Ra_dunia Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Adopcje ostatnio tak ładnie ruszyły... może i Łatuś się doczeka domku... ;) Quote
eloise Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Ra_duniu, czy Łatuś ma jakiś ładny tekścik ogłoszeniowy? Quote
iwlajn Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 A ja na wątku Łatusia, bo bazarek już zamknięty bardzo dziękuję Madziu za książkę bazarkową. Była tak pięknie zapakowana, strasznie miłe to z Twojej strony, dziękuję:) Quote
Murka Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 [quote name='MagdaNS']Łatusiu poszło właśnie dla Ciebie 200 zł z bazarku książkowego :) Wpłata doszła :) Doszło też 50 zł od ketuni i 20 zł od GosiT :) Quote
Ra_dunia Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 tak myślę, myślę... i chyba Łatuś nie ma od nas tekściku. Quote
eloise Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 a napiszesz mu coś wiosennego? :) miałam ogłaszać Rudiego, ale już nie trzeba i chcę sie wziąć za Karmelkę i Łatiszona Quote
Murka Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Oj, tak Łatuś zdecydowanie się u nas zasiedział :( Przynajmniej znamy go już na wylot i wiemy doskonale do jakich warunków się nadaje, a do jakich nie. Za ok. tydzień Łatuś pojedzie na kontrolę oczka (od poprzedniej wizyty minęło już pół roku, a po tym czasie mieliśmy sie zgłosić na kontrolę). Marzy mi się, żeby można już było odstawić kropelki, ale na pewno tak się nie stanie, bo to oczko dalej mętne. Może będzie poprawa, ale leczyć trzeba będzie dalej :( Fajnie choć, że Łatuś pozwala sobie to oczko zakrapiać bez problemów. Quote
Ra_dunia Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 ile w końcu latek ma kochany Łatek? Murciu - napisz tak w skrócie jaki jest i jakiego domku mu trzeba. Tzn ja tak mniej więcej wiem, ale na pewno łatwiej byłoby coś skrobnąć po skompilowanej informacji od Ciebie ;) Nie jestem pewna, czy zdążę dla Łatusia tekst napisać bo od jutra mam krótki urlop i na pewno nie będę miała dostępu do netu, ale spróbuję ;) No i przecież Eloise piknie pisze :D Quote
eloise Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 eloise piknie robi ogłoszenia, ale woli z tekstami Ra_duni ;) Quote
Murka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 No więc tak: Łatek ma ok. 7 latek. Jest bardzo grzeczny i cichy w domu. Spokojnie może zostawać sam, nie wyje, nic nie niszczy, nie wymaga długich spacerów, ruchu itp. Ogólnie jest bardzo spokojny, ale skwapliwie skorzysta z okazji aby być pogłaskanym, zwłaszcza po brzuszku :) oraz żeby się trochę pobawić (lubi piszczące zabawki i gryzaki). Pięknie zachowuje czystość, nie znaczy w domu (nie podsikuje, jak to się niektórym psom zdarza). W pełni toleruje koty. Psy także, ale w pewnym granicach. Sam nie zaczepia, ale jest sobkiem, nie lubi psiego towarzystwa i bywa gburowaty (warczy np. jak wejdzie na jakiegoś psa, w obronie jedzenia lub zabawki). U nas świetnie fukncjonuje w grupie kilku psów i nic się nie dzieje. Psy po prostu nauczyły się olewać jego zachowanie i nie wchodzą mu w drogę. Świetnie sobie radzi poruszając się po domu i ogrodzie. Nie ma problemu nawet z wchodzeniem po schodach. Świetnie reaguje na głos ludzki i swoje imię. Umie prosić, siadać, dawać łapkę... Nie nadaje sie do domu z małymi dziećmi. Quote
robkowa Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 jak robiłam jakiś czas temu Łatkowi ogłoszenia to wstawiłam taki tekst, gdyby miał się przydać: http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Maly-bialo-czarny-pieszczoch-Latek-szuka-domu-W0QQAdIdZ179403307 nie pamiętam już czy był to Murki tekst czy Ra_duni Quote
Murka Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Przyszedł czas na kolejne rozliczonko :( Stan konta na 17 marzec wynosił +185,10 zł Wpłaty: 10 zł eloise 50 zł ketunia 20 zł GosiaT 200 zł MagdaNS (bazarek) 160 zł baldek2 15 zł mari23 30 zł stonka1125 Razem: 670,10 zł Koszty: 240 zł hotelowanie 18 zł szczepienie p. wściekliźnie Razem: 258 zł 670,10 zł - 258 zł = 412,10 zł Stan konta na 16 kwiecień wynosi +412,10 zł. Ta kwota niestety do końca kwietnia ulegnie zmianie, bo znów się krople kończą :( No i jeszcze w kwietniu musimy zawieźć Łatusia na wizytę kontrolną. Postaram się niedługo o nowe wiosenne fotki grubaska :) Quote
eloise Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 jak Ra_dunia skrobnie tekścik to ruszymy z kampanią ogłoszeniową dla Łateczka Quote
stonka1125 Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 odnowiłam allegro, reszta ogłoszeń które robiłam niedługo wygaśnie, więc kampania jak najbardziej potrzebna! Quote
Ra_dunia Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Wróciłam. Jak wszystko ogarnę to pomyślę nad tekstem. Wiosna za oknem, to trza jakiś pozytywny wymyślić o dzielnym Łatku rycerzyku, co to nikogo się nie boi :) Quote
