Tola Posted December 4, 2020 Author Posted December 4, 2020 23 godziny temu, Jaaga napisał: Jesli są tu już kocie tematy, to chciałam przypomnieć się z zamojską dzikuską, która jest u mnie. I pokazać Miecia na zdjęciu z nowego domu, mojego ostatniego zamojskiego tymczasowicza. Wścieklica nie do poznania, inny wzrok, zupełnie spokojny, i ona cala inna, taka normalna, bez tej dzikości w oczach! Jaaga - to była wspaniała decyzja, ze ja przyjęłaś, a potem dałaś czas, nie wypuściłaś - dziękuję! A jej synowie to ukochane koty naszej p. Małgosi:) Quote
elik Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 8 minut temu, Tola napisał: Dziękuję za pożegnanie Pastelki:( Tym razem nie udało się, niestety:( Tak już w życiu jest, że nie wszystko się nam udaje, nie wszystko wychodzi tak, jakbyśmy sobie tego życzyli. Czasem trzeba unieść ciężar porażki :( Cytat To pierwsza nasza kocia, która odeszłą z takiego powodu:( I niech będzie ostatnią! 2 Quote
Tola Posted December 4, 2020 Author Posted December 4, 2020 3 psiaki mają szansę opuścić schronisko - zdredowana oneczka, rudy psiak nazwany przez agat21 Amberkiem i jeszcze jeden rudy piesio. Jeśli jutro Alaskan uda się je zarezerwować, to w poniedziałek wszystkie pojadą do Warszawy, potrzebne kciuki! 3 1 Quote
Isiak Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 Jejusiu, ta ruda oneczka z czarną mordką???? Quote
mari23 Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 12 minut temu, Tola napisał: 3 psiaki mają szansę opuścić schronisko - zdredowana oneczka, rudy psiak nazwany przez agat21 Amberkiem i jeszcze jeden rudy piesio. Jeśli jutro Alaskan uda się je zarezerwować, to w poniedziałek wszystkie pojadą do Warszawy, potrzebne kciuki! kciuki, "zdrowaśki" i wszystko, co pomóc może !!! 1 Quote
elik Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 Też będę trzymać co się da i jak długo się da. Żeby wszystko się udało i wszystkie psiaki wymeldowały się ze schronu Quote
Jo37 Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 1 godzinę temu, Isiak napisał: Jejusiu, ta ruda oneczka z czarną mordką???? Tak, to ona. Quote
Alaskan malamutte Posted December 5, 2020 Posted December 5, 2020 Wyjeżdżam do schroniska, aby zarezerwować oneczkę i Amberka. O trzeciego pieska dopytam, jeśli tylko będzie możliwe, też go zarezerwuję. Jeśli ktoś chciałby dopytać o jakiegoś psiaczka, daj Boże zarezerwować, proszę o kontakt tel przez jo37. 4 Quote
Alaskan malamutte Posted December 5, 2020 Posted December 5, 2020 Sunia zarezerwowana! Dzisiaj był ten pracownik, którego psy się nie boją...Porozmawialiśmy... Info o sunieczce niezbyt dobre. W schronisku siedzi rok, jest bardzo nieufna. Nie daje do siebie podejść...nie rzuca się, nie gryzie, po prostu ucieka... Zrobiłam kilka zdjęć..futro to sam filc i dredy :-(((( Quote
Alaskan malamutte Posted December 5, 2020 Posted December 5, 2020 Drugi piesek, to Rambuś. I tu jest problem..Piesek wstępnie zarezerwowany. umówiłam się tak, że jeżeli nie przyjadą po niego dzisiaj czy jutro, to dziewczyny go zabierają. Kciuki barzdo potrzebne!!! Quote
jankamałpa Posted December 5, 2020 Posted December 5, 2020 Edytowałam wpis bo źle zrozumialam wpis Alaskan, ale już mnnie olśniło. Quote
Gabi79 Posted December 5, 2020 Posted December 5, 2020 10 minut temu, jankamałpa napisał: A ja cały czas myślałam,że chodziło rezrweacjje tego pieska poniżej. Ten jest zarezerwowany ? Tak, on też Quote
