Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

2 dziewczynki, mamusia jest tycia, waży może 5 kg

IMGP6562.JPG

IMGP6566.JPG

IMGP6601.JPG

IMGP6603.JPG

Takie drobinki i na dworze. Moim dzieciakom uchylam okno do wywietrzenia po parę minut, żeby się nie przeziębiły, te sa podobnej wielkości i wieku. Jak one tam przeżyją. Mamusia pewnie je jeszcze karmi. Żeby nie została sama w schronisku :(

Posted

Łzy się same kulają...ale niestety nie dam rady pomóc :(((((

Ciężko ostatnio u mnie  a i tak już przekroczyłam pulę pomocową w tym miesiącu.

Mikusia mimo wyróżnień domku nadal nie ma a ja muszę zadbać o nią...i o Abi.

Posted
28 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Cudaczki malusie....no i mamusia...Kiedyś udało nam się zabrać dwie puchate kulki i mamusię...

IMGP6562.JPG

Gdyby jakiś DT zechciał je wszystkie trzy do siebie przyjąć może udałoby się znowu wspólnymi siłami im pomóc. 

Za mało nas na dogo za dużo zwierząt na pomoc czeka i coraz trudniej zebrać pieniądze potrzebne na ratowanie biedaków :(

Posted
18 minut temu, b-b napisał:

Gdyby jakiś DT zechciał je wszystkie trzy do siebie przyjąć może udałoby się znowu wspólnymi siłami im pomóc. 

Za mało nas na dogo za dużo zwierząt na pomoc czeka i coraz trudniej zebrać pieniądze potrzebne na ratowanie biedaków :(

Tak,za mało jest nas na dogo i w tym jest problem.Trzeba umieszczać psiaki w hotelikach a z  tym związane są koszty a do tego każdy jeszcze ma deklaracje na inne psiaki.Żeby szybciej psiaki szły do DS to by ta pomoc była bardziej efektywna.

Te maleństwa tam przepadną.Od soboty ma być o wiele zimniej niż w tej chwili.Idzie zima z opadami śniegu.Na wschodzie jest zawsze chłodniej niż na zachodzie.

Posted
58 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Cudaczki malusie....no i mamusia...Kiedyś udało nam się zabrać dwie puchate kulki i mamusię...

IMGP6562.JPG

Oby i teraz zgodzili się mamusię jednak wydać, inaczej maluchy zostaną bez mleka, a ona może dostać  zapalenia gruczołów. Patrząc po szczeniakach na pewno jest w pełni laktacji.

Posted
4 godziny temu, terra napisał:

Wtrącę tylko, że małe kotki mają ode mnie ogłoszenia i zmienione imiona, żebyś Tolu wiedziała w razie czego o kim mowa.

Tak, pamiętam, dziękuje pięknie za ogłoszenia23.gif

Oby udało się i zadzwonił ktoś sensowny.

Posted
6 godzin temu, Anula napisał:

To jeszcze zostały dwie malusie dziewczynki.Kto pomoże bo my absolutnie nie damy rady?

3 godziny temu, b-b napisał:

Łzy się same kulają...ale niestety nie dam rady pomóc :(((((

Ciężko ostatnio u mnie  a i tak już przekroczyłam pulę pomocową w tym miesiącu.

Mikusia mimo wyróżnień domku nadal nie ma a ja muszę zadbać o nią...i o Abi.

1 godzinę temu, seramarias napisał:

Jakie drobinki :( 

Dwie dziewczynki opuszczą w sobotę schronisko, nie zostawię ich tam -   jadą do Jaaga.

Jaaga - bardzo dziękuję  za pomoc - to życie dla tych okruszków, nie dałyby rady w schronisku.23.gif

Na wyjazd mamusi nie mamy zgody, ale robimy co możemy...

Potrzebne kciuki....

• Upvote 1
Posted

Dziękuję Wam kochane za troskę, wiem, że chciałybyście pomóc, ze pomagacie zamojszczakom jak tylko możecie. 

Dziękuję Gabi, że gdy tylko tu zajrzała,  to sama szukała miejsca dla maluchów - Gabi - wzruszył mnie telefon od Ciebie...

Posted
6 minut temu, Tola napisał:

Dwie dziewczynki opuszcza w sobotę schronisko, nie zostawię ich tam -   jadą do Jaaga.

Potrzebne kciuki....

To trzymam kciuki.Zapewne chodzi o sterylizację.

Posted
8 minut temu, Tola napisał:

Dwie dziewczynki opuszcza w sobotę schronisko, nie zostawię ich tam -   jadą do Jaaga.

Potrzebne kciuki....

1356.gif

Kciuki zaciskam!

