc w ogłaszaniu sunieczki:).[/COLOR][/B]

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='obraczus87']Poprosze o wyslanie tekstu wraz z namiarami, tytulem do ogloszen oraz zdjeciami Goreczki na mojego maila - [email protected]

Jeszcze raz sie przypomne....
Czy Gorka w ogole jest oglaszana?? Jesli nie, to w jaki sposób ma znaleźc domek?? Z nieba domki niestety nie spadaja, a szkoda ;)
teraz jestem chora, wiec ogloszen nie bedzie... ale jak wyzdrowieje to moze będą....

MURKA, co slychac u ślicznoty??

Posted

Obraczus87, sorry, miałam przeszukać wątek i znaleźć tekst do ogłoszeń, który pisala Murka, ale u nas same kłopoty, trzy psy wróciły z adocji, jedna sunia nawet dwa razy , w ciagu krotkiego czasu, nie ma z nimi co zrobic, po prostu nie wyrabiam...
Postaram się , jak tylko znajde chwile, to zrobic, życzę zdrówka:lol:.

Posted

tekst do ogłoszeń jest na pierwszej stronie
znaleziona jako szczenie w lesie koło szpitala w Kielcach.
Obecnie ma około 2 lata. W oczekiwaniu na dom wyrosła na śliczną sunieczkę.
Jest spokojna i trochę wycofana, nieśmiała.
Potrzeba jej obecności człowieka
który poświęci jej czas. Sunia niekłopotliwa,cicha ładnie chodzi na smyczy.
Jest odrobaczona, odpchlona, zaszczepiona i wysterylizowana.
Posiada książeczkę zdrowia.
Więcej informacji o Górce uzyskać można dzwoniąc na podany numer telefonu.

Przebywa obecnie w hoteliku dla psów w Janowie Lubelskim.
W przypadku znalezienia domu w innym rejonie - pomożemy
z organizacją transportu.

Posted

znalazłam na wątku informacje jakie Murka napisała o Góreczce,

Górka jest bardzo grzeczna w domu, nie hałasuje, nie niszczy, zachowuje czystość. Toleruje koty i lubi towarzystwo innych psów. Umie chodzić na smyczy.
Wydaje mi się, że bezpieczniej by było szukać jej domu z ogrodem, bo spacery po mieście w przypadku mieszkania w bloku będą na pewno koszmarem dla Górki i dla właścicieli. I skazana by była tylko na chodzenie na smyczy... A ona tak lubi swobodę.
Trzeba oczywiście dodać, że jako szczeniak miała ograniczony kontakt z człowiekiem i na skutek tego jest bardzo płochliwa i lękliwa.

i jeszcze zdjęcia:

Posted

obraczus87 napisał(a):
Oooo bardzooo Wam dziekuje :) w pon przysiade i przeksztalce tekst :) dodam te spostrzezenia Murki.

A ten kontakt z 1 strony to do Murki jest podany??

tak to kontakt na Murkę ;)

bardzo dziękujemy za ogłoszenia dla Górki :loveu:

Posted

U Górki jakichś wielkich zmian w zachowaniu nie ma. Co mnie ostatnio ujęło to to, że jak Górka jest na ogrodzie i ja gdzieś idę, to często idzie tuż za mną, przy nodze, czasem jak mi "zwisa" ręka, to poliże. Ale oczywiście jak próbuję, nawet baaardzo spokojnie ją pogłaskać to od razu odskakuje jak oparzona. W domu można bez problemu głaskać, wydaje mi się, że pod tym względem jest spokojniejsza, ale panikuje z byle powodu i biega wówczas z kanapy na kanapę. Ma też swój azyl w sytuacjach krytycznych (np. jak Murka przychodzi do pokoju ze straszliwą zmiotką) za jedną z kanap, wskakuje sobie tam i tylko uszy jej widać ;) Muszę kiedyś zdjęcie zrobić.