Murka Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Łatkowi jakiś ropień się zrobił i wczoraj zaczęła mu z pysia uchodzić ropa. Dzisiaj oglądał go wet. Łatuś ma opuchniętą z jednej strony szczękę, ale w pysiu nic nie widać, żeby coś się wbiło czy ropiało. To na pewno nie od zęba. Ciężko w tym miejscu to oczyścić, trzebaby ciąć pod narkozą. Miejmy nadzieję, że się obejdzie bez tego. Na razie Łatuś dostał antybiotyk, poczuł się po nim duuużo lepiej. Wczoraj wieczorem był bardzo markotny, cały prawie czas leżał plackiem na podłodze. Nie reagował nawet na zakrapianie oczek (zawsze pociera łapką, podnosi głowę itp.). A dzisiaj już sobie wszedł do koszyczka i raźniejszy był na spacerku. Quote
MagdaNS Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Biedny Łatuś, tak mi go szkoda, tyle biedy na jednego psiaka... Quote
Ra_dunia Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 jeszcze ropień? mam nadzieję, że po antybiotykach przejdzie... Głaski dla Łatusia. Quote
Murka Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Ropka już nie kapie, ale nie wiem czy to dobrze czy źle, w okolicach szczęki, podgardla nadal ma zgrubienie. Nie wiem dlaczego zaczął sobie dodatkowo wylizywać tylną łapę na udzie :roll: Aż się mu skóra czerwona od tego zrobiła. Cały czas dostaje antybiotyk i pije dużo wody. Poza tym czuje się i zachowuje normalnie. Martwiłam się, że nie chce jeść, ryż z kurczakiem stał nietknięty przez dwa dni, wczoraj i dziś karmiłam go... psimi smakołykami i gryzakami - ich jadłoswtręt nie dotyczył :razz: Dzisiaj podałam mu suchą karmę i... zjadł! A bałam się, że może nie będzie chciał, bo będzie bolało przy gryzieniu :roll: Quote
GochaT Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Mój pies miał takie objawy przy zapaleniu przyusznej i wystarczyła punkcja tylko to trzeba zdiagnozować bo jeden wet stwierdził,że mu sie coś wbiło przy gryzieniu , jednak kiedy ropień wyszedł z drugiej strony to wiadomo było,że pan nie był kompetentny więc udałam się do następnego ,który trafił w dychę no i pod tylną łapką , na brzuszku też ten ropień się pojawił więc trzeba to obserwować. Cała akcja powstała przez komplikacje ponosówkowe ponieważ 15 lat temu w Jarocku szczepili tylko przeciw wściekliźnie ale Łatek jest szczepiony? Quote
mari23 Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 [quote name='GochaT']Mój pies miał takie objawy przy zapaleniu przyusznej i wystarczyła punkcja tylko to trzeba zdiagnozować bo jeden wet stwierdził,że mu sie coś wbiło przy gryzieniu , jednak kiedy ropień wyszedł z drugiej strony to wiadomo było,że pan nie był kompetentny więc udałam się do następnego ,który trafił w dychę no i pod tylną łapką , na brzuszku też ten ropień się pojawił więc trzeba to obserwować. Cała akcja powstała przez komplikacje ponosówkowe ponieważ 15 lat temu w Jarocku szczepili tylko przeciw wściekliźnie ale Łatek jest szczepiony?[/QUOTE] Zaglądam tu często do "mojego" Łatunia, choć nie zawsze się "wpisuję", a właśnie mam "na żywo" podobny problem: malutka sunia, którą zabrałam zimą z ulicy i potem oddalam do adopcji - miała ostatnio spore zgrubienie (tak poniżej oka) które okazało się być ropniem... wet stwierdził, że chyba od zębów, dał antybiotyk... ropień pękł, wyciekł, przysechł, że tylko "kropka" została, a po paru dniach... identyczny - jakby dokładnie symetrycznie - wyszedł z drugiej strony... teraz ten drugi wyciekł i przysechł, a pierwszy robi się znów większy.... ząbki nie wyglądają natomiast źle, choć sunieczka ma około 10 lat już... już nie wiem, co robić :-( biedny Łateczek - ależ on pechowy! wciąż mu się coś złego przytrafia... Quote
Ra_dunia Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 pomimo, że ząbki z wierzchu nie wyglądają źle to chyba najlepiej zrobić prześwietlenie i sprawdzić co się wewnątrz dzieje... U Łatusia dobrze by było chyba tę ropę jakoś usunąć, bo może rzeczywiście ona teraz nie ma ujścia stąd to zgrubienie? Mureczko - rzeczywiście szpitalik się u Was zrobił... :( Quote
