Helga&Ares Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 SUCZKI [SIZE=4]Suczka nr 1 - najbardziej rezolutny psiak spośród całej ekipy. Psi podrostek. Cudowna, kochana dziewczynka, na smyczce potrafi chodzić. Suczka nr 2 - spokojna, dorosła panienka. Boi się smyczy. Na początku próbowała uciekać, ale po chwili bardzo nieśmiało podchodziła... Suczka nr 3 - bardzo wycofana. Przerażona, ale kochana. Ucieka przez człowiekiem. KOT z KK Quote
Helga&Ares Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 PIESKI: [SIZE=4]Samiec nr 1 - psi podrostek, bardzo chce podejść do człowieka, ale na razie braknie odwagi. Będzie psiak z charakterkiem. Na smyczce radzi sobie różnie. DOMEK RACZEJ BEZ INNYCH ZWIERZĄT [SIZE=4] [SIZE=4] [SIZE=4] [SIZE=4] Samiec nr 2 - ratlerkowaty, dorosły. Boi się smyczy. Zainteresowanie człowiekiem jest, jednak odwagi, by podejść brak. Na energiczny ruch reaguje paniką, chowa się. Samiec nr 3 - Jakby, zamknięty w swoim świecie. Nie próbuje nawiązać kontaktu z człowiekiem, ciągle ziaja i dysze ze strachu. Na dodatek drży, sika pod siebie w stresujących chwilach. Samiec nr 4 - boi się człowieka i energicznych ruchów. Spokojny (to ten z tyłu), wycofany, próba kontaktu=panika. Quote
Helga&Ares Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 Chciałam jeszcze dodać, że mimo, iż towarzystwo jest przerażone, to żaden psiak nie jest agresywny w stosunku do człowieka! Podchodzą i biorą karmę z ręki. NIE POTRAFIĄ ZAŁATWIAĆ POTRZEB FIZJOLOGICZNYCH NA ZEWNĄTRZ, trzeba je tego nauczyć. Są fajne, malutkie. Quote
majqa Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Ależ kochane pchełki. :-( Kieszonkowe bidule. :loveu: Quote
marqs68 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 czy wszystkie można ogłaszać ??? i na kogo namiary Quote
Sasza Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Psiaki juz teraz moga/ powinny byc wydawane do dt/ ds, czy - jak bylo chyba wspominane wczesniej, ale moze sie myle - w polowie przyszlego tygodnia? Fizycznie - zdrowe? Wygladaja w sumie bardzo dobrze, jak na warunki w ktorych byly; poza tym kociakiem:-(, oczka będą uratowane, wiadomo juz? Quote
Ewa i flatki Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Myślałam, że mają bardziej spapraną psychikę. Być może wystarczy postępowanie, jak ze szczeniakiem - częste wyprowadzanie, nagradzanie za załatwienie się na zewnątrz domu, spokój i miłość. Musiałby wet ocenić, czy tym młodszym nie trzeba podać uderzeniowej dawki wit D3 ? Quote
majqa Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Asior napisał(a):potrzeba allegro???? Z tego co wiem Isadora już robi ale jesteś kochana, że pomyślałaś!!! :loveu: Quote
GoniaP Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 [quote name='Justis']moge pomóc, czyli zaadoptować. Ale czy jest możliwy dowóz??? I ile kosztowałby psiak z dowozem do woj.lubelskiego(Lublin)??? Justis, a ile psiaków chcesz przygarnąć, bo na innym wątku proponujesz też, że zaadoptujesz spaniela... [quote name='majqa']Nie bardzo rozumiem pytania o koszt psa. Przecież on nie jest na sprzedaż tylko do adopcji w sprawdzonym uprzednio domu. [quote name='Isadora7']Wybacz ale to sa pieski specjalnej troski. Szukamy dla nich Domków, a każdy Domek będzie sprawdzony. Nie wystarczy powiedzieć JA CHCĘ. To nie są pieski na sprzedaż. To są pieski po przejsciach wymagające opieki, kontroli lekarskiej, niczego nie nauczone. Trzeba z nimi pracować. Szukamy ludzi dobrej woli którzy zechcą się zaopiekować. Którzy zaopiekują się psiakiem jako takim, a nie tym po lewej stronie z pieprzykiem na nosie. Wybacz ale to nie sklep. Tych piesków się nie kupuje, a pojęcie pomocy chyba źle rozumiesz. [quote name='shanti'] Justys pzreśledż cały wątek, to niewątpliwie są słodkie maleństwa, ale też psy z problemami, potrzebujące socjalizacji, leczenia i specjalnego traktowania. Jeśli jesteś tego świadoma to bardzo dobrze;) Dziękuję Wam Majga, Isadora i Shanti za czujność oraz mądre i wyważone wypowiedzi. Quote
GoniaP Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 [quote name='Ewa i flatki']Czy taka róża może być dla wetów ze Śremu i dla Ciebie, Goniu? Ewuniu, różyczki obłędne, mnie pasują :loveu: A Veticus musi przyjąć, bo nie mają wyboru :eviltong: - darowanemu koniowi... :diabloti: Quote
GoniaP Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 marqs68 napisał(a):czy wszystkie można ogłaszać ??? i na kogo namiary marqs, Isadora szykuje aukcję cegiełkowo-adopcyjną, bo niestety za psiaki jeszcze trzeba będzie zapłacić, a kasa pusta :-( 10 istnień dostało szansę od losu - zostały odebrane z koszmaru, ale my musimy pójść dalej i zrobić wszstko by je wyleczyć, zagwarantować, że nie staną się ponownie ofiarą pseudohodowców, czyli wszystkie wysterylizować. W między czasie chcemy rozpoznać ich psychikę na tyle, by dopasować do nich właścicieli, żeby już nigdy nie musiały się tułać... Dlatego proszę, wstrzymajmy się jeszcze przez moment z masowym ogłaszaniem, ok? Quote
