Gabi79 Posted March 12, 2023 Posted March 12, 2023 Dnia 11.03.2023 o 20:36, Tola napisał: Rozmawiałam z wiolhelm - na psa Stowarzyszenie zastawilo klatkę przy szkole, na razie go nie było, ostatni raz był widziany w piątek. Oni mają kojce na wsi, więc może i dla tego coś się znajdzie...Oby się złapał Dzięki Martusiu za wieści, oby się udało. Quote
Tola Posted March 13, 2023 Author Posted March 13, 2023 Dnia 11.03.2023 o 23:06, Poker napisał: Oby udało się złapać. Dnia 12.03.2023 o 09:24, Gabi79 napisał: Dzięki Martusiu za wieści, oby się udało. Na razie nie ma psa Quote
Tola Posted March 13, 2023 Author Posted March 13, 2023 A ja pokazuję kolejnego biedaka, znalezionego zmarzniętego, przerażonego w lesie; to psie dziecko, na ok. 8 - 10.mies. O pomoc dla niego bardzo prosi wolontariuszka z tamtych stron, nie mają ci zrobić z maluchem; dzwonił też dzisiaj pracownik gminy - w gminnym przytulisku nie ma już miejsc (tam był Kalmar i Kefir), nie mogą przyjść żadnego nowego psa, a wciąż są zgłoszenia. Może ktoś może pomoc? Te pierwsze 2 zdjęcia to zaraz po znalezieniu w lesie; reszta dzisiaj od weta. Quote
Poker Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 Może jednak się zgubił? Nie jestem na FB, ale może ktoś mógłby sprawdzić czy nie ma ogłoszenia o jego zaginięciu i dać ewentualnie ogłoszenie. Brak miejsc, kasy. Straszne co się dzieje. Quote
Tola Posted March 13, 2023 Author Posted March 13, 2023 Dnia 13.03.2023 o 19:36, Poker napisał: Może jednak się zgubił? Nie jestem na FB, ale może ktoś mógłby sprawdzić czy nie ma ogłoszenia o jego zaginięciu i dać ewentualnie ogłoszenie. Brak miejsc, kasy. Straszne co się dzieje. Ja zaraz wrzucę, ale to podobno raczej niemożliwe, tereny leśne, skąd taki małych wieczorem sam na takim odludnym terenie? Nie ma ogłoszeń o zaginięciu psa. Quote
Poker Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 Ja zawsze jestem niepoprawną optymistką. Może ktoś jechał samochodem z nim, zatrzymał się za potrzebą, a piesio nawiał. 1 Quote
Ewa Marta Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 Marta Alicja zgłosiła się do nas z prośbą o pomoc dla tego psiulka. Ustalamy w tej chwili, czy mógłby jechać 17.03 razem z Pimpkiem, którego wzięła pod opiekę Alaskan. Jeśli tak, to zabieramy go we trzy (Ellig, Alaskan i ja) do Anecik. Trzymajcie kciuki, żeby się udało. Psiak chudy strasznie 5 Quote
Poker Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 Oby się Wam udało nim zaopiekować. On ma kudłatą głowę, a reszta sierści jest dość krótka, tak jakby wytrymowany. 1 Quote
Tola Posted March 13, 2023 Author Posted March 13, 2023 Dnia 13.03.2023 o 20:00, Ewa Marta napisał: Marta Alicja zgłosiła się do nas z prośbą o pomoc dla tego psiulka. Ustalamy w tej chwili, czy mógłby jechać 17.03 razem z Pimpkiem, którego wzięła pod opiekę Alaskan. Jeśli tak, to zabieramy go we trzy (Ellig, Alaskan i ja) do Anecik. Trzymajcie kciuki, żeby się udało. Psiak chudy strasznie Nie wiedziałam o tym. Marta pisała ze mną niecałe 2 godz temu i prosiła o pomoc i wrzucenie psa na FB Quote
Ewa Marta Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 Dnia 13.03.2023 o 20:13, Tola napisał: Nie wiedziałam o tym. Marta pisała ze mną niecałe 2 godz temu i prosiła o pomoc i wrzucenie psa na FB Tolu, to się zadziało w ostatniej godzinie. Szukała pomocy wszędzie. Nadal nie wiemy, czy uda się załatwić transport Quote
agat21 Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 Niesamowite rzeczy się dzieją. Nie zginęła dogomania! 2 Quote
