Tola Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 57 minut temu, mar.gajko napisał: A ja, przyznam, nie mogę się doczekać :) żeby "moja" moloska przyjechała do Murki :) to najprawdopodobniej będzie w poniedziałek :) To małe z tymi łapkami biedne. Nie wiem jak on podwija te łapinki, ale mój ma za luźne jakieś wiązadła i też czasem podwija łapki z staje na "wierzchach". Musze bardzo uważać aby nie biegał po asfalcie, czy płytkach chodnikowych, bo ściera do krwi. Zabawy i bieganie wyłącznie po trawce i ziemi. On je ciągnie po ziemi cały czas :( Quote
Tola Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 23 minut temu, Onaa napisał: a to piesek ? ile ma lat ? jaki jest duży - 5kg wiecej? coś o nim wiadomo ? Tak, to malutki piesek i - ok 5 - 7 kg, o wiek zapytam jutro, bo na dzisiejszym dyżurze pracownik nie wiedział. Nic więcej nie wiem o maluszku. Quote
Tola Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 Godzinę temu, mar.gajko napisał: A ja, przyznam, nie mogę się doczekać :) żeby "moja" moloska przyjechała do Murki :) to najprawdopodobniej będzie w poniedziałek :) To małe z tymi łapkami biedne. Nie wiem jak on podwija te łapinki, ale mój ma za luźne jakieś wiązadła i też czasem podwija łapki z staje na "wierzchach". Musze bardzo uważać aby nie biegał po asfalcie, czy płytkach chodnikowych, bo ściera do krwi. Zabawy i bieganie wyłącznie po trawce i ziemi. Ja tez nie mogę się doczekać. Dzisiaj widziałam dziewczynę, była na wybiegu. W schronie powiedziałam, ze jedzie poniedziałek/wtorek. 1 Quote
Onaa Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 11 godzin temu, Tola napisał: Tak, to malutki piesek i - ok 5 - 7 kg, o wiek zapytam jutro, bo na dzisiejszym dyżurze pracownik nie wiedział. Nic więcej nie wiem o maluszku. Ile ma w kłębie ? Jaki jest do innych psów ? Quote
bela51 Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 15 godzin temu, Tola napisał: Sunia w typie OH - bardzo chciałabym jej pomóc, ale na razie nie mam jak :( Tak bardzo przypomina mi Afrę... Sliczna sunia. wrzuce jej zdjecia na fb, moze predzej ktos sie zainteresuje ? Tez nie mam mozliwosci pomocy, moge co najwyzej wykupic ogłoszenia, jesli ktos na dogo je robi. Quote
Anula Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 13 godzin temu, Onaa napisał: a to piesek ? ile ma lat ? jaki jest duży - 5kg wiecej? coś o nim wiadomo ? Ten piesek jest cudny.Ja już wymiękam z pomocą,nie daję rady. Quote
Anula Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 I ta z lewej strony,piękna dostojna suczka tyle już czeka.Tak bardzo przytula się do siatki aby też móc dotknąć ręki.Dobrze,że Karmen ma już założony wątek. Quote
Anecik Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 13 godzin temu, Tola napisał: Tak, to malutki piesek i - ok 5 - 7 kg, o wiek zapytam jutro, bo na dzisiejszym dyżurze pracownik nie wiedział. Nic więcej nie wiem o maluszku. Mnie też zapadł w serce :( Quote
Havanka Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 1 godzinę temu, bela51 napisał: Sliczna sunia. wrzuce jej zdjecia na fb, moze predzej ktos sie zainteresuje ? Tez nie mam mozliwosci pomocy, moge co najwyzej wykupic ogłoszenia, jesli ktos na dogo je robi. Belu, założyłam suni wątek. Jeżeli mogłabym prosić o pomoc na fb, to chętnie skorzystam. Ogłoszenia wolałabym jej zrobić sama, bo wtedy mam możliwość ich kontrolowania. Quote
Onaa Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 15 godzin temu, Onaa napisał: to sa obydwa pieski ? :( Te dwa psiaczki wyglądają jeszcze na takie biedne, a ten po prawej z tymi łapkami pozdzieranymi do już masakra :(. One są takie jak ten czarny kudłaty dziadziuś czy większe ? Quote
