Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Isadora7']Sasza zaspamuj zdjęciem Totka... prosze :)

W grudniu 08 - adopcja pod koniec roku
tu sa zdjecia:
http://www.dogomania.pl/forum/f85/zaglodzony-bezdomny-mini-krotkowlosy-cudem-ocalaly-cos-ma-domek-127670/?highlight=

a na blogu Zosi SBD - terazniejsze:
http://www.dogomania.pl/forum/f80/zosioblog-117779/index74.html#post12899176

jezu jak ja go uwielbiam, to najfajniejszy pies na swiecie
zdjecia by SBD, jego wielka fanka

edit: isadora daj znac jak sie napatrzysz na mojego ksiecia(choc wiem ze to moze potrwac hihi), to usune te fotki coby zamieszania na watku nie robic obcymi psami;)
edit2: zamienilam zdjecia na linki do watkow, coby psy nam sie nie mylily

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

majqa napisał(a):
Saszo, chyba pierwszy raz to napiszę ale...pękam z zazdrości. :loveu: :evil_lol:

hehe, wiedzialam ze tak bedzie;)
a byla z niego taka kupka nieszczescia, jak z tych okruszkow z tego watku, i wystraszony mocno i wymarznięty (skubany na dwor przez 2 miesiace nie chcial wychodzic, taki uraz do zimy mial)

a uszy sa jedna z fajniejszych czesci jego 4kg cielska. btw kiedys myslalam ze jest jakis swięty czy cos, bo mu uszy konwaliami slodko pachnialy...

... okazalo sie ze to zapalenie taka proza życia;)
chyba mu fotobloga zrobie, tym bardziej ze jesli trafi do mnie na dt ktoras z tych bid, to i tak trza bedzie jego każdy krok, gest i usmiech na jakims watku pokazywac

Posted

Sasza napisał(a):
(...) btw kiedys myslalam ze jest jakis swięty czy cos, bo mu uszy konwaliami slodko pachnialy...(...)

Już mnie kupiłaś poczuciem humoru. Wycieram monitor, wielkie dzięki. :evil_lol:

Posted

Majqa, szatan z Ciebie wychodzi skoro prychasz na wieśc o świętych, i tyle:eviltong:

a wracajac do psiakow - to one pod opieka Emira z Poznania, tak?
teraz musze juz wyjsc z dogo, wiec sory jesli do jutra nie bede odp na ew. pytania. choc wiem ze sprawa jest pilna. ale na 100% potwierdzam, ze jedna psina ma u mnie dt, jesli naturalnie Fundacja (?) uzna ze jestem ok. tzn warunki.

Posted

Sasza napisał(a):
Majqa, szatan z Ciebie wychodzi skoro prychasz na wieśc o świętych, i tyle:eviltong: (...).

Trafiłaś w sedno, nie uznaję świętości, a i Ty, widać, diabła masz za skórą. :evil_lol:
Baner - stań na nim prawą myszą, wybierz komendę kopiuj, wejdź w panelu użytkownika w sygnaturę, stań w okienku prawą myszą, wybierz komendę wklej (pojawi się obrazek), po czym zatwierdź decyzję.

Posted

Znowu taka makabra?
Koniecznie zawiadomcie opiekę społeczną, jeżeli ci ludzie również żyją w tych warunkach, to może ktoś ruszy d ...i postara się ich umieścić w domu opieki. Tam rozmnażalni nie będą mogli mieć a ich egzystencja też ulegnie poprawie.
Czy te psiaki nadają się do zamieszkania w bloku u osób starszych? Bo tacy są ( na ogół) miłośnicy pinczerków.

Posted

Majguś, dziękuję za wstawienie zdjęć :iloveyou:
Dzień pierwszy w klinice:

Wszystkie psy bez wyjątku były okrutnie zapchlone, a brzuchy miały wzdęte od robali i świństw, którymi były żywione. Podczas podróży niektóre zwymiotowały skórki od pomarańczy i jakiś niebieski plastik :shake:
Na wstępie zostały w lecznicy spryskane środkiem przeciwko ektopasożytom, odrobaczone po raz pierwszy i nakarmione RC intestinal, bo wszystkie miały biegunkę. Wszystkie są mega wystraszone, lepiej czują się w swoim towarzystwie, niż w towarzystwie człowieka... :shake: Jedna z suczek ma poważne problemy skórne (zostały pobrane zeskrobiny) więc został wdrożony antybiotyk.
Podobnie postąpiono z kociaczkiem, który jest w trakcie leczenia p.ko KK

Dzień drugi w klinice:
Psiaki zostały wykąpane i zastosowano frontline. Ponownie dostały środki przeciwko robalom. Wykonano też usg wszystkich suk i ufff, nie są w ciąży - wielkie brzuchy to tylko, lub aż robale :shake: Biegunki u psów ustępują :multi:

Dzień trzeci w klinice:
Trzy samce zostały wykastrowane, czwarty na kastrację jest za młodziutki, więc Doktor go na razie oszczędził.

Wszystkie psiaki są nadal wystraszone, ale robią postępy.

Posted

[quote name='zulugula']
Tam jest sporo propozycji. Jeśli więc moja pomoc okaże się zbędna, to możecie liczyć na DT u mnie dla jednej bidy. Zulugula, dziękuję!!! Pamiętaj o nas!

