Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cetkowana, teraz już rozumię, co miałas na myśli pisząc, że derka, którą przekazałaś dla Lena, jest O WIELE za duża na Twojego psa :) Len jest ze 3-4 razy wiekszy, a derka też za duża ;)

Sonia, która jest u mojej cioci zadomowiła się już całkowice. Bardzo długo był problem z zachowywaniem czystości (kanapa, fotel, krzesło, dywan, posłanie - bez wyjatków). Teraz jest ok. Jednak jest inny problem. Jakże mi bliski! Podobnie jak moja suka, Sonia nie chce zostawać sama w domu: wyje, niszczy co się da (zwłasza rzeczy należące do mojej coci, w tym okulary) i brudzi - na złość. Są mocno sterroryzowani. Przy wyjściu kładą łatę na kanapę, aby nie narobiła (kupa/siku). Wczesniej zamykali ją w jednym pokoju. Zauważyli jednak, że nie zamykana wyje krócej. Nie jest więc zamykana, ale nadal rozrabia. Ma całą masę zabawek, smakołyków itp. Nic nie pomaga. Zaproponowałam wypróbowanie klatki kennelowej. U mnie się sprawdza w 100%. Nie wiadomo jednak, czy z Sonią bedzie podobnie. Nie chcę narażać cioci na niepotrzebny zakup, więc pomyslałam o wypozyczeniu na 1 miesiąc. I teraz pytanie: Kto ma i może pozyczyć niewielką klateczkę kennelową na 1 miesiąc???

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 years later...