Perełka1 Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 2 minuty temu, lunarmermaid napisał: Kojca nie mam, ale ogrodzenie jest - psy mają cały ogród do dyspozycji. mam również możliwość rozdzielenia w razie czego psów, bo ogrodzenie jest też w połowie ogrodu i każdy pies może przebywać na swojej części. ale to stary pies, przecież nie będzie spał w ogrodzie 1 Quote
mar.gajko Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 3 minuty temu, lunarmermaid napisał: Kojca nie mam, ale ogrodzenie jest - psy mają cały ogród do dyspozycji. mam również możliwość rozdzielenia w razie czego psów, bo ogrodzenie jest też w połowie ogrodu i każdy pies może przebywać na swojej części. Ale gdzie śpią, bo rozumiem, że Twój domowy pies, też mieszka "w ogrodzie"? Jak jest -17 stopni, to gdzie one są? Quote
lunarmermaid Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Przecież nie będzie spał " pod chmurką ", do dyspozycji jest duża ocieplona buda. Poza tym ja tylko podałam swoja propozycję - nie jest powiedziane ,że trzeba z niej skorzystać. Quote
lunarmermaid Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Mój pies jest podwórkowy, nie domowy. Ma swoją budę. W duże mrozy śpi w piwnicy, w kotłowni przy piecu. 1 Quote
Perełka1 Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 lunarmeimaid, doceniam twoją chęć pomocy ale to nie są warunki dla starego psa. Pewnie "siadają" im już łapy i z tego powodu wylądowały w schronisku. One potrzebują porządnej diagnostyki. Pewnie trzeba będzie je wozić do weta, potrzeba dostosowanego auta i porządnego weta w pobliżu. Quote
mar.gajko Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Przed chwilą, lunarmermaid napisał: Mój pies jest podwórkowy, nie domowy. W duże mrozy śpi w piwnicy, w kotłowni przy piecu. A możesz mi opisać termin: "pies podwórkowy"?? I czym się różni od "psa domowego"? Quote
lunarmermaid Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Dlatego jest to tylko "propozycja". Jeżeli znajdzie się domowy DT dla suni, będę się bardzo cieszyć. Quote
lunarmermaid Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Dla mnie różnica tylko taka,że jeden mieszka w budzie a drugi w domu. Mój pies poza tym ma cały czas wstęp do domu, bo jest mądry i nauczył się pukać w drzwi - zawsze wtedy jest wpuszczany. Z racji miejsca gdzie mieszkam muszę mieć psa pilnującego na zewnątrz - cała prawda. jak się to komuś nie podoba trudno.... Quote
beka Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 A jak będzie zabrana do hotelu np u Murki to będzie w domu? Nie, w kojcu , wiec co złego w propozycji lunarmermaid? Czy nie mozna pobytu suni potraktować jako pobyt w dt? 1 Quote
mar.gajko Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 5 minut temu, beka napisał: A jak będzie zabrana do hotelu np u Murki to będzie w domu? Nie, w kojcu , wiec co złego w propozycji lunarmermaid? Czy nie mozna pobytu suni potraktować jako pobyt w dt? Ale tam są też ogrzewane kojce, w budynku. Jakby co? Quote
Jo37 Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Na pewno wszystko jest lepsze od zimnego betonu w schronie. Quote
Tola Posted January 26, 2017 Author Posted January 26, 2017 58 minut temu, Bogusik napisał: Tolu a co z Foxikiem ? Nie napisałaś kiedy opuści schronisko albo przeoczyłam...A może go już nie ma? Wszystko jest w porządku i pod kontrolą, Foxik i biały kolega już zabrani z boksów ogólnych i czekają na wyjazd, ale jadą w sobotę rano ;) Puchatka jedzie w piątek, bo TZ nie da rady zmieścić w aucie 3 kontenerów :) Pisała o tym Murka ;) Quote
