Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ciśnie mi sie jedno pytanie na usta, ale zmilczę :diabloti:

dobra, to juz piesiory rozparcelowane i szzcerze to nie martwię sie o ich przyszłość.
a jak te najbardziej skrzywdzone psychicznie ida do gagaty, to w ogóle luzik.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
ciśnie mi sie jedno pytanie na usta, ale zmilczę :diabloti:

dobra, to juz piesiory rozparcelowane i szzcerze to nie martwię sie o ich przyszłość.
a jak te najbardziej skrzywdzone psychicznie ida do gagaty, to w ogóle luzik.

Dawaj to pytanie, bo ci usta w serducho wymalowane karminem wyciśnie :megagrin::megagrin::megagrin:

Posted

malagos napisał(a):
To na Mazowszu zrobimy Paradę Cziłek i Ratlerków! Baaaaardzo głośny marsz :diabloti:

Dołoże jamniki :loveu:

sleepingbyday napisał(a):
Ty Isadora to lepiej papugami sie zajmij swoimi :mad:

Poooood papugaaaaami, jest...... aaaaa laalalalala

Posted

Czyli w niedzielę będę spała z 2 blondynkami :loveu: Moja blondi ma teraz zakaz na kanapkę, bo się wczoraj na noc ufafrała w g... :mad:

oooo, a co to takiego "Mentor"? Zamiast łapek mi sie pojawiło...

Posted

Laima napisał(a):
I wszystko ok?
Cieszę się, że wszystkie znajdą dobrą opiekę w dt.

Te, które mogły być "ciachnięte" - zostały.
Zabiegi zniosły dobrze. Powoli szykujemy je na wyjazdy do dt

Posted

Raport weta:

Dwie suczki zostały dziś wysterilizowane, z czego jedna miała przepuklinę i przetrwałego mleczaka - obydwie rzeczy załatwione. Mama z dzieckiem na razie karmi, więc ją pominięto, oszczędzono też na razie najmłodszą sunię, która ma jakieś 5 miesięcy i jeszcze dobrze nie wymieniła mleczaków. Skóra jednej z suń nadal nie wygląda rewelacyjnie, w narkozie Doktor pobrał jej głębokie zeskrobiny i nie stwierdził świerzbowca czy nużeńca. Wcześniej robił już jej płytką zeskrobinę, ale była tak przerażona ze nie chciał jej zbyt mocno stresować - przykładając skalpel do skóry - stąd opóźnienie w diagnozie.

Kwota dotychczasowych zabiegów i opieki

wynosi na dziś 1860zł

Podsumowując, na dzień dzisiejszy mamy wykastrowane trzy samce - czwarty jeszcze dzieciak, wysterylizowane 2 suczki, trzy suki miały wcześniej wykonane badanie USG - wykluczenie ciąży i przy okazji przegląd jamy brzusznej - nie stwierdzono żadnej patologii. Wszystkie psiaki wykąpane, odpchlone wszystkie , trzykrotnie odrobaczone wszystkie, ale uwaga !! dzisiaj w kale jednego znaleziono żywego pasożyta - wiec Doktor wszystkim podał preparat oparty na innej grupie czynnej, żeby robactwo do końca wykurzyć!

Kotek juz prawie zdrowy, ale ma zeza :loveu:, suczka z chorą skórą dostaje codziennie antybiotyk, dwa razy już dostała ivermektynę - mimo że nie stwierdzono ektopasożytów - ale te zmiany mogą być wynikiem mieszanych infekcji.

Wszystkie samce są już zaszczepione przeciwko chorbom zakaźnym szczepionką Duramune Max 6, mają już pozakładane książeczki zdrowia.

W rachunek wliczona jest karma RC Intestinal, by malce odżywić, wyeliminować cuchnące biegunki, które męczyły je przez 3 dni.

Doktorze C., załogo Veticusa, piękne podziękowania za rzetelność, fachowość i wielkie serca!!!

Specjalne podziękowania za wielkie zniżki!!!

Posted

[quote name='bros']czyli rozumiem że wszystkie maluszki już znalazły DT :oops: ? Tak, te, które są pod naszymi skrzydłami będą bezpiecznie rozparcelowane.

[quote name='majqa']3mam kciuki żeby do końca aukcji zeszły wszystkie cegiełki. No i to jest moje największe zmartwienie :placz: Cegiełki nie schodzą, a rachunek, mimo, że po zniżkach - niebagatelny. W końcu opatrzonych medycznie było/jest 10 istnień!

Dlatego apeluję do wszystkich miłośników maluchów, pomóżcie finansowo, roześlijcie ten link po znajomych, bo bez Waszego wsparcia nie damy rady!!!

http://www.allegro.pl/item767032425_barbarzynstwo_pseudohodowli_chihuahua_czy_ratler.html