Tola Posted December 5, 2020 Author Posted December 5, 2020 No niestety sytuacja zmieniła się diametralnie:( Oneczka została zaatakowana przez inną sukę, została pogryziona, jest po zabiegu i w poniedziałek nie może jechać. Wet schroniskowy da znać TZowi, kiedy będzie do wydania:(. W takiej sytuacji Ewa nie przyjedzie do Zamościa (miała zabrać te 2 lub 3 psiaki). Quote
Tola Posted December 5, 2020 Author Posted December 5, 2020 Rozmawiałam z agat21 - przyjedzie sama po Amberka, prawdopodobnie we wtorek. Chociaż on zacznie nowe życie. 3 Quote
Onaa Posted December 5, 2020 Posted December 5, 2020 Przeczytałam właśnie że trzy pieski ! miały opuścić schronisko - biedna ta pogryziona suczka :(. A który piesek jest przez kogoś innego zarezerwowany ? - ten rudy po szpitaliku z tą łapką wykrzywioną ? Quote
Alaskan malamutte Posted December 5, 2020 Posted December 5, 2020 3 minuty temu, Onaa napisał: Przeczytałam właśnie że trzy pieski ! miały opuścić schronisko - biedna ta pogryziona suczka :(. A który piesek jest przez kogoś innego zarezerwowany ? - ten rudy po szpitaliku z tą łapką wykrzywioną ? No niestety...jak dostałam info to nogi się pode mną ugięły...W tym boksie są duże sunie, pewnie któraś nie wytrzymała...wet mówi, że rana nie jest głęboka, tylko skóra rozdarta, ale trzeba było szyć....Sunię wyda po zdjęciu szwów. Tego rudaska z krzywymi łapkami też miały zabrać dziewczyny od owczarki, gdyby jednak nie pojechał do domku. Wstępnie jest nim zainteresowany domek z Lublina i on ma pierwszeństwo. Quote
Anula Posted December 5, 2020 Posted December 5, 2020 Zapraszam serdecznie na bazarek dla zamojskich psiaczków pod naszą opieką. https://www.dogomania.com/forum/topic/352820-ciuszki-i-nie-tylko051220-111220/?tab=comments#comment-17689887 Quote
Isiak Posted December 5, 2020 Posted December 5, 2020 No to się porobiło :(((( Ale dobrze, że chociaż Amberkowi się uda. A sunia owczarka leży mi na serduchu... Quote
Alaskan malamutte Posted December 5, 2020 Posted December 5, 2020 43 minuty temu, Isiak napisał: No to się porobiło :(((( Ale dobrze, że chociaż Amberkowi się uda. A sunia owczarka leży mi na serduchu... Sunia będzie do wydania po zdjęciu szwów. Będę w kontakcie z wetem i schroniskiem 1 Quote
mari23 Posted December 5, 2020 Posted December 5, 2020 9 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Sunia zarezerwowana! Dzisiaj był ten pracownik, którego psy się nie boją...Porozmawialiśmy... Info o sunieczce niezbyt dobre. W schronisku siedzi rok, jest bardzo nieufna. Nie daje do siebie podejść...nie rzuca się, nie gryzie, po prostu ucieka... Zrobiłam kilka zdjęć..futro to sam filc i dredy :-(((( jak ta czarna przy siatce patrzy :( :( :( Boże, gdzie jesteś ????????? Quote
elik Posted December 5, 2020 Posted December 5, 2020 Przed chwilą, Alaskan malamutte napisał: Sunia będzie do wydania po zdjęciu szwów. Będę w kontakcie z wetem i schroniskiem Oby tylko nie dali jej do tego samego boksu, bo może być gorzej :( Quote
Isiak Posted December 6, 2020 Posted December 6, 2020 16 godzin temu, mari23 napisał: jak ta czarna przy siatce patrzy :( :( :( Boże, gdzie jesteś ????????? Noooo... :(((( Bidulka :( Gdyby hoteliki i portfele były z gumy... Jak jej pomóc? Quote
Recommended Posts