Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 minuty temu, lunarmermaid napisał:

Kojca nie mam, ale ogrodzenie jest - psy mają cały ogród do dyspozycji. mam również możliwość rozdzielenia w razie czego psów, bo ogrodzenie jest też w połowie ogrodu i każdy pies może przebywać na swojej części.

ale to stary pies, przecież nie będzie spał w ogrodzie

• Upvote 1
Posted
3 minuty temu, lunarmermaid napisał:

Kojca nie mam, ale ogrodzenie jest - psy mają cały ogród do dyspozycji. mam również możliwość rozdzielenia w razie czego psów, bo ogrodzenie jest też w połowie ogrodu i każdy pies może przebywać na swojej części.

Ale gdzie śpią, bo rozumiem, że Twój domowy pies, też mieszka "w ogrodzie"? Jak jest -17 stopni, to gdzie one są?

Posted

lunarmeimaid, doceniam twoją chęć pomocy ale to nie są warunki dla starego psa. Pewnie "siadają" im już łapy i z tego powodu wylądowały w schronisku. One potrzebują porządnej diagnostyki. Pewnie trzeba będzie je wozić do weta, potrzeba dostosowanego auta i porządnego weta w pobliżu.

Posted
Przed chwilą, lunarmermaid napisał:

Mój pies jest podwórkowy, nie domowy. W duże mrozy śpi w piwnicy, w kotłowni przy piecu.

A możesz mi opisać termin: "pies podwórkowy"?? I czym się różni od "psa domowego"?

Posted

Dla mnie różnica tylko taka,że jeden mieszka w budzie a drugi w domu. Mój pies poza tym ma cały czas wstęp do domu, bo jest mądry i nauczył się pukać w drzwi - zawsze wtedy jest wpuszczany.

Z racji miejsca gdzie mieszkam muszę mieć psa pilnującego na zewnątrz - cała prawda. jak się to komuś nie podoba trudno....

Posted

A jak będzie zabrana do hotelu np u Murki to będzie w domu? Nie, w kojcu , 

wiec co złego w propozycji lunarmermaid? Czy nie mozna pobytu suni potraktować jako pobyt w dt? 

• Upvote 1
Posted
5 minut temu, beka napisał:

A jak będzie zabrana do hotelu np u Murki to będzie w domu? Nie, w kojcu , 

wiec co złego w propozycji lunarmermaid? Czy nie mozna pobytu suni potraktować jako pobyt w dt? 

Ale tam są też ogrzewane kojce, w budynku. Jakby co?

Posted
58 minut temu, Bogusik napisał:

Tolu a co z Foxikiem ? Nie napisałaś kiedy opuści schronisko albo przeoczyłam...A może go już nie ma?

P1260569.JPG

Wszystko jest w porządku i pod kontrolą, Foxik i biały kolega już zabrani z boksów ogólnych i czekają na wyjazd, ale jadą w sobotę rano ;)

Puchatka jedzie w piątek, bo TZ nie da rady zmieścić w aucie 3 kontenerów :)

Pisała o tym Murka ;)

Posted
3 minuty temu, Tola napisał:

Wszystko jest w porządku i pod kontrolą, Foxik i biały kolega już zabrani z boksów ogólnych i czekają na wyjazd, ale jadą w sobotę rano ;)

Pisała o tym Murka ;)

To nie puści ich luzem po aucie??? Zadziwiające, nieprawdaż?

Taki sarkazm mi się ulał.

• Upvote 3
Posted
2 minuty temu, Tola napisał:

Pisała o tym Murka ;)

Uffff...Dzięki za potwierdzenie :) Taki galimatias z tymi transportami,że naprawdę można się pogubić....

Posted

Przybiły mnie wiesci o "agresywnym" psie. :( Co teraz z nim tam będzie? Czy oprócz Murkowego wchodzi w grę inny hotel? Nie wszystkie biorą duże psy :( Pewnie dlatego Jo pomyślała o Jamorze. Czy jakiś inny przychodzi Wam do głowy? 

Posted
22 minuty temu, agat21 napisał:

Przybiły mnie wiesci o "agresywnym" psie. :( Co teraz z nim tam będzie? Czy oprócz Murkowego wchodzi w grę inny hotel? Nie wszystkie biorą duże psy :( Pewnie dlatego Jo pomyślała o Jamorze. Czy jakiś inny przychodzi Wam do głowy? 

agat21 skontaktujcie się z forumową słodkokwaśna / wątek słodkopsiaków na Dogo /

Przytulisko i hotelik dla psiaków http://przygarnijpsa.pl/  w Lisowie, kilkanaście kilometrów za  Kielcami i uwielbia owczarki :-)

Posted
6 godzin temu, Tola napisał:

Czy ktoś mógłby na FB napisać, ze pies nie był agresywny i że nie gryzł ludzi!!!

Pies powarkiwał, bo się bronił, nic więcej.

Boże,  co za nowe historie tam powstają :( :(

Weszłam na to wydarzenie, zeby sprostować, ale tam sie nie da dodać postu.

Posted
4 minuty temu, elik napisał:

Weszłam na to wydarzenie, zeby sprostować, ale tam sie nie da dodać postu.

elik, trzeba być członkiem grupy, aby móc komentować. Poproś o dołączenie.

Posted

Tysiu kochana już nie mam siły, padam z nóg i myślę tylko o spaniu. Juto muszę wcześnie wstać. Ktoś już skomentował:

Małgorzata Kamińska opamiętajcie się -co wypisujecie za bzdury ? Rzucał się by pogryźć ????? Sami tworzycie jakieś dziwne historie nie znając psa. Pomyślcie dwa razy zanim coś napiszecie !!!!!

Najwyżej jutro coś napiszę 

Posted

To napisała nasza forumowa  Mdk  i myślę,  że to wystarczy.  I oczywiście,  w pełni popieram Jej wypowiedź. Uważam, że  nie ma co się wydawać w awantury na fb,  tylko zająć się pomocą ONkowi. 

• Upvote 2
Posted

Też tak uważam, jak konfirm. Lepiej spożytkować tę energię na pomoc. :)
Ja cieszę się, że chociaż belg i ten jeden owczarek otrzymały pomoc, teraz wyciągnięcie staruszka w naszych rękach. Nieraz dogo pokazało, że ma moc :)

• Upvote 1
Posted
17 minut temu, konfirm31 napisał:

I jeszcze staruszka ONeczka została i czeka na pomoc. 

Już niedługo będzie miała swój wątek.

• Upvote 1
Posted

Przed chwilką dzwoniła p. Ania z Gorzowa - owczarek super, całą drogę przytulał  się, prosił o głaskanie.

Teraz jest na odkazaniu w gabinecie;), potem czeka go SPA i dostanę zdjęcia :)

• Upvote 1