Tola Posted October 5, 2015 Author Posted October 5, 2015 Miniaturowa sunieczka, z jej oczkiem coś jest nie tak Quote
Tola Posted October 5, 2015 Author Posted October 5, 2015 Dawny boks Pszenicznego, Niko i Silvera Quote
Tola Posted October 5, 2015 Author Posted October 5, 2015 Znalazłam też 2 kudłacze - sunie, obie chyba bardzo skrzywdzone przez człowieka, obie w opłakanym stanie - i fizycznym i z pokaleczona psychiką :( Białej zdołałam zrobić tylko takie zdjęcie - siedziała schowana w budzie. Druga jest ciemna, a właściwie taka trochę pieprz i sól, ale tak skołtunionej, z takimi dredami, brudnej suczki dawno nie widziałam - Pszeniczny w porównaniu z nią to elegant. Sunia przemknęła tylko w boksie i zniknęła w baraku :( Quote
Gabi79 Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 O rany serce pęka. Ja się zakochałam w suni http://images67.fotosik.pl/1234/bdcf41bf9b8b9ea8med.jpg i piesku http://images68.fotosik.pl/1233/5a80291505a5a5eemed.jpg Quote
Anecik Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 :( ta kudłata fajna i ten na przedostatnim zdjęciu leżący na plaskato z pyszczkiem na ziemi też cudny :( 1 Quote
Gabi79 Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 :( ta kudłata fajna i ten na przedostatnim zdjęciu leżący na plaskato z pyszczkiem na ziemi też cudny :( To prawda. W ogóle dla mnie wszystkie są cudne i zasługują na szansę. 1 Quote
Tola Posted October 5, 2015 Author Posted October 5, 2015 Niestety Miodka nie pojedzie do tego domu w Krakowie, o którym pisałam. Jutro kolejna wizyta, malutka prosi o kciuki. Quote
Anecik Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 Trzymamy i za Miodkę. Moje dwa koty i trzeci od córki też A coś było nie halo w ewentualnym domku? Quote
b-b Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 O rany serce pęka. Ja się zakochałam w suni http://images67.fotosik.pl/1234/bdcf41bf9b8b9ea8med.jpg i piesku http://images68.fotosik.pl/1233/5a80291505a5a5eemed.jpg :( ta kudłata fajna i ten na przedostatnim zdjęciu leżący na plaskato z pyszczkiem na ziemi też cudny :( Te same mnie zauroczyły! A te biedne kudłaczki z tymi dredami :( Koszmar :( Czasami to wszystko mnie tak dobija, że najchętniej uciekłabym z dogo i brała jakieś leki aby zapomnieć, nie myśleć o tych wszystkich biedakach :/ 2 Quote
terra Posted October 6, 2015 Posted October 6, 2015 Niestety Miodka nie pojedzie do tego domu w Krakowie, o którym pisałam. Jutro kolejna wizyta, malutka prosi o kciuki. Cały czas ktoś pyta o Miodkę, odsyłam do Toli lub podaję dane kontaktowe. Uroda jest w tej sytuacji problemem. A może założyć jej wątek na miau i poszukać domku forumowego? Co ta suńka ma na brzuchu? http://images70.fotosik.pl/1231/915d3ca313732267med.jpg ps. tu na dogo w dziale koty tez można by Miodce wątek założyć. Quote
Tola Posted October 7, 2015 Author Posted October 7, 2015 Trzymamy i za Miodkę. Moje dwa koty i trzeci od córki też A coś było nie halo w ewentualnym domku? Ale fajna stronka o kotach :) Pana w rozmowie tel. trochę poniosła fantazja, (czego się nie robi, aby dostać śliczną koteczkę) ,a tuż przed wizytą zaczał się z tego wycofywać Te same mnie zauroczyły! A te biedne kudłaczki z tymi dredami :( Koszmar :( Czasami to wszystko mnie tak dobija, że najchętniej uciekłabym z dogo i brała jakieś leki aby zapomnieć, nie myśleć o tych wszystkich biedakach :/ Ja po każdej wizycie w schronie mam ciężkie dni :( Cały czas ktoś pyta o Miodkę, odsyłam do Toli lub podaję dane kontaktowe. Uroda jest w tej sytuacji problemem. A może założyć jej wątek na miau i poszukać domku forumowego? Co ta suńka ma na brzuchu? http://images70.fotosik.pl/1231/915d3ca313732267med.jpg ps. tu na dogo w dziale koty tez można by Miodce wątek założyć. Tak - tutaj uroda jest problemem, mam nauczkę na przyszłość. Na razie poczekam na efekt wizyty i zobaczymy. Jakoś nigdy nie otrzymałam pomocy dla kota, jak założyłam wątek w kocim dziale... Czekamy na wynik kolejnych 2 wizyt. Sunia jest prawdopodobnie po sterylce, a w warunkach schroniskowych rana tak czasami wygląda. Mówiłam pracownikowi, ale co dalej, nie wiem... Co u Miodki? I reszty zamojszczaków? Miodka szaleje, ma apetyt, ale nadal ma kupki mają lekko luźną konsystencję. Wszystkie badania ok Quote
mari23 Posted October 7, 2015 Posted October 7, 2015 O rany serce pęka. Ja się zakochałam w suni http://images67.fotosik.pl/1234/bdcf41bf9b8b9ea8med.jpg i piesku http://images68.fotosik.pl/1233/5a80291505a5a5eemed.jpg serce pęka ::( ten słodziak choć trochę uśmiechnięty.... bo ten smutek w psich oczach tak ściska, że patrzeć na fotki ciężko.... mnie patrzeć trudno, a one tam żyć muszą :( :( Quote