mar.gajko Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 3 minuty temu, Tola napisał: Wszystko jest w porządku i pod kontrolą, Foxik i biały kolega już zabrani z boksów ogólnych i czekają na wyjazd, ale jadą w sobotę rano ;) Puchatka jedzie w piątek, bo TZ nie da rady zmieścić w aucie 3 kontenerów :) Pisała o tym Murka ;) To nie puści ich luzem po aucie??? Zadziwiające, nieprawdaż? Taki sarkazm mi się ulał. 3 Quote
Bogusik Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 2 minuty temu, Tola napisał: Wszystko jest w porządku i pod kontrolą, Foxik i biały kolega już zabrani z boksów ogólnych i czekają na wyjazd, ale jadą w sobotę rano ;) Puchatka jedzie w piątek, bo TZ nie da rady zmieścić w aucie 3 kontenerów :) Pisała o tym Murka ;) Uffff...Dzięki za potwierdzenie :) Taki galimatias z tymi transportami,że naprawdę można się pogubić.... Quote
agat21 Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Przybiły mnie wiesci o "agresywnym" psie. :( Co teraz z nim tam będzie? Czy oprócz Murkowego wchodzi w grę inny hotel? Nie wszystkie biorą duże psy :( Pewnie dlatego Jo pomyślała o Jamorze. Czy jakiś inny przychodzi Wam do głowy? Quote
kajtek Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 22 minuty temu, agat21 napisał: Przybiły mnie wiesci o "agresywnym" psie. :( Co teraz z nim tam będzie? Czy oprócz Murkowego wchodzi w grę inny hotel? Nie wszystkie biorą duże psy :( Pewnie dlatego Jo pomyślała o Jamorze. Czy jakiś inny przychodzi Wam do głowy? agat21 skontaktujcie się z forumową słodkokwaśna / wątek słodkopsiaków na Dogo / Przytulisko i hotelik dla psiaków http://przygarnijpsa.pl/ w Lisowie, kilkanaście kilometrów za Kielcami i uwielbia owczarki :-) Quote
elik Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 6 godzin temu, Tola napisał: Czy ktoś mógłby na FB napisać, ze pies nie był agresywny i że nie gryzł ludzi!!! Pies powarkiwał, bo się bronił, nic więcej. Boże, co za nowe historie tam powstają :( :( Weszłam na to wydarzenie, zeby sprostować, ale tam sie nie da dodać postu. Quote
Tyśka) Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 4 minuty temu, elik napisał: Weszłam na to wydarzenie, zeby sprostować, ale tam sie nie da dodać postu. elik, trzeba być członkiem grupy, aby móc komentować. Poproś o dołączenie. Quote
elik Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Tysiu kochana już nie mam siły, padam z nóg i myślę tylko o spaniu. Juto muszę wcześnie wstać. Ktoś już skomentował: Małgorzata Kamińska opamiętajcie się -co wypisujecie za bzdury ? Rzucał się by pogryźć ????? Sami tworzycie jakieś dziwne historie nie znając psa. Pomyślcie dwa razy zanim coś napiszecie !!!!! Najwyżej jutro coś napiszę Quote
konfirm31 Posted January 27, 2017 Posted January 27, 2017 To napisała nasza forumowa Mdk i myślę, że to wystarczy. I oczywiście, w pełni popieram Jej wypowiedź. Uważam, że nie ma co się wydawać w awantury na fb, tylko zająć się pomocą ONkowi. 2 Quote
Tyśka) Posted January 27, 2017 Posted January 27, 2017 Też tak uważam, jak konfirm. Lepiej spożytkować tę energię na pomoc. :) Ja cieszę się, że chociaż belg i ten jeden owczarek otrzymały pomoc, teraz wyciągnięcie staruszka w naszych rękach. Nieraz dogo pokazało, że ma moc :) 1 Quote
konfirm31 Posted January 27, 2017 Posted January 27, 2017 I jeszcze staruszka ONeczka została i czeka na pomoc. Quote
Jo37 Posted January 27, 2017 Posted January 27, 2017 17 minut temu, konfirm31 napisał: I jeszcze staruszka ONeczka została i czeka na pomoc. Już niedługo będzie miała swój wątek. 1 Quote
Tola Posted January 27, 2017 Author Posted January 27, 2017 Godzinę temu schron opuściła Alaska, która ma swój już własny wątek i mała Puchatka Quote
Tola Posted January 27, 2017 Author Posted January 27, 2017 Przed chwilką dzwoniła p. Ania z Gorzowa - owczarek super, całą drogę przytulał się, prosił o głaskanie. Teraz jest na odkazaniu w gabinecie;), potem czeka go SPA i dostanę zdjęcia :) 1 Quote
Recommended Posts