Ra_dunia Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Tekścik dla Łatusia. Oczywiście na końcu trza dodać normalną formułkę o kastracji, szczepieniu i takie tam standardy ;) "Witam, mam na imię Łatek. Mówią, że mam siedem lat i jestem super. To, czy mam siedem lat, to nie wiem, ale co do tego, że jestem super – nie ma żadnych wątpliwości (ja nie mam). Mieszkam sobie w hoteliku dla psów w potrzebie i czekam aż wreszcie mnie ktoś pokocha i adoptuje. Jestem bardzo mądry, ładnie chodzę na smyczy, zostawiony sam w domu niczego nie niszczę. Oczywiście w domu się nie załatwiam (w ogóle nie rozumiem, jak inne psy mogą mieć takie głupie pomysły). Uwielbiam się bawić – zwłaszcza ganiać za moimi piszczącymi zabawkami i baaardzo, ale to baaardzo lubię jak ktoś mnie głaszcze, pieści, przytula… oj tak – to po prostu kocham. Mógłbym nawet za to oddać moją ukochaną piszczącą piłeczkę. Co do innych czworonogów… hmmm… te takie, co to one łażą po wysokich sprzętach i miauczą to nawet lubię (ale nie mówcie innym psom, bo stracę autorytet). Inne psy, też mogą być, ale lepiej niech żaden mi swojego nosa do mojej miski nie ładuje! Nie dam sobie w kaszę dmuchać! Porządek musi być! Moje miejsce, moja miska i już. Ale nie bójcie się, tak ogólnie to ja bardzo spokojny jestem, tylko wiem, że o swoje to trzeba walczyć (tak było w schronisku, w którym przedtem mieszkałem). To teraz pewnie chcecie wiedzieć, czemu taki super pies jak ja nie ma domu? Bo ja prawie nie widzę na jedno oczko a drugiego nie mam. Tak - właśnie to sprawia, że nikt mnie nie chce. Ale może ktoś z Was jednak zauważy, jaki jestem tak wewnątrz, z charaktru, a nie tylko mój zewnętrzny mankament… a jak już zauważy, to… podaruje mi dom? Bardzo, bardzo Was o to proszę. Wasz psiak, który widzi sercem. Łatek." Quote
MagdaNS Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Ra_dunia, rozwaliłaś mnie tym tekstem na łopatki... Kobietko, super super super tekst!!!! :Rose: to w imieniu Łatusia dla Ciebie :) Quote
Murka Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Łatuś był dzisiaj w Lublinie na wizycie kontrolnej u okulisty dr Balickiego. Ogólnie jest lepiej, oczko jest lepiej nawilżone (ufff, to moje zakrapianie sztucznymi łzami parę razy dziennie coś daje), ale znów przerastają rogówkę naczynia krwionośne i znów trzeba zakrapiać sterydem - dexamethason. Poza tym nadal krople trzeba zakraplać, te które były. Łatuś będzie je musiał dostawać do końca życia, w innym wypadku stan oka może się bardzo pogorszyć :( Jakiejś super poprawy niestety nie ma się co spodziewać :( Koszty dzisiejszej wyprawy: 60 zł przejazd do Lublina 40 zł wizyta u okulisty 9,20 zł dexamethason 52,50 zł krople robione Do tego dojdą jeszcze sztuczne łzy - jutro dokupimy - ok. 40 zł Quote
Ra_dunia Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 :( Biedny Łatuś... Eloise, gdzie jesteś? Ogłoszenia trzeba robić! :D Quote
eloise Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 ja wyrodna matka ;) nie wiem jak się nazywam- rozsypuję się po kawałku a córcia mi dokłada... :) tekst już skopiowany, ogłoszenia będą, póki co jeszcze robię Karmelce :) Quote
Ra_dunia Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 ha - ściągnęłam Cię myślami :) nie wiedziałam, że aż tak skuteczna jestem :D Taaa... wyrodna matka... dziecko w klatce trzyma i każe spać na legowisku... są tu na dogo dowody :D Quote
eloise Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 o nie- ja jej tam nie trzymam- rzecz w tym, ze ona sama się trzyma :) a z legowiska nie korzysta żaden pies- tylko koty sąsiadów, lub Ania i jej lalki ;) Quote
baldek2 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Murko czy LAtus teraz ma zakrapiane tylko jedno oczko ?Pytam poniewaz wydaje mi sie ze jak mial jeszcze dwa oczka tez kropli starczalo na miesiac. Quote
Murka Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Łatuś był u nas trzy miesiące z dwoma oczkami i mam zapisane, że w drugim miesiącu pobytu krople były kupowane dwa razy. W pierwszym miesiącu też miał kupowane krople (pod koniec miesiąca, bo wizyta była po pewnym czasie od przyjazdu do nas) i w trzecim też. W czwartym był wypadek z oczkiem :( Teraz jeszcze nie napoczęłam nowo kupionych kropelek, jeszcze na dziś-jutro starczy tych z poprzedniego miesiąca, ale to dlatego, że w okresie przedświątecznym często nie wyrabiałam i zakrapiałam Łatka tylko dwa razy (powinno być trzy). TZ kupił jakieś tańsze sztuczne łzy (okulista powiedział, że mogą być tańsze, byleby jakieś były podawane), muszę sprawdzic ile dokładnie kosztowały, ale duużo mniej niż te ostatnie zapisywane przez okulistę. Quote
Ra_dunia Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Ech Łatusiu - domek by się dla Ciebie przydał. Sztuczne łzy w aptece można kupić dość tanio, ale to są takie zwykłe, tylko do nawilżania oczu. Quote
Recommended Posts