Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
15 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

WP_20161101_12_36_18_Pro.jpg

Suczka w 2013 roku trafiła do schroniska jako roczny psiak. Mamy z Tolą podejrzenie, że to może być córka Lisi...Pyszczki maja identyczne.... 5 lat w schronie... beksa_V6_orig.gif

Bidulka :(

Posted

To kolejka psiaków do zabrania na już nam się wydłuża.

1. sunia bez oka

2."córka" Lisi

3.kudłaczek

4.rudy pies

No i gdyby to było możliwe - pekinka

Posted
41 minut temu, Jo37 napisał:

To kolejka psiaków do zabrania na już nam się wydłuża.

1. sunia bez oka

2."córka" Lisi

3.kudłaczek

4.rudy pies

No i gdyby to było możliwe - pekinka

Sunia bez oka ma już swój wątek, więc jest bardzo duża szansa, że niedługo wybędzie ze schronu. Potrzebne są deklaracje i przede wszystkim dobrodziejstwem byłby BDT. 

Myślę, że założenie wątku znacznie, ale to znacznie zwiększa szansę psiaka na normalne życie...

Posted

Chętnie sie dorzucę do opłat za rudego jesli ktoś chciałby go wyciągnąć, ale sama zabrać nie moge:(. Stan na dziś to 10 w domu 2 na dzialłce

• Upvote 1
Posted
3 minuty temu, beka napisał:

Chętnie sie dorzucę do opłat za rudego jesli ktoś chciałby go wyciągnąć, ale sama zabrać nie moge:(. Stan na dziś to 10 w domu 2 na dzialłce

Będziemy Ciebie informować na bieżąco.

Co do ilości psiaków to idziesz na całość. Ja się zatrzymałam chyba na 6 u Ciebie.

Posted

Ogłoszę tego kudłaczka trochę, może znajdzie się DT... łudzę się, ale naprawdę zalazł mi za serducho. Komu nie pokażę, to słyszę "Ale to przecież brat bliźniak Twojego Morusa!". Tak, to prawda, umaszczenie, charakter...

Posted

Tolu mam zapytanie na ostatnie ogłoszenie o kociątkach. Popatrz na mój post na górze strony. Czy wśród kotków z tego ogłoszenia jest koteczka ?

Posted
7 minut temu, elik napisał:

Tolu mam zapytanie na ostatnie ogłoszenie o kociątkach. Popatrz na mój post na górze strony. Czy wśród kotków z tego ogłoszenia jest koteczka ?

JUż zaglądam, wczesniej przeoczyłam...

Posted
5 minut temu, Tola napisał:

Wszystkie kociątka czekają na nowy dom - jest 3 dziewczynki i jeden kocurek - ten biały z plamkami na nosku

Dziękuję Tolu, tak odpowiem i poproszę, żeby zadzwoniła na podany nr telefonu - Twój, tylko e-mail jest mój, bo to biorą z tego co podało się przy rejestracji. Tylko nr telefonu można zmienić.

Posted
2 godziny temu, Tola napisał:

Ja podeślę maluszka Murce; może  corgomaniacy będą zainteresowani ...

Byłoby super. Miejmy nadzieję, że ktoś da mu DT. Szkoda, żeby się chłopak zasiedział w schronisku.

Posted

Przedstawiam porzuconego kocurka Felka (ma ok. roku), który od tygodnia jest w DT w Zwierzyńcu.

P1150824.JPG

Od początku 2016 roku uratowaliśmy 35 kotów, które przebywały w dwu gabinetach weterynaryjnych i jednym  domu tymczasowym.

Utrzymanie i leczenie kotów w gabinetach weterynaryjnych  kosztuje - w lipcu opłaciliśmy pierwszą fakturę w kwocie 2700 zł, a w listopadzie dostaliśmy kolejną  - w kwocie 2300zł (w jednym gabinecie),  dochodzą mniejsze faktury z drugiego gabinetu.

Jest to dla nas znaczna suma, bardzo cieszą uratowane koty, ale jednocześnie mamy świadomość, że przy takich wydatkach trudno będzie pomóc tym kolejnym porzuconym.

Jeśli ktoś może pomóc i przeznaczyć chociaż część swojego bazarku na pomoc w opłaceniu pobytu kociaków w gabinetach, to bardzo proszę.

Obecnie w obu gabinetach i domu tymczasowym mamy 9 kotów, które szukają domów.

P1150825.JPG

Posted

A to drugi kocurek, o którym pisałam wcześniej - Bączek, porzucony pod biblioteka na jednym z zamojskich osiedli. Obecnie Bączek czeka na nowy dom w gabinecie weterynaryjnym. Kocurek ma ok. 4 mies.

P1230879.JPG

P1230884.JPG

P1230894.JPG

P1230904.JPG

P1230915.JPG

Posted
18 minut temu, Tola napisał:

A to drugi kocurek, o którym pisałam wcześniej - Bączek, porzucony pod biblioteka na jednym z zamojskich osiedli. Obecnie Bączek czeka na nowy dom w gabinecie weterynaryjnym. Kocurek ma ok. 4 mies.

P1230915.JPG

Ale słodziak :D 

Posted
3 godziny temu, Havanka napisał:

Zrobiłam Bączkowi OLX .

Bardzo dziękuję :)

Jak na razie z innych ogłoszeń odzewu nie ma, dziwi mnie brak zapytań o te najmniejsze kociaki.

Był jeden tel. w sprawie Zorro, ale pan nie zdecydował się na adopcję.

Posted
O 5.11.2016 o 18:51, Tola napisał:

Przedstawiam porzuconego kocurka Felka (ma ok. roku), który od tygodnia jest w DT w Zwierzyńcu.

P1150824.JPG

Od początku 2016 roku uratowaliśmy 35 kotów, które przebywały w dwu gabinetach weterynaryjnych i jednym  domu tymczasowym.

Utrzymanie i leczenie kotów w gabinetach weterynaryjnych  kosztuje - w lipcu opłaciliśmy pierwszą fakturę w kwocie 2700 zł, a w listopadzie dostaliśmy kolejną  - w kwocie 2300zł (w jednym gabinecie),  dochodzą mniejsze faktury z drugiego gabinetu.

Jest to dla nas znaczna suma, bardzo cieszą uratowane koty, ale jednocześnie mamy świadomość, że przy takich wydatkach trudno będzie pomóc tym kolejnym porzuconym.

Jeśli ktoś może pomóc i przeznaczyć chociaż część swojego bazarku na pomoc w opłaceniu pobytu kociaków w gabinetach, to bardzo proszę.

Obecnie w obu gabinetach i domu tymczasowym mamy 9 kotów, które szukają domów.

P1150825.JPG

Tolu jestem pełna podziwu dla tego,co robicie dla kociaków.Dzięki Wam 35 kotkom udało się pomóc,a jeszcze nie jest koniec roku.Jesteście wspaniali,działając na rzecz pomocy zwierzakom i to w różnej formie :)

Bazarek pomocowy na pewno zrobię,bo kwota do zapłacenia jest ogromna.