majqa Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 A swoją drogą i tak wielkie podziękowania dla Marqs za wolę, jak zrozumiałam, pomocy ogłoszeniowej!!! :lol: Quote
GoniaP Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Sasza napisał(a):Psiaki juz teraz moga/ powinny byc wydawane do dt/ ds, czy - jak bylo chyba wspominane wczesniej, ale moze sie myle - w polowie przyszlego tygodnia? Fizycznie - zdrowe? Wygladaja w sumie bardzo dobrze, jak na warunki w ktorych byly; poza tym kociakiem:-(, oczka będą uratowane, wiadomo juz? Sasza, psiaki są już wykastrowane, w poniedziałek będą sterylizowane suczki. Psiaki będą mogły "iść do ludzi" wcześniej niż suńki. Jedna z suniek ma problemy skórne - czekamy na diagnozę. Kocię chyba zabraliśmy w ostatnim momencie. Myślę, że już niedługo go noe poznacie. Będzie dobrze Ewa i flatki napisał(a):Myślałam, że mają bardziej spapraną psychikę. Być może wystarczy postępowanie, jak ze szczeniakiem - częste wyprowadzanie, nagradzanie za załatwienie się na zewnątrz domu, spokój i miłość. Musiałby wet ocenić, czy tym młodszym nie trzeba podać uderzeniowej dawki wit D3 ? Ewunia, one MAJĄ spapraną psychikę. Taki maleństwa powinny tulić się do człowieka i zabiegać o jego względy. Poza najmłodszymi, reszta boi się ludzkiej ręki. Ale to tylko kwestia czasu, żeby stały się nakolankowymi słodziakami;) Myślę też, że w dobrych dt lub sprawdzonych ds, te psiaki szybko zapomną o przebytym koszmarze. Tak jak piszesz, trzeba tylko/aż trochę spokoju, miłości i cierpliwości. Co do wit D3 to nie wiem czy została podana, ale weci wiedzą co robią ;) Quote
GoniaP Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 majqa napisał(a):A swoją drogą i tak wielkie podziękowania dla Marqs za wolę, jak zrozumiałam, pomocy ogłoszeniowej!!! :lol:Tak, podziękowania za dobre chęci (które mogą się okazać zbawcze już wkrótce) dla Marqs i Asior :loveu: Quote
GoniaP Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Apeluję do wszystkich dobrych duszyczek, szukajcie intensywnie dt/ds dla tych maleństw, bo nie mamy co z nimi zrobić!!! Quote
majqa Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Nie mogę się doczekać aukcji. Może się dziecinnie łudzę, że poza pieniążkami i ona przyniesie odzew domkowy ale, póki co, dobrze mi z tym złudzeniem. Quote
Isadora7 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 majqa napisał(a):Nie mogę się doczekać aukcji. Może się dziecinnie łudzę, że poza pieniążkami i ona przyniesie odzew domkowy ale, póki co, dobrze mi z tym złudzeniem. Oby, bardzo bym tego chciała również. Te dzieciaki muszą jak najszybciej do domków i zacząć być pupilkami. Quote
Asior Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 allegra Isadory zawsze powalają, więc chyba tylko pozostaje nam czekać aż domki będą się o nie biły.. To malutkie (gabarytowo) psiaki, wierze, zę nie będzie problemu ze znalezieniem im domku.... Quote
Helga&Ares Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 [quote name='GoniaP'] Ewunia, one MAJĄ spapraną psychikę. Taki maleństwa powinny tulić się do człowieka i zabiegać o jego względy. Poza najmłodszymi, reszta boi się ludzkiej ręki. Ale to tylko kwestia czasu, żeby stały się nakolankowymi słodziakami;) [...] One nie wiedzą na razie, czego mogą się po człowieku spodziewać, podniesienie reki/energiczny ruch=PANIKA:-( Najchętniej schowałyby się najodleglejszy kąt, im potrzeba spokoju, miłości i WŁASNEGO PANA, wtedy na pewno staną się, jak już Gonia napisała, nakolankowymi słodziakami:-( Dlatego błagamy o DT/DS - to dla nich jedyna szansa:placz: Quote
malagos Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Może na 1 stronie podać, ile psiaków nadal czeka na dom, czy pieski, czy suczki, w jakim wieku mniej wiecej.... Bo nadal jest "ok. 20", a czy wszystkie nadal szykają dt? Będzie łatwiej działać :roll: Quote
Sasza Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 malagos napisał(a):Może na 1 stronie podać, ile psiaków nadal czeka na dom, czy pieski, czy suczki, w jakim wieku mniej wiecej.... Bo nadal jest "ok. 20", a czy wszystkie nadal szykają dt? Będzie łatwiej działać :roll: a najlepiej jakby przekopiowac post ze zdjeciami i opisami na 1 strone, albo w tytule podac info, gdzie mozna je na watku znalezc.., a przy okazji - do gory netoperki Quote
Recommended Posts