Tola Posted March 18, 2016 Author Posted March 18, 2016 3 godziny temu, Onaa napisał: Te dwa psiaczki wyglądają jeszcze na takie biedne, a ten po prawej z tymi łapkami pozdzieranymi do już masakra :(. One są takie jak ten czarny kudłaty dziadziuś czy większe ? Podobne, ale maja inną budowę - ten pierwszy z lewej jest najdrobniejszy, piesek z chorymi łapkami jest bardzo wychudzony, ale po odkarmieniu będzie raczej masywnej budowy. Bylam dzisiaj znowu w schronie u Karmen, prosiłam o zczytanie kudłaczka - pracownik wyszedł i powiedział, ze pies ma 4 lata... Moze na pyszczku to nie siwizna... Psiak jest niestety podgryzany przez towarzyszy, chyba na zasadzie, ze najkrótszy stażem... Dzisiaj widziałam go z bliska, tez raczej jest masywnej budowy, myślę, ze waży ciut więcej... Bardzo przypomina mi starsza suczkę Gosię, która jest w dt u patiC... Nie mogę niestety podać wys, w kłębie, bo nie mam takiej możwości, aby psa zmierzyć. W boksie każdy psiak wydaje się mniejszy, zwłaszcza, jak obok ma większe psy... Quote
wiolhelm170 Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Przepraszam że nie w temacie ale szukam transportu Izbica- Warszawa dla bezdomnej kotki Quote
Alaskan malamutte Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Po świętach syn będzie wracał do Warszawy, może zabrać. Jeśli jesteś zainteresowana, szczegóły na pw. Quote
Bogusik Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Tolu,ten kudłaczek nie daje mi spokoju,bo widzę,że jest bardzo smutny,a może nawet zrezygnowany... Po ustaleniach z Anulą chciałybyśmy właśnie jemu pomóc.Rambi dzisiaj pojechał do swojego domku,a po Effi najpóźniej do 2 tygodni przyjedzie jej przyszła Pani.Tylko jak zawsze problem będzie z transportem,choć zdaje mi się,że chyba Pan Maciek będzie jechał? 2 Quote
Havanka Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 No i moje przeczucie mnie nie zmyliło ! Bogusik, Anula - Quote
mar.gajko Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Kaśka będzie wolna już w poniedziałek/wtorek. Zapraszam na jej watek. 1 Quote
Anula Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 5 minut temu, Havanka napisał: No i moje przeczucie mnie nie zmyliło ! Bogusik, Anula - Te piękne kwiaty to raczej Bogusik się należą.A ja już z nią nie mam siły walczyć no i jest jak jest.Zobaczymy czy uda się transport jakiś załatwić i co powie Tola. 1 Quote
Gabi79 Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 3 minuty temu, Anula napisał: Te piękne kwiaty to raczej Bogusik się należą.A ja już z nią nie mam siły walczyć no i jest jak jest.Zobaczymy czy uda się transport jakiś załatwić i co powie Tola. Anulko, Bogusiu, jesteście cudowne!!! Ja nie mogę przestać myśleć o tym piesku, biedny, podgryzany przez współtowarzyszy niedoli. 1 Quote
Bogusik Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 5 minut temu, Havanka napisał: No i moje przeczucie mnie nie zmyliło ! Bogusik, Anula - Ano nie myliło Havanko :) Nie wiem ile razy tu wchodziłam i oglądałam te zdjęcia.Myślałam,że to staruszek ale Tola sprawdziła i okazało się,że ma ok.4 lat.Bidusio przyklejony do tego krawężnika i taki niesamowicie smutny....Mam nadzieję,że jego los wkrótce się odmieni... 1 Quote
Anecik Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 17 minut temu, Bogusik napisał: Ano nie myliło Havanko :) Nie wiem ile razy tu wchodziłam i oglądałam te zdjęcia.Myślałam,że to staruszek ale Tola sprawdziła i okazało się,że ma ok.4 lat.Bidusio przyklejony do tego krawężnika i taki niesamowicie smutny....Mam nadzieję,że jego los wkrótce się odmieni... Bardzo się cieszę. Bo już myślałam czy by Panu z Zabrza nie wcisnąć czwartego psiaka do auta :D Może Czekoladka szybko znajdzie domek i on by został na tymczasie. 1 Quote
Bogusik Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 21 minut temu, Gabi79 napisał: Ja nie mogę przestać myśleć o tym piesku, biedny, podgryzany przez współtowarzyszy niedoli. Tak właśnie Gabrysiu,jeszcze to podgryzanie i dlatego taki bidulek smutny i zrezygnowany...:( Quote
Bogusik Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Znalazłam Pana Maćka z taką oferta transportu: Oferuję transport 508456040: 30.03.16 EŁK-> Warszawa --> Zielona Góra 04.04.16 Zielona Góra--> Warszawa-> EŁK Mogę pomóc w przetransportowaniu zwierzaka lub dostarczeniu przesyłki Quote
Bogusik Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 8 minut temu, agat21 napisał: Skąd i dokąd transport potrzebny? Na całej trasie,to z Zamościa do Nowej Soli Quote
Recommended Posts