Isadora7 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Aukcja cegiełkowo-adopcyjna dla psiaków: Barbarzyństwo pseudohodowli chihuahua czy ratler (767032425) - Aukcje internetowe Allegro :cool1: Quote
Laima Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Czy ten kotek z KK był ogłaszany na miau? Ma tymczas? Quote
Asior Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Isadora.. allegro jak zwykle powalające!!! Quote
GoniaP Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Isadorko, aukcja przepiękna - dziękuję mistrzynio nasza! :loveu: Oby Twoja żmudna praca przełożyła się na zebranie odpowiednich funduszy dla maleństw. Quote
GoniaP Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [quote name='malagos']Może na 1 stronie podać, ile psiaków nadal czeka na dom, czy pieski, czy suczki, w jakim wieku mniej wiecej.... Bo nadal jest "ok. 20", a czy wszystkie nadal szykają dt? Będzie łatwiej działać :roll: My możemy "dysponować" losem (Boże, co za okropne określenie swoją drogą) tych piesków, które trafiły w nasze ręce. Mówimy tu zatem o 4 pieskach, 4 suczkach, szczeniaczku - suczce, oraz małej kociczce. Prosiłam p. Doktora, by w poniedziałek okreslił ich wiek, musimy zatem uzbroić się w cierpliwość. Wszystkie te maluchy szukają dt i ds. [quote name='Laima']Czy ten kotek z KK był ogłaszany na miau? Ma tymczas?Nie Laimo, ja nie mam konta na Miau. Czy mogłabyś tam o nim wspomnieć? Quote
Laima Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 GoniaP napisał(a):Nie Laimo, ja nie mam konta na Miau. Czy mogłabyś tam o nim wspomnieć? GoniaP, jasne, założę, tylko muszę wiedzieć, co napisać. On jest w Poznaniu i szuka dt? Ma kk, czy jakieś jeszcze choroby? To kocurek? Do kogo podać kontakt? Quote
zulugula Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 A więc moja propozycja DT jest aktualna. Psy z tamtego pseudo pozostają na miejscu. Proponuję też skontaktować się z osobami z tego wątku. Sporo tam było propozycji DT dla malucha. Mam nadzieję, że York czy ratler nie ma większego znaczenia: http://www.dogomania.pl/forum/f936/likwidacja-pseudo-labki-onki-dalmatynczyki-yorki-ds-dt-na-cito-148913/ Wklejam kto chciał na DT malucha: YORK: Owieczka, darusia york, Lotos york, Ninka york olgaj szczeniak: NaamahsChild, mortikia Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam i jest to propozycja DT. Być może ktoś z powyższych chciał Yorka na DS. Dajcie znać kiedy psiaki mają trafić do DT. Ja mam imprezkę rodzinną 07/11, więc muszę już coś mysleć, jeśli psiak ma do mnie wcześniej trafić. Chętnie zabiorę jakieś blondi, jako że sama mam podobną sukę. Jeśli te pięknoty znajdą DS, to dajcie co jest. Mam dziecko (proszę coś co na 99% nie dziabnie). Być może jeśli zostałaby jakaś suka blond po 07/11, to załatwię jeszcze jeden DT. Szanse 40/60 na tak :roll: Zawsze jakaś nadzieja :cool1: Quote
Guest TyŚka Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Mam psa ze schrona. mam go kiedy miał 3mesiące i ... był agresywny: gryzł ludzi, psy, strasznie był chory, mógł nie przeżyć, nie lubiał spacerów, bo smycz kojarzyl sobie z biciem. A teraz?Kocha ludzi, kocha zwierzęta, lubi sie bawić, spacer to według niego najlepsza rzecz na świecie, jest przyjacielski. Zmienił się nie do poznania. Został mu tylko upór i niezależność. Uwielbia pieszczoty. Ciężko było go nauczyć czystości. Bał się kotów, a teraz to jego najlepsi przyjaciele. Najpierw szukałam psa do adopcji podobne do