[quote name='majqa']Domiś, myślicie o jakichś cegiełkach dla biedulków, cegiełkach w które byłby wpleciony apel o domki? Koniecznie Majguś, nie wiemy już skąd brać pieniądze na kolejne bidy :-( no i musimy je wszystkie wkrótce zabrać z kliniki, a te maleństwa nie mogą przecież trafić nigdzie indziej, tylko do ciepłych domków i czystych łóżeczek...

[quote name='Helga&Ares']Cegiełki z apelem o domki na pewno byłyby jakąś alternatywą dla bidek, muszę porozmawiać z Isadorą. Domiś, Isadora i Majga to CZARODZIEJKI :loveu:

[quote name='majqa']OKI, w razie potrzeby pomogę. Na potwierdzenie powyższych słów :mdleje::calus:

[quote name='Isadora7']Ze mną tez rozmawiać nie musisz... wiadomix :)
:mdleje::calus:
[quote name='Helga&Ares']Na Was zawsze można liczyć:Rose: A miałaś kiedyś jakiekolwiek wątpliwości? :razz:

[quote name='terra']Wstawiłam psiaczki do wątku, może będzie z tego domek albo tymczas:
http://www.dogomania.pl/forum/f97/pinczerowaty-rudy-maluch-plec-obojetna-domek-pod-okiem-dogomanek-148925/index2.html#post13168046 Dziękuję serdecznie :Rose:

[quote name='Sasza']moge zapewnic DT dla 1 pieska, zapewniam dobra opieke (w tym wet., jesli taka potrzeba, ew. kastracje/ sterylizacje), socjalizacje, mam cudnego psiego terapeute, ktory jest delikatny a rownoczesnie chetny do zabawy - moze pomoze otworzyc sie psince.

chcialabym miec tylko pewnosc ze pies/ suka nie bedzie agresywna (mialam ostatnio niefajne doswiadczenia z agresywnym psem, ale on byl duzo silniejszy i co tu duzo mowic grozniejszy od tych kruszynek, zagrazal i mnie i moim zwierzetom), ale tego chyba nikt nie zagwarantuje? w mieszkaniu nie mam raczej mozliwosci izolowania psow..

zapraszam do mnie na wczesniejsza rozmowe, ocene warunkow i decyzje

Kazdy z tych psiakow wyglada jak moj Totek!!:-(

edit: warszawa Saszo, spadasz nam z nieba. Dostaniesz na dt najkochańszą kruszynkę. Z tego zo mówi Doktor, one wszystkie są fajne, tylko nie wiedzą czego się spodziewać po człowieku... Trzeba trochę cierpliwości, łagodności, a będą super psinkami!

[quote name='Ewa i flatki']Znowu taka makabra?
Koniecznie zawiadomcie opiekę społeczną, jeżeli ci ludzie również żyją w tych warunkach, to może ktoś ruszy d ...i postara się ich umieścić w domu opieki. Tam rozmnażalni nie będą mogli mieć a ich egzystencja też ulegnie poprawie.
Czy te psiaki nadają się do zamieszkania w bloku u osób starszych? Bo tacy są ( na ogół) miłośnicy pinczerków. Ewo, taki jest plan. Spróbuję się skontaktować z OS w poniedziałek.
Psiaczki nadają się do bloku, ale zanim ewentualnie trafią do osób starszych (nie aż takich starych, bo są młode) musimy rozpoznać ich charaktery.

[quote name='KaRa_']Jak można psy w takiej komórce trzymac :-( :shake: Ci starsi ludzie bez problemu oddali psy? Nie, nie obyło się bez problemów. To, że je w ogóle oddali, to wynik kilkutygodniowych negocjacji Pani K. ze Swarzędza.

[quote name='Ninka']To jest agresywny pies do innych samcow... Tak mówił "opiekun Ninko. Ale to wcale nie musi być prawda ;)

Posted

Ninka napisał(a):
To jest agresywny pies do innych samcow...

Mylisz się, nie jest agresywny. Owszem, podporządkował sobie słabsze samce, ale na tym koniec. Mieszka w jednym pomieszczeniu z pozostałymi pieskami i żyją w pełnej harmonii.

Posted

A osobny post poświęcam podziękowaniu klinice Veticus w Śremie, a w szczególności dr. Piotrowi C.
Nie wiedzieli ile psów im zwalimy na głowę, ale nie zająknęli się nawet na moment. Byli gotowi na ponad 20, w zasadzie z dnia na dzień. To się nazywa ORGANIZACJA! O los psów jestem spokojna. W tej klinice dba się o nie, jak o swoje własne :loveu:

Posted

majqa napisał(a):
Dzielni weci, a do tego z serduchem! :loveu:
Przykładów można mnożyć... Pamięć jest zawodna w naszym przypadku, ale mogę zacząć grzebać w pamięci i przytaczać... Choćby Piano, Płytka 1 i Płytka 2, Żorż... niezliczona rzesza "gajowców" i stricte "emirowców", wiele psich i kocich istnień "spod naszej ręki" zawdzięcza życie Doktorom C. i ich Zespołowi. Niech Dogo zabrzmi od podziękowań i gromkich braw!!!