malagos Posted January 4, 2018 Posted January 4, 2018 Pewnie pod nazwą"domowy" miało być, że się łasi do ludzi, w odróżnieniu od "oborowych", które raczej są dzikusami, śpią w chlewie i łapią myszy w stodole. Quote
Tola Posted January 5, 2018 Author Posted January 5, 2018 Wiadomości po pierwszych dokładniejszych oględzinach owczarka Freda Zero mięśni, szkielet obciągnięty skórą. Pod skorupą brudu mnóstwo strupów i blizn od pogryzień; jedno ucho odgryzione, drugie podgryzione. Na szyi brzydka blizna po wrośniętym łańcuchu albo czymś gorszym. . Fred w SPA Quote
Anula Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 3 minuty temu, Tola napisał: Wiadomości po pierwszych dokładniejszych oględzinach owczarka Zero mięśni, szkielet obciągnięty skórą. Pod skorupą brudu mnóstwo strupów i blizn od pogryzień; jedno ucho odgryzione, drugie podgryzione. Na szyi brzydka blizna po wrośniętym łańcuchu albo czymś gorszym. . O rany,ale wiadomości.Na szczęście jest w dobrych rękach po za schronem.Mam nadzieję,że jest w pomieszczeniu ciepłym,nie w budzie ani w kojcu bo przecież musi dojść do siebie. Quote
Alaskan malamutte Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 Pomoc przyszła w porę.....To piękny pies, w kwiecie wieku.... Quote
b-b Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 Musi być lepiej. Chłopak dostał drugie życie! Quote
seramarias Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 Wiolhelm170, rozumiem, że masz trudną sytuację ze względu na problemy zdrowotne, dałaś suni dom to bardzo dużo. Tak pomyślałem, tylko nie wiem na ile jest to u Was realne, ale może dobrym rozwiązaniem byłoby znaleźć jakąś młodą osóbkę , którą kocha psy, a może z różnych względów mieć nie może i która raz dziennie zabrałaby Waszą sunię na długi spacer, wybawiła i wymęczyła ? Owczarek tragedia, dobrze, że już jego koszmar się zakończył. Quote
Bogusik Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 Dopiero jak te psiaki trafiają do dt to widać jaki koszmarny los je w życiu spotkał....:( Fredziu, oneczku kochany,teraz wszystko idzie już ku lepszemu....:) Quote
Tola Posted January 5, 2018 Author Posted January 5, 2018 Nie dawała mi dzisiaj spokoju informacja od dziewczyn z Warszawy o tej strasznej bliźnie na szyi Freda... zaczęłam szukać, bo przypomniałam sobie, ze była taka historia... I znalazłam - Fred został przyjęty do schroniska z łańcuchem wrośniętym w szyję, ktoś z sąsiadów się chyba ulitował i zawiadomił odpowiednie służby... Fred w poprzednim życiu przeżył piekło Tutaj zdjęcia Quote
elik Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 Biedaczek :( Po koszmarnym życiu przy budzie, dzięki litościwemu sąsiadowi wylądował w schronie. POTWORNE To z pewnością była pierwsza kąpiel w jego marnym życiu, a jak grzecznie to znosi. Wspaniały psiak. Quote
malagos Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 Wreszcie chłopak pożyje, jak należy... On jest w domowym hoteliku, tak? Quote
Anula Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 32 minuty temu, malagos napisał: Wreszcie chłopak pożyje, jak należy... On jest w domowym hoteliku, tak? Jak się nie mylę to Fred jest u Gajowej w Hoteliku.Nie znam tam warunków.Tak jak napisałam wcześniej,w tej chwili chociaż powinien przez kilka dni a może tygodni przebywać w cieple,w domowych warunkach aby doszedł do stanu normalnego. Quote
Poker Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 Chyba w schronie miał jednak lepiej niż na łańcuchu. Teraz będzie jeszcze lepiej. Quote
Anula Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 Tola po konsultacji z Bogusik przelejemy na transport Fredzia po 50,00zł każda.Podaj mi na pw dane do przelewu.Bo 250,00zł to spory wydatek na jedną osobę. Quote
Tola Posted January 6, 2018 Author Posted January 6, 2018 53 minuty temu, malagos napisał: Wreszcie chłopak pożyje, jak należy... On jest w domowym hoteliku, tak? 24 minuty temu, Anula napisał: Jak się nie mylę to Fred jest u Gajowej w Hoteliku.Nie znam tam warunków.Tak jak napisałam wcześniej,w tej chwili chociaż powinien przez kilka dni a może tygodni przebywać w cieple,w domowych warunkach aby doszedł do stanu normalnego. Jest w DT u Gajowej, bo ona nie prowadzi już hoteliku. Z tego pamiętam, to miała kojce. Fred jest pod doskonałą opieką, jego postępy będziemy wspólnie śledzić. 22 minuty temu, Anula napisał: Tola po konsultacji z Bogusik przelejemy na transport Fredzia po 50,00zł każda.Podaj mi na pw dane do przelewu.Bo 250,00zł to spory wydatek na jedną osobę. Bardzo Wam kochane dziękuję:). Quote
Tola Posted January 6, 2018 Author Posted January 6, 2018 Tz był dzisiaj w schronisku odebrać kontenerek i resztę wyposażenia dla psiaków (szeleczki, obrozki i smycze od Anuli i Bogusik). Udało mu się zrobić zdjęcia małych suczek i piesków, które oczekują na sterylki. Zobaczcie jaki cuda Quote
Tola Posted January 6, 2018 Author Posted January 6, 2018 Młodziutka suczka, która wczoraj trafiła do schronu - mega przyjazna, bardzo rozpacza; ma wygiętą przednia łapkę - nie wiadomo czy zagubiona czy porzucona Quote
elik Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 O matulu :( Wada wrodzona, czy uraz ? Nie wiadomo :( Biedactwo :( Quote
Alaskan malamutte Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 Sunia jest ogłaszana na stronie schroniska.. Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Zamościu Wczoraj o 02:29 · Zamość · Udostępniamy!!! Suczka w typie owczarka ze skrzywioną łapką znaleziona na ul. Śląskiej. Poszukujemy właściciela!!!Suczka obecnie przebywa w schronisku. Quote
Tola Posted January 6, 2018 Author Posted January 6, 2018 Przed chwilą, Alaskan malamutte napisał: Sunia jest ogłaszana na stronie schroniska.. Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Zamościu Wczoraj o 02:29 · Zamość · Udostępniamy!!! Suczka w typie owczarka ze skrzywioną łapką znaleziona na ul. Śląskiej. Poszukujemy właściciela!!!Suczka obecnie przebywa w schronisku. TZ mówi, ze suczka to slodycz, oby to było zagubienie... Quote
Alaskan malamutte Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 1 minutę temu, Tola napisał: TZ mówi, ze suczka to slodycz, oby to było zagubienie... Tylko czy właściciel zagląda na stronę schroniska..... Quote
Recommended Posts