Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak ale Stona zakładając wątek nie spodziewała się,że tyle psów będzie do ogarnięcia ...lepiej w tym czasie robić ogłoszenia niż zajmować się duplikatą rozliczeń których nie ma dużo , ja ostatnio śledziłam wątek i rozliczenia są tego samego dnia miesiąca , regularnie i nie ma problemu żeby sprawdzić wszystko nawet od początku a minął juz rok

Posted

GochaT napisał(a):
Tak ale Stona zakładając wątek nie spodziewała się,że tyle psów będzie do ogarnięcia ...lepiej w tym czasie robić ogłoszenia niż zajmować się duplikatą rozliczeń których nie ma dużo , ja ostatnio śledziłam wątek i rozliczenia są tego samego dnia miesiąca , regularnie i nie ma problemu żeby sprawdzić wszystko nawet od początku a minął juz rok

Jak na bieżąco się wkleja rozliczenia to też nie jest problem.
A jest tak jak piszesz, lepiej robić ogłoszenia w tym czasie niż przekopywać się przez cały wątek w poszukiwaniu info.
Poza tym jest zawsze wiadomo jaki jest stan pieniążków u psiaczka, gdyby ktoś nowy się pojawił i chciał jakoś pomóc.

Posted

Ale to wynika z samego tytułu ,że jest chory i potrzebuje leków . Ja jak wczodze na nowe wątki to cofnę się dwa, trzy posty i wiem jaka jest na bieżąco sytuacja , pierwszy post mnie nie interesuje , najważniejsze jest co jest teraz a rozliczenia nie obchodzą mnie skoro nie wpłacam pieniedzy ( jak wpłacam to owszem ale ty chyba łatka nie wspierasz, więc...)

Posted

GochaT napisał(a):
Ale to wynika z samego tytułu ,że jest chory i potrzebuje leków . Ja jak wczodze na nowe wątki to cofnę się dwa, trzy posty i wiem jaka jest na bieżąco sytuacja , pierwszy post mnie nie interesuje , najważniejsze jest co jest teraz a rozliczenia nie obchodzą mnie skoro nie wpłacam pieniedzy ( jak wpłacam to owszem ale ty chyba łatka nie wspierasz, więc...)

Gdybym nie wspierała Łatka to po co bym pytała.
Wiesz, jedne pieski mają wystarczające fundusze na hotelik i inne potrzeby a inne skrobią grosz po groszu żeby jakoś je utrzymać.

Posted

ok dobrze ,że się interesujesz , czujność jest pożądana tylko nie widziałam twoich wpłat w rozliczeniach, dla tego zastanawiało mnie twoje zainteresowanie finansami Łatka. To jest nic ja to bym chciała żeby ktoś zainteresował się nim jako psiakiem i zaproponował mu domek!!!

Posted

GochaT napisał(a):
ok dobrze ,że się interesujesz , czujność jest pożądana tylko nie widziałam twoich wpłat w rozliczeniach, dla tego zastanawiało mnie twoje zainteresowanie finansami Łatka. To jest nic ja to bym chciała żeby ktoś zainteresował się nim jako psiakiem i zaproponował mu domek!!!

Bo nie ma rozliczeń ogólnych.

Jeśli ogłoszenia psiak ma to na pewno kiedyś zjawi się po niego ten domek wymarzony albo ktoś go na wątku wypatrzy.

Posted

Trochę śmieszna dyskusja na wątku a propos finansów... Murka co miesiąc robi rozliczenia bardzo czytelne. Pisanie, że pies ma sznase na dom jak ma lepsze rozliczenie finansów to w ogóle jakaś paranoja... Nie wiem, co miała na celu ta dyskusja.
Łatusiu malizno, gdzie ten Twój domek....

Posted

Nikt tutaj nie pisał że lepsza szansa na dom jest wtedy pies jak ma lepsze rozliczenie finansów. Chciałam po prostu wiedzieć jak stoję z wpłatami a dla mnie grzebanie po całym wątku to strata czasu i tyle.

