Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 26.06.2020 o 10:34, elik napisał:

Przykro mi w tym nie mogę pomóc :(

Przelałam na konto Fundacji ZEA 261,50 zł - część niewykorzyustanych środków Benia, który ma już swój super DS.

Bardzo proszę Martusiu o potwierdzenie na wątku Binia, gdy kwota ta znajdzie się na koncie Fundacji.

Martusiu przypominam się  :)

Posted
4 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Kopiuję treść z postu na FB, <TUTAJ LINK>

"Uwaga! W dniu 7/07/2020r. znaleziono 2 suczki w okolicy Szczebrzeszyna koło godziny 19:30. Psy znalezione w trawie przy ulicy, bez obroży. Proszę o pilny kontakt, jeśli ktoś je kojarzy lub byłby zainteresowany przygarnięciem.
(Jesteśmy tu na wakacjach i nie wiemy do kogo najlepiej zgłosić się o pomoc)."

107764657_10220422334261419_4109976851861814421_n.jpg.ccaf81a19422d9df50693f980a2e2a8b.jpg

107548047_10220422334341421_5164234911154918578_n.jpg.d94c58089d8e6bb81a56cab0d7441c50.jpg

Jakie cudne szczeniaki. Wiadomo co się z nimi stało?

Posted
3 minuty temu, Jaaga napisał:

Jakie cudne szczeniaki. Wiadomo co się z nimi stało?

Nic nie wiem, tylko wstawiłam post. Obawiam się, że zostały zgłoszone gminie, więc i schronisku. :(

Posted
5 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Nic nie wiem, tylko wstawiłam post. Obawiam się, że zostały zgłoszone gminie, więc i schronisku. :(

To oby stamtąd poszły do dobrych domów. Pytałam, bo myślałam że ktoś je zabezpieczył, a ja wkrótce zacznę ogłaszać Bostona, więc mogłaby tez mówić o tych podrostkach.

Posted
Dnia 8.07.2020 o 15:52, Tyś(ka) napisał:

Szczeniaki trafiły do lecznicy w Zwierzyńcu. Jeśli do końca tygodnia nie znajdzie się dla nich dom to trafią do zamojskiego schroniska. Do piątku mało czasu, tak naprawdę tylko doba :(

https://www.facebook.com/PrzychodniaZwierzvet/photos/a.593198420772640/3242134669212322/?type=3&theater

Ja też udostępniłam.Jest już jakieś zainteresowanie więc może się uda pomóc szczeniaczkom.

Posted

Ja chyba czegoś nie ogarniam.

Pisałyśmy z Tysią o tych szczeniaczkach na którymś wątku . Zdawało mi się , że na tym ,ale nie widzę postów ani jej , ani moich !!!

Napiszę więc  , że rozmawiałam z p.Kamilą ( kontakt dzięki Tyśce) i albo już zabrała sunie do siebie labo to zrobi w piątek. P. Kamila  daje BDT za koszty weterynaryjne , które zobowiązałam się pokrywać. Będziemy szukać dla nich DS  i wspólnie decydować o ich wyborze.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
3 godziny temu, Poker napisał:

Pisałyśmy z Tysią o tych szczeniaczkach na którymś wątku . Zdawało mi się , że na tym ,ale nie widzę postów ani jej , ani moich !!!

Napiszę więc  , że rozmawiałam z p.Kamilą ( kontakt dzięki Tyśce) i albo już zabrała sunie do siebie labo to zrobi w piątek. P. Kamila  daje BDT za koszty weterynaryjne , które zobowiązałam się pokrywać. Będziemy szukać dla nich DS  i wspólnie decydować o ich wyborze.

Ogarniasz bardzo dobrze :)  super ze sie udalo :)

pisałyście na wątku szczebrzeszyniakow :) 

Posted
4 godziny temu, Poker napisał:

A nie było to u kotów Dory?

• Upvote 1
Posted
14 godzin temu, Poker napisał:

A czy to na pewno te same szczeniorki?

EDIT

Nie przeczytałam postów na tej stronie, a widzę, że to te same szczeniaczki  :)

Posted
6 minut temu, elik napisał:

A czy to na pewno te same szczeniorki?

EDIT

Nie przeczytałam postów na tej stronie, a widzę, że to te same szczeniaczki  :)

Tak, te same, lecznica ostatecznie nie wydała psiaków na DT, psiaki są wstępnie zaklepane przez jakieś dwa domy, jeden z gminy Zwierzyniec, drugi - w Łodzi... :( Oby to były dobre domy...

Posted
1 minutę temu, Tyś(ka) napisał:

Tak, te same, lecznica ostatecznie nie wydała psiaków na DT, psiaki są wstępnie zaklepane przez jakieś dwa domy, jeden z gminy Zwierzyniec, drugi - w Łodzi... :( Oby to były dobre domy...

Lecznica nie sprawdzi, ale mogą poprosić jakąś organizację z tamtejszych terenów. Czy tak robią?

Posted
Dnia 10.07.2020 o 15:24, elik napisał:

Lecznica nie sprawdzi, ale mogą poprosić jakąś organizację z tamtejszych terenów. Czy tak robią?

Dnia 11.07.2020 o 16:15, DORA1020 napisał:

Tak być powinno

21 godzin temu, elik napisał:

Tak być powinno, ale czy jest?

Nigdy nikt ze  schroniska ani z żadnej lecznicy nie zwracał się z taką prośbą, oni mają zupełnie inne priorytety, a właściwie nie maja ich  wcale. Z tego co wiem, to wet w Zwierzyńcu sam nie szuka domów dla psiaków, tam musiał ktoś w tym uczestniczyć...

W tej lecznicy przebywała tez na początku  nasza fundacyjna Ula, znaleziona pod Zwierzyńcem. Nie udało się jej wtedy tam znalezc domu, trafiła do zamojskiego schronu i dopiero wtedy udało się ją zabrać.

Ula teraz Mia

Posted

Kochane dziewczyny, pięknie dziękuje za wpłaty na konto fundacji, to dla nas ogromna pomoc;  nasze fundusze są już znikome,  długi w lecznicach pozostały, a wpływy z 1% będą przelewane dopiero we wrzeniu serce-ruchomy-obrazek-0886.gif

• Like 1
Posted

Aldrumka - 135 zł (dług za  Staszka)

Aldrumka - 185 zł (dług za  Staszka)

elik - 261,50 zł (pozostałość po Binio)

elik - 150,00 zł

Jeszcze raz pięknie dziękuję:)

Posted
4 minuty temu, Tola napisał:

Witam się po dłuższej nieobecności, przepraszam, jeśli czekałyście na potwierdzenie wpłat, już nadrabiam zaległości.

Witamy, witamy  :)    265285408_kwiatki10.gif.b42adc372277312d4cb4d90501217e83.gif