ras, które lubię i czytam o nich dużo.Szukałam spanielka dla cioci. Sporo wiem o chiłkach :roll: ,ponieważ szukam, czytam o nich już od trzech lat. Tak, jestem niepełnoletnia, ale sporo wiem o psach i ich psychice. mam zaledwie 13 lat, ale dla zwierząt chce jak najlepiej. Zastanowiłam sie bardzo dużo nad wyborem drugiego psa. Tamtego sama oswoiłam ze światem. Jest we mnie wpatrzony jak w obrazek. mam mówi, że mam podejście do psów. mimo, że mam 13lat popatrzcie co nauczyłam psa o trudnej psychice i , który potrzebował stałej opieki weterynarza. A musze dodać, że był i jest to mój pierwszy własny pies. Sama go wychowuje, opiekuje się nim itp. No i płacę za szczepionki, odrobaczanie. wierzę, że dam radę. Tak, pytałam sie ile za dojazd. I tyle mojej gadki. Ja wiem, że one potrzebują odpowiedzialnych właścicieli, aja taka jestem. mam dwa koty, psa na własna odpowiedzialność i nie mają ze mną źle: naprawdę!!! Uwierzcie dzieciom!!!Albo nastolatkom; jak zwą, tak zwą Quote
shanti Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Justys, przemawia za Tobą pewna dojrzałość wypowiedzi. Nie obrażasz się po dziecinnemu (jak zdarza się na dogo niektórym dorosłym);) Rzeczowo przedstawiłaś swoje racje i pozostaje Ci zdać się na decyzję osób mających pieski pod opieką. Wszystkim tutaj zależy na dobru tych maluchów. Swoją drogą, rozumiem Cię doskonale. Marzyłam o chi kilka lat zanim mi się spełniło. :lol: Quote
Helga&Ares Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 Zaktualizowałam nieco opisy piesków, dzisiaj miałam tę przyjemność poznać je dogłębniej. Sunia nr 1 jest praktycznie gotowa do adopcji, człowieka nie boi się już prawie wcale(pozostały lęk wyleczy myślę dobry człowiek i kochający dom). Bardzo płacze pozostawiona w klateczce:( Najtrudniejsze przypadki to: Suczka nr 3, samiec nr 3 i samiec nr 4, będzie z nimi najwięcej pracy. Bardzo boją się człowieka. Reagują z wyjątkowa paniką, ale nie gryzą, raczej - drętwieją lub sikają pod siebie. Co w tych główkach musi siedzieć...:( No i nadal niewiedzą gdzie należy się załatwiać(wszystkie). Im pilnie potrzeba DT! Quote
Helga&Ares Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 Justis, ta sunia(NR 3), o którą pytałaś jest w ciężkim stanie psychicznym. Quote
majqa Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [quote name='GoniaP']My możemy "dysponować" losem (...) piesków, które trafiły w nasze ręce. Mówimy tu zatem o 4 pieskach, 4 suczkach, szczeniaczku - suczce, oraz małej kociczce. (...) Warto przypomnieć, ile i jakich stworzonek szuka DT/ DS. Quote
max45 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Myślę, że propozycji domów będzie sporo. Problemem może się okazać ich "jakość" . DT, które dysponują wiedzą jak wyprowadzić te maleństwa na prostą na wagę zlota. Quote
Isadora7 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 PROSIMY O WSPARCIE, potrzebujemy: - funduszy na opłacenie rachunków za leczenie psów - domów tymczasowych dla psów i kotka Podajemy numer konta: Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR" Oddział Poznań Nip: 529-16-64-172 Konto Fundacji: Bank Śląski O/Grodzisk Maz. 80 1050 1924 1000 0023 0438 1029 [FONT=Impact]AUKCJA CEGIEŁKOWA NA ALLEGRO:[/FONT] Barbarzyństwo pseudohodowli chihuahua czy ratler (767032425) - Aukcje internetowe Allegro Quote