Nadziejka Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 Dnia 13.03.2023 o 20:00, Ewa Marta napisał: Marta Alicja zgłosiła się do nas z prośbą o pomoc dla tego psiulka. Ustalamy w tej chwili, czy mógłby jechać 17.03 razem z Pimpkiem, którego wzięła pod opiekę Alaskan. Jeśli tak, to zabieramy go we trzy (Ellig, Alaskan i ja) do Anecik. Trzymajcie kciuki, żeby się udało. Psiak chudy strasznie Quote
Tola Posted March 13, 2023 Author Posted March 13, 2023 Figunia wpłaciła 100 zł na konto Zea - pięknie dziękuję Przeznaczę je dla Balbiny i Lukierka. Quote
Ewa Marta Posted March 14, 2023 Posted March 14, 2023 Psiak z lasu przyjedzie w piątek do Anecik, Udało się wszystko zgrać i już w piątek będzie w hotelu. Zapraszamy serdecznie na jego wątek, gdyby ktoś miał chęć śledzić jego losy: Quote
rozi Posted March 14, 2023 Posted March 14, 2023 Wkleję tu link. Piesek nie z Zamościa, ale Jaaga mnóstwo psów z Zamościa bierze, to dla tego sieroty też może serce się komuś otworzy Quote
Tola Posted March 14, 2023 Author Posted March 14, 2023 A ja jeszcze raz pokażę suczkę z gminnej przechowalni, w której był Kalmar i Kefir, wtedy w październiku zobaczyłam ją po raz pierwszy. Może i ona dostanie kiedyś szansę na dom i własną rodzinę, na razie od lata siedzi w kojcu w środku lasu, a obok w drugim kojcu jej dzikawy szczeniak. Mary, bo tak na imię, jeszcze do niedawna była dziko żyjącą suczką, była wycofana i bała się człowieka. Została wyłapana ze szczeniakiem. Dzięki pracy paru osób, które tam przychodzą, Mary zaczęła się otwierać i coraz bardziej ufać człowiekowi, potrafi nawet pójść na spacer,daje sobie założyć szelki i co najważniejsze z radością przyjmuje wszelkie pieszczoty, przytula się z wdzięcznością do opiekunek. Zdjęcia są ładne, ale sunia żyje w ciężkich warunkach, w kojcu w środku lasu, odwiedzana i wyprowadzana raz na jakiś czas. Mary ma ok. 4 lata, waży do 10 kg , teraz chyba przytyła z tego siedzenia w kojcu. Quote
Tola Posted March 14, 2023 Author Posted March 14, 2023 A to jej szczeniak, jego też tutaj pokazywałam, był jeszcze mały. Quote
elik Posted March 14, 2023 Posted March 14, 2023 Dnia 14.03.2023 o 22:13, Tola napisał: Zdjęcia są ładne, ale sunia żyje w ciężkich warunkach, w kojcu w środku lasu, odwiedzana i wyprowadzana raz na jakiś czas. To dramat Nie wiem czy psiaki w schronisku nie maja jednak "lepiej" Może zadrży czyjeś serduszko? Może i do suni uśmiechnie się los i dobrzy ludzie zauważą ją? Quote
Poker Posted March 14, 2023 Posted March 14, 2023 Serce pęka od tylu nieszczęść. A o ilu nie wiemy ? 1 Quote
Tyśka) Posted March 15, 2023 Posted March 15, 2023 To ja pokaże jeszcze sunię, którą pokazała mi Marta biłgorajska. Sunia ma prawdopodobnie cieczkę, ludzie ją przeganiają Waży coś pomiędzy 10 a 15 kg. Też pilnie potrzebuje pomocy 1 Quote
Tyśka) Posted March 15, 2023 Posted March 15, 2023 Dnia 14.03.2023 o 23:12, elik napisał: To dramat Nie wiem czy psiaki w schronisku nie maja jednak "lepiej" Może zadrży czyjeś serduszko? Może i do suni uśmiechnie się los i dobrzy ludzie zauważą ją? W mojej opinii: nie mają. Pracownik tutaj w gminnych kojcach o nie dba, jak widzi że chorują to wzywa weterynarza. Wyprowadza w każdej wolnej chwili, ale niestety nie w kazdy weekend ma czas. Psiaki mają w budzie słomę i nie muszą rywalizować o jedzenie. Co nie zmienia faktu, że Mary jak zaczarowana. Od roku ja ogłaszamy z Martą biłgorajska:( ani jednego telefonu. A Mary już zajada tęsknotę i nudę. Quote
Tyśka) Posted March 15, 2023 Posted March 15, 2023 Dnia 15.03.2023 o 09:57, Tyśka) napisał: To ja pokaże jeszcze sunię, którą pokazała mi Marta biłgorajska. Sunia ma prawdopodobnie cieczkę, ludzie ją przeganiają Waży coś pomiędzy 10 a 15 kg. Też pilnie potrzebuje pomocy Czy ktoś ją wezmie ze mną pod opieke? Quote
Recommended Posts