Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O owczusiach piszecie?

Piękne.

Piękne, szkoda ich :(

Tola jak zaczynalam z dogo mialam 1 psa. Teraz 13....u Gajowej nie ma miejsca. Nawet nie ma gdzie zabrac..

Wiem, pamiętam  i rozumiem, jeden  z nich to z zamojskiego schronu...

Ale takie zdjęcia to zawsze jakaś szansa...

Ja od czasu historii z  Aidą nie ogłaszam suczek ON ze schroniska, bo w każdej chwili może ich już nie być, a rezerwacja oznacza dla mnie zabranie psa jak najszybciej :(

Posted

Dzisiaj na wylotce do Krasnobrodu  ktoś wyrzucił na ulicę parotygodniowe kocię, jest poranione  i chyba  cud że żyje, jutro napiszę więcej po wizycie u weta.

Posted

Za Miodkę trzymam mocno kciuki.

Ten koteczek ze złamaną łapką nadal bez pomocy?

Co się z tymi ludxmi dzieje, to już nie serce z kamienia, to mózg z gó..a, biedne kocię :(

Te dwie koteczki tri i pingwinek nadal nie mają dt?

Posted

Za Miodkę trzymam mocno kciuki.

Ten koteczek ze złamaną łapką nadal bez pomocy?

Co się z tymi ludxmi dzieje, to już nie serce z kamienia, to mózg z gó..a, biedne kocię :(

Te dwie koteczki tri i pingwinek nadal nie mają dt?

Kotek ze złamana łapką  (z interwencji) jest u weta, łapkę trzeba niestety amputować :(

Mam już dla niego dt, ale kotek zostanie chyba tam na zawsze, bo trudno wyadoptować zdrowe koty, a tu bezłapek :(.

No i tracimy dt...

Dwie koteczki są  dokarmiane, ale nadal mieszkają  w stodole, nie ma miejsca ani u wetki, ani w dt :(

A to malutka Trojeczka, która wczoraj cudem uniknęła śmierci - kocie chodziło po bardzo ruchliwej ulicy, zatrzymało się tylko jedno auto i kobieta natychmiast zabrała Trojkę.

Malutka ma ok. 2  - 2.5 mies. i na razie jest u mnie, cały czas mruczy, ugniata kocyk.

Szukam jej jakiegoś miejsca. 

Dzisiaj była u weta, nie ma pcheł, uszka zdrowe, jest trochę poobijana, ma  poraniony ogonek i biegunkę.

Jutro bardziej szczegółowe badania.

6a2ecb7861a80698med.jpg

5fcb13c1ec37e462med.jpg

4a073b8854572811med.jpg

8a52c6c931a9ff7cmed.jpg

349c2ee10150fef5med.jpg

Posted

O mateńko droga! Jaka śliczna koteczka :) Widać na foto, że idzie gdzie ręka.

Oby jej się szybciutko poszczęściło z domkiem.

Takie samo umaszczenie ma kicia ze stodoły. Czyżby jedno źródło?

Posted

Kocurek Bolek ma jednak w życiu szczęście :)

Tak zadomowił się w domu  p. weterynarz, zaprzyjażnił z kotką rezydentką, ze zostaje tam na zawsze :)

A wydawało się ze będzie trudno znależć mu dom - zabrany z kolegą Lolkiem z piwnicy jednej z firm  do  gabinetu - zyskał  życie, ale potem okazało się, ze Bolek może jeść tylko karmę z wyższej półki, po innej ma biegunki...

Czekałam, czekałam na ten jedyny dom no i proszę :)

Bolek jeszcze na rękach mojego TZ

799e86ea25e52ac2med.jpg

Posted

Ponieważ u mnie totalne zawirowanie z planami z powodu infekcji - muszę czekać na kolejny termin - no i Miodka podróżuje jutro do Krakowa z kim innym. 

W związku z wyjazdem Miodki zwalnia się miejsce dla jakiejś kociej biedy - pierwsza w kolejności była Inka, ale okazało się, ze pani, która ją znalazła zdecydowała się zostać DT  pomimo posiadania 2 kotów :)

Za 2 tyg. sterylizacja Inki.

Jutro zabieramy więc jedną z kotek ze stodoły - Helenkę.

daba3c6635914ba1med.jpg

Posted

To czekam na zdjęcia Helenki do ogłoszeń.

A małą Trojeczkę ogłaszać już?

Szkoda mi tej pingwinki, zostaje sama.

Pingwinki szkoda, ale ona jest w innym miejscu, dokarmiana przez inna rodzinę...

Terra - czy  robiłaś ogłoszenia Fidelkowi, (temu starszemu kocurkowi, który nie widzi na jedno oko)  i Kajtkowi?

Kajtek jest w dt, ale Fidelek cały czas mieszka w gabinecie, przydałby się własny domek...

Miodka jedzie dzisiaj - koteczka urosła, przybrała 0,5 kg  i jest jeszcze piękniejsza :)

Helenka przebadana, ma ok. 4 - 5 mies., ma jeszcze mleczaki ;)

Zdjęcia Helenki będą już po moim powrocie, na razie poproszę o ogłoszenia Trojeczki.

Posted

Mam smutną wiadomość - nie żyje Mojra  :( :( :(

Sunia chorowała na nowotwór i pomimo leczenia nie udało się jej uratować :(

http://www.dogomania...zła-dom/page-22

Witamy! Z ogromnym żalem chcielismy zawiadomić, ze na zawsze odeszła nasza najukochańsza suczka Mojra {czarna amstafka "Slodka bulka"}.

Była najcudowniejsza dziewczynka na świecie i mimo, ze była z nami tylko dwa lata, dala nam tyle radości i miłości, ze w naszych sercach pozostanie na zawsze.

Posted

Tolu, Fidelek i Kajtuś mają ogłoszenia.

Teraz będę ogłaszać Trojeczkę.

Biedna Mojra [']  

przynajmniej odeszła kochana, we własnym domu.

Posted

Biedna Mojra [']  

przynajmniej odeszła kochana, we własnym domu.

[*]

To szczęście, że miała rodzinę, która ją kochała.