piechcia15 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 patrze i oczom nie wierzę jakie to śliczne psiaki:( kurcze kiedyś w telewizji chyba pokazywali taką "hodowlę" właśnie pinczerkowatych w komórce, może to i ona? jedyne co mogę zrobić to wywieszę ogłoszenie u nas w schronie bo bardzo dużo ludzi po małe pieski typu pinczer a takich u nas brak, więc będę przekierowywać na was, tylko do kogo brać namiary??na Emira? (przepraszam ale nie mm czasu przeglądac wątku i szukac danych) czy to moga być rasowe psy? czy takie z przypadku? Quote
sleepingbyday Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 sasza mnie tu przyciągnęła. potwierdzam, kocham totka (co więcej, zosia też go kocha, a u niej to rzadkie uczucie). i totek też mnie kocha. w tym wszystkim cieszę się, ze to nie pseudo haszczaków. byłoby o wiele trudniej.... Quote
GoniaP Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='Laima']GoniaP, jasne, założę, tylko muszę wiedzieć, co napisać. On jest w Poznaniu i szuka dt? Ma kk, czy jakieś jeszcze choroby? To kocurek? Do kogo podać kontakt? Kotka jest w Śremie, w klinice, gdzie jest leczona na KK. Innych chorób nie stwierdzono. Kontakt podaj proszę do mnie: 785 03 03 03 lub [email protected] Quote
GoniaP Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='zulugula']A więc moja propozycja DT jest aktualna. Psy z tamtego pseudo pozostają na miejscu. Proponuję też skontaktować się z osobami z tego wątku. Sporo tam było propozycji DT dla malucha. Mam nadzieję, że York czy ratler nie ma większego znaczenia: http://www.dogomania.pl/forum/f936/likwidacja-pseudo-labki-onki-dalmatynczyki-yorki-ds-dt-na-cito-148913/ Wklejam kto chciał na DT malucha: YORK: Owieczka, darusia york, Lotos york, Ninka york olgaj szczeniak: NaamahsChild, mortikia Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam i jest to propozycja DT. Być może ktoś z powyższych chciał Yorka na DS. Dajcie znać kiedy psiaki mają trafić do DT. Ja mam imprezkę rodzinną 07/11, więc muszę już coś mysleć, jeśli psiak ma do mnie wcześniej trafić. Chętnie zabiorę jakieś blondi, jako że sama mam podobną sukę. Jeśli te pięknoty znajdą DS, to dajcie co jest. Mam dziecko (proszę coś co na 99% nie dziabnie). Być może jeśli zostałaby jakaś suka blond po 07/11, to załatwię jeszcze jeden DT. Szanse 40/60 na tak :roll: Zawsze jakaś nadzieja :cool1:Zulugula, bardzo Tobie dziękuję! Rozumiem, że płeć jest Tobie obojętna? Myślałam, żeby dać Tobie albo suczkę nr 1, albo psa nr.1, z tym, że jedno z nich pójdzie do ds, który się obecnie zastanawia... Quote
aldira Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 śliczne te psinki szkoda ze jeszcze nikt się nie zgłosił z adopcja na stale :-( Quote
Sasza Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 GoniuP, ze sterylkami suniek nie lepiej byloby zaczekac az troszke dojda do siebie? to bolesny w sumie zabieg (tzn po sterylce), i chyba dodatkowo je zestresuje, mysle glownie o suni nr 3, bo ona taka biedna, zastraszona.. najlepiej gdyby troszke oswojone w dt, tam przeszly sterylke, w domowych warukach. to taka moje sugestia; ale wiem z drugiej strony z Emir wie co robi;) ja bede dzis rozmawiac z SBD na temat suni z boguszyc, jesli ona mzoe zaczekac (bo ma gdzie, lepsze to niz nic, tak jak te bidy, na szcescie jest w cieplym pomieszzceniu) to chetnie podejme sie pelnej opieki nad tą sunia - wraz z wykonaniem sterylki.. widze ze ma rowniez chora skore, ale to chyba nic zarazliwego jesli reszta nie ma tego. pewnie efekt kiepskiej diety i stresow.. Quote