Posted

Dogo, ja wszystko mam wypisane w "karcie" Łatka, więc mogę Ci wypisać ile wpłaciłaś od początku:

maj 2009: 30 zł
czerwie 2009: 10 zł
lipiec 2009: 10 zł
sierpień 2009: 20 zł
listopad 2009: 20 zł
luty 2010: 30 zł

A tymczasem czas na kolejne miesięczne zestawienie:

Stan konta na 16 kwiecień wynosił +412,10 zł
Wpłaty:

50 zł ketunia
20 zł Agata z Szamotuł
15 zł mari23
30 zł stonka1125
160 zł baldek2
20 zł GochaT
Razem: 707,10 zł

Koszty:
240 zł hotelowanie
60 zł przejazd do Lublina
40 zł wizyta u okulisty
52,50 zł krople robione
9,20 zł dexamethason
7,40 zł Lactrimal (sztuczne łzy)
23 zł antybiotyk
Razem: 432,10 zł

707,10 zł - 432,10 zł = 275 zł
Stan konta na 16 maj wynosi +275 zł.

Posted

Dziękuję Ci bardzo Murko. Teraz widzę, że w tamtym tygodniu posłałam jednak o 10zł za mało, ale to przy następnej wpłacie się wyrówna :).

Posted

:) czasami taka wymiana zdań się przydaje ;)
Sama nieraz gubię się z deklaracjami (zwłaszcza jak wpłacam na parę miesięcy) i też łatwiej mi znaleźć wszystko na pierwszej stronce ;) Choć muszę przyznać, że u Murki rzeczywiście zawsze wszystko porządnie porozliczane.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witajcie dobre duszyczki ;) ja dzisiaj wpłaciłam dla Mureczki 20zł dla Łatusia. Przelew robiłam pocztą więc pewnie za 3 dni dopiero dojdzie. Wiem, że to nie wiele ale będę wpłacac takie drobne sumki co jakiś czas ;) już zbieram po koleżankach, ciotkach, sąsiadkach ;) a mam pytanie Mureczko czy można paczką wysłac dla Łatusia pare smakołyków?

Posted

Paczuszka mile widziana, Łatuś uwielbia wszelkiego rodzaju przysmaki i gryzaki. Oczywiście odważnie skarbów swych broni nawet przed kotem :eviltong:
Ostatnio robi za odkurzacz w kuchni i zjada wszystko co spadnie na podłogę, jakbym nie widziała to bym nie uwierzyła w jakim tempie i z jakim smakiem pochłania biszkopty, rozlane mleko, śmietanę, cukierki...

Posted

Murka napisał(a):

Ostatnio robi za odkurzacz w kuchni i zjada wszystko co spadnie na podłogę, jakbym nie widziała to bym nie uwierzyła w jakim tempie i z jakim smakiem pochłania biszkopty, rozlane mleko, śmietanę, cukierki...

Wierzę, bo jak idę z moimi do koleżanki która ma malucha, to zawsze wysprzątają DOKŁADNIE pod krzesełkiem

Posted

mój mąż ostatnio stwierdził, ze czasem brakuje mu psa w pracy, bo jak coś spadnie na ziemię, to trzeba się schylić i wyrzucić lub wytrzeć :evil_lol: w domu wołamy tylko- ekipa sprzątająca! pod stół! :)

Posted

Łatuś pozdrawia wiosennie :)

Czas na rozliczenie:

Stan konta na 16 maj wynosi +275 zł
Wpłaty:

20 zł Dogo07
20 zł eloise
50 zł ketunia
20 zł Gosia T.
15 zł mari23
30 zł stonka1125
20 zł Sanri
60 zł baldek2
Razem: 510 zł

Koszty:
240 zł hotelowanie
3 zł odrobaczenie
Razem: 243 zł

510 zł - 243 zł = 267 zł
Stan konta na 15 czerwiec wynosi +267 zł.

Skończyły się niestety już robione krople, TZ będzie w piątek w Lublinie z psiakami u kardiologa to dokupi w aptece.