GoniaP Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Isadora7 napisał(a):Masz rację to ja spierniczam. Nie rób nam tego!!! Obiecuję, że Cziłki Cię nie najadą :diabloti: Quote
Isadora7 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 GoniaP napisał(a):Nie rób nam tego!!! Obiecuję, że Cziłki Cię nie najadą :diabloti: Ufffffff :diabloti: Quote
majqa Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Boisz się, że zrobi chodu w kierunku Poznania? :roflt::roflt::roflt: Quote
GoniaP Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 majqa napisał(a):Boisz się, że zrobi chodu w kierunku Poznania? :roflt::roflt::roflt: A zapraszam, dawno nie miałam jamnika na kanapie, a Isadory nigdy :-( Quote
sleepingbyday Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 ciśnie mi sie jedno pytanie na usta, ale zmilczę :diabloti: dobra, to juz piesiory rozparcelowane i szzcerze to nie martwię sie o ich przyszłość. a jak te najbardziej skrzywdzone psychicznie ida do gagaty, to w ogóle luzik. Quote
Isadora7 Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 sleepingbyday napisał(a):ciśnie mi sie jedno pytanie na usta, ale zmilczę :diabloti: dobra, to juz piesiory rozparcelowane i szzcerze to nie martwię sie o ich przyszłość. a jak te najbardziej skrzywdzone psychicznie ida do gagaty, to w ogóle luzik. Dawaj to pytanie, bo ci usta w serducho wymalowane karminem wyciśnie :megagrin::megagrin::megagrin: Quote
Isadora7 Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 sleepingbyday napisał(a):nie ma mowy :p Ale ja nie chcę mowy, ja chce cisnące pytanie :evil_lol::evil_lol: Quote
malagos Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 To na Mazowszu zrobimy Paradę Cziłek i Ratlerków! Baaaaardzo głośny marsz :diabloti: Quote
sleepingbyday Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Ty Isadora to lepiej papugami sie zajmij swoimi :mad: Quote
Isadora7 Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 malagos napisał(a):To na Mazowszu zrobimy Paradę Cziłek i Ratlerków! Baaaaardzo głośny marsz :diabloti: Dołoże jamniki :loveu: sleepingbyday napisał(a):Ty Isadora to lepiej papugami sie zajmij swoimi :mad: Poooood papugaaaaami, jest...... aaaaa laalalalala Quote
zulugula Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Czyli w niedzielę będę spała z 2 blondynkami :loveu: Moja blondi ma teraz zakaz na kanapkę, bo się wczoraj na noc ufafrała w g... :mad: oooo, a co to takiego "Mentor"? Zamiast łapek mi sie pojawiło... Quote
sleepingbyday Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 a ja nie mam żadnej inwektywy pod nickiem i mam nadzieje, ze tak zostanie :eviltong: Quote
Sasza Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 patyczaki na pierwsza! super ze Dt zabezpieczone:multi: trzymam kciuki za sterylki suniek, teraz moze byc tylko lepiej i lepiej! Quote
Helga&Ares Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 Dziewuszki już po sterylkach. Quote
Laima Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Helga&Ares napisał(a):Dziewuszki już po sterylkach. I wszystko ok? Cieszę się, że wszystkie znajdą dobrą opiekę w dt. Quote
Helga&Ares Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 Laima napisał(a):I wszystko ok? Cieszę się, że wszystkie znajdą dobrą opiekę w dt. Te, które mogły być "ciachnięte" - zostały. Zabiegi zniosły dobrze. Powoli szykujemy je na wyjazdy do dt Quote
GoniaP Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Raport weta: Dwie suczki zostały dziś wysterilizowane, z czego jedna miała przepuklinę i przetrwałego mleczaka - obydwie rzeczy załatwione. Mama z dzieckiem na razie karmi, więc ją pominięto, oszczędzono też na razie najmłodszą sunię, która ma jakieś 5 miesięcy i jeszcze dobrze nie wymieniła mleczaków. Skóra jednej z suń nadal nie wygląda rewelacyjnie, w narkozie Doktor pobrał jej głębokie zeskrobiny i nie stwierdził świerzbowca czy nużeńca. Wcześniej robił już jej płytką zeskrobinę, ale była tak przerażona ze nie chciał jej zbyt mocno stresować - przykładając skalpel do skóry - stąd opóźnienie w diagnozie. Kwota dotychczasowych zabiegów i opieki wynosi na dziś 1860zł Podsumowując, na dzień dzisiejszy mamy wykastrowane trzy samce - czwarty jeszcze dzieciak, wysterylizowane 2 suczki, trzy suki miały wcześniej wykonane badanie USG - wykluczenie ciąży i przy okazji przegląd jamy brzusznej - nie stwierdzono żadnej patologii. Wszystkie psiaki wykąpane, odpchlone wszystkie , trzykrotnie odrobaczone wszystkie, ale uwaga !! dzisiaj w kale jednego znaleziono żywego pasożyta - wiec Doktor wszystkim podał preparat oparty na innej grupie czynnej, żeby robactwo do końca wykurzyć! Kotek juz prawie zdrowy, ale ma zeza :loveu:, suczka z chorą skórą dostaje codziennie antybiotyk, dwa razy już dostała ivermektynę - mimo że nie stwierdzono ektopasożytów - ale te zmiany mogą być wynikiem mieszanych infekcji. Wszystkie samce są już zaszczepione przeciwko chorbom zakaźnym szczepionką Duramune Max 6, mają już pozakładane książeczki zdrowia. W rachunek wliczona jest karma RC Intestinal, by malce odżywić, wyeliminować cuchnące biegunki, które męczyły je przez 3 dni. Doktorze C., załogo Veticusa, piękne podziękowania za rzetelność, fachowość i wielkie serca!!! Specjalne podziękowania za wielkie zniżki!!! Quote
Ewa i flatki Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 To lecę z kwiatami, chociaż tyle: Dzięki za dzieciaki !!! Quote
majqa Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 3mam kciuki żeby do końca aukcji zeszły wszystkie cegiełki. Quote
bros Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 czyli rozumiem że wszystkie maluszki już znalazły DT :oops: ? Quote
GoniaP Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Ewa i flatki napisał(a):To lecę z kwiatami, (...) Dzięki za dzieciaki !!! Materdej! W Veticusie chyba dodatkowo otworzą kwiaciarnię :evil_lol: Quote
Isadora7 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 GoniaP napisał(a):Materdej! W Veticusie chyba dodatkowo otworzą kwiaciarnię :evil_lol: I dobrze sprzeda się kwiatki i będzie na dług Quote
GoniaP Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 [quote name='bros']czyli rozumiem że wszystkie maluszki już znalazły DT :oops: ? Tak, te, które są pod naszymi skrzydłami będą bezpiecznie rozparcelowane. [quote name='majqa']3mam kciuki żeby do końca aukcji zeszły wszystkie cegiełki. No i to jest moje największe zmartwienie :placz: Cegiełki nie schodzą, a rachunek, mimo, że po zniżkach - niebagatelny. W końcu opatrzonych medycznie było/jest 10 istnień! Dlatego apeluję do wszystkich miłośników maluchów, pomóżcie finansowo, roześlijcie ten link po znajomych, bo bez Waszego wsparcia nie damy rady!!! http://www.allegro.pl/item767032425_barbarzynstwo_pseudohodowli_chihuahua_czy_ratler.html Quote
Recommended Posts