Tola Posted October 7, 2015 Author Posted October 7, 2015 serce pęka : :( ten słodziak choć trochę uśmiechnięty.... bo ten smutek w psich oczach tak ściska, że patrzeć na fotki ciężko.... mnie patrzeć trudno, a one tam żyć muszą :( :( Tak, serce pęka, nie mogę znależć sobie miejsca :( Od wczoraj mamy 2 wyrzucone koty, dzisiaj kolejny znaleziony na ulicy :( Załamać się można :( Quote
mari23 Posted October 7, 2015 Posted October 7, 2015 Tak, serce pęka, nie mogę znależć sobie miejsca :( Od wczoraj mamy 2 wyrzucone koty, dzisiaj kolejny znaleziony na ulicy :( Załamać się można :( u nas też "wysyp" bezdomnych kotów :( :( brak sterylizacji tak niestety sie kończy, a ludziom trudno to zrozumieć.... mam tu takich upartych :( Quote
Bogusik Posted October 7, 2015 Posted October 7, 2015 Znalazłam też 2 kudłacze - sunie, obie chyba bardzo skrzywdzone przez człowieka, obie w opłakanym stanie - i fizycznym i z pokaleczona psychiką :( Białej zdołałam zrobić tylko takie zdjęcie - siedziała schowana w budzie. Druga jest ciemna, a właściwie taka trochę pieprz i sól, ale tak skołtunionej, z takimi dredami, brudnej suczki dawno nie widziałam - Pszeniczny w porównaniu z nią to elegant. Sunia przemknęła tylko w boksie i zniknęła w baraku :( O bosiu! :( Mam noc z głowy,bo jak im pomóc...? Jak Silverek znajdzie dom,to będzie jakaś szansa na utrzymanie w hoteliku... Tolu,jak będziesz kolejny raz w schronie,to spróbuj się czegoś dowiedzieć więcej o tych kudłatych suniach. Quote
Anula Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 O bosiu! :( Mam noc z głowy,bo jak im pomóc...? Jak Silverek znajdzie dom,to będzie jakaś szansa na utrzymanie w hoteliku... Tolu,jak będziesz kolejny raz w schronie,to spróbuj się czegoś dowiedzieć więcej o tych kudłatych suniach. O rany,od kiedy te kudłacze są w Schronisku?Co robić,jak im pomóc? Nie damy rady podzielić pieniążków Silvera aby chociaż jednemu pomóc. Quote
Tola Posted October 8, 2015 Author Posted October 8, 2015 O bosiu! :( Mam noc z głowy,bo jak im pomóc...? Jak Silverek znajdzie dom,to będzie jakaś szansa na utrzymanie w hoteliku... Tolu,jak będziesz kolejny raz w schronie,to spróbuj się czegoś dowiedzieć więcej o tych kudłatych suniach. O rany,od kiedy te kudłacze są w Schronisku?Co robić,jak im pomóc? Nie damy rady podzielić pieniążków Silvera aby chociaż jednemu pomóc. Sunie są ok. 4 tyg. w schronisku, są przerażone, wycofane, ta biała prawie nie wychodzi z budy. Wymagają na pewno sporo pracy i być może domowego, cierpliwego dt. Filipek jak trafił do schronu zachowywał się podobnie, jak widział człowieka - uciekał do budy; a potem stał się domowym przytulakiem. Nie wiem jak będzie dalej z suczkami, na razie nie ma mowy o zrobieniu innych zdjęć. Quote
ratifunkel Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 ...ona ma chyba ogromnego pecha!!! Jak mozna jej nie widziec!?!? Czy Suri wcale nie rzuca sie w oczy?!?!? Przeciez jest piekna, mala, grzeczna, kulturalna, towarzyska, czysta, przylepkowata, jeszcze mam wymieniac?!?!? Ma po prostu same zalety!!!! I dlaczego nikt jej nie chce?!?!? A moze jest niewidzialna?!?!? Chcę szczególnie "podziękować" za "komentarze" i "jakiekolwiek" emotikony osobom, które w pewien sposób są z nią powiązane... Tak trzymać dalej!!! :-( ... Quote
Tola Posted October 10, 2015 Author Posted October 10, 2015 u nas też "wysyp" bezdomnych kotów :( :( brak sterylizacji tak niestety sie kończy, a ludziom trudno to zrozumieć.... mam tu takich upartych :( :( A robi się coraz zimniej :( A to nasza kolejna kotka, której udało się pomóc - ma dt, szuka domu stałego Inka, ma ok. 7 mies. terra - bardzo dziękuję za ogłoszenia! A Miodka prawdopodobnie w środe jedzie do nowego domu w Krakowie, mam nadzieję, ze tym razem się uda. Miodka zamieszka w bloku, rodzina już po wizycie, małżonkowie doświadczeni w opiece nad kotami, tymi bezdomnymi również. Na zaopiekowanie czeka kotek ze złamaną nóżką. Quote
Tola Posted October 11, 2015 Author Posted October 11, 2015 Zapisze ehhhh tylko z pomoca krucho... Rozumiem, tak bywa... Suczki są po sterylce, jeden kłopot mniej. Quote
mar.gajko Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 Rozumiem, tak bywa... Suczki są po sterylce, jeden kłopot mniej. O owczusiach piszecie? Piękne. Quote
Recommended Posts