zulugula Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='GoniaP']Zulugula, bardzo Tobie dziękuję! Rozumiem, że płeć jest Tobie obojętna? Myślałam, żeby dać Tobie albo suczkę nr 1, albo psa nr.1, z tym, że jedno z nich pójdzie do ds, który się obecnie zastanawia... Może być suczka/pies nr 1, suczka nr 2 lub coś z reszty. Miejsce czeka. Dajcie tylko znac, na kiedy mogę się malucha spodziewać u siebie. Muszę dla mojej suki + ew. tymczasowicza znaleźć kącik na noc 7-8/11 w Warszawie. Majqa, czy możesz wkleić te nowe zdjęcia psiaków (chyba 10-11 str.) wraz z opisem. Masz fajną pozycję na I stronie :cool3: Trzeba to troszkę ogarnąć. Quote
majqa Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='zulugula'](...) Majqa, czy możesz wkleić te nowe zdjęcia psiaków (chyba 10-11 str.) wraz z opisem. Masz fajną pozycję na I stronie :cool3: Trzeba to troszkę ogarnąć. Oczywiście, że mogę tylko jeszcze sek. stanę okoniem (za co przepraszam), bo... Ktoś już poddał taką myśl, by zrobić przeszeregowanie zdjęć i opisów do 1 postu lub by w 1 poście była wrzucona info, gdzie są dalsze zdjęcia i opisy. Teraz zerknęłam i Domi wołami na czerwono wrzuciła takie odniesienie. Wątek jest Domi i nie chcę jej mieszać pomyślunku na prowadzenie, miejsce zdjęć etc., stąd wolę dopytać. Domiś, mam przekopiowywać zdjęcia i opisy na 1 stronę do swojego postu? Quote
Helga&Ares Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 [quote name='majqa']Oczywiście, że mogę tylko jeszcze sek. stanę okoniem (za co przepraszam), bo... Ktoś już poddał taką myśl, by zrobić przeszeregowanie zdjęć i opisów do 1 postu lub by w 1 poście była wrzucona info, gdzie są dalsze zdjęcia i opisy. Teraz zerknęłam i Domi wołami na czerwono wrzuciła takie odniesienie. Wątek jest Domi i nie chcę jej mieszać pomyślunku na prowadzenie, miejsce zdjęć etc., stąd wolę dopytać. Domiś, mam przekopiowywać zdjęcia i opisy na 1 stronę do swojego postu? Niech zostanie tak, jak jest, za dużo dzieje się na 1 stronie, wątek stanie się nieczytelny jeśli wrzucisz wszystko do 1 posta. Jest informacja o tym, gdzie znajduje się rozpiska. Myślę, że to wystarczy. ;) Quote
Guest TyŚka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 shanti- dziękuję za wypowiedź, bo wile mi dała. Wypowiadam się tak, bo wiem, że kłótnie nic tu nie pomogą, a wręcz przeciwnie. Dlatego zachowałam spokój(zawsze tak robię). Zresztą wszyscy mi mówią, że jestem spokojna i poważniejsza niż moi rówieśnicy. ale już nie będę mówiła o sobie, bo to przecież nie o mnie wątek. Bardzo mi zależy na suczce. Mój psiak jest po kastracji. Najbardziej chciałabym suczkę nr.1. Kocham ten odcień psów, ale chcę też nie tylko, że ładna, lecz dlatego, że już gotowa do adopcji i najmniej płochliwa, łatwiej będzie mi ją wychować niż mojego pierwszego psa. Co oznacza, że będę miała więcej czasu na zabawę z nią. jeżeli ktoś chce; może przyjechać i zobaczyć warunki mieszkaniowe, ale nie wiem czy komuś chciałoby się jechać do (aż) Tomaszowa Lubelskiego, czyli tam gdzie mieszkam. Obiecuję, że jak wezmę jakiegoś psiutka ze schrona, to będę regularnie wstawiała zdjęcia, filmy, pisała o nim. Więc nie będzie tak źle. Teraz to od was zależy czy będę mogła uratować psiaka czy nie. Ja wiem, że mi możecie nie wierzyć na słowo, więc zapraszam do siebie: poczęstuję Was ciastkiem, herbatą i czym zresztą chcecie :lol:. mam nadzieję, że zdobędziecie do mnie zaufanie i zgodzicie się na zaadoptowanie przez mnie suczki(nr.1) Quote
Recommended Posts