Murka Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Z Łatusiem już wszystko ok, zgrubienie zupełnie zniknęło, sam Łatuś czuje się świetnie, nic sobie nie wylizuje. Obserwujemy go oczywiście, ale mam nadzieję, że już mu nic nie wyskoczy. Przeprowadził się do kuchni i baaaardzo mu się to spodobało. Nie odstępuje mnie na krok gdy się tam krzątam, od lodówki do kuchenki itp. Może i niedowidzi, ale nochal to on ma, od razu wyczuwa gdy ma się w ręce coś smakowitego. Porobiłam trochę zdjęć i filmiki, umieszczę jak nie dzisiaj to jutro. Quote
Ra_dunia Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Bardzo się cieszę, że chociaż jeden podopieczny wyzdrowiał :) Quote
MagdaNS Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Cześć Łatusiu, dobrze że pod troskliwą opieką Murki masz się lepiej :) No i ładnie z Twojej strony, że chcesz pomagać w kuchni :) Quote
Murka Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Obiecane filmiki i fotki :) Na pierwszym filmiku widać jak Łatuś świetnie sobie radzi w obcym miejscu, właśnie zwiedzał kuchnię :) [video=youtube;6NXyfeyKR6I]http://www.youtube.com/watch?v=6NXyfeyKR6I[/video] [video=youtube;BhlE4EgMCto]http://www.youtube.com/watch?v=BhlE4EgMCto[/video] Quote
Murka Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 A teraz będzie seria zdjęć n.t. dyskusji z Hanią czy Łatek ma jedno oczko czy jednego oczka nie ma ;) Quote
mari23 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 piękne i wzruszające te zdjęcia i filmiki... oczywiście oczka mam mokre już... Quote
Murka Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 W międzyczasie TZ, co byśmy się Wam z Hanią nie znudziły :evil_lol: Quote
Ra_dunia Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 jaki on cudny... kochaniutki... słodki... głupi Ci ludzie, że go nie chcą :( Quote
Murka Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Przyszły wpłaty: 50 zł ketunia 20 zł Agata z Szamotuł :) Quote
MagdaNS Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Cześć malutki, zaglądam do Ciebie i posyłam całuska, dobry domek na pewno się znajdzie Quote
Ra_dunia Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 cisza... wszyscy myślą po co im starszy, praktycznie niewidomy psiak... :( a on taki cudny... Quote
Onaa Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Czy konto na początku jest aktualne ? I szkoda, że tam nie ma wpłat uwzględnianych. Quote
GochaT Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Dogo07 napisał(a):Czy konto na początku jest aktualne ? I szkoda, że tam nie ma wpłat uwzględnianych. I tak nigdy nikt nie zaglada na pierwszy post , watek nie jest długi a wszystkie rozliczenia masz na postach 31,37,43,51,55,57,58,61,64,68 i 72 wszystko jak na dłoni Quote
Onaa Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 GochaT napisał(a):I tak nigdy nikt nie zaglada na pierwszy post , watek nie jest długi a wszystkie rozliczenia masz na postach 31,37,43,51,55,57,58,61,64,68 i 72 wszystko jak na dłoni A ja zawsze zaglądam na pierwszy post, i wiele osób tam też szuka informacji, jak się ma wiele wątków do przejrzenia to naprawdę szkoda marnować czasu na przeglądanie całego wątku od początku. Quote
GochaT Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Tak ja wiem o co chodzi, ale jak rozliczałam naszego ślepego Juranda w pierwszym poście to zero odzewu a jak wstawiam na bieżąco to wszystkim się przypomina ,że są zaległości itd więc myślę,że na bieżąco jest lepiej wstawiać rozliczenia bo rzadko kto cofa sie do pierwszego postu a Łatuś nie ma długich wywodów i mozna szybciutko przelecieć cały wątek i wszystko jest rozliczone , wytłuszczone , bez problemu się połapiesz Quote
Recommended Posts