• Like 1
Posted

Dla mnie to jest sytuacja absurdalna, bo suka karmiąca. Maluchy powinny być z nią jeszcze na moje oko min. 2-3 tyg. Ona będzie cierpieć, bo mleko będzie się zbierać, a maluchy zostaną bez mamy. Takie drobinki dłużej są niesamodzielne, niż większe szczeniaki. I tak przy laktacji nikt normalny nie będzie robić zabiegu. Rozdzielona będzie bez sensu czekać na zimnie w boksie. Normalnie miałaby zabieg po zakończeniu laktacji. Macica się czyści i jest powiększona do 8 tyg. po porodzie. Szkoda, że nikt tam się tym nie przejmuje. Taka drobniusia sunieczka, oby stał się cud i również mogła wyjechać.

• Like 1
  • Upvote 2
Posted
1 godzinę temu, Jaaga napisał:

Dla mnie to jest sytuacja absurdalna, bo suka karmiąca. Maluchy powinny być z nią jeszcze na moje oko min. 2-3 tyg. Ona będzie cierpieć, bo mleko będzie się zbierać, a maluchy zostaną bez mamy. Takie drobinki dłużej są niesamodzielne, niż większe szczeniaki. I tak przy laktacji nikt normalny nie będzie robić zabiegu. Rozdzielona będzie bez sensu czekać na zimnie w boksie. Normalnie miałaby zabieg po zakończeniu laktacji. Macica się czyści i jest powiększona do 8 tyg. po porodzie. Szkoda, że nikt tam się tym nie przejmuje. Taka drobniusia sunieczka, oby stał się cud i również mogła wyjechać.

Jagna - ja nie mogę użyć tego argumentu, bo nie zabiorę szczeniaków.

A chyba lepiej, żeby wyjechały bez mamy  i miały szansę na dobre życie, niż zostały i jutro trafiły gdzieś do obory, a potem na łańcuch, bo i tak zostaną wydane.

Mnie tez jest ciężko, bardzo ciężko.

Posted
10 minut temu, Tola napisał:

Jagna - ja nie mogę użyć tego argumentu, bo nie zabiorę szczeniaków.

A chyba lepiej, żeby wyjechały bez mamy  i miały szansę na dobre życie, niż zostały i jutro trafiły gdzieś do obory, a potem na łańcuch, bo i tak zostaną wydane.

Mnie tez jest ciężko, bardzo ciężko.

Wiem i rozumiem Twoją sytuację, ale coś mi się robi. Ona też malusia, jak da radę po zabiegu w taką zimnicę, na dworze?  Maluszki szybko znajdą rodziny, a ona tam zostanie. Taka sunieczka zaraz znalazłaby dom.

Posted
1 minutę temu, Jaaga napisał:

Wiem i rozumiem Twoją sytuację, ale coś mi się robi. Ona też malusia, jak da radę po zabiegu w taką zimnicę, na dworze?  Maluszki szybko znajdą rodziny, a ona tam zostanie. Taka sunieczka zaraz znalazłaby dom.

Poczekajmy do jutra, będziemy mieć jasność; nie mam duzo nadziei, ale jakas jest...

Jeśli sunia nie bedzie mogła jechać w sobotę, to postaramy się ją zarezerwować...

• Like 1
Posted

Z tego wszystkiego nie napisałam, że Aksamitka i Alik mają wspólny dom - wizyta wypadła bardzo dobrze:).

Bardzo dziękuję Jo37 za wizytę, a Alaskan za ogłoszenie836367738_kwiatki6.gif.9183992610a334cb68ee244f32a6c068.gif

IMGP6512.JPG.c6dd9d6f8f09328f9da1a178ae89afdd.JPG

IMGP6522.JPG.ee5c26806fa3732fa6cdf6908b38d1c4.JPG

• Like 2
Posted
26 minut temu, Tola napisał:

Z tego wszystkiego nie napisałam, że Aksamitka i Alik mają wspólny dom - wizyta wypadła bardzo dobrze:).

Bardzo dziękuję Jo37 za wizytę, a Alaskan za ogłoszenie836367738_kwiatki6.gif.9183992610a334cb68ee244f32a6c068.gif

Rewelacyjna wiadomość! Najlepsze są adopcje w dwupaku.Te maluszki są wyjątkowo urodziwe, takie puchate pisklaczki. Zamojszczaki mają się super z Jo37. Tak szybciutko i sprawnie sprawdza im domy.

Posted
7 godzin temu, Poker napisał:

Czy gdyby mamusia została wydana , to pojedzie do Ciebie, Jaaga ? Biedne te maluchy.

Decyzja należy do Toli, bo mogę zaoferować jedynie płatne tymczasowanie. Wczoraj nie było zgody na jej zabranie.

Dla maluchów już załatwiłam na jutro pożyczkę surowicy. W tygodniu pojadę do Czech odkupić.

Posted
1 godzinę temu, Jaaga napisał:

Wiem od Toli, że sunia nie przyjedzie, została zarezerwowana przez kogoś w schronisku.

Podczytuję po cichu wątek, smutno bardzo z powodu suni, czy aby na pewno została zarezerwowana, czy tylko tak powiedzieli aby się pozbyć "natrętów" ? Piszę tak bo mam złe doświadczenie z innym schroniskiem, gdzie też mi powiedzieli, że psa już nie ma, że poszedł do adopcji a to była nieprawda - nadal